jezynka13
napsal(a):
Dobrý den
Mám ročního perského kocourka s PP, udelali se mu dredíky a vypadali mu chloupky má lisiny, prijde mi ze je hubenejsi, ale pry na zimu schazuji srst, navíc se mu idelala na zadni pacičce 1cm boulička :( mam strach aby to nebyl nadurek :(
prosim o zkusenosti a radu.
A veterinar na to rekl co?
Pokud jste tam jeste nebyli, nejvyssi cas tam vyrazit.
Co se tyce drediku - dlouhosrste kocky je treba pravidelne cesat, aby se dredy a jine smotky chlupu netvorily. Pomaha to urychlit i vymenu srsti po zimě. Nicméně uz to hubnuti je divne, kocka sice dava do vymeny chlupu vice energie, ale nikdy mi z toho vyrazneji nehubly. Opravdu to muze byt tim nadurkem na pacce, ale to 100% urci jen veterinar.
jezynka13
napsal(a):
mno, veterinarka mluvila ze je je v pohode ze ej to jen zvetsena mizni uzlina ktera je citit tim jak mu vypadalo hodne chloupku, byla mu nabrana krev, vysledky jeste nemam :( cukr ma dobry ale mel 3,60 a ted 3,30 jinak ji, pije, vrni hraje si :( nevím :(.
Osobně se mi to moc nezda...zasla bych jinam. U nas teda pokud není zcela zjevné, ze je bulka tukova. ( to jsem mela 2x u cuby), tak dela vet biopsii. A odebere krev. Skoda, ze jste nebyli nekde na klinice, tam maji vysledky bezne do pul hodiny u klasického odberu.
Janae
XXX.XXX.237.6
jezynka13
napsal(a):
mno, veterinarka mluvila ze je je v pohode ze ej to jen zvetsena mizni uzlina ktera je citit tim jak mu vypadalo hodne chloupku, byla mu nabrana krev, vysledky jeste nemam :( cukr ma dobry ale mel 3,60 a ted 3,30 jinak ji, pije, vrni hraje si :( nevím :(.
To je divné.
Předně by se neměly udělat dredíky, naše kočky teď taky línají, je potřeba je skutečně denně vyčesávat a i občas vykoupat, uvolní se tím stará srst a urychlí línání. Je potřeba udělat vše, aby se dredům předešlo. Peršanky mají obzvlášť jemnou kůži a pod dredama vznikají zapařeniny následně nemoci kůže, není to jen o vylysání.
Bulka, napadá mě, jestli to není už projev zánětu kůže, ztlustělá kůže. Teď jsem řešila něco podobného u nově přišlé Peršanky, neskutečně zanedbané zvíře, zánět kůže a na kůži zatvrdlé a vystouplé boule...
Asi bych se s diagnózou vaší veterinářky nespokojila a počkala bych na výsledky krve a dle nich zkusila ještě jiného veta.
Jinak bych přidala nějaké oleje na zlepšení kvality srsti, nakoupila kartáče a hřebeny a skutečně denně vyčesávala.
jezynka13
napsal(a):
Byl mohutny a ted ma lysiny a je jak schřadlý, ale ji mazli se vše ok, nevim.:( s veterinou taky nejsem spokojena ještě byli silene prijemny, ale nejvic vyhlasena pry, hm.
Co jsem mela nádor u cuby i u piskomilu, prave zacali rychle hubnout a chřadnout...takze se mi to moc nezda.
Opravdu bych vzala výsledky krve a sla jinam. Ze je veterina vyhlasena, neznamena, ze nepochybna...mne musi doktor opravdu sedet, co se tyce vztahu ke zviratum a musim v nej mit duveru, ze dela vse pro dobro zvirete a ne jen tahat z cloveka penize, i kdyz to treba nema cenu prodluzovat, je- li to vazne. Zatím musim zatukat, ze takove mam jak u rodicu, tak i ted u přítele.
Janae
XXX.XXX.237.6
lavacca
napsal(a):
Co jsem mela nádor u cuby i u piskomilu, prave zacali rychle hubnout a chřadnout...takze se mi to moc nezda.
Opravdu bych vzala výsledky krve a sla jinam. Ze je veterina vyhlasena, neznamena, ze nepochybna...mne musi doktor opravdu sedet, co se tyce vztahu ke zviratum a musim v nej mit duveru, ze dela vse pro dobro zvirete a ne jen tahat z cloveka penize, i kdyz to treba nema cenu prodluzovat, je- li to vazne. Zatím musim zatukat, ze takove mam jak u rodicu, tak i ted u přítele.
Na druhou stranu, moje Peršanka s nádorem chřadla a rychle hubla až když byl nádor natolik velký, že se nemohla najíst.
Měla nádor na dásni a asi dlouho, ničeho jsme si nevšimli, oni Peršanky granule polykají divně, nemají sílu v čelistech na rozkousnutí většiny granulí, přes chlupy se zdají pořád stejný. Všimli jsme si až když to byla skutečně kostra potažená kůží.
Ale abych zakladatelku utěšila, počítám, že by i špatný veterinář poznal nádor, nemyslím si, že by ho její kočka měla.
A moje kočka po operaci žila ještě hodně dlouho, dožila se 15 let, kdy se jí teda rakovina vrátila.
Janae
napsal(a):
Na druhou stranu, moje Peršanka s nádorem chřadla a rychle hubla až když byl nádor natolik velký, že se nemohla najíst.
Měla nádor na dásni a asi dlouho, ničeho jsme si nevšimli, oni Peršanky granule polykají divně, nemají sílu v čelistech na rozkousnutí většiny granulí, přes chlupy se zdají pořád stejný. Všimli jsme si až když to byla skutečně kostra potažená kůží.
Ale abych zakladatelku utěšila, počítám, že by i špatný veterinář poznal nádor, nemyslím si, že by ho její kočka měla.
A moje kočka po operaci žila ještě hodně dlouho, dožila se 15 let, kdy se jí teda rakovina vrátila.
Tak taky jsem mela cubu, ktera mela bulku na mléčné zlaze asi 3 roky a nic (dik veku uz ji neslo uspat a vyndat, byla velika pravdepodobnost, ze by se nam uz nevzbudila :( ale bulka nastesti nerostla, zadne bolesti nemela, ani nehubla, apod. )...a pak dostala rakovinu kosti a bylo tzv. "vymalovano". :( Hrozne rychle zhubla, spatne se ji vstavalo, jak uz zacala mit bolesti, nechali jsme ji odejit, aby se netrapila...
Pak jsem si vzala kocku - po par dnech u nas hodne zvracela, zacala hubnout, bohuzel rakovina jicnu. Vet mi rekl, ze to musela mit uz dyl a byvala majitelka si toho musela vsimnout, ze kocka neni ok...no, nezminila se. Ja to prve povazovala za vysledek krmeni marketovkami, ze je kocka hubenejsi a ma spatnou kvalitu srsti a postupne ji učila na maso, takze kdyz prve zvracela, tak jsem si myslela. Ze ji to nove krmeni jen nesedlo... Cici s nami takhle byla pouhe 4 mesice nez jsme ji nechali uspat, aby se netrapila...
Ale taky jsem mela bulku u cuby, kdy to byl zapouzdreny "bedar", ktery vet narizl, vycistil a krasne se to zahojilo. Ale nijak nehubla, apod..
Takze za me, jak se objevi bulky a zvire hubne, chce to zpozornet a poradnou prohlidku u veta.
lavacca
napsal(a):
Taky bych zkusila dalšího veterináře.