Môžete mi prosím poradiť ako odnaučím kocúra aby ma vnoci nebudil na krmenie.Je kastrovaný bývame na dome a je celú jar a leto akoby polodivoký.Domov sa príde len nakrmiť a to ma budí neskoro vnoci a ráno, že chce ísť dnu a potom, že zas von.Už to trvá 2 rok a fakt ma to nebaví.Škrabe na dvere a nedá sa to ignorovať.Dvierka určite nechcem dávať aby mi sem nechodili iné mačky a bol pod kontrolou.Ďakujem
Dá se to odnaučit. Kupte si "sprej proti kočkám", bývá ve zverimexech. Ten šplíchněte na dveře, tam kde škrabe. Kočkám to smrdí. Taky by nebylo od věci drábky zkrátit. Ale hlavní věc na odnaučení je to ignorovat, nesmíte jí okřikovat ani k ní vstávat, protože takhle vidí, že to funguje a bude v tom pokračovat!
A nebo můžete dát misku večer ven, pokud vám nechodí po zahradě i jiné kočky.
iloona
XXX.XXX.156.160
Moje kočky byly zvyklé už od chovatelů na krmení ve čtyři ráno a spaní s nimi v posteli. Já si to kvůli alergii nemůžu dovolit takže byla ložnice od začátku zavřená. I když máme kočky dvě a mohly by se zabavit, tak byla stejně největší zábava dobývat se hlasitě ke mně. Neokřikávala jsem je, nechodila jsem ke dveřím, přesto věděly že tam jsem a chtěly za mnou. Nepomohly kupovaná odpuzovadla, nic. Až jsem jednou zkusila dát za dveře na tácu slupky od čerstvě oloupaného pomela a pomerančů, zastříkla citronovou šťávou. I dveře jsem přetřela hadříkem namočeným v citronové šťávě a byl klid. Nejprve jsem obden vyměňovala slupky za čerstvé, po čase jsem nechala jen tác a pak už nic.
U vás vidím problém v tom, že někdy chcete, aby šel dovnitř a někdy ne. Úplné odrazování je asi nevhodné. Musíte tedy asi důsledněji dodržovat dobu krmení, aby pochopil, že vás za žádnou cenu v noci nevytáhne z postele. Je možnost dát mu třeba trochu granulí někde venku pod přístřešek? Nebo úplně nejlepší by bylo pořízení dvířek, ale s mikročipem. Díky němu se dvířka otevřou pouze vašemu kocourovi.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/dvirka_flapy/s_mikrocipem/152335.
Ještě mají i tento druh:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/dvirka_flapy/s_mikrocipem/576382
také můžete koupit dvířka s čipem i časovačem a určit nejen to, která kočka může projít, ale i to kdy může projít. Nyní toto zboží myslím nemají, ale určitě je brzy naskladní. Dají se i namontovat do skla. Adaptér je možné bohužel zakoupit pouze na Německém Zoohitu, ale kupovala jsem ho tam a bylo to naprosto bez problémů.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/dvirka_flapy/s_mikrocipem/576392.
U nás stojí načipování kočičky 520, -.
Ďakujem za odpovede.Skúsim to s tými šlupkami aj ten sprej a o tých dvierkách som nevedela. Nie je pravda, že ho niekedy chcem alebo nechcem pustiť.Púšťam ho vždy a bola by som rada keby bol doma ale on sa príde len najesť a pýta sa zas von. Keď sú vonku niekoľkodňové lejaky alebo búrky tak sedí doma a v zime keď mrzne je stále doma.Dávala som mu aj jedlo vonku aj by to pomohlo ale viem najmenej o troch kocúroch čo sa na tom krmili a jemu nezostalo nič. Všimla som si, že má vytrhanú srsť okolo krku čo nikdy nemal takže sa bije ani som ho dne skoro nespoznala. Bývame naokraji obce a on má naskok na polia a les.Pohladkať sa dá len na minútku a potom hryzie, že chce aby som ho pustila. Má rád kapsičky tak so zalepenými očami mu ju otváram keď príde aby sa nepokazila v teple.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Lado, ta vytrhaná srst asi bude spíš od vydrbávání klíšťat
jinak ta dvířka vypadají velmi dobře