Konzervy Animonda Carny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PavelM.

14.6.2017 07:51
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Krmíte, prosím, někdo uvedenými konzervami?

Dřív jsem kupoval provedení 400g, semtam 200g.
Teď jsem koupil v jedmom velkém e-shopu velké balení konzerv hovězí - smíšené balení 12x800g, expirace někde v r.2019.
.
Ty 400g a 200g bývají celkem často taky naducané (vyboulené), ale ty 800g mně už připadnou celkem moc.
Tak váhám, zda to celé nevrátit.
Tedy můj dotaz je, zda to lze považovat za normální či nikoliv.
Nerad bych kocoura otrávil botulotoxinem.

14.6.2017 08:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Přidám svou zkušenost, Pavle. Animonda carny 200g a Animonda Carny 400g vyboulené nijak výrazně nebyly, když jsem je koupila. Ale měla jsem doma každou z nich jen jednou vždy po jednom kuse /kupováno na pytelgranuli.cz/. Normální mi to nepřipadá. Na kterém e-shopu Animondu kupujete?

Janae

14.6.2017 08:05
Janae

XXX.XXX.192.28

PavelM. napsal(a):
Krmíte, prosím, někdo uvedenými konzervami?

Dřív jsem kupoval provedení 400g, semtam 200g.
Teď jsem koupil v jedmom velkém e-shopu velké balení konzerv hovězí - smíšené balení 12x800g, expirace někde v r.2019.
.
Ty 400g a 200g bývají celkem často taky naducané (vyboulené), ale ty 800g mně už připadnou celkem moc.
Tak váhám, zda to celé nevrátit.
Tedy můj dotaz je, zda to lze považovat za normální či nikoliv.
Nerad bych kocoura otrávil botulotoxinem.

Krmím, nějak moc vyboulenost nezkoumám.
ALe nedávno byla jedna natolik natlakovaná, že vystříkla, ohodila zeď v kuchyni, nicméně kocour jí s chutí sežral a přežil ve zdraví.

Pochybuji, že by v průmyslovém výrobku byl botulotoxin, to je záležitost spíš domácího zavařování.

PavelM.

14.6.2017 08:47
PavelM.

XXX.XXX.0.106

800g jsou ze Zoohitu, ty malé jsem kupoval v SuperZoo, Siriusu či prodejně Spokojenypes.

První otevřená 800g konzerva pšoukla, dal jsem ráno radši kocourovi jen pár soust.
Sežral to hned, s chutí.
Ale fakt nevím.

14.6.2017 14:16
lavacca

XXX.XXX.12.246

A maso bylo ok? Mne prijde, ze tam nacpou proste hodne masa a to jeste, jak pusti stavu, prida urcity objem a konzervu proste "prifoukne". Beru ze spokojenehopsa a občas je nektera trochu vyboulena. Mela jsem to i u Nuevo, Grand a Macs konzerv, takze jsem to vic nezkoumala.

PavelM.

14.6.2017 14:53
PavelM.

XXX.XXX.0.106

No, jevilo se to celkem v pořádku.

Tak budu doufat, že to není nic na závadu.
On je ten plech opravdu slaboučký.

Jo, Grand konzervu jsem včera koupil v Teta drogerii, taky je trošku vypouklá.

14.6.2017 14:58
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Taky jsem na ně koukala na internetu. Můžete mi poradit, které máte vyzkoušené a které čičinám nejvíc chutnají? Je tam docela velký výběr.Díky Jana.

PavelM.

14.6.2017 16:59
PavelM.

XXX.XXX.149.7

No, v těch prodejnách SuperZOO atd. mívají nejčastěji ten Masový koktejl.
Jinak celkem preferuju čisté hovězí konzervy, nebo vysoký podíl hovězího.
Ale asi jde kdeco, protože v tom většinou nejsou ryby, které můj kocour často odmítá.

Teď jsem dobu krmil zelenou a žlutou Coshidou (za tu cenu nejsou podle mne špatné), tak chci zas dobu dávat něco kvalitnějšího.

K tomu si zobe granule Carnilove kachna & bažant.

15.6.2017 09:05
lavacca

XXX.XXX.89.3

zelenafarma napsal(a):
Taky jsem na ně koukala na internetu. Můžete mi poradit, které máte vyzkoušené a které čičinám nejvíc chutnají? Je tam docela velký výběr.Díky Jana.

Ja se jim to snažím stridat, beru nejvic hovezi a jehně, kruta a kralik, hovězí a srdce, masovy koktejl. Ta kruta a racci je tak nezaujalo. Stridam s nuevo konzervami - hovezi, jehneci s brusinkou, losos. Nove jsem vzala i kure a krevety, ale to jeste neodzkouseli. Zkoušela jsem ted Macs konzervy, dost lidi si je chvalilo a zatim meli hovězí a nic moc...vzala jsem na zkousku od kazde prichuti jednu tu 400g, tak uvidime...no, kdyby nahodou, sni to psi. :) Jinak maji stejne standardne maso plus granule. Konzervy tak 2-3x tydne jako zpestreni.

15.6.2017 15:31
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Taky to tak udělám a vezmu od každého po kusu na zkoušku, jinak s tou Coshidou máte pravdu. Normálně marketové kapsičky nekupuju, ale teď jsem narychlo vzala při nákupu v Lidlu a světe div se, Po krabici s 12 kusy se jenom zaprášilo. No to jsem hleděla, protože mám kočky hodně zmlsané No to je zase můj problém

PavelM.

15.6.2017 19:03
PavelM.

XXX.XXX.149.7

Tak snad je to jedlé, asi třetina 800g konzervy je už snědená.

16.6.2017 10:53
Acamar

XXX.XXX.29.135

PavelM. napsal(a):
Tak snad je to jedlé, asi třetina 800g konzervy je už snědená.

Taky se mi to stalo u jiné značky, že u vaniček byl ten vršek vyboulený, kočky to žraly a nic jim nebylo. Myslím že byste to poznal po čichu, kdyby to už nebylo dobré, a kočka by to nežrala. Jednou se mi stalo, že jsem otevřela zkaženou kapsu (byla propíchlá a nevšimla jsem si) a fakt to nechutně smrdělo, kočka to obešla obloukem.

16.6.2017 11:15
lavacca

XXX.XXX.214.9

zelenafarma napsal(a):
Taky to tak udělám a vezmu od každého po kusu na zkoušku, jinak s tou Coshidou máte pravdu. Normálně marketové kapsičky nekupuju, ale teď jsem narychlo vzala při nákupu v Lidlu a světe div se, Po krabici s 12 kusy se jenom zaprášilo. No to jsem hleděla, protože mám kočky hodně zmlsané No to je zase můj problém

Jj, coshida z tech levnejsich jako zpestření spatna neni, i kdyz u nas chutnaly jen ty vanicky. Ty kapsicky propadly.

Ja jim beru vanicky a kapsicky v DM - Dein Bestes a Rossmanovi - Winston. Chce to procist slozeni, treba ty Winston kapsy jsou jen maso a mineraly ty v zele. Jak maji omacku, je tam uz obili. Kapsu i vanicku maji po 8,90 za 100g. Ta vanicka s kralicim masem dokonce vyhrala nejaky nemecky test kvality. To same ty Dein Bestes taky, jak ktery druh to slozeni. Beru jim ty kapsicky v zele baleni po 12 ks za 89,90. Jinak maji ty kapsicky po kusech cenove taky nejakych 8,90 za 100g. Nektere maji trochu drazsi, dle druhu. Zkousim ty vanicky Dein Bestes a ty je zatim tak nezaujaly...

16.6.2017 15:40
Acamar

XXX.XXX.29.135

Tak u nás Coshida kupodivu nebodovala. V DM a Rossmanu taky brávám na zpestření (a zlevnění) ty vaničky, nejvíc u nás chutná Rossman s králíkem a z Dein Bestes ta vanička bio (2 druhy), ta je trochu dražší. Dělají dokonce poměrně nově i kuřecí prsíčka - filety, ale ty už stojí přes dvacku za kus.

PavelM.

10.7.2017 12:50
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Tak načal jsem už 5. velkou konzervu Animonda Carny, kocour, naštěstí, žádné problémy nemá.

Měl bych ještě dotaz, existuje k Animonda Carny v konzervách nějaká alternativa, srovnatelná jak kvalitou, tak cenou (50 - 70Kč/kg)?

10.7.2017 16:18
Cat cat

XXX.XXX.80.142

PavelM. napsal(a):
Tak načal jsem už 5. velkou konzervu Animonda Carny, kocour, naštěstí, žádné problémy nemá.

Měl bych ještě dotaz, existuje k Animonda Carny v konzervách nějaká alternativa, srovnatelná jak kvalitou, tak cenou (50 - 70Kč/kg)?

Starvita v Mountfildu.

10.7.2017 20:26
lavacca

XXX.XXX.63.20

Cat cat napsal(a):
Starvita v Mountfildu.

Ti mají akorát psí řadu, ne? Co koukám na web...400g za 42, -

Jinak u nas teď chutnají Mac's konzervy. Taky vycházejí cenově takhle. A jsou tam fakt kusy masa. :)

Nebo pak Nuevo konzervy, ty vychází kolem 32, -/ 400g. Ale je to čisté páté bez kousků masa.

10.7.2017 20:45
Cat cat

XXX.XXX.80.142

Pro kočky mají jen 400g ale já kupuju ty 800g pro psy. Nedostávají to pořád, tak když dojdou Animondy, tak tohle je záchrana. Po otevření jsou stejné jak ty Carny pro kočky.

PavelM.

11.7.2017 08:19
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Díky za tipy.

A co konzervy Bozita, máte někdo zkušenost?
Je jen o něco dražší než Anomonda Carni.

11.7.2017 09:29
Cat cat

XXX.XXX.80.142

Bozitu taky beru a kožuši se tváří spokojeně...takže dobrý...

11.7.2017 10:36
lavacca

XXX.XXX.40.254

PavelM. napsal(a):
Díky za tipy.

U nas propadak. Chce to zkusit. Hodne lidi si ji chvali na kocici skupine na FB, ale dost lidi ji i prodava dal, ze jejich kockam nechutná. Takze fakt odzkouset. Slozeni ma jinak pekne. :).

11.7.2017 10:38
lavacca

XXX.XXX.40.254

Cat cat napsal(a):
Pro kočky mají jen 400g ale já kupuju ty 800g pro psy. Nedostávají to pořád, tak když dojdou Animondy, tak tohle je záchrana. Po otevření jsou stejné jak ty Carny pro kočky.

Aha, tak to jo...on ji zminoval uz nekdo i na kocici skupine na FB, ale zarazi me., ze ji nemaji na webu...

Jedine minus u tech psich je, ze tam nepridavaji jako do kocicich navic taurin, takze fakt jen na prostridani. ;).

11.7.2017 12:01
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Lavacca: Víte to jistě, s tím taurinem v konzervách?
přeci jen - v mase /i tepelně zpracovaném/ jakýsi taurin snad přirozeně je. A když vidím, kolik výrobců na kvalitní kočičí masovou konzervu /filety/ píše "doplňkové krmivo", došla jsem k závěru, že tam dostatečné množství taurinu není tak jako tak.. Je fakt, že krmím spíše konzervičky co jsou masové filety, paštikovité zmapované nemám.

11.7.2017 13:33
lavacca

XXX.XXX.63.20

joanne.s napsal(a):
Lavacca: Víte to jistě, s tím taurinem v konzervách?
přeci jen - v mase /i tepelně zpracovaném/ jakýsi taurin snad přirozeně je. A když vidím, kolik výrobců na kvalitní kočičí masovou konzervu /filety/ píše "doplňkové krmivo", došla jsem k závěru, že tam dostatečné množství taurinu není tak jako tak.. Je fakt, že krmím spíše konzervičky co jsou masové filety, paštikovité zmapované nemám.

Jj, do kocicich konzerv a granuli se uměle doplňuje. Tepelným zpracováním se totiž ničí, takže se musi přidávat. ;) on se přidává i do tech s kousky masa, nejen do pastik.

Pokud člověk krmí syrovým masem a kvalitními granulemi, muže byt úplně v klidu. ;).

12.7.2017 17:04
Acamar

XXX.XXX.29.135

PavelM. napsal(a):
Díky za tipy.

U nás Bozita také žádné velké úspěchy neslavila, ani jedna ze tří koček se na to moc netvářila. Ani to nevypadá tak kvalitně jako Animonda, takové ty slisované kousky v želé nebo omáčce, ačkoli uvádějí, že jsou bez obilovin, tak vizuálně vypadají jako ty levnější obilninové kapsičky.
Ale klidně zkuste, je to individuální.

12.7.2017 17:22
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Jak jsem před nedávnem psala, tak jsem Animondu koupila po jednom kuse od každého druhu. Bohužel musím říct, že jsem čekala větší natěšení mých koček. Nějak to nanadchlo. Abych je vůbec zpracovala, musela jsem je zamíchávat do kapsiček. Tak se ptám kolik dáváte na jedno krmení? Já jsem vyklopila půlku konzervy, maso oschlo a kočky to nežraly. Jak to děláte vy? Mícháte to třeba s těstovinami nebo nějakým doplňkem?

PavelM.

12.7.2017 17:53
PavelM.

XXX.XXX.242.1

Na jedno krmení dávám tak 70 - 100g (800g konzervu mám tak na 4 - 5 dní).
Poslední dobou spíš míň, aby dlouho neleželo.

Kocour má cca 4 kg.

13.7.2017 07:53
joanne.s

XXX.XXX.41.2

zelenafarma napsal(a):
Jak jsem před nedávnem psala, tak jsem Animondu koupila po jednom kuse od každého druhu. Bohužel musím říct, že jsem čekala větší natěšení mých koček. Nějak to nanadchlo. Abych je vůbec zpracovala, musela jsem je zamíchávat do kapsiček. Tak se ptám kolik dáváte na jedno krmení? Já jsem vyklopila půlku konzervy, maso oschlo a kočky to nežraly. Jak to děláte vy? Mícháte to třeba s těstovinami nebo nějakým doplňkem?

Na jednu dávku mokrého krmení /dávám dvakrát denně/ dávám cca 50g na jednoho kočičáka. Když jsem dávala více, kočičák to nechal oschnout a nesežral, vyhazovala jsem. Zkoušela jsem opakovaně Animonda Carny 200g, avšak bez úspěchu. Asi že u nás paštikovité nee - třeba to máte stejně..? Animonda carny ocean 80g chutná, tu kupuji/to je filet. Míchání konzervy s přílohou/např. těstoviny/ znám od jedné paní, která krmí koček hodně, a takto šetří - jiný důvod to nemá, kočka je přeci masožravec.

13.7.2017 09:29
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Ještě možná hloupý dotaz, ale pokud máte otevřenou konzervu v lednici, když z ní ubíráte na další krmení ohříváte to? Myslela jsem, že to třeba kočky nechtějí když je to studené.

13.7.2017 09:46
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zelenafarma: Důležité je načatou konzervu vždy dobře zavřít víčkem, aby neosychala. Ano, kočkám se nemá dávat krmení studené/z lednice. Mně se osvědčilo přidat do porce dvě-tři lžíce horké/převařené vody a dobře promíchat /pak vyhovuje jak teplota, tak i konzistence mokrého krmení/.
Veliké konzervy nekupuji, protože u nás by se 400g konzerva spotřebovala za 4 dny/hypoteticky, kocour je konzervu ochoten žrát max dva dny, pak ee. Jinak co vím, rozdělaná konzerva musí být spotřebovaná nejpozději do tří dnů od otevření. Dodržovala bych to, kočky jsou citlivé.

13.7.2017 15:24
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Díky moc, s tou vodou vyzkouším. Kupuji max.400g konzervy, mám 4 kočky, ale i tak jsem je nemohla zpracovat. Proto ten dotaz.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2017 16:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, krmení má mít alespoň pokojovou teplotu. Nejen, že kočky studené jídlo často nechtějí, ale mohou z něj mít zánět žaludku. Teplé mokré je pro některé kočky atraktivnější smajlík

13.7.2017 18:04
lavacca

XXX.XXX.63.20

zelenafarma napsal(a):
Ještě možná hloupý dotaz, ale pokud máte otevřenou konzervu v lednici, když z ní ubíráte na další krmení ohříváte to? Myslela jsem, že to třeba kočky nechtějí když je to studené.

Dělám to jako joanne.s - přidávám trochu teple vody.

Mam kocicaku v bytě 6, i tak rozdělují konzervy 400g na pul. Prave proto, aby neosychala a teď v létě se i nekazila. Tak pul rano, pul večer. Nebo dam rano konzervy a večer maso a druhy den stejne tak.

Kocicaci taky moc páté nemusí, ale Macs ma fakt kousky v páté, Nuevo ma taky par kousku v páté, takže to v klidu sní. :) Malé Animonda miluji, to samé Ontario konzervicky 95g - taky kousky masicka. :).

PavelM.

9.8.2017 15:33
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Jak tu píšete k té Bozitě. Chtěl jsem teď udělat pokus a pár těch konzerv vzít, ale zjistil jsem, že konzerva deklarovaná jako hovězí obsahuje i další druhy masa.
Tak jsem měl obavu, že jak by kocour cítil nějaké vepřové, resp. tuk či jen rosol z něj, že by to nežral.

Objednal jsem tedy radši na vyzkoušení Feringa Menu Duo míchané balení,6 konzerv po 200g.
A uvidím, zda mu něco z toho bude chutnat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík