Renek

XXX.XXX.59.56
Dobrý večer,
máme čtyřletou britku a jejího tříletého syna. Oba jsou kastrovaní. Celou dobu byli na sebe hodní. Přede dvěma měsíci se podařilo kocourovi kočku zahnat do kouta, kde se následně servali. Od té doby se kočka kocoura bojí a pořád na něj syčí. To kocoura obyčejně vyprovokuje. Zkoušeli jsme to řešit feromony do zásuvky, ale vůbec to nepomohlo. Nedokážeme si představit, že bysme se museli s jedním z nich rozloučit, ani jak si vybrat. Dokáže nám někdo poradit, jsme už docela bezradní.
Renek

XXX.XXX.59.56
Dobrý den,
tvářové feromony nám byly doporučeny veterinářem. V bytě 2kk není moc šancí, jak ty dvě naše kočky oddělit jedině, že se jedné vzdáme - ale to je jen to nejkrajnější řešení, když nic nepomůže.
Když jim chystáme něco dobrého (např. kapsičku), tak se k sobě mají, jako by se nic nedělo a vzájemně se umývají, ale těchto momentů není za den moc.
Renek

XXX.XXX.59.56
rapotacka11
napsal(a):
Jo, vím.
Nač zbytečně řečnit.
Feromony vztahy fakt nespraví.
Je to byznys.
Kocour zřejmě šikanovat nepřestane,
napadlo ho asi, že území je jeho a občas jen jeho...
Mno, já spíš žádal o radu a ne o výsměch.
Opakuji, že když nepřestane, bude muset jeden pryč, ale jednoho ze dvou si vybrat bude fakt hodně bolestivé.
Nepřijde mi to jako boj o území. Kocour by se hrál a choval normálně, ale mamina na něho začne syčet a je průšvih. Kocour má o 2 kila víc. Doopravdy neexistuje nic na zklidnění kočky? Věřím, že si na sebe zase zvyknou a budou lítat po bytě. Nejlépe ve tři ráno přez nás jako překážky.
Nakonec jsme, vyjádření z tý rapoťačky vytáhli, asi ale moc nepotěšilo.
Třeba poradí ještě někdo další. Mě napadá ještě šanta, kozlík – pokud tedy to nejsou ty feromony, které zmiňujete, moc o tom nevím. Občas koukám na Prima ZOOM na “Má pekelná kočka”, ne moc pravidelně. Možná, že tam by jste nalezl radu. Proběhlé díly jsou k dispozici na iprima play. Zrovna asi předminulý týden, uzpůsobovali byt tak, aby utiskovaná kočka nemohla být zahnána do kouta, samozřejmě ještě pak další kroky, -pomohlo.
Podle mě by to chtělo, aby kočka získala sebedůvěru a správně vyhodnotila kocourovo chování, pokud se opravdu jedná z jeho strany o hru. K tomu mě napadla ta šanta, ale nevím, mám tyto info odsud z fauny.
Renek

XXX.XXX.59.56
Děkuji za radu, skusíme ještě šantu nebo kozlík. Podívám se na ten pořad na primě a třeba mě napadne, jak ty naše rožky nějak omezit. Zatím nemám ani představu...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aktuálně pekelná kočka - dvě rvoucí se kočky v bytě - Renek, jestli se nedíváš, tak si to najdi a PODÍVEJ SE! A jestli je celý pořad tak dobrý, jako dnešní dva díly, tak si to postupně pouštěj místo večerníčku , určitě tam najdeš kupu inspirace.
Na šantu ani kozlík nespoléhej.
Některé díly jsou i na Ulož to. Taky byl pořad na ČT1 a ČT2, jednotlivé díly budou v jejich archívu a pořad se jmenoval Kočka není pes. Nevím přesně ve kterém pořadu z těch dvou to bylo, ale určitě tam byly dvě kočičky sestřičky, které se najednou začaly nenávidět. Rada odborníka pomohla.
Řešením bylo oddělení, ale tak aby na sebe kočičky viděly a začalo postupné sbližování, jako by se před tím nikdy neznaly. Také tam myslím bylo navrženo rozšíření úkrytových míst, kde by se mohla šikanovaná kočička ukrýt. Máte dostatek škrabadel a kukaní.
Toto téma tam bylo určitě několikrát řešeno.
Společné utrpení

XXX.XXX.240.80
A co je naopak zavřít do malé přepravky a způsobit jim tak stress (třeba je i někam převézt autem, na chatu, na veterinu,...). Společné utrpení. Tu přepravku překrýt aby byly více v klidu.
Je možné, že až je vypustíte tak si nahromaděný hněv a napětí zkusí vyříkat navzájem na sobě. Dal bych jim tedy něco opravdu dobrého (kapsičku?), do dvou misek velmi blízko u sebe. A pokud by to mělo pomoci klidně jim koupil i myšičku (nebo také dvě?).
Machyska
napsal(a):
Některé díly jsou i na Ulož to. Taky byl pořad na ČT1 a ČT2, jednotlivé díly budou v jejich archívu a pořad se jmenoval Kočka není pes. Nevím přesně ve kterém pořadu z těch dvou to bylo, ale určitě tam byly dvě kočičky sestřičky, které se najednou začaly nenávidět. Rada odborníka pomohla.
Řešením bylo oddělení, ale tak aby na sebe kočičky viděly a začalo postupné sbližování, jako by se před tím nikdy neznaly. Také tam myslím bylo navrženo rozšíření úkrytových míst, kde by se mohla šikanovaná kočička ukrýt. Máte dostatek škrabadel a kukaní.
Toto téma tam bylo určitě několikrát řešeno.
Přesně tak, oddělit, ale aby na sebe viděli a pomalu je zase na sebe zvykat. A kocoura utahat, evidentně má hodne energie, takze ruzne mavatka, atd. at tu energii ze sebe vybije. Možná i to je duvod svaru, ze kocku porad vyzyva ke hre a ona nic...a ted zjistil, ze na ni ma i fyzicky, takze toho vyuziva...
Renek

XXX.XXX.59.56
Děkuju moc všem za inspiraci. Rozhodně se ozvu, jak vše dopadlo. Když si jenom vzpomenu, jak dlouho se naše britka srovnávala se zlou zkušeností od špatného veterináře, tak doufám, že se to bude postupně zlepšovat. Kdyby někoho něco napadlo, tak neváhejte napsat. :).
Svara

XXX.XXX.156.160
To RENEK: jak jste dopadli? Co pomohlo?
Jsem zoufalej. Od začátku června mám doma kotě. Když přišlo bylo asi 7-8 týdnů starý. Přinesl jsem si ho z práce. Toulalo se tam samo několik dní po areálu. Mám doma Mindu, tý budou v září tři. Furt je tak akčni že jsem chtěl aby měla někoho na hrani když nejsem doma. Měl sem Mikeše skoro dva týdny zavřenýho u sebe v pokoji. Zvyknul si na mě a vylečil jsem mu co bylo potřeba. Naučil se na wc. Minda pak dalších par dnu na kotě syčela a vrčela a schovávala se před nim. Pak už to bylo dobrý. Nespali spolu ani se nelizali ani si spolu moc nehrali ale vychazeli a jedli vedle sebe v klidu. Já se jim věnoval jak byl čas. Kdyz hodim myš jemu tak i Minda ji chce akorat se ho boji protože je rychlej. Tak čumi zdalky. čeka až usne a pak si hraju s ni. Tuhle jsem vařil a najednou randal. Asi ji vběhnul do cesty jak za něčim rychle běžel nebo nevim. Poletoval sem tam a pak se už rvali. No spíš ona ho hryzala a vypadala že ho snad zabije. vrčela syčela i na mě i když vždycky byla milionova nikdy neutočila ani nevrčela ja ji takhle neznam. Chtel jsem kamarada hlavně pro ni ne pro sebe. Ted jak ho vidi syči a vrči jak pominuta a on se boji. Je uz to par dni a mam ji zavřenou v koupelně. Ma tam všecko a chodim za ni. Když otevřu ani odtamtud nechce odejit.. ale přece tam nebude pořád. je zvykla byt se mnou když jsem doma. Když ho slyší za dveřma začne jančit. hračky se šantou maj obá dvá. Hledam tu napad nebo radu co s něma. Taky sem myslel nějaky sprej nebo něco do zásuvky ve zverimexu mi to ukazovali ale koukam že je to na nic jak tu pišete. Co byste dělali?
Svara

XXX.XXX.156.160
Nikdo mi neporadí? nechci ho dát v práci ženskym. Já sem si ho tam doslova vyprosil pro Mindu. Minda dneska v noci poprví hrozně mnoukala v koupelně. Jak jste tu psali že oddělit ale aby na sebe viděli tak nevim jak to udělat. Nemam ani dveře se sklem ale plný. a do klece nikoho z nich davat nechcu. Mam koupelnu, malou chodbu a pokoj s kuchynskym koutem. Ja nevim jak bych to tu měl rozdělovat a čim.
Je mi to líto, znám na vlastní kůzi. Jestli máte plné dveře, zkusila bych z latěk a králičího pletiva udělat rám. Jen na čas, aby na sebe viděly a nemohly útočit. Z chemie jsem vyzkoušela hodně, bez valného účinku. Hodně pomohl kozlík. sice v bytě puch, ale dosud ho rozlévám třeba o Silvestra. Prý snad fungují feromonové obojky, zkušenost nemám. Držíme tlapky.
Svara
napsal(a):
To RENEK: jak jste dopadli? Co pomohlo?
Jsem zoufalej. Od začátku června mám doma kotě. Když přišlo bylo asi 7-8 týdnů starý. Přinesl jsem si ho z práce. Toulalo se tam samo několik dní po areálu. Mám doma Mindu, tý budou v září tři. Furt je tak akčni že jsem chtěl aby měla někoho na hrani když nejsem doma. Měl sem Mikeše skoro dva týdny zavřenýho u sebe v pokoji. Zvyknul si na mě a vylečil jsem mu co bylo potřeba. Naučil se na wc. Minda pak dalších par dnu na kotě syčela a vrčela a schovávala se před nim. Pak už to bylo dobrý. Nespali spolu ani se nelizali ani si spolu moc nehrali ale vychazeli a jedli vedle sebe v klidu. Já se jim věnoval jak byl čas. Kdyz hodim myš jemu tak i Minda ji chce akorat se ho boji protože je rychlej. Tak čumi zdalky. čeka až usne a pak si hraju s ni. Tuhle jsem vařil a najednou randal. Asi ji vběhnul do cesty jak za něčim rychle běžel nebo nevim. Poletoval sem tam a pak se už rvali. No spíš ona ho hryzala a vypadala že ho snad zabije. vrčela syčela i na mě i když vždycky byla milionova nikdy neutočila ani nevrčela ja ji takhle neznam. Chtel jsem kamarada hlavně pro ni ne pro sebe. Ted jak ho vidi syči a vrči jak pominuta a on se boji. Je uz to par dni a mam ji zavřenou v koupelně. Ma tam všecko a chodim za ni. Když otevřu ani odtamtud nechce odejit.. ale přece tam nebude pořád. je zvykla byt se mnou když jsem doma. Když ho slyší za dveřma začne jančit. hračky se šantou maj obá dvá. Hledam tu napad nebo radu co s něma. Taky sem myslel nějaky sprej nebo něco do zásuvky ve zverimexu mi to ukazovali ale koukam že je to na nic jak tu pišete. Co byste dělali?
Otázka je, zda to nebyla jen drsnější kočičí hra a neodděloval jste zbytečně...?
Dle mého zavřít kočenu do koupelny není řešení ani si tak nezvykne na kotě, naopak se tam cítí odstrčená...
Já bych jim nechala volný prostor, dost schovávaček, aby se mělo kotě případně kam schovat a pozorovat je...dle mýho se to uklidní. ;).
Svara

XXX.XXX.156.160
Micubisi diky asi zkusim udělat ten rám i ten kozlík koupim. kde všude to lijete a kolik? a kde to seženu? musi se objednavat?
Lavacco strašně rad bych zjistil že to bylo zbytečny. Takovou rvačku sem viděl jen jednou na vsi když se tam servali kocouři. Mikeš skučel a uplně brečel bolestí ona ho tahala vjednu chvili za nohu pryč. Rafala ho a sekala hlava nehlava. Chlupy litali. Nemohl jsem je oddělit. Syčela a vrčela i na mě a podrápala mě. Kdybych neuhnul i by mě kousla. On se pak ještě dlouho klepal, měl přivřeny jedno oko a kulhal. Ale to do večera přestal. Jak oteviram dveře do koupelny a ona ho vidi tak se přikrči a syčí a vrčí aji po mě vyjiždí. Když tam jdu sam tak je ostražita ale po chvili v klidu i se lisa. Zkusil sem dneska otevřit dveře on se odvažil blíž a ona hned proti němu zle vyjela. Mikeš už se taky vždycky nahrbí a syčí a zdrhne. mě to mrzi hrozně pořad na ně myslim.
Svara
napsal(a):
Nikdo mi neporadí? nechci ho dát v práci ženskym. Já sem si ho tam doslova vyprosil pro Mindu. Minda dneska v noci poprví hrozně mnoukala v koupelně. Jak jste tu psali že oddělit ale aby na sebe viděli tak nevim jak to udělat. Nemam ani dveře se sklem ale plný. a do klece nikoho z nich davat nechcu. Mam koupelnu, malou chodbu a pokoj s kuchynskym koutem. Ja nevim jak bych to tu měl rozdělovat a čim.
Jak píše micubisi - vyrobit rám s pletivem, kdybych to dělala já, tak bych vyrobila ještě jeden rám, tzv. vnitřní futra, abych ty drátěné dveře mohla normálně otevírat - byly na panty. Neumím to tak písemně vysvětlit. Jinak dávat jen rám mezi futra, aby původní dveře zůstaly otevřené, samozřejmě jde taky, ale ve vašem minibytě to bude děsný vopruz, když budete chtít přejít z místnosti do místnosti. Vyndat rám, nandat rám...
Dala bych ty drátěné dveře mezi koupelnu a pokoj. Kočky bych střídala - část dne by v koupelně byla Minda, část dne Mikeš - zvykli by si vzájemně na svoje pachy. A také, aby každá z nich nebrala jednu část bytu jako svoje výsostné teritorium. Krmení bych jim dávala postupně co nejblíž těm dveřím - až budou obě kočky v klidu žrát těsně u sebe - každá na jiné straně dveří, potom bych jim zkusila ty dveře pootevřít a vidělo by se, která se odváží kam jít a co budou dělat. Pokud se nebudou opravdu vyložené rvát, tak bych je jen pozorovala, rozhodně bych jim do toho seznamování "nekecala". Vidělo by se, jak se budou chovat, ale zpočátku bych je asi ještě pár dní (pro jistotu) oddělovala, kdybych šla z bytu.

Opět velmi doporučím shlédnutí více dílů "má pekelná kočka", kde se takové problémy řeší a řeší úspěšně a rozumně a to komplexem opatření (řešení vždy odpovídá na základní kočičí potřeby: lov - jídlo - odpočinek). Opravdu se podívej na co nejvíce dílů, a je jedno, zda se tam řeší vztahy mezi kočkami či kočka x člověk, princip je vždy stejný.
a hledala bych někoho hodného, komu bys mohl kocourka věnovat...než je oba stresovat, pokud je nedáš dohromady (a jenom nějakou vůní to asi nepůjde)...ono ne každá kočka si sedne s každou a ne každá touží po jakékoliv společnosti...a upřímně, aktuálně mám 9 jedinců různého stáří a opravdu nemůžu říct, že by si spolu hráli (i když se Matýsková občas snaží, ale chytne akorát tak pár facek...jo, silný celoživotní vztah měly dvě kočeny ke své matce) a určitě by nikomu z nich nevadilo být jedináček...
Svara
napsal(a):
Micubisi diky asi zkusim udělat ten rám i ten kozlík koupim. kde všude to lijete a kolik? a kde to seženu? musi se objednavat?
Lavacco strašně rad bych zjistil že to bylo zbytečny. Takovou rvačku sem viděl jen jednou na vsi když se tam servali kocouři. Mikeš skučel a uplně brečel bolestí ona ho tahala vjednu chvili za nohu pryč. Rafala ho a sekala hlava nehlava. Chlupy litali. Nemohl jsem je oddělit. Syčela a vrčela i na mě a podrápala mě. Kdybych neuhnul i by mě kousla. On se pak ještě dlouho klepal, měl přivřeny jedno oko a kulhal. Ale to do večera přestal. Jak oteviram dveře do koupelny a ona ho vidi tak se přikrči a syčí a vrčí aji po mě vyjiždí. Když tam jdu sam tak je ostražita ale po chvili v klidu i se lisa. Zkusil sem dneska otevřit dveře on se odvažil blíž a ona hned proti němu zle vyjela. Mikeš už se taky vždycky nahrbí a syčí a zdrhne. mě to mrzi hrozně pořad na ně myslim.
Aha, tak to je teda mazec...takovou rvacku jsem doma nezazila a to jsem nekolikrat k nasim dospelym kockam prinesla kote i dospelou kocku...
Divne je, ze se nejakou dobu respektovali a pak tohle...to je jak kdyz cicine hrablo. :o
Pak jsou vazne jen 2 možnosti - kocourkovi najit novy domov (coz by vzhledem k veku bylo snadno proveditelne, snadno si zvykne jinde) nebo udelat ty dvere a oddelit je tak, aby na sebe videli, ale nemohli si nic udelat.
Jinak kozlik lze sehnat idealne v lékárně ci na internetu - bud jako tinkturu, kterou lze striknout napr. na skrabadlo, deky, apod. nebo suseny koren. Ten nasypat na zem, apod.

"Divne je, ze se nejakou dobu respektovali a pak tohle...to je jak kdyz cicine hrablo"
mi to ani divné nepřijde, podle popisu se ho od začátku bojí a kotě roste a je asi čím dál akčnější, a holt se asi potkali a kočka to neustála.
Svara
napsal(a):
Mám v bytě koberce, tak kapu po bytě i potírám lehce všem kožíšky. Já ve dveřích vysadila sklo a dala pletivo, rám jsem viděla v tv. Tři měsíce jsem měla doma synovu kočku, kterou můj stařičký kocour málem zabil. seznamovala jsem je i na kšírkách, po chvilkách. Také se mi chtělo brečet. Jednou jsem mezi ně vletěla a kocour byl úplně mimo a pěkně jsem to odnesla. Přeju pevné nervy a snad to dobře dopadne. Vím, jaké to je, myslím na Vás. Ještě mě napadl Calming od veta. Namletý jsem ho přidávala do kapsiček.
Svara

XXX.XXX.156.160
Tak mam dvojdveře. Mistr mi s tim pomohl. Když se mihne Mikeš tak Minda lítá po koupelně a syčí a vrčí. Zítra je teda prohodim. Já fakt doufam že to pujde. Nerad bych se ho vzdal. Zrovna mi Mikeš leži na břiše a přede. Všude za mnou chodí. Předtim jsem byl u Mindy a házel jí myš jak to má ráda. Oběma nosim maso a odřezky od kámoše řezníka. Maly žere i její Brit granule a nestěžuje si. Já ten pořad pekelná kočka neznam. Chytám jenom základní programy. Internet mam jenom v mobilu. Zeptam se na to ženskych v práci ty budou vědět určitě. Jestli jsem pochopil správně to lov-jídlo-odpočinek tak mají být oba utahany, najedeny a odpočinuty. Naraz to nedokážu ale zvlášt jo. Omlouvám se že se ptám jako blbec. Zítra koupím ten kozlik. jo a je pravda že se od začátku uplně nemilovali akorát to vedle sebe vydrželi a on nebyl takovy rychly ještě. Asi jí je protivnej. Přitom mi tu lítala sama takhle dřív. Kdyby to nešlo tak ho dám jedný ženský v práci. Ta se o něj postará dobře to sem si jistej. Ale zvyknul jsem si na něj no. Mrzelo by mě to. Všem děkuju.
Svara
napsal(a):
Tak mam dvojdveře. Mistr mi s tim pomohl. Když se mihne Mikeš tak Minda lítá po koupelně a syčí a vrčí. Zítra je teda prohodim. Já fakt doufam že to pujde. Nerad bych se ho vzdal. Zrovna mi Mikeš leži na břiše a přede. Všude za mnou chodí. Předtim jsem byl u Mindy a házel jí myš jak to má ráda. Oběma nosim maso a odřezky od kámoše řezníka. Maly žere i její Brit granule a nestěžuje si. Já ten pořad pekelná kočka neznam. Chytám jenom základní programy. Internet mam jenom v mobilu. Zeptam se na to ženskych v práci ty budou vědět určitě. Jestli jsem pochopil správně to lov-jídlo-odpočinek tak mají být oba utahany, najedeny a odpočinuty. Naraz to nedokážu ale zvlášt jo. Omlouvám se že se ptám jako blbec. Zítra koupím ten kozlik. jo a je pravda že se od začátku uplně nemilovali akorát to vedle sebe vydrželi a on nebyl takovy rychly ještě. Asi jí je protivnej. Přitom mi tu lítala sama takhle dřív. Kdyby to nešlo tak ho dám jedný ženský v práci. Ta se o něj postará dobře to sem si jistej. Ale zvyknul jsem si na něj no. Mrzelo by mě to. Všem děkuju.
Pár dílů "Má pekelná kočka" je na - ulož to.cz.

Svara: držím palce. Už jen to, jak se snažíte (a že je to fuška) musí mít brzy dobrý výsledek. Nečekáte, že se stane zázrak. Budu se těšit na pozitivní zprávy

"Jestli jsem pochopil správně to lov-jídlo-odpočinek tak mají být oba utahany, najedeny a odpočinuty"
lov = utahaný = hra (s jednou, pak s druhou, pak s oběma na střídačku...dle situace)...a když "ulovily", tak žrádlo. Ve stejnou dobu, ale misky např. každá v jiné místnosti, pootevřené dveře, postupně misky přibližuješ, dveře otevíráš, až jsou schopny jíst blízko sebe (ty bys patrně přibližoval k zasíťování, jestli jsem dobře pochopila, co jsi doma udělal). Odpočinek = dostatek bezpečných míst + dostatek bezpečných cest, nejen na zemi, po nábytku, ale i pod stropem (tedy určitě nějaké to škrabadlo s různými pelechy + poličky, cesty pod stropem, vyloučit riziková místa, odkud kočka nemá únik = ty únikové cesty udělat...ono je fakt dobré to vidět v onom seriálu, zkus to najít, najdeš tam velmi inspirace.

Všechny díly pořadu Má pekelná kočka se dají stáhnout zde. Kdyby Vám to nějaká ochotná kolegyně stáhla, bylo by to fajn
https://uloz.to/hledej?q=m%C3%A1+pekeln%C3%A1+ko%C4%8Dka.