Kočkařka

XXX.XXX.89.36
Ahoj všem, dáváte své kočce na podporu trávení chlorellu? Je to pro kočky vhodné? Podělte se o zkušenosti. Díky!
Kočkařka

XXX.XXX.89.36
Velice děkuji za přínosný příspěvek do diskuze, jistě bude k užitku všem čtenářům.
Zkus to a uvidíš

XXX.XXX.139.248
Jíš chlorellu sama? Zaznamenala, jsi jakožto ten kdo je zvyklý spaťouchat páté přes deváté (člověk), že může nastat "zažívací těžkost"?
Kočka na tom bude hůř. Ale pokud ji potřebuješ nárazově detoxikovat či jí vnutit co jí schází, proč ne. Trvalé užívání nebude vhodné, ale ono to pochopíš už jen z toho co s ní budeš muset udělat abys ji do kočky vůbec dostala (nečekám násilné nacpání do tlamy, ale nějaké rozdrcení a zamýchání do žrádla) a jak ta se na to bude tvářit.
Kočkařka

XXX.XXX.89.36
O nějakém násilí není vůbec řeč, ona by si ji vzala dobrovolně a ráda, ale zatím to nedělám, jen zjišťuji. Zažívací těžkosti já osobně rozhodně nemám ani bez chlorelly, ani s chlorellou. Kupříkladu známý pejskař ji nabízí po jedné denně pejskovi a nemá problém.
Chci o tom pouze podiskutovat, je to snad na diskuzním fóru zakázáno? Nikomu to nevnucuji, nejsem dealer, navíc jsou tu i divnější témata.
Mimochodem, ty máš s chlorellou osobní negativní zkušenost, že cítím i přes displej tu averzi?
Zkus to a uvidíš

XXX.XXX.236.218
Já averzi nemám, já chlerellu naopak uznávám. Ale také vidím, že určitou "zažívací těžkost" mi způsobuje, i kdy ne vždy. Patrně je to dáno bílkovinou kterou obsahuje. Zase ale znám situace kdy nic jiného než chlorella spolehlivě nezafunguje.
Kočce jsem kdysi chlorellu občas dával (třeba v den kdy jsem jí dal i nárazově dávku jódu a bylo pravděpodobné že z ní nějaký kov co by způsobil sekundární otravu mohl vyjít). Jen tak by mi tu tabletu (mám ji vždy ve formě kdy je slisovaná do tablet) nesežrala, musel jsem ji prostě zamíchat do vlhčího žrádla a doufat že bude fungovat. Kočka se na to příliš netvářila a myslím že kdybych to přehnal raději půjde vykrást misku sousedově kočce.
Jinak chlorella je zajímavá i co se týká minerálů a vitamínů. Jak ale říkám jednak ji kočka nežere, jednak není vhodná pro takové doplňování živin, jednak ji tělo zcela bez problémů nemusí přijímat.
Jestli ti ji kočka žrát chce, tak zkus a uvidíš. Třeba nejde jen o zvědavost a cítí co jí udělá dobře, co je pro ni dobré. Každý jeden tvor je určitým způsobem jedinečný a má jedinečné potřeby, které se navíc mění, že?!
notregistered

XXX.XXX.211.139
Taková druhá sója, akorát že má mít jakousi schopnost sbírat toxické látky z těla, + stravitelnost, obojí se testovalo na myších. A myši se živí rostlinnou stravou, kočky ne, že.
Obsahuje hodně málo vlákniny, proto trable.
Bývá v granulích. Prodává se i jako prášek, zalít vodou a dát do jídla. Dávka je cca lžička pro středního psa, tak nevím na co to je kočce. Aj psu.
Kočkařka
napsal(a):
Ahoj všem, dáváte své kočce na podporu trávení chlorellu? Je to pro kočky vhodné? Podělte se o zkušenosti. Díky!
Pokud je kočka dobře živená a není nemocná, tak dle mého názoru není nutné dávat jakékoliv doplňky stravy. Na pročištění střev od spolykaných chlupů (bezoárů) kupte kočičce kočičí trávu, nebo pastu s maltózou a kočička bude spokojená.
Helčap

XXX.XXX.88.252
Kočkařka
napsal(a):
Nám Vet doporučila sypkou řasu na plak, zubní kámen a zápach z tlamičky a zabírá to. Jde ale asi o řasu mořskou, ne chlorellu. Občas dáme kočkám kočkám tablety Gimpet s trávou jako pamlsek, nebo tu pastu s maltozou, chutnalo jim osení, kočičí tráva ne. Chlorellu mě dát nenapadlo. Asi bych se víc zajímala, kdybychom krmili jen barf...
Taky dávám kočkám jako pamlsek chlorellu, jen zachrastím krabičkou, tak už žebrají, vyloženě jim to chutná.Teď dostávají pangamin do granulí, taky si ho samy vyberou a chutná jim.Proč jim nedopřát nějaký ten vitamínek. Já sama beru želatinu pro závodní koně, chutná to jako gumoví medvídci a hodně to pomáhá na klouby a která je 100x lepší a přírodní, tak dostávají kousíček i kočky a jak jim jedeA všichni si dáváme 100% lososový olej
Klara345

XXX.XXX.65.67
Zdravím, u nás doma užívám chlorellu hlavně já, ale i pro kocourka se někdy najde, vypadá, že mu to i chutná, tak proč ne. Věřím, že má na kočky stejně blahodárné účinky jako na lidi :) Víc si toho o nich můžete přečíst třeba tady - https://www.eushops.cz/Chlorella-odkud-se-vzala-c5_26_2.htm:).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Iwet1200
napsal(a):
No bylo mi doporučené kvůli trávení má to místo trávy. Tak nevím proto se ptám
Tak proč jí nevysejete trávník doma? Taky to tak dělám. A jak si kocouři pochutnávají. A občas vyblinkají trichobezoár. Myslím, že tuhle službu vám tabletka chlorely neudělá.

notregistered
napsal(a):
Taková druhá sója, akorát že má mít jakousi schopnost sbírat toxické látky z těla, + stravitelnost, obojí se testovalo na myších. A myši se živí rostlinnou stravou, kočky ne, že.
Obsahuje hodně málo vlákniny, proto trable.
Bývá v granulích. Prodává se i jako prášek, zalít vodou a dát do jídla. Dávka je cca lžička pro středního psa, tak nevím na co to je kočce. Aj psu.
Takže tableta vyrobena ze 100 % mořské řasy má málo vlákniny? A jak jako?
Jednu dobu jsem ji dávala psu, dokud byl ochotný ji jíst, protože někdo psal, že to psu zlepšilo šedý zákal. Tak proč ne, jistě to má i jiné benefity. Já sama jsem ji zkusila na sobě a i když nízké dávkování, steně jsem měla silnou reakci, vyházely se mi pupence na hubě, které se mi hojily měsíc Ale pes vypadal pohodě a chutnaly mu, tak jsem mu je dávala, určitě i půl roku. A jak jem je měla nachstané na stple, kde má koucour misky, sem tam si jednu vzal a snědl. Hmm, tak když ti chutnají, tak proč ne? Bylo to v zimě, venku tráva nebyla, tak jsem si právě říkala, že možná proto ji žere.
napsal(a):
Tak proč jí nevysejete trávník doma? Taky to tak dělám. A jak si kocouři pochutnávají. A občas vyblinkají trichobezoár. Myslím, že tuhle službu vám tabletka chlorely neudělá.
Přesně. A mně stačí bohatě vyjít před barák a natrhat trávu, ideálně pýr. A žerou jej pak jak sekačky!
Iwet1200
napsal(a):
Tu trávu jsem zasela ale 5 měsíční kocour ji žere způsobem že ta tráva je všude pak takže dělám nic jiného než sbírám trávu Hodně chovatelu dává chlorellu tak teda nevim
Zkuste to, co já. Já mám pocit, že ta vysetá tráva se jim snadno trhá. Já vždy jednou za pár dní přinesu natrhaných třeba kolem 20 ks pýrových "listů" a stačí to. Teda je třeba počítat, že pak dojde možná k vyzvracení bezoárů. Elsa to tak obvykle mívá - a to bývají úplně odlitky žaludku.
Iwet1200
napsal(a):
Tu trávu jsem zasela ale 5 měsíční kocour ji žere způsobem že ta tráva je všude pak takže dělám nic jiného než sbírám trávu Hodně chovatelu dává chlorellu tak teda nevim
Když máte zvíře, nemůžete být zase na pořádek tak cimprclich...no a co, tak je kolem tráva, však na to se neumírá
lesnížínka
napsal(a):
Když máte zvíře, nemůžete být zase na pořádek tak cimprclich...no a co, tak je kolem tráva, však na to se neumírá
Já mám všude v bytě chlupy, fakt všude. To bych musela vysávat snad permanentně... A dnes u mě na návštěvě byla sousedka, že si dáme vínko... A ona, že si ještě musí skočit domů. Když se vrátila, tak mi sdělila, že se převlékla do "kočičích hader"... Ptž jinak bohužel kalhoty a další oblečení, obzvl. z někt. látek, bývají fakt zachlupaceny! A dnes sousedka dobře udělala, neb Elsa měla výtečnou náladu a pořád se po ní plazila a mazlila se...až jsem trochu žárlila! Tak pak přišla, třeba to vycítila, a začala se mazlit se mnou!

Iwet1200
napsal(a):
Jak jsem psala, chlorella vám na trichobezoáry nepomůže. A pak můžete mít zacpaného kocoura, který bude muset na operaci.
moje oblíbené fotky ...Max u té trávy třeba jen seděl...asi ji fetoval,pak i jedl...nikdy jsem ji teda neměla poházenou po bytě...
To jen tak ..Koupila jsem jí v OBI... nebo jsem mu dávala cca 4 cm trávicí pasty ze zverimexu...o "chloreře" jsem slyšela jen ve spojitosti s člověkem..
Bobča
napsal(a):
moje oblíbené fotky ...Max u té trávy třeba jen seděl...asi ji fetoval,pak i jedl...nikdy jsem ji teda neměla poházenou po bytě...
To jen tak ..Koupila jsem jí v OBI... nebo jsem mu dávala cca 4 cm trávicí pasty ze zverimexu...o "chloreře" jsem slyšela jen ve spojitosti s člověkem..
Fetoval trávu...hezky dvojsmyslné...