Potřebuje se vyblbnout - nejlíp si s ní hrát a pořádně ji unavit. Je to ještě nevybouřený prcek.
Mám doma to samé, éro lítá po celém baráku, vrčí u toho, v tlamce chrastící myšku. Naštěstí ale spí celou noc, vstává okolo osmé. A to fakt už budí, lítá v šustícím tunelu nebo si mi sedne k hlavě a civí a civí. Když se neprobudím, začne opět vrčet a lítat okolo. Prostě cokoliv, aby měl mou pozornost. Jakmile se probudím, už ho mám na hrudi a vrní a vrní... A pak jde po ranním blbnutí na chvilku spát.
Jinak je taky pořád v pohybu - číhá za dveřmi, naháníme se po schodech nahoru a dolů. Většinou prostě čapnu proutek nebo škádlítko a hrajeme si, to ho po chvíli unaví. A když zrovna nemám chvilku a lítá jak zběsilý, tak si ho prostě nevšímám - přestane ho to brzy bavit a jde spát. Usíná okolo 22:00.
Popřípadě ji zkuste na chvíli zavřít - třeba tam, kde má pelíšek. U nás to tak funguje, zavřu ho na chvilku do ložnice, on si vleze pod peřinu a chrní a je klid.
Kočkamagor
napsal(a):
Ahoj, potřebuji poradit.
Moje 11 měsíční, hubená a nekastrovaná je magor. Od 5:00 do 23:00 lítá po bytě jak letadlo, skáče mi po hlavě, když jdu z koupelny, číhá za rohem a pak vyskočí a já jsem z toho na větvi . Jak ji uklidnit, když zavření do malého prostoru nezabírá?
Tak prvně bych ji uz vykastrovala, pokud nejde o chovnou kocku, je zbytečné, aby se dal mrouskala, kdyz kotata nebude mit.
Kocka je jeste nevyblbnute kote - tj.musite ji vyblbnout vy. Idealne koupit udice, ruzna mavatka ci kocici laser a denne si s kockou hrat.
Samozřejmě, ze ji zavreni nepomuze k vybiti energie. Pokud jste to psala vy vedle s tim zaviranim do prepravky, tak to uz vubec ne. Naopak ji akorat tu prepravku znechutite a budete mit horsi cesty na veterinu.