Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PetkaG

27.4.2017 12:39
PetkaG

XXX.XXX.29.25

Dobry den,

nase venkovni kocka se posledni 3 dny zdrzovala u baraku schoulena a nic ji nedonutilo vstat z jejiho mista. Vsimli jsme si, ze ma velke bricho, tak jsem si rikala, ze se asi prezrala nebo je brezi (neni kastrovana, ale za 5 let, co ji tu pravidelne objizdi sousedovic kocour, nikdy nezabrezla). Tak jsme ji dali dovnitr domu a ani se nebranila. Jinak je dost placha. Kdyz jsem dnes prisla z venku domu, kocka probehla ven. Rikala jsem si, ze uz ji je lip a byla i min nafoukla. Pak jsem ale nasla doma jeji stolici a byla prumerne tuha a bylo v ni opravdu hodne krve.
Bohuzel se ted nenecha chytit. Jedine ji muzu venku nechat nejake zradlo, do ktereho bych mohla neco primichat. Ale teda vubec nevim co...
Nemate s tim nekdo zkusenost? Dekuji!

27.4.2017 13:01
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Tohle vypadá na vnitřní krvácení, poradil by lékař určitě.Hlavně bych nechala udělat rentgen, aby se vyloučilo vnitřní poranění.

27.4.2017 13:20
lavacca

XXX.XXX.143.1

PetkaG napsal(a):
Dobry den,

nase venkovni kocka se posledni 3 dny zdrzovala u baraku schoulena a nic ji nedonutilo vstat z jejiho mista. Vsimli jsme si, ze ma velke bricho, tak jsem si rikala, ze se asi prezrala nebo je brezi (neni kastrovana, ale za 5 let, co ji tu pravidelne objizdi sousedovic kocour, nikdy nezabrezla). Tak jsme ji dali dovnitr domu a ani se nebranila. Jinak je dost placha. Kdyz jsem dnes prisla z venku domu, kocka probehla ven. Rikala jsem si, ze uz ji je lip a byla i min nafoukla. Pak jsem ale nasla doma jeji stolici a byla prumerne tuha a bylo v ni opravdu hodne krve.
Bohuzel se ted nenecha chytit. Jedine ji muzu venku nechat nejake zradlo, do ktereho bych mohla neco primichat. Ale teda vubec nevim co...

Chce to veterináře. Muze to byt dost veci a muzete ji nevhodnym lekem i ublizit. Skoda, ze jste ji pustila ven...ja bych s ni mazala na veterinu jen, jak by se mi podarila zavrit poprve domu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2017 13:21

To může být i otrava jedem na hlodavce.

PetkaG

27.4.2017 13:35
PetkaG

XXX.XXX.29.25

Dekuji! My jedy nepouzivame, ale nevim, jak sousede. Ven jsem ji nepustila naschval. Proklouzla mi, kdyz jsem otevrela dvere. Ocividne na to cekala. Zkusim ji tedy nejak odchytnout, ale nevim, jestli budu mit uspech.smajlík Bylo by mi ji moc lito. Pred 3 mesici odesel nas kocour (12 let, ve vyborne kondici) a zatim se nevratil.smajlík Doufam, ze ji nakonec nic nebude.. A kdyz kocka sezere treba nejake zvire (napr.ptaka), neni asi mozne aby se ta krev nevytravila a prosla, ze?

27.4.2017 13:53
lavacca

XXX.XXX.143.1

PetkaG napsal(a):
Dekuji! My jedy nepouzivame, ale nevim, jak sousede. Ven jsem ji nepustila naschval. Proklouzla mi, kdyz jsem otevrela dvere. Ocividne na to cekala. Zkusim ji tedy nejak odchytnout, ale nevim, jestli budu mit uspech.smajlík Bylo by mi ji moc lito. Pred 3 mesici odesel nas kocour (12 let, ve vyborne kondici) a zatim se nevratil.smajlík Doufam, ze ji nakonec nic nebude.. A kdyz kocka sezere treba nejake zvire (napr.ptaka), neni asi mozne aby se ta krev nevytravila a prosla, ze?

Chapu, ze jste ji schválně nepustila. Ale ja mluvila o tom, ze jak bych ji dostala domu, hnedka bych letela na veterinu. A na nic necekala..

Taky bych to tipla na otravu, ale muze mit i neco zapichnuteho v zaludku, apod..je divne to nafouknuti...

Ne, pokud sezere ptaka, apod. tak ho v klidu stravi. Nebude mit tak ve střevech cerstvou krev..to opravdu vypada na vnitrni problem kocky samotne...

Napadla me smecta, pokud ma ridsi stolici. I pri otrave vy mohla pomoci trochu detoxikovat organismus...

Janae

27.4.2017 14:03
Janae

XXX.XXX.234.22

PetkaG napsal(a):
Dobry den,

Já jsem tvrďák, hodně věcí nechám "vyhnít", ale pokud bylo krve hodně jela bych k veterináři.
U mojí kočky krev ve stolici znamenal zánět střeva.

PetkaG

28.4.2017 09:58
PetkaG

XXX.XXX.29.25

Tak myslela jsem, ze je spis brezi a nebo ze sezrala slepicim pecivo a tim se prejedla. S tim bych k vererinari nejela..
Kazdopadne kocce je nejspis dobre. Chova se jako normalne a nafoukla uz taky neni. Čile pobiha po okoli. Rikam si, ze by to krvave mohly byt treba i zvratky. Ze to vsechno hodila na jednu hromadku.. Nevim. Napisu, jak to dopadlo.

Macina

28.4.2017 10:04
Macina

XXX.XXX.42.149

Dobrý den, chci se zeptat na průběh zánětu tlustého střeva u Vaší kočky a čím byla léčena?

28.4.2017 10:15

PetkaG napsal(a):
Tak myslela jsem, ze je spis brezi a nebo ze sezrala slepicim pecivo a tim se prejedla. S tim bych k vererinari nejela..
Kazdopadne kocce je nejspis dobre. Chova se jako normalne a nafoukla uz taky neni. Čile pobiha po okoli. Rikam si, ze by to krvave mohly byt treba i zvratky. Ze to vsechno hodila na jednu hromadku.. Nevim. Napisu, jak to dopadlo.

Nebyla březí a neokotila se někde?

Janae

28.4.2017 11:08
Janae

XXX.XXX.234.22

Macina napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat na průběh zánětu tlustého střeva u Vaší kočky a čím byla léčena?

Nejedla, neměla stolici a vycházel z ní pouze hlen s krví. Byla skleslá, neskočila ani do postele, držela se při zemi, při doteku bolestivě mňoukala.
Léčena byla asi 4 dny po sobě 3 injekce - ATB injekčně, další injekce na podporu peristaltiky střev a injekce vitamínů a minerálů.
Po mírném zlepšení stavu asi deset dní ATB v pilulkách.
Po celou dobu léčby a i po ní dostávala Calopet pastu.

Macina

28.4.2017 15:24
Macina

XXX.XXX.42.149

Janae napsal(a):
Nejedla, neměla stolici a vycházel z ní pouze hlen s krví. Byla skleslá, neskočila ani do postele, držela se při zemi, při doteku bolestivě mňoukala.
Léčena byla asi 4 dny po sobě 3 injekce - ATB injekčně, další injekce na podporu peristaltiky střev a injekce vitamínů a minerálů.
Po mírném zlepšení stavu asi deset dní ATB v pilulkách.
Po celou dobu léčby a i po ní dostávala Calopet pastu.

Kocour žádný krvácení naštěstí neměl, ale průjem byl několikrát denně.Ted už o.k. a snad to tak i bude nadále, mmt dostává Prednison a mám objednane.vitaminy v pilulkach jelikož mi pasta od Gimpetu přijde mastna a nechci riskovat.Krmim rýží s krutim masem a zeleninou, postupně každý den v každé dávce dostává granule Acana s rybou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík