Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2017 19:31
karo2702

XXX.XXX.172.116

Ahoj, chtěla bych se zeptat kdy je možné bezpečně kastrovat kocoura?
Chápu podmínku kastrace ve smlouvách chs a chápu že je to risk, že to ne všichni dodržují, ale toto už mi přijde moc:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/76214887/Ragdoll-kocourek-s-PP.php
Chápu, že se chovatelka bojí, ale podle mě je to strašně brzká kastrace i u kocoura. Není to pro to kotě víc škody než užitku? Nemají chovatelé koček nějaký "předpis"o tom, kdy nejdřív kastrovat?
Děkuji, v inzerátu mě to velice zaujalo, tak jsem se chtěla zeptat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2017 19:42

karo2702 napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat kdy je možné bezpečně kastrovat kocoura?
Chápu podmínku kastrace ve smlouvách chs a chápu že je to risk, že to ne všichni dodržují, ale toto už mi přijde moc:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/76214887/Ragdoll-kocourek-s-PP.php
Chápu, že se chovatelka bojí, ale podle mě je to strašně brzká kastrace i u kocoura. Není to pro to kotě víc škody než užitku? Nemají chovatelé koček nějaký "předpis"o tom, kdy nejdřív kastrovat?
Děkuji, v inzerátu mě to velice zaujalo, tak jsem se chtěla zeptat.

Z hlediska narkózy i budoucího života kočky je to bezpečné.

taky to není nic neobvyklého, na západě se štěňata a koťata neurčená do chovu kastrují běžně. tím pádem jsou i studie a brzká kastrace kocoura nezvyšuje riziko potíží s močovými cestami.

předpis není, proti zákonu to taky není.

že se to rozmáhá i u nás, za to si můžou lidi sami, že podepíšou, že mají kočku na mazlíka a pak na ní práskají bezpapíráky. pro chovatele je prodej už kastrované kočky prostě jediná záruka toho, že na ní fakt nebude množeno.

15.6.2017 20:14
karo2702

XXX.XXX.172.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Z hlediska narkózy i budoucího života kočky je to bezpečné.

taky to není nic neobvyklého, na západě se štěňata a koťata neurčená do chovu kastrují běžně. tím pádem jsou i studie a brzká kastrace kocoura nezvyšuje riziko potíží s močovými cestami.

předpis není, proti zákonu to taky není.

že se to rozmáhá i u nás, za to si můžou lidi sami, že podepíšou, že mají kočku na mazlíka a pak na ní práskají bezpapíráky. pro chovatele je prodej už kastrované kočky prostě jediná záruka toho, že na ní fakt nebude množeno.

A jak je to u kočiček?
My kastrovali v 18 měsících (pezpapíráky).
Jinak obecně u koťat, nemá to vliv na růst koček a vývin? Většina vetů nedoporučuje dřív jak v 6 měsících.

15.6.2017 21:49

karo2702 napsal(a):
A jak je to u kočiček?
Jinak obecně u koťat, nemá to vliv na růst koček a vývin? Většina vetů nedoporučuje dřív jak v 6 měsících.

Má, kastráti samci zůstanou vzhledově trochu intersex.

ale dokud se bude množit, tak se bou kastrovat koťata.

16.6.2017 07:28
lavacca

XXX.XXX.214.9

karo2702 napsal(a):
A jak je to u kočiček?

My teda kastrovali kocku v 6 mesicich, protoze chodi i ven a nechtěla jsem prekvapko. A kastraci nesla v pohode, krasne narostla. Naopak ted ve 3 letech je mohutna jako kocour. :D Kocouri u brzkych kastraci nedosahnou tak velike hlavy, jinak taky narostou. Naopak byva v plne dospelosti mohutnejsi nez nekastrati.

Nicmene taky se mi trochu příčí kastrace ve 3 mesicich, coz se dost rozmaha...ale bodlinka ma pravdu. Pokud lidi podepisi, ze kocku vykastruji a pak na ni mnozi, chapu zase chovatele, proc se k tomuto uchyluji.

17.6.2017 16:16
imkkii

XXX.XXX.50.1

Kastrovat je možné od 3 měsíců věku aniž by byl nějaký problém v následném vývinu kotěte.

17.6.2017 16:39
Machyska

XXX.XXX.252.23

To bych nikdy neudělala.

28.6.2017 14:21
imkkii

XXX.XXX.50.1

Kotě snáší kastraci daleko líp než dospělé zvíře.

28.6.2017 14:42
Laila.aila

XXX.XXX.44.184

Je zajímavé, že už i někteří chovatelé co znám proti tomu obracejí mluvila jsem s pánem co má CHS MCO a říkal, že na poslední schůzy chovatelů se proti tomu stavěli jen někteří a hlavně co mají Ragdoll se stavějí k tomu, že je to přínosné prý pro kočky podle mě ne to je můj názor. To je jako by jsme měli selektovat vlastní děti, kteří jsou na to mít potomky a kteří nemají nárok, tak rovnou v 6 letech vykastrovat... jak by se vám to líbilo, kdyby třeba komise podle DNA řekla vaše dcera nemá nárok mít děti neodpovídá vybrané skupině jediců a tak ji necháme sterilizovat v 6 letech.

28.6.2017 15:17
imkkii

XXX.XXX.50.1

Kdyby byli lidi solidní dodržovali smlouvy a nemnožili na zvířatech která nejsou určená k chovu nemuselo by se kastrovat. A radši než riskovat, že můj odchov skončí tak, že bude rodit jak na běžícím pásu nebo oplodnovat kdo ví co tak radši to kotě vykastruju a zajistím mu tím klidný život a ne výdělečný prostředek pro množku. Ale máte pravdu i u lidí by se ne všichni měli množit...

28.6.2017 15:27
Edánek

XXX.XXX.191.238

...jak by Vám bylo, kdyby jste prodala kotě na mazlíka a poté zjistila, že má kočka několikrát do roka koťata, která jsou už takřka neprodejná... podívejte se kolik koťat bez PP je nabízeno na inzerci...srovnáváte nesrovnatelné kočka x dcera... kdyby se lidé chovali tak jak slíbí nemuselo dojít až k tak drastickému činu jak je kastrace několikatýdenních koťat...v pondělí jsem si přivezla štěně málopočetného plemene s PP, ale za poloviční cenu zavázala jsem se, že nebude pes krýt a tudíž nebudou štěňata bez PP, pokud bych kryla na takovém jedinci, jak by asi jednoho dne potomci ve finále vypadali,... ono vše má svůj důvod proč některý jedinec jde do chovu a některý jen na mazlíka, s tím, že nebude své chybné geny dále šířit...

28.6.2017 15:28
Edánek

XXX.XXX.191.238

imkkii napsal(a):
Kdyby byli lidi solidní dodržovali smlouvy a nemnožili na zvířatech která nejsou určená k chovu nemuselo by se kastrovat. A radši než riskovat, že můj odchov skončí tak, že bude rodit jak na běžícím pásu nebo oplodnovat kdo ví co tak radši to kotě vykastruju a zajistím mu tím klidný život a ne výdělečný prostředek pro množku. Ale máte pravdu i u lidí by se ne všichni měli množit...

...že jo?

Přidejte reakci

Přidat smajlík