Teritoriální chování?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2017 11:08
canka

XXX.XXX.35.233

Zdravím,
náš kocour byl od mala zvyklý na psího kamaráda(jezevčíka), který mu bohužel před 5 měsíci v krásných 18-ti letech umřel. Nyní jsme mu pořídili kamaráda nového, aby nebyl doma tak sám, když jsme v práci. Jedná se o 5-ti měsíční štěně čivavy, fenku. Seznámení proběhlo výborně, nijak po sobě nevyjížděli nebo nic podobného..za chvilku se už i pošťuchovali a běhali po bytě, prostě kocourek úplně ožil...ale tak po 2-3 dnech začal kocour vykazovat jisté chování. Vždy se k fence zezadu přiblížil, chytil jí packou, celou jí jakoby zakryl tělem a kousal do krku a hrozně u toho mňoukal. Nejdřív mě napadlo, že prostě cítí, že je to holka, tak možná takhle divně reaguje, ale zase kocour je od 1 roku vykastrován, a nyní je mu 8 let, takže to jsem zase zavrhla...pak mě spíš napadlo, že se tak chová z důvodu, že si chrání své teritorium? že tady je to jeho a jí bere jako hrozbu? Musím ale říct, že to nedělá nijak hrubě, vždy jen zlehka, fenečka nikdy nezakňučela nebo neutekla..když ho okřiknu, odběhne, ale stejně to během dne ještě párkrát vyzkouší..

6.4.2017 12:15
Acamar

XXX.XXX.57.109

Myslím, že jí tím dává najevo dominanci, "nadřazené" postavení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2017 12:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Canka, zavrhni své zavržení, je to přesně tak - kocour štěně "nakrývá", kastrace není překážkou.

6.4.2017 12:36
lavacca

XXX.XXX.218.25

Myslím, ze z ni ma trochu dík velikosti živou hračku. Chování bych mu zatrhla, kdyz jste v blízkosti. Jinak bych je oddělila, at ma fenka od nej klid ( nebo ma možnost si aspoň někam zalezt, kam za ni nevleze).

Uvidíte časem, mělo by se to postupně uklidnit.

7.4.2017 12:12
Janaaa

XXX.XXX.226.2

canka napsal(a):
Zdravím,
náš kocour byl od mala zvyklý na psího kamaráda(jezevčíka), který mu bohužel před 5 měsíci v krásných 18-ti letech umřel. Nyní jsme mu pořídili kamaráda nového, aby nebyl doma tak sám, když jsme v práci. Jedná se o 5-ti měsíční štěně čivavy, fenku. Seznámení proběhlo výborně, nijak po sobě nevyjížděli nebo nic podobného..za chvilku se už i pošťuchovali a běhali po bytě, prostě kocourek úplně ožil...ale tak po 2-3 dnech začal kocour vykazovat jisté chování. Vždy se k fence zezadu přiblížil, chytil jí packou, celou jí jakoby zakryl tělem a kousal do krku a hrozně u toho mňoukal. Nejdřív mě napadlo, že prostě cítí, že je to holka, tak možná takhle divně reaguje, ale zase kocour je od 1 roku vykastrován, a nyní je mu 8 let, takže to jsem zase zavrhla...pak mě spíš napadlo, že se tak chová z důvodu, že si chrání své teritorium? že tady je to jeho a jí bere jako hrozbu? Musím ale říct, že to nedělá nijak hrubě, vždy jen zlehka, fenečka nikdy nezakňučela nebo neutekla..když ho okřiknu, odběhne, ale stejně to během dne ještě párkrát vyzkouší..

Můj kocour je kastrovaný 7 let a přesně takhle se snaží nakrýt naší kočku, která je taky katrovaná.Někdy mám pocit, že se mu to i povedlo. Kočka mu vždycky potom nafackuje, syčí a za chvíli jsou zase kamarádi A teď na jaře je to skoro pořád.Jakoby ani nebyl vykastrovaný.

Janae

7.4.2017 12:39
Janae

XXX.XXX.160.254

canka napsal(a):
Zdravím,

Tak asi nic není nemožné, ale přijde mi nepravděpodobné, že by ji chtěl nakrýt. Spíš je to hra nebo až náznak lovu, možná nadřazené chování.
Ale zas po tom, co se můj nekastrovaný kocour ukájel na kaktusech bych se nedivila ničemu.

11.4.2017 10:06
canka

XXX.XXX.35.233

Tak kocour už se pomalu, ale jistě uklidňuje...už si hrají normálně, honí se, koušou, pošťuchují...fenečka už se od něj nedá jen tak převálcovat . To zmíněné chování výše už jsem u něj viděla jen jednou, a to když ho fenka už opravdu dlouho otravovala, tak na ní prostě zezadu zase skočil, ale hned jsem ho okřikla...myslím, že do pár dní to úplně pomine..vet mi taky říkal, že si spíš myslí, že kocour dává najevo svojí nadřazenost a vládu

11.4.2017 10:15
lavacca

XXX.XXX.218.25

canka napsal(a):
Tak kocour už se pomalu, ale jistě uklidňuje...už si hrají normálně, honí se, koušou, pošťuchují...fenečka už se od něj nedá jen tak převálcovat . To zmíněné chování výše už jsem u něj viděla jen jednou, a to když ho fenka už opravdu dlouho otravovala, tak na ní prostě zezadu zase skočil, ale hned jsem ho okřikla...myslím, že do pár dní to úplně pomine..vet mi taky říkal, že si spíš myslí, že kocour dává najevo svojí nadřazenost a vládu

Vsak ona občas i kočičí máma skočí na kotě zezadu, aby ho "zpaficikovala", takže za me fakt tim akorát dává najevo svou převahu. Jinak je fajn, ze se fenka už moc nedá, čekala jsem to, ze jak se rozkouka, "vyřídí si to". :).

10.12.2017 12:26
Delmatorix

XXX.XXX.96.155

Hovada skurvené vymrdané kurvy kastrovat zvířata mají právo žít vy štětky zasrané.

10.12.2017 12:27
Delmatorix

XXX.XXX.96.155

Kundy spičené kastrovat kočky a psi aby jste vychcípaly skurvené lidstvo fuj !

10.12.2017 12:28
Delmatorix

XXX.XXX.96.155

Acamar napsal(a):
Myslím, že jí tím dává najevo dominanci, "nadřazené" postavení.

Chcípni !

10.12.2017 12:46
Edánek

XXX.XXX.137.224

Delmatorix napsal(a):
Hovada skurvené vymrdané kurvy kastrovat zvířata mají právo žít vy štětky zasrané.

...léčíte se s tím?

10.12.2017 12:47
Edánek

XXX.XXX.137.224

Delmatorix napsal(a):
Kundy spičené kastrovat kočky a psi aby jste vychcípaly skurvené lidstvo fuj !

...myslím, že odborník by Vám pomohl...

10.12.2017 12:47
Edánek

XXX.XXX.137.224

Delmatorix napsal(a):
Chcípni !

...tuším, že psychiatrie přijímá akutní případy i o víkendech...

Přidejte reakci

Přidat smajlík