Zapůjčení odchytové klece/pasti na kočku (Brno)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2017 16:31
kapitanmorgan

XXX.XXX.246.34

Zdravím,

Potřeboval bych odchytit venkovního kocoura za účelem kastrace, ale nějak se mi nedaří najít, kde bych si mohl jednorázově půjčit vhodnou odchytovou klec. Moje veterinářka žádné nemá, nabízela mi obyčejnou přepravku, ale do té jej těžko odchytnu...

Nevíte prosím náhodou o nějakém veterináři / instituci, kde by mi klec na pár dní půjčili ?

Předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2017 16:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud máte poblíž nějaký útulek nebo depozitum, zkuste se poptat. Ti odchytové klece mají. Hodně štěstí s odchytem...

26.5.2017 20:56
Machyska

XXX.XXX.252.23

Městská policie by také mohla mít odchytovou klec. V mnoha městech právě oni zajišťují odchyt různých zvířat a mají ji určitě i myslivecké spolky.

27.5.2017 14:12
kapitanmorgan

XXX.XXX.128.40

No, už jsem do jednoho útulku volal a neměli (nebo možná "neměli"), útulek provozovaný MP Brno jsem zkoušel taky a tam mi rovnou řekli, že odchytové klece nepůjčují, ikdyž jsem jim nabízel, že jim klidně nechám třeba 10 tisíc jako zálohu...

Proto se právě zkouším ptát zde, jestli by někdo nemohl dát nějaké konkrétní doporučení...

27.5.2017 23:59
kapitanmorgan

XXX.XXX.128.40

Tak tímto způsobem jsem nebyl schopen odchytit ani venkovní kočku která mi důvěřovala - když jsem dal do přepravky kus šunky tak to čmajzla a v desetině sekundy byla pryč, takže následný pokus ji tam narvat těžce selhal...

S kocourem se má věc následovně - je to zmetek který terorizoval venkovní kočky o které se starám a občurával vše kolem. Já ho důsledně zaháněl, párkrát dostal wapkou, občas jsem po něm něco hodil (ale ne tak, abych mu ublížil) a tak se mi povedlo jej vystrnadit ze svého pozemku. Problém je v tom, že o to víc se začal "věnovat" sousedům a jeden z nich se nechal slyšet, že ho otráví. S čímž nesouhlasím a tak jsem navrhl že se to pokusím vyřešit kastrací.

Tím chci říct, jen mne uvidí a hned utíká pryč. Tento vztah jsme si budovali asi rok, takže se to jen tak nezmění smajlík

Tudíž výše navrhované řešení je "out of the question".

28.5.2017 04:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.81

Tak to už fakt ten sklopec... (myslivci nemají ?)
Možná i nějaký chovatel, třeba drůbežář...

28.5.2017 07:12
Machyska

XXX.XXX.252.23

Možná by ji mohly mít i technické služby (u nás třeba mají), zemědělci s větším hospodářstvím.
Ty myslivecké spolky jste nezkoušel?

Pokud máte facebook, nebo někdo z vašich známých, tak požádejte o zapůjčení jeho prostřednictvím. Má ji i spousta obyčejných lidí, ale spíš na vesnici.

Já jsem takto chytala před dvěma a půl měsíci také toulavého kocourka, který se rozhodl mi všechno označkovat, ale měla jsem štěstí. Nejspíš někdy kontakt s člověkem měl a chytila jsem ho po 14 denním krmení kapsičkou ráno a večer, holýma rukama. Z počátku jsem mu dala kapsičku a odešla, ale postupem času jsem se dívala, jak jí, tak aby o mě věděl a pak se snažila ho i pohladit a ono to na něj fungovalo. Před tím jsme se ho taky snažili vyhánět, tady bez jakéhokoliv fyzického ublížení, ale to nefungovalo vůbec, jen byl mnohem ostražitější, když nás viděl a prchal do bezpečné vzdálenosti, jinak byl jako bumerang. Tak vím, co zažíváte. Je fakt, že po kastraci hned se značkováním přestal, bylo to až neuvěřitelné.
Před tím jsem pomalu začínala oslovovat společnosti a známé, abych zjistila, kde sehnat odchytovou klec a všichni ti, co jsem psala ji mají.

6.12.2019 19:52
Jakub99

XXX.XXX.44.175

7.12.2019 15:21
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Jakub99 napsal(a):
Kvalitní odchytovou past lze zakoupit za rozumný peníze,
https://www.lihneme.cz/vetsi-pasti-na-lisky--kuny--tchore--norky--kocky--vydry-a-nutrie/zl102x20x27/

To má být reklama?!

Přidejte reakci

Přidat smajlík