12 letá kočka a antikoncepce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2017 14:31
macomb

XXX.XXX.200.139

Zdravím, měla bych dostat od kamarádky cca 12 letou kočku, protože ona se stěhuje mimo ČR. Problém je, že není kastrovaná a obávám se, že kastraci by nemusela zvládnout. V tomto případě asi není jiná volba než antikoncepce nebo ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2017 14:48

macomb napsal(a):
Zdravím, měla bych dostat od kamarádky cca 12 letou kočku, protože ona se stěhuje mimo ČR. Problém je, že není kastrovaná a obávám se, že kastraci by nemusela zvládnout. V tomto případě asi není jiná volba než antikoncepce nebo ?

Věk není kontraindikací k ničemu.

u takové číči je potřeba předoperační vyšetření, to je všechno. v případě, že by se zjistilo něco, co by opravdu opravdu vadilo kastraci, tak už by kočce stejně její reprodukční status byl tak nějak jedno a těch pár týdnů už by nějak přežila.

19.5.2017 14:55
macomb

XXX.XXX.200.139

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Věk není kontraindikací k ničemu.

u takové číči je potřeba předoperační vyšetření, to je všechno. v případě, že by se zjistilo něco, co by opravdu opravdu vadilo kastraci, tak už by kočce stejně její reprodukční status byl tak nějak jedno a těch pár týdnů už by nějak přežila.

Aha, tak to jste mě potěšila, že je i v jejím věku možná kastrace(pokud projde vyšetřením) Mě se do té antiny moc nechtělo právě, ale kočka bude na baráku, kde naše kočky běhají jak ven tak můžou i dovnitř.Ona do teď žije na bytě a venku snad nikdy nebyla tak třeba se jí ani ven chtít nebude, ale kdyby náhodou... Nehledě na to, že celkem často mrouská aspoň teda c o říkala kámoška. Domluvím se s doktorem a uvidíme
Díky za odpověď smajlík

19.5.2017 15:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.177

macomb napsal(a):
Aha, tak to jste mě potěšila, že je i v jejím věku možná kastrace(pokud projde vyšetřením) Mě se do té antiny moc nechtělo právě, ale kočka bude na baráku, kde naše kočky běhají jak ven tak můžou i dovnitř.Ona do teď žije na bytě a venku snad nikdy nebyla tak třeba se jí ani ven chtít nebude, ale kdyby náhodou... Nehledě na to, že celkem často mrouská aspoň teda c o říkala kámoška. Domluvím se s doktorem a uvidíme
Díky za odpověď smajlík

Ven ji musíte naučit.
Hezky si to v létě užije.
Je možné, že se bude bát. Všeho.
Trávy, motýla, kosa... hezky pomalu, půjde to, bude šťastná.

19.5.2017 15:42
macomb

XXX.XXX.200.139

rapotacka11 napsal(a):
Ven ji musíte naučit.
Hezky si to v létě užije.
Je možné, že se bude bát. Všeho.
Trávy, motýla, kosa... hezky pomalu, půjde to, bude šťastná.

To vím, že budeme muset pomalu.Bude z toho asi pěkně vyhukaná smajlík Máme ještě dvě kočky, kocoura a psa tak toho na ni bude asi dost.

20.5.2017 07:40
lavacca

XXX.XXX.218.25

macomb napsal(a):

Jsem pro kastraci. Dvanáct let není tolika, takže pokud budou vyšetření Ok, směle do kastrace a ma už klid na pořad. ;).

20.5.2017 16:03
macomb

XXX.XXX.49.25

Moc ráda čtu, ze pokud vyjdou vyšetření tak to není problém. Myslela jsem, ze už je na takovej zákrok stará.

20.5.2017 17:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.90

macomb napsal(a):
To vím, že budeme muset pomalu.Bude z toho asi pěkně vyhukaná smajlík Máme ještě dvě kočky, kocoura a psa tak toho na ni bude asi dost.

Ty oddělte, aby se s venkem mohla nejdříve seznámit v klidu
a když kolem proletí vrabec, aby mohla vletět do bezpečí domů
a nesrazila se, celá vyděšená v chodbě s vašimi zvířaty...
ale to se po chvilkách zvládne.

22.5.2017 08:15
macomb

XXX.XXX.200.139

rapotacka11 napsal(a):
Ty oddělte, aby se s venkem mohla nejdříve seznámit v klidu
a když kolem proletí vrabec, aby mohla vletět do bezpečí domů
a nesrazila se, celá vyděšená v chodbě s vašimi zvířaty...
ale to se po chvilkách zvládne.

O víkendu by ji měla dovézt tak jsem zvědavá.Ty začátky pro ni budou náročné, ale snad to zvládnem.

Tinky

24.5.2017 08:41
Tinky

XXX.XXX.4.4

TAKHLE STAROU KOČIČKU, BYSTE ANTIKONCEPCÍ ZABILA.JE TO HROZNÝ NÁPOR NA TĚLO.

24.5.2017 09:32
Katinec

XXX.XXX.73.206

Určitě kastrace, už jen kvůli tomu celoživotnímu mrouskání. Kdo ví, co jí to uvnitř nadělalo za škody.
Držím pěsti, ať to vy i čičina zvládnete.:).

24.5.2017 10:42
macomb

XXX.XXX.200.139

Tinky napsal(a):
TAKHLE STAROU KOČIČKU, BYSTE ANTIKONCEPCÍ ZABILA.JE TO HROZNÝ NÁPOR NA TĚLO.

No já jsem jen ráda, že není problém s kastrací v tomto věku.Doufám, že po zdravotní stránce nebude problém a zákrok bude bez problémů.smajlík

24.5.2017 10:43
macomb

XXX.XXX.200.139

Katinec napsal(a):
Určitě kastrace, už jen kvůli tomu celoživotnímu mrouskání. Kdo ví, co jí to uvnitř nadělalo za škody.
Držím pěsti, ať to vy i čičina zvládnete.:).

No ona právě mrouská dost často co mě kámoška říkala tak se jí snad i uleví a trošku přibere, je to hubeňourka smajlík

1.6.2017 09:08
macomb

XXX.XXX.200.139

Kočku máme od neděle doma, ale zatím nechce žrát, zkoušela jsem nabízet maso, granule, naše konzervy, kapsičku naa kterou byla zvyklá doma, šunku a zatím nic. Na wc chodí, vodu má k dispozici.jak dlouho to může trvat, má někdo zkušenost?

1.6.2017 09:22

To jako už po kastraci?

1.6.2017 09:29
macomb

XXX.XXX.200.139

To jako už po kastraci?

Nééé, to ještě ne. Chci počkat než se aklimatizuje, není ještě ani naočkovaná, musím se domluvit v jakém sledu je to lepší. Ven z přepravky vyleze, vyvaluje se na akváriu, Hladit se nechá, ale ke žrádlu vždy jen čuchne a nic.Dneska zkusím koupit sardinky, po těch se naše můžou umlátit. Ale jsem z toho už trochu nervozní.

1.6.2017 09:33

Proč očkovat?
Jinak, jestli ti vůbec nežere už 4 dny, tak to je dost špatné...nezobe si ani granulky? Má je trvale k dispozici? Nějakou výživnou pastu - calopet či něco podobného, nedáváš?

1.6.2017 09:42
macomb

XXX.XXX.200.139

Proč očkovat?
Jinak, jestli ti vůbec nežere už 4 dny, tak to je dost špatné...nezobe si ani granulky? Má je trvale k dispozici? Nějakou výživnou pastu - calopet či něco podobného, nedáváš?

Tak naše kočky mají přístup i ven a ji později taky nechci bránit pokud bude chtít. No granulky má k dispozici neustále a nevšimla jsem si že by ubylo :-/ Calopet doma nemám, ale jakousi pastu pro koťata ano, zkusím odpoledne. Říkala jsem si, že bych zkusila neslazený kondenzovaný mlíko nebo je to blbost?

1.6.2017 09:54

To očkování si fakt promysli, zejména u 12ti leté...

Zkus do ní dostat cokoliv (jak píšeš to mlíko, tak mě napadla normální ušlehaná šlehačka, třeba i osladit glukopurem), musí začít žrát!
Granulky - zkus různé druhy, brala bych kotěcí.
Jídlo - nevadí jí místo? Nevyblízala by talíř po tobě? Miska...?

Jinak, je zdráva?

1.6.2017 10:56
lavacca

XXX.XXX.49.8

macomb napsal(a):
Kočku máme od neděle doma, ale zatím nechce žrát, zkoušela jsem nabízet maso, granule, naše konzervy, kapsičku naa kterou byla zvyklá doma, šunku a zatím nic. Na wc chodí, vodu má k dispozici.jak dlouho to může trvat, má někdo zkušenost?

Je to starsi kocka, bude ji to trvat nez si zvykne. Ma k dispozici granule a mokre krmeni, na ktere byla doposud zvykla? Ctu, ze dostala kapsicku, ale co ty granule? Hlavní je, aby dostatečně pila, zvlast ted ve vedru.

Zkusila bych do ni nacpat trochu calopet pasty. Do vody trochu glukopuru.

To kondenzovane mleko bych nedala, mohla by z nej mit prujem a uz ted bude zeslabla. Prujem by ji mohl dost odvodnit a nestesti je na svete.

1.6.2017 11:00
lavacca

XXX.XXX.49.8

A nemuzou ji bolet zuby? Ze by treba neukousla granule pro dospelaky ( co ma ted za granule ?)Tak zkusit granule pro kotata - např. ja nasim starenkam ( cca 15 let a 11 let) micham koteci a seniorske, ktere jsou krehke. Plus maji denne dal maso.

Zkusila bych aspon uvařit vyvar, obrat maso - dat vyvar i maso k dispozici. Z jakých misek byla zvykla jist? Nemuze ji i to vadit? U nas koceny nejlip ji maso a konzervy/ kapsicky z klasickych melkych talirku a nizouckych sklenenych misticek s okrajem vysokym cca 1 cm.

1.6.2017 11:53
lavacca

XXX.XXX.49.8

Jo, jinak bych ji ted poradne rozjedla, pak vykastrovala a ockovani resila az pote. Svou imunitu mit bude, kdyz je ve 12 letech v poradku. A chodit ven stejne bude az po poradnem navyknuti u vas. ;).

1.6.2017 12:05
macomb

XXX.XXX.200.139

To očkování si fakt promysli, zejména u 12ti leté...

Zkus do ní dostat cokoliv (jak píšeš to mlíko, tak mě napadla normální ušlehaná šlehačka, třeba i osladit glukopurem), musí začít žrát!
Granulky - zkus různé druhy, brala bych kotěcí.
Jídlo - nevadí jí místo? Nevyblízala by talíř po tobě? Miska...?

Jinak, je zdráva?

Fakt to je takový riziko to očkování v jejím věku?

Budu zkoušet. Granulky jsem jí dala coo mám pro naše a to kupuji kotěcí, ale mám i zbytek co měla doma. Granulky má v misce, kapsičku jsem jí dala do kočičí misky a maso jsem jí nabízela z malýho talířku.
Zdravá by snad být měla, respektive nevykazuje na pohled nic, bobek měla normální, když ji beru nijak nemňouká, oči i uši čisté.Je subtilnější postavy, ale to prý byla vždycky. Na prohlídku s ní teprve půjdeme.

1.6.2017 12:09
macomb

XXX.XXX.200.139

lavacca napsal(a):
Jo, jinak bych ji ted poradne rozjedla, pak vykastrovala a ockovani resila az pote. Svou imunitu mit bude, kdyz je ve 12 letech v poradku. A chodit ven stejne bude az po poradnem navyknuti u vas. ;).

S tím žrádlem jsem to psala výš.
Jinak granule mám Smilla kitten, není to žádná hitparáda, ale kočky to mají íjen doplňkově, jinak dostávají maso. Ještě mám v mražáku zbytekk celých kuřátek, tak že bych zkusila to, třeba by se v ní probudila šelmasmajlík Jinak z domu byla krmená marketovým krmením, sem tam něco na přilepšenou.
To právě potřebuju, aby se rozeřrala a pakk budu řešit kastraci, ale to jsem taky předběžně domluvená, že by dojela a odvezla ji tam ta kamarádka ať si to tolik nespojuje s náma.

1.6.2017 12:22
Acamar

XXX.XXX.57.109

Naše první kočka byla očkovaná až do smrti (15 let), snášela to dobře...ale ona byla zvyklá od malinka. Pokud by to mělo být první očkování, to bych asi už neriskovala, musí to být šleha pro imunitní systém, a v tomto věku...
U nás se nežravka chytala na takové ty tekuté snacky pro kočky (no a samozřejmě na šunku, tu by si číča taky nevzala?).

Kočička je krásná, ale vypadá fakt vyplašeně.

1.6.2017 12:40

Macomb, bych jí dala třeba na to akvárko (na místa, kde lehává) kupičky granulí, jestli si to nerozmyslí, když bude relativně v pohodě a nerušená. Ono by to chtělo jí to jídlo prostě nechávat k dispozici (různě), může jí vadit přítomnost někoho jiného, ale pravda, v tomhle horku to je poněkud problematické...

A s těma marketovkama - ony většinou bývají dost slané a ochucené a kočkám jedou, s přechodem na jiné může být problém /i když píšeš, že je má k dispozici a stejně nežere).

1.6.2017 13:33
lavacca

XXX.XXX.49.8

macomb napsal(a):
S tím žrádlem jsem to psala výš.
Jinak granule mám Smilla kitten, není to žádná hitparáda, ale kočky to mají íjen doplňkově, jinak dostávají maso. Ještě mám v mražáku zbytekk celých kuřátek, tak že bych zkusila to, třeba by se v ní probudila šelmasmajlík Jinak z domu byla krmená marketovým krmením, sem tam něco na přilepšenou.
To právě potřebuju, aby se rozeřrala a pakk budu řešit kastraci, ale to jsem taky předběžně domluvená, že by dojela a odvezla ji tam ta kamarádka ať si to tolik nespojuje s náma.

Vsak jo, pokud k tomu maji maso, apod. tak je to ok.

A ten zbytek, co mela v byvalem domove, si nevezme? Ted bych ji dala klidne i ty marketovky, hlavne, at neco ji. ;) Napada me treba i kapsicka Felix, hodne lidi tim rozjedlo kocky, i kdyz to neni slozenim zadna hitparada.

1.6.2017 15:01
macomb

XXX.XXX.200.139

Macomb, bych jí dala třeba na to akvárko (na místa, kde lehává) kupičky granulí, jestli si to nerozmyslí, když bude relativně v pohodě a nerušená. Ono by to chtělo jí to jídlo prostě nechávat k dispozici (různě), může jí vadit přítomnost někoho jiného, ale pravda, v tomhle horku to je poněkud problematické...

A s těma marketovkama - ony většinou bývají dost slané a ochucené a kočkám jedou, s přechodem na jiné může být problém /i když píšeš, že je má k dispozici a stejně nežere).

Právě to má na 3 různých místech, ty marketovky jsem ještě nezkoušela, zkusím dnes. Přes den má total klídek, je zavřená sama v kuchyni s jídelnou a má přístup do obýváku.

1.6.2017 15:02
macomb

XXX.XXX.200.139

lavacca napsal(a):
Vsak jo, pokud k tomu maji maso, apod. tak je to ok.

A ten zbytek, co mela v byvalem domove, si nevezme? Ted bych ji dala klidne i ty marketovky, hlavne, at neco ji. ;) Napada me treba i kapsicka Felix, hodne lidi tim rozjedlo kocky, i kdyz to neni slozenim zadna hitparada.

Marketovky zkusím dneska, kapsičku tam měla kitekat a toho se netkla. Zkusila bych kdyžtak toho felixe, uvidím co dneska.

1.6.2017 15:04
macomb

XXX.XXX.200.139

Acamar napsal(a):

Naše první kočka byla očkovaná až do smrti (15 let), snášela to dobře...ale ona byla zvyklá od malinka. Pokud by to mělo být první očkování, to bych asi už neriskovala, musí to být šleha pro imunitní systém, a v tomto věku...
U nás se nežravka chytala na takové ty tekuté snacky pro kočky (no a samozřejmě na šunku, tu by si číča taky nevzala?).

Kočička je krásná, ale vypadá fakt vyplašeně.

Naše kočky taky očkujem od mala, tak jsem to brala jako samozřejmost. zkoušela jsem šunku a nechtěla tak zkusím nabídnout ještě jiný alternativy a uvidíme smajlík

1.6.2017 15:58
lavacca

XXX.XXX.49.8

macomb napsal(a):
Marketovky zkusím dneska, kapsičku tam měla kitekat a toho se netkla. Zkusila bych kdyžtak toho felixe, uvidím co dneska.

Jasny, zkuste. Je fakt, ze ja si vzala 4 letou cicinu a taky mi 3 dny stavkovala s jidlem. Vzala si jen trochu granuli Brit, co jedla v minulem domove a jinak nic..zkousela jsem maso, konzervy, atd. Nic. Postupne zacala jist maso, granule Brit Care a je klid. Ale trvalo to...taky byla zvykla na marketove kapsy, z min.domova je s sebou nedostala a mne se nechtěli kupovat, kdyz je to same obili... a na masove konzervy a kapsy mi dlabala. Jinak nesla presun hur,2 dny nechtěla opustit poradne skrabadlo, atd. Takze to mate doma sikulu, kdyz lezi takhle verejne. ;).

1.6.2017 15:59
lavacca

XXX.XXX.49.8

macomb napsal(a):
To je ona

Je to..inu kočka. Hezoučka je. :).

1.6.2017 16:12
macomb

XXX.XXX.200.139

lavacca napsal(a):
Jasny, zkuste. Je fakt, ze ja si vzala 4 letou cicinu a taky mi 3 dny stavkovala s jidlem. Vzala si jen trochu granuli Brit, co jedla v minulem domove a jinak nic..zkousela jsem maso, konzervy, atd. Nic. Postupne zacala jist maso, granule Brit Care a je klid. Ale trvalo to...taky byla zvykla na marketove kapsy, z min.domova je s sebou nedostala a mne se nechtěli kupovat, kdyz je to same obili... a na masove konzervy a kapsy mi dlabala. Jinak nesla presun hur,2 dny nechtěla opustit poradne skrabadlo, atd. Takze to mate doma sikulu, kdyz lezi takhle verejne. ;).

Tak snad se to brzo zlomí smajlík
No my jsme ji dali s přepravkou na strom co máme, ale to vylezla hned, ale byla celkem v šoku, protože měla otevřenou tlamku a mrskala jazykem.(To jsem nikdy u kočky neviděla)Pak se uklidnila a byla na stromě, druhej den ráno chrněla zahrabaná v polštářích na pohovce, takže se vydala na průzkum smajlík To akvárko je hned vedle kočičího stromu tak daleko nemusí, ale i když je doma běžnej provoz tak se neutíká schovat.Jen to žrádlo...

2.6.2017 08:19
macomb

XXX.XXX.200.139

Mám radost, včera odpoledne jsem zkusila to kondenzovyný mlíko, tak ho vysrkla, večer sežrala půl kapsičky a ráno další půlku. Juchůůů

2.6.2017 08:24

Tak sláva

tak ji nech dostatečně dlouho "zkonsolidovat" a kastraci řeš až pak. Jenom - sice předpokládám, že vet automaticky u seniorky udělá, ale radši - před kastrací důkladné vyšetření - krev (krevní obraz, biochemie...u kočky by mě určitě zajímaly ledviny - píšeš, že je hubená, dlouhodobě krmená sajrajtem; srdíčko...).

2.6.2017 08:49
macomb

XXX.XXX.200.139

Tak sláva

tak ji nech dostatečně dlouho "zkonsolidovat" a kastraci řeš až pak. Jenom - sice předpokládám, že vet automaticky u seniorky udělá, ale radši - před kastrací důkladné vyšetření - krev (krevní obraz, biochemie...u kočky by mě určitě zajímaly ledviny - píšeš, že je hubená, dlouhodobě krmená sajrajtem; srdíčko...).

Určitě jí dám nějaký čas, ona byla hubená vždycky, ale tak třeba se nám jí podaří trocha vykrmit smajlík S vyšetřením počítám a doufám, že nebude problém.

Tinky

2.6.2017 14:13
Tinky

XXX.XXX.4.4

Brali jsme si dvě starší kočičky.Kocourkovi je 16 let a neměl s očkováním problém.Ale každá kočka je jiná.

3.6.2017 08:37
lavacca

XXX.XXX.218.25

macomb napsal(a):
Mám radost, včera odpoledne jsem zkusila to kondenzovyný mlíko, tak ho vysrkla, večer sežrala půl kapsičky a ráno další půlku. Juchůůů

Tak super. :) Jen tak dále. ;).

5.6.2017 15:02
macomb

XXX.XXX.200.139

lavacca napsal(a):
Tak super. :) Jen tak dále. ;).

Číča už se zdá být cajksmajlík žere už normálně včetně našich granulí a začíná se vydávat na průzkum i za bílého dne smajlík Jen bych ji potřebovala trošku vykrmit, jestli je to vůbec možný v jejím věku a hubená byla celý život. U psů se dává třeba vemeno tak šlo by to i u ní podotýkám, že na syrovou stravu nebyla moc zvyklá, občas dostala jen odřezky.

5.6.2017 15:26
lavacca

XXX.XXX.188.246

macomb napsal(a):
Číča už se zdá být cajksmajlík žere už normálně včetně našich granulí a začíná se vydávat na průzkum i za bílého dne smajlík Jen bych ji potřebovala trošku vykrmit, jestli je to vůbec možný v jejím věku a hubená byla celý život. U psů se dává třeba vemeno tak šlo by to i u ní podotýkám, že na syrovou stravu nebyla moc zvyklá, občas dostala jen odřezky.

Tak to je super. :) Na příbrani idealne veprove maso. Sel by i ten mix hovězích vnitrnosti s vemenem, pokud by si to vzala a neprohnalo ji to...jen ciste vemeno by ji dle meho prohnalo spolehlive. Spis to namichat se svalovinou.

5.6.2017 15:41
macomb

XXX.XXX.200.139

lavacca napsal(a):
Tak to je super. :) Na příbrani idealne veprove maso. Sel by i ten mix hovězích vnitrnosti s vemenem, pokud by si to vzala a neprohnalo ji to...jen ciste vemeno by ji dle meho prohnalo spolehlive. Spis to namichat se svalovinou.

Hm, taky si říkám, že by se z toho pototok smajlík Budu zkoušet spíš to vepřové smajlík

16.6.2017 08:14
macomb

XXX.XXX.200.139

Zdravím, kočka byla ve středu una kastraci a dneska se už zdá, že je úplně v pohodě, žere, na záchod chodí, je zvědavá. Zatím ji máme zavřenou v koupelně, ale spadnul mě kámen ze srdce, že už to má za sebou smajlík Veterinář říkal, že měla na obou vaječnících cysty a děloha taky nevypadala úplně dobře tak jsme snad předešli budoucím komplikacím smajlík

16.6.2017 08:54
lavacca

XXX.XXX.214.9

macomb napsal(a):
Zdravím, kočka byla ve středu una kastraci a dneska se už zdá, že je úplně v pohodě, žere, na záchod chodí, je zvědavá. Zatím ji máme zavřenou v koupelně, ale spadnul mě kámen ze srdce, že už to má za sebou smajlík Veterinář říkal, že měla na obou vaječnících cysty a děloha taky nevypadala úplně dobře tak jsme snad předešli budoucím komplikacím smajlík

Tak to jsem ráda, ze je vse ok. Tak at se dal hezky hojí. ;)

Ano, prave cysty, atd.bývají u kocek, jez riji opakovane na prazdno, dost časté. Je fajn, ze to slo vse ven.

16.6.2017 10:29
Katinec

XXX.XXX.73.206

Tak to je super, že čičina kastraci v pořádku zvládla a že se pomalu, ale jistě zabydluje. smajlík

16.6.2017 10:47
macomb

XXX.XXX.200.139

Jj, jsem moc ráda, měla jsem z toho trošku nervy po jedné špatné zkušenosti, ale zdá se být vše ok. S tím zabydlením už to bude dobrý, protože minulej týden kluci nezavřeli dveře a kočka se vydala na výzvědy a zdrhla.Byla pryč několik dní, už jsem si představovala nejčernější scénáře, ale ve středu ráno jsme ji našli zpět v jídelně jak si lebedí na kočičím stromě smajlík Nechávali jsme celou noc otevřeno do dvora a naštěstí se vrátila tak hned večer jsme s ní šupajdili smajlík

23.6.2017 08:57
macomb

XXX.XXX.200.139

Kočka je 8 dní po kastraci.Je jizva ok? Mám z toho trochu stres, po jedné kastraci kočky v minulosti.

23.6.2017 09:14

Si myslím, že OK
nic nevytéká, není zanícená, horká...(?).

23.6.2017 09:27
macomb

XXX.XXX.200.139

Si myslím, že OK
nic nevytéká, není zanícená, horká...(?).

Právě jsem se včera lekla, jak na té druhé straně je to takové jakoby otevřené.

23.6.2017 11:23
lavacca

XXX.XXX.29.238

macomb napsal(a):
Kočka je 8 dní po kastraci.Je jizva ok? Mám z toho trochu stres, po jedné kastraci kočky v minulosti.

Trochu se to šklebi, ale jinak rana vypada sucha, nezapalena, atd. Pokud kocku neboli, tak bych byla v klidu.

Přece jen uz je starsi, tak to hojeni bude asi trvat dele...uvidite po vyndani stehu, mozna bych to mazla Hemagelem, krasne rany zatahuje. Ale az po stezich, red bych ji to ničím nemazala.

23.6.2017 11:27
macomb

XXX.XXX.200.139

lavacca napsal(a):
Trochu se to šklebi, ale jinak rana vypada sucha, nezapalena, atd. Pokud kocku neboli, tak bych byla v klidu.

Přece jen uz je starsi, tak to hojeni bude asi trvat dele...uvidite po vyndani stehu, mozna bych to mazla Hemagelem, krasne rany zatahuje. Ale az po stezich, red bych ji to ničím nemazala.

Oklí jizvy je v pohodě, nezdá se že by ji to bolelo, normálně žere i vylučuje.Stehy má samovstřebávací, šplíchala jsem jí to akorát nepálivou desinfekcí. Mám koupit i ten hemagel? Urychlí to hojení?

23.6.2017 12:27

Mazala jsem jizvu v tomtéž provedení Barunce, která měla část zarudlou a furt si to hoblovala jazykem, mastí maggie od alavisu, a za necelé dva dny měla jizvu klidnou a přestala se lízat. A řekla bych, že to bylo dřív než 8 dnů po kastraci.

23.6.2017 13:09
lavacca

XXX.XXX.29.238

macomb napsal(a):
Oklí jizvy je v pohodě, nezdá se že by ji to bolelo, normálně žere i vylučuje.Stehy má samovstřebávací, šplíchala jsem jí to akorát nepálivou desinfekcí. Mám koupit i ten hemagel? Urychlí to hojení?

Samovstrebavaci tyhle venkovni?nema spis ty vnitrni ?!?

A jak casto jste to strikala? Hemagel je zazrak! Vsechny hluboke rany tim mazu ( casto jsem sikovna s nozem, ze to riznu fakt hluboko, takze vycistim, osusim, namazu gelem a je to).

23.6.2017 13:14
macomb

XXX.XXX.200.139

Mazala jsem jizvu v tomtéž provedení Barunce, která měla část zarudlou a furt si to hoblovala jazykem, mastí maggie od alavisu, a za necelé dva dny měla jizvu klidnou a přestala se lízat. A řekla bych, že to bylo dřív než 8 dnů po kastraci.

Po něčem se budu muset podívat smajlík

23.6.2017 13:30
macomb

XXX.XXX.200.139

lavacca napsal(a):
Samovstrebavaci tyhle venkovni?nema spis ty vnitrni ?!?

A jak casto jste to strikala? Hemagel je zazrak! Vsechny hluboke rany tim mazu ( casto jsem sikovna s nozem, ze to riznu fakt hluboko, takze vycistim, osusim, namazu gelem a je to).

No jo, prej ano, ještě jsem mu kvůli tomu volala, protože jsem se nato zapoměla zeptat když jsem pro ni byla a prej vypadnou sami, že není potřeba jezdit na tahání.
Popravdě jsem to nechtěla paplat ničím, ale včera jsem se trošku lekla tak jsem jí to posříkala Detolem.Ráno jsem ji prohlížela a má to klidný.

23.6.2017 14:00
lavacca

XXX.XXX.29.238

macomb napsal(a):
No jo, prej ano, ještě jsem mu kvůli tomu volala, protože jsem se nato zapoměla zeptat když jsem pro ni byla a prej vypadnou sami, že není potřeba jezdit na tahání.
Popravdě jsem to nechtěla paplat ničím, ale včera jsem se trošku lekla tak jsem jí to posříkala Detolem.Ráno jsem ji prohlížela a má to klidný.

Aha, takze samy vypadnou...tak to jsem jeste u kocky ani psa nemela. Vzdy vstrebatelne ty vnitrni a z venku svorky ci stehy, co se vyndaji...

To je ok, kdyz jen jednou...ja si spis říkala, aby to nebylo denne a nemacela jste ji to. ;) to by se ji blbe hojilo to macet...

23.6.2017 14:21
macomb

XXX.XXX.200.139

lavacca napsal(a):
Aha, takze samy vypadnou...tak to jsem jeste u kocky ani psa nemela. Vzdy vstrebatelne ty vnitrni a z venku svorky ci stehy, co se vyndaji...

To je ok, kdyz jen jednou...ja si spis říkala, aby to nebylo denne a nemacela jste ji to. ;) to by se ji blbe hojilo to macet...

Néé, právě si říkám, že když to má takto klidný tak jí tam nebudu nic patlat. Já už jen trochu stresuji, protože dva roky zpět jsme kastrovali kočku z adopce, která byla hodně plachá, tak jsem neměla moc možnost kontroly a 6 den po kastraci se jí vyvalilo celý břicho ven a museli jsme ji nechat uspat.Po téhle zkušenosti jsem si řekla kočku nikdy víc, jedině kocoura a pak se k nám dostala tahle tak jsem z toho nervozní jak pes smajlík

23.6.2017 17:37

"Samovstrebavaci tyhle venkovni?"
moje poslední dvě kastrované kočeny to měly taktéž tak, žádné vytahování, žádná veterina.

Přidejte reakci

Přidat smajlík