Venkovní kotě do paneláku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2017 10:37
Simm1502

XXX.XXX.32.36

Dobrý den, mám otázku, chci si od jedné paní vzít koťátko (holku), ale ona je pouští přes den na zahradu a my bydlíme v paneláku. Myslíte že si zvykne ? Nebo bude v paneláku nešťastná a mňoukat den co noc ?

11.6.2017 12:07
lavacca

XXX.XXX.218.25

Simm1502 napsal(a):
Dobrý den, mám otázku, chci si od jedné paní vzít koťátko (holku), ale ona je pouští přes den na zahradu a my bydlíme v paneláku. Myslíte že si zvykne ? Nebo bude v paneláku nešťastná a mňoukat den co noc ?

Pokud je to jeste mrně, tak si na byt zvykne. Nebala bych se toho. ;).

11.6.2017 13:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.127

A když ne ?
Jak to budete řešit ?
Jdete li do toho, berte rovnou koťata dvě.

11.6.2017 13:11
Simm1502

XXX.XXX.32.36

Kotě si můžu vzít jen jedno.

11.6.2017 20:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Co bude celé dny samo dělat ?
Venku se nezabaví...
Sama kočka v bytě... lidi v práci...
Měla jsem kocourka z venku, úžasný kliďas.
Měla jsem 2 kočičky z venku a ty by absolutně
v bytě nemohly žít.
Běhaly by po stěnách, snad i po stropě, bez možnosti
jít ven by zešílely...

12.6.2017 08:16
lavacca

XXX.XXX.24.20

rapotacka11 napsal(a):
A když ne ?
Jak to budete řešit ?
Jdete li do toho, berte rovnou koťata dvě.

Tak je to prcek, ten by si mel v klidu zvyknout. Zase kolik lidi si bere z utulku i dospele kocky, ktere do odchytu byly venku a taky si na pohodli domova zvykli.

Jinak taky jsem pro to poridit kotata rovnou 2, krasne se zabavi a zas tak velka financni zatez to neni mit o kocku vic. Jeden wc navic, vetsi spotreba krmeni a steliva. Idealne krmit masem - nejen, ze je to pro kocku to nejlepsi, co ji clovek muze dat, ale vychazi to i cenově velmi dobre ( rozhodne lip nez kvalitní kapsicky a konzervy, kdy se cena pohybuje kolem 20-30, - za 70-100g baleni. Krasne maso koupite kolem 60-80, -/kg.

12.6.2017 08:49
Acamar

XXX.XXX.57.109

Také jsme prvně měli kotě venkovní toulavé kočky, které svých prvních několik týdnů prožilo venku, a nemělo problém v bytě ani s přejezdy na chatu, kde se přes léto mohlo trochu vylítat.
Ale dvě koťátka by se spolu určitě zabavily lépe, to je fakt. Já byla v jeho prvních měsících u nás s ním doma, tak nebylo samo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2017 11:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme dva kocourky od koťat a dnes jsem si jistá, že to bylo to nej rozhodnutí, které jsme udělali smajlík

12.6.2017 12:27
janau.

XXX.XXX.162.61

Máme 8 měsíčního kocourka nalezeného ve věku cca 2 měsíce. Snažila jsem se mu přes zimu co nejvíce věnovat, ale stejně to nebylo ono, do práce chodit musím, společnost mu dělala náš papoušek žako. Žakynka napodobuje jak známo dokonale zvuky a řeč a když začla mňoukat tak naléhavě (tak nějak žalovala, co se doma přes den děje), pochopila jsem, že je mu smutno a že mu nic nemůže vynahradit naši přítomnost, než kočičí kamarád. Je to 10 dní, má doma další 2 měsíčné kotě, všechno se mnooooohem víc zlepšilo. Škádlej se, hrajou si, spí spolu přitulení k sobě, no je to moje radpst a prima společnost doma a když jsem pryč, věřím, že si oba náramně vystačí smajlík Přimlouvám se také za dvě koťátka dohromady, nebudete litovat! JInak oba jsou z venkovského prostředí a žijí výhradně v domě, venku máme bohužel psy, kteří kočičky nemají rádi, nemohu riskovat jejich zakousnutí..

12.6.2017 13:53
lavacca

XXX.XXX.24.20

janau. napsal(a):
Máme 8 měsíčního kocourka nalezeného ve věku cca 2 měsíce. Snažila jsem se mu přes zimu co nejvíce věnovat, ale stejně to nebylo ono, do práce chodit musím, společnost mu dělala náš papoušek žako. Žakynka napodobuje jak známo dokonale zvuky a řeč a když začla mňoukat tak naléhavě (tak nějak žalovala, co se doma přes den děje), pochopila jsem, že je mu smutno a že mu nic nemůže vynahradit naši přítomnost, než kočičí kamarád. Je to 10 dní, má doma další 2 měsíčné kotě, všechno se mnooooohem víc zlepšilo. Škádlej se, hrajou si, spí spolu přitulení k sobě, no je to moje radpst a prima společnost doma a když jsem pryč, věřím, že si oba náramně vystačí smajlík Přimlouvám se také za dvě koťátka dohromady, nebudete litovat! JInak oba jsou z venkovského prostředí a žijí výhradně v domě, venku máme bohužel psy, kteří kočičky nemají rádi, nemohu riskovat jejich zakousnutí..

Jj, neni nad kocici hratky. :).

12.6.2017 16:49
Simm1502

XXX.XXX.32.36

Ale mě mamka dovolí jen jedno kotě.

12.6.2017 17:51
Machyska

XXX.XXX.252.23

Každá kočička je jiná a má jinou povahu, nikdo dopředu neví, jak se bude doma cítit. Může být naprosto spokojená, ale i nešťastná. Bude potřebovat hodně zábavy (škrabadlo a podněty pro hru) a musíte se jí několikrát denně intenzivně věnovat. Nejen v kotěcím věku, ale i v dospělosti.
Je to závazek na mnoho let a v případě nemoci i vysoká finanční zátěž.

Není to první kočička, která bude žít v bytě bez kočičího parťáka. Určitě je vysoká šance, že si zvykne. Nebudu vám již vysvětlovat, že dvě kočičky jsou lepší, byť je to naprostá pravda. Pořád pro ni může být lepší, když bude žít vykastrovaná v bytě, než někde venku rodit bezprizorní koťata. Předpokládám, že s kastrací počítáte.

Spíš se zamyslete nad tím, co uděláte pokud jí pobyt doma nebude vyhovovat, máte ji kam dát? Pokud se o ni budete vzorně starat, možná časem maminka povolí i toho kočičího parťáka.

Držím pěsti vám i kočičce.

12.6.2017 18:15
Maivi

XXX.XXX.97.226

Dokážu se vcítit to vaši situace - k nám přišlo před Vánoci toulavé kotě, naši jsou pejskaři a vztah ke kočkám mají... no, nijaký. Kotěte jsem se ujala, začala ho krmit, udělala mu přístřešek na zahradě, nechala ho naočkovat, odčervit a zkontrolovat na veterině. Naši nebyli dvakrát štastní, že ho máme na zahradě, ale nechtělo se jim do toho moc mluvit, když viděli, jaký vztah jsme si mezi sebou s kotětem vybudovali. Začaly mrazíky a mi bylo malého líto - po kontrole na veterině byl kotěti zjištěn ušní svrab, tak jsem toho tak trošinku využila a našim oznámila, že kotě nemůže být venku, protože má zánět oušek a vlivem studeného větru by se to mohlo zhoršit Věděla jsem, že tím vyprovokuju hádku, ale jelikož naši nejsou tak úplně bezcitní, kotě jsem si mohla nechat. Prvním pravidlem bylo, že bude JEN a POUZE v mé ložnici, ani jeden krok přes práh ložnice. Jelikož je mi 23 let, studuji ještě VŠ a bydlím s rodiči, nedovolila bych si nerespektovat stanovená pravidla. Po pár dnech se z "JEN a POUZE v ložnici" stalo "No tak ho nech proběhnout po domě". Nebudu to prodlužovat - dneska může kamkoliv, na zahradě ale pod dohledem, protože je raubíř. Naši si ho oblíbili, i když se to stále nedá srovnávat s jejich láskou ke psům. Ale zase mě to občas zahřeje u srdíčka, když si ho i táta vezme na klín, začne ho muchlat a říkat mu "Ty můj blbečku."

Strašně ráda bych mu pořídila kamaráda, líbí se mi zejména thajky :) Jen to zatím není a nemůže být horké - souhlas bude muset jít přes rodiče, jelikož je to jejich dům. Nemůžu říct, že by si na Mikyho úplně zvykli, ještě to bude chtít trochu času. Ale jakmile to přijde, hnedka budu shánět kamaráda. Zatím to je (*klep klep* na dřevo) na dobré cestě.

Proto tedy chápu vaši situaci - ale třeba to dopadne jako u nás a rodiče si ke kotěti svou cestu najdou a časem vám povolí i druhého prcka.

13.6.2017 08:04
lavacca

XXX.XXX.12.246

Simm1502 napsal(a):

Tak pokud mamka uvidi, ze se dobre starate, treba casem pribude partak. ;) Je dost lidi, kteri maji jen jednu kocku a taky to jde. Jen proste po svych zkušenostech, dve kocky jsou spokojenejsi. Vyhrajou si spolu, delaji si společnost, kdyz jste v praci a ve skole, atd.

13.6.2017 17:11
ladd

XXX.XXX.34.52

Simm1502 napsal(a):

Tak jí dej přečíst tuhle diskusi.

13.6.2017 17:32
Machyska

XXX.XXX.252.23

Myslím, že chce mít mamka jistotu, že se holčina o kočičku postará. Mladá může být ráda, že dovolí alespoň jedno. Stejně tomu maminka časem podlehne, jako všichni, co tady chodí. Nechala bych tomu čas

Mnoho z nás má doma pozůstatky dětských přání našich dětí, u nás je to pejsek

Přidejte reakci

Přidat smajlík