Nalezená koťata - zažívání, probiotika?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2017 03:05

Našla jsem u cesty dvě podvyživená koťata, cca 5 týdnů, tak jsem to dotáhla domů.
Překonali jsme průjem z toho všeho hnusu co žraly venku, očervila jsem, ale pořád mi přijde, že bobky nejsou uplně té konsistence jak by měly, jsou světlejší a měkčí, a dost smrdí. A taky toho vykadí hodně - nebo spíš nevím, kolik je normální, ale mě to hodně připadá, možná tak 4-5x denně každý.
Koťata mají neustále k dispozici granule, a podle možností jim přihodím syrové maso, vnitřnosti, ryby.
Můžu jim zkusit dát probiotika? - K dostání tu jsou jen pro lidi, nebo kefír a jogurt. U nalezených psů se mi probiotika osvědčily, při podobných problémech, ale s kočkami nemám zkušenost, nevím jestli jako čistému masožravci to nebude spíš na škodu. Co byste poradili? Kromě veta. K dobrému vetovi se teď nedostanu, a ti místní se na ně ani nepodívají, jen předepíšou jiné odčervovadlo, atb apod., "jestli to nezabere, dáme něco jiného" Na to už po posledním čtvrtroce nemám ani nervy ani finance.

7.4.2017 03:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.141

Probiotika ? Nevím.
My jsme měli naštěstí nalezence v tomhle směru bez problému.
Dávali jsme ještě mléko.
Sušené nebo kondenzované neslazené.
Kvalitní domácí jsme neměli.
Kefír, jogurt ?
Budou li to přijímat, snad ublížit nemůže.

7.4.2017 06:05

Ty probiotika a kefír mají skoro stejné složení, jen mám takový pocit, že tolik laktobacilů a skoro nic z ostatních prospěšných potvůrek, to pro čistého masožravce není uplně vhodné.

7.4.2017 07:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Probiotika zkusit můžete, ale proti průjmu to myslím stačit nebude.
Nasadila bych toto http://www.zoohit.cz/shop/kocky/doplnkove_specialni_krmivo/grau_doplnek/123174 případně Smecta/pro lidi/:https://leky-volne-prodejne.heureka.cz/f:q:Smecta/
Obojí zabírá spolehlivě a poměrně rychle.

7.4.2017 08:08

Rašelina, dobrý nápad, díky. Možná něco takového seženu. (jsem v Mexiku, tady je to s takovými přípravky většinou složitější)
Jinak oni nemají přímo průjem, bobky mají tvar normální, jen jsou trochu měkčí a objemné. Průjem jsem právě likvidovala mexickou obdobou té Smecty.

7.4.2017 08:40
Acamar

XXX.XXX.57.109

4-5x denně stolice mi také přijde hodně, že to není v pořádku. U nás kočky chodí 1x max 2x denně. Buď mají rozhozené trávení nebo mohou mít v sobě nějaké bakterie, na které odčervovadlo nezabírá.
Jak píšete o tom Mexiku, tak mne napadlo: http://www.zdravizperu.cz/sangre-se-drago
nemáte náhodou doma? Píší, že je výborné i na průjem...jen samozřejmě v min.dávkování...

7.4.2017 14:38
lavacca

XXX.XXX.218.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rašelina, dobrý nápad, díky. Možná něco takového seženu. (jsem v Mexiku, tady je to s takovými přípravky většinou složitější)
Jinak oni nemají přímo průjem, bobky mají tvar normální, jen jsou trochu měkčí a objemné. Průjem jsem právě likvidovala mexickou obdobou té Smecty.

Jj, zkusila bych Smectu či něco podobného. Jogurtem s probiotiky taky nic nezkazite. ;)

Jinak častost stolice není úplně optimální, ale menší koťata bežně 2-3x denně na velkou jdou, takže zas tak šílené to není, pokud jdou 4-5x.

Taky bývá přechodně průjem po odcerveni. Většinou ten samy den, druhy den už se to ve většině případu spraví.

Co se tyče krmeni ideálně to maso, můžete dat i sem tam ten jogurt se žloutkem. Granulky v tomto věku asi spis jako doplněk.

Cca do 7 týdnu mívají koťata bobiky měkčí, ale to většinou i štěňata, tak předpokládám, ze to poznáte, zda je to Ok či ne.

22.4.2017 02:48

Tak poslušně hlásím, dostali každý dvakrát půlku kapsle těch probiotik, vysypanou do jogurtu, a upravilo se to.
Akorát se jich nějak pořád nemůžu zbavit, a není to jen vinou nedostatku adoptantů.

22.4.2017 07:49
lavacca

XXX.XXX.218.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak poslušně hlásím, dostali každý dvakrát půlku kapsle těch probiotik, vysypanou do jogurtu, a upravilo se to.
Akorát se jich nějak pořád nemůžu zbavit, a není to jen vinou nedostatku adoptantů.

Super zprava. :)

No, nedivim se, jsou nádherná. :) Prirostla k srdci, ze? :).

22.4.2017 09:49
Machyska

XXX.XXX.252.23

To je změna, od těch vyhublých kostřiček na začátku

Přidejte reakci

Přidat smajlík