Nafouklé bříško u kotatka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

katkaaaaaaaaaaa

8.6.2017 15:13
katkaaaaaaaaaaa

XXX.XXX.47.2

Dobrý den, jak pomoci kotatku od nafoukleho bříška?

8.6.2017 15:51
Machyska

XXX.XXX.252.23

Jak je staré? Je kojené, nebo už jí pevnou stravu?

katkaaaaaaaaaaa

8.6.2017 19:49
katkaaaaaaaaaaa

XXX.XXX.47.2

Cca jeden týden, ještě nevidí...

8.6.2017 20:09
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Jsou kojená maminkou ta by se měla postarat o masáž bříška lízáním a o očistu prcinek na vyprazdnování, ale mužete jim zlehka bříška kouživým pohybem masírovat i vy a pokud máte podezření že jim maminka nečistí prcinky zlehka vatovým polštařkem přejíždějte po prcince kotě se vyčůrá možná i vykaká, ale většinou se stará maminka, ale stává se, že se nepostará když je frfňa a prvnička u nás první den maminka nečistila malé se i samovolně poserinkali musela jsem pomoc ale druhý den pak už maminka pochopila co musí dělat a byl klid.

Nějak nechápu

8.6.2017 20:50
Nějak nechápu

XXX.XXX.193.32

A jak víš, že má nafouklé bříško? Vždyť nech mámu kočku ať si ho po nakojení promasíruje sama. Očistí mu i prdelku, pupík,...

Nějak nechápu

8.6.2017 20:54
Nějak nechápu

XXX.XXX.193.32

A tak sorry, mám krapet zpoždění. To je tak, když si jeden odskočí se napít...

P.S.
Můžeš jí to mládě přidržet. Já když to udělám, přetočím ho na záda, vždy mu olízne prdelku. Podobně se, když leží zabývá kotětem mezi předníma nohama, tak jí tam můžeš zkusit dát (k tomu cecíku v podpaží).

katkaaaaaaaaaaa

8.6.2017 22:36
katkaaaaaaaaaaa

XXX.XXX.47.2

Když ono je právě bez maminky a snažím se o nej postarat. Nesehnala jsem ani nahradní maminku, tak dělám co můžu... Krmím ho asi týden a zdá se mi, že má nafouklé bříško, krmím kočičím mlékem a po krmení masíruji...

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2017 22:38

A kňourá, nebo po napití klidně spinká?

katkaaaaaaaaaaa

8.6.2017 22:39
katkaaaaaaaaaaa

XXX.XXX.47.2

Normálně jí a spí, kakalo v uterý od te doby ne, ale nekde jsem četla, že kakají jednou týdně, je to pravda? Dala jsem mu mléko s hermankovým čajem, je to správně?

8.6.2017 22:40

katkaaaaaaaaaaa napsal(a):
Normálně jí a spí, kakalo v uterý od te doby ne, ale nekde jsem četla, že kakají jednou týdně, je to pravda? Dala jsem mu mléko s hermankovým čajem, je to správně?

Pokud nepláče a pije, tak problém nemá. heřmánkovým čajem mléko ředit možno.

katkaaaaaaaaaaa

8.6.2017 22:43
katkaaaaaaaaaaa

XXX.XXX.47.2

Děkuji, po krmení knourá, než usne... nemáte v zaloze jestě nake rady, co by mi pomohli?

9.6.2017 09:24
lavacca

XXX.XXX.100.27

katkaaaaaaaaaaa napsal(a):

To urcite casteji. Kdyz maji matku, tak bezne kakaji denne, co jsem tak vypozorovala. I u kotete na flasce mi vzdy aspon 1x denne kakalo, jinak po kazdem piti curalo.

Pokud neni neklidne a nekrici, tak bude v pohode. Hermankovym cajem asi nic nezkazite. ;).

Nějak nechápu

9.6.2017 11:27
Nějak nechápu

XXX.XXX.189.161

Nevím jak je to když kotě obstarává člověk, ale když to dělá kočka tak kotě se přímo na popud mámy vyprdne a asi i vymočí (a ona to při tom hned zlikviduje).

Jak to nahradit netuším. Vlhkým teplým štětcem provokovat? Hadrou utírat? Jedině ho asi nechat se podělat kdy mu to vyhovuje a poklízet. Bříško určitě masírovat.

Řeknu vám ale rovnou, že to kotě nebude úplně správně vyvinuté. Podle mne je ta péče kočky důležitá a přispívá i ke správnému vývoji mozku a nervové soustavy (s čímž zase souvisí další, celkově k tomu jaké to kotě bude i po sociální stránce,...

Tím neříkám, že ho nemáte zachránit. Píši to protože je dneska opět taková doba "poručíme větru, dešti", "děti jsou republiky, matek netřeba" a chci abyste přemýšleli i vy co už jste možná přístupem svých rodičů také k nějakému poškození došli (kojení rok, od tří let školka, žádná ulice a kamarádi na ní,...). Byli jste většinou vyprovokováni k humanitě, která ale není zdravá a mnohdy vše stojí na falši (kterou ale nevidíte) a tím se kruh (jedna otočka spirály) toho co příjmete za normální a jste schopni dále nezdravě rozvíjet uzavírá.

Ať se vám s kočičkou daří a máte ze sebe radost. Nezapomeňte, že teď jste za ni zodpovědná.

9.6.2017 14:00

Kolegyně z práce vyprazdňovala malinkaté koťátko tím, že mu přejížděla vlhkým teplým odličovacím kolečkem po zadečku. Přitom se vyčůralo a příp. vykakalo. Utřela ho a bylo čisťoučké.

9.6.2017 15:56
Machyska

XXX.XXX.252.23

Spoustu pěkných videí s péčí o malá koťátka má na YouTube - Kitten Lady, viz. jedno z nich:

https://www.youtube.com/watch?v=hsUbkKAuVSU

Taky moc je pěkně popsán odchov koťat na:

http://cattery.cz/destepaws/odchov_kotat_umely.htm.

9.6.2017 17:10
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Já odkojila v 90 letech kočičku (měla 7 dní když jí maminka odvrhla) na kravském mléce neředěné neměla průjem, tak dobrý v té době nebylo to co ted ani informace sotva byl net my ho ani myslím jěště neměli je to dlouho. A Bobinka byla pak poctivou mámou asi 4 roky pak kastrace a dožila se 19 let a to jsme jí museli už nechat uspat, protože měla těžké revma v páteři a začala po třech krocích tahnout zadní nohy jinak byla věkem hluchá, ale jinak vitální zajímala se kde se co šustne jedla až do konce za tři, ale trápit jsme jí nechtěli, tak když přišel čas jí to ulevčit tak jsme to ulechčili. Tím reaguji na příspěvek od Nějak nechápu.
Milovala jsem ji ona mě vždy věděla kdy jedu domů předem to rodičům hlásila, že se vracím.

katkaaaaaaaaaaa

10.6.2017 07:20
katkaaaaaaaaaaa

XXX.XXX.47.2

Dekuji za informace :) Malé pomohl hermankový čaj, už začíná koukat a vypada, že jínic nrchybí, tak snad to zvládnem až dokonce :) #thumbup

10.6.2017 10:36
lavacca

XXX.XXX.218.25

Laila.aila napsal(a):
Já odkojila v 90 letech kočičku (měla 7 dní když jí maminka odvrhla) na kravském mléce neředěné neměla průjem, tak dobrý v té době nebylo to co ted ani informace sotva byl net my ho ani myslím jěště neměli je to dlouho. A Bobinka byla pak poctivou mámou asi 4 roky pak kastrace a dožila se 19 let a to jsme jí museli už nechat uspat, protože měla těžké revma v páteři a začala po třech krocích tahnout zadní nohy jinak byla věkem hluchá, ale jinak vitální zajímala se kde se co šustne jedla až do konce za tři, ale trápit jsme jí nechtěli, tak když přišel čas jí to ulevčit tak jsme to ulechčili. Tím reaguji na příspěvek od Nějak nechápu.
Milovala jsem ji ona mě vždy věděla kdy jedu domů předem to rodičům hlásila, že se vracím.

Krasavice. Připomíná mi naší Bobinku. :).

martinka23

18.6.2017 16:22
martinka23

XXX.XXX.22.44

Je začervené...je potřeba navštívit veterináře, aby kotě odčervil...sama to raději nezkoušejte...

martinka23

18.6.2017 16:24
martinka23

XXX.XXX.22.44

Ne, kakají každý den...a jak je to kotě staré?...proč není u kočky, pokud se neumí samo vyprázdnit?...kotě u matky má být do 12 týdne!

18.6.2017 16:57

martinka23 napsal(a):
Ne, kakají každý den...a jak je to kotě staré?...proč není u kočky, pokud se neumí samo vyprázdnit?...kotě u matky má být do 12 týdne!

Ale tak ne vždy je matka kočka tak nějak po ruce

Přidejte reakci

Přidat smajlík