Janae
XXX.XXX.233.1
Tak si ve vyhledávači najděte obrázky, co koukám tak znatelné štětičky mají celkem malá koťátka.
Nechci vám do toho mluvit a už vůbec nejsem proti zvířatům bez PP, ale na mainských koŤatech asi přikřížení nepoznáte, prostě jen dlouhosrstá koťata z dlouhým nosem, taková jsou na každém rohu.
Je to velká kočka možná bych se i řídila velikostí koťat. Mě by asi kromě štětinek zajímalo, kolik má maiské kotě vážit v dané měsíci.
Nedávno jsem četla inzerát prodám dvouletou mainskou kočičku, váha 2 kila - tak abyste nedopadla stejně.
Děkuji Vám za odpověď :). Pokud bych měla kotě zavřené jen doma, tak bych chtěla maina s PP, ale my kocourky pouštíme přes den ven na zahradu a bylo by velké riziko, že ho někdo ukradne. Tak přemýšlíme o mainovi co je bez PP. Koukala jsem na google a tam mi vyskočily obrázky s odrostlejšími koťaty co už štětinky mají. Nevím jak je to u měsíčních koťátek. No je pravda, že když je bez PP, tak nezjistím, zda je kotě už přikřížené něčím jiným.
lunin
napsal(a):
Děkuji Vám za odpověď :). Pokud bych měla kotě zavřené jen doma, tak bych chtěla maina s PP, ale my kocourky pouštíme přes den ven na zahradu a bylo by velké riziko, že ho někdo ukradne. Tak přemýšlíme o mainovi co je bez PP. Koukala jsem na google a tam mi vyskočily obrázky s odrostlejšími koťaty co už štětinky mají. Nevím jak je to u měsíčních koťátek. No je pravda, že když je bez PP, tak nezjistím, zda je kotě už přikřížené něčím jiným.
Je-li to opravdu mainská mývalí kočka, pak štětinky na uších už v měsíci má.
Pokud by váš MCO byl volně puštěný venku, pak věřte, že žádný chovatel by vám stejně MCO s PP neprodal. Je to jedna z nejhlavnějších podmínek chovatelů a většinou je to i dané ve smlouvě. Takže vám stejně nezbyde nic jiného, než koupit MCO bez PP... ale zde pak nemáte bohužel jistotu, že to opravdu bude "mainka" jak má být.
lunin
napsal(a):
Děkuji za reakci. Nakonec si vezmeme obyčejná chlupatá koťátka s malou příměsí maina od sousedky. Když si to, tak vezmu, tak se mi nechce dávat několik tisíc za maina když nevím, jestli je čistý. Hned mě upoutalo to, že nemají ty štětičky na uších.
To bych videla jako velmi rozumny napad. ;) Mela jsem z utulku asi taky mix mainky, kocourka jsem si přinesla jako prte cca 3 mesice s vahou 1,2 kg a steticky male mel. Dle meho by je mela mit kotata videt uz odmala. Kdyz jsme meli dlouhosrste kote, uz odmala melo predpisovy kozisek i chlupatymi ousky.
Bublinna
XXX.XXX.32.225
Mainské mývalí koťátka bez průkazu původu v měsíci ještě nemají znatelné štětičky v ušich a když je mají, tak na fotce to neuvidíte. Je to zatím jen pár delších chloupků, ale asi tak o pár minimetrů. Až tak v 6 týdnech uvidíte na koťátkách delší srst na těle a zároveň prodlužující se chloupky v uších. Podotýkám taky, že na bílých mainských mývalích kočkách nemusí být štětičky vůbec. Štetičky v uších se postupným křížením bezpapíráků mohou postupem času vytrácet, protože nedochází ke křížení jedinců s PP, kteří mají veškeré znaky plemene v těch nejlepších proporcích. Zárukou je jen MCO kočka s PP, ta štětičky musí mít bezpodmínečně.