Prosím rychlou radu od toho, kdo tomu rozumí – porod

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ivěa

17.6.2017 10:58
Ivěa

XXX.XXX.144.38

Naše britská kočka porodila ve 3:20 ráno první kotě a od té doby je úplně v klidu, nemá bolesti, ani stahy, stará se o kotě, jde se nažrat, napít, klidně odpočívá a pospává, je 11:00 a nic se neděje, přestože je jisté, že v sobě má ještě minimálně 3 koťata. V poradně jedné veterinární kliniky jsem se dověděla, že prodleva mezi narozením jednotlivých koťat je většinou do dvou hodin, ale může to být i 12 v méně častých případech i 24 hodin, a pokud nemá kočka bolesti a zelený výtok, tak není třeba se znepokojovat, je to pravda?

Majka07

17.6.2017 12:02
Majka07

XXX.XXX.139.26

Dobrý den,
může se stát, že kočka z nějakého důvodu zadrží porod (například se necítí jistě, něco ji vyplašilo apod.), čemuž ale zase neodpovídá, že si jde v klidu nažrat. Pokud máte jistotu, že má ještě minimálně další tři koťata (jenže pokud máte jistotu, měla byste s jistotou vědět i přesný počet), rozhodně ji sledujte, zajistěte jí klid na případné pokračování porodu a pokud se nebude nic dít, kontaktujte veterináře.

Ivěa

17.6.2017 12:51
Ivěa

XXX.XXX.144.38

Majka07 napsal(a):
Dobrý den,
může se stát, že kočka z nějakého důvodu zadrží porod (například se necítí jistě, něco ji vyplašilo apod.), čemuž ale zase neodpovídá, že si jde v klidu nažrat. Pokud máte jistotu, že má ještě minimálně další tři koťata (jenže pokud máte jistotu, měla byste s jistotou vědět i přesný počet), rozhodně ji sledujte, zajistěte jí klid na případné pokračování porodu a pokud se nebude nic dít, kontaktujte veterináře.

Děkuji za odpověď, volala jsem na veterinární pohotovost a tam mi řekli, že to, co jsem přečetla ve veterinární poradně je pravda, no i tak jsem z toho pěkně na nervy. Samozřejmě bych byla šťasná, kdyby se narodila další zdravá koťátka, ale mám strach hlavně o kočku, kromě toho, že je to náš miláček, je to kočka s pp a poměrně dost drahá. Má rok a půl a rodí poprvé.

17.6.2017 14:06
peggi16

XXX.XXX.61.147

Mně kočka kdysi porodila jeden den 2 koťata a na druhý den ještě jedno. Problém nebyl žádný. To poslední kotě jsem teda nečekala...
Držím palce, ať vše dobře dopadne.

17.6.2017 14:44
lavacca

XXX.XXX.218.25

Ivěa napsal(a):
Děkuji za odpověď, volala jsem na veterinární pohotovost a tam mi řekli, že to, co jsem přečetla ve veterinární poradně je pravda, no i tak jsem z toho pěkně na nervy. Samozřejmě bych byla šťasná, kdyby se narodila další zdravá koťátka, ale mám strach hlavně o kočku, kromě toho, že je to náš miláček, je to kočka s pp a poměrně dost drahá. Má rok a půl a rodí poprvé.

Tak jak jste na tom? Ja osobně bych byla už na jiné veterině, at se na ni podívají. Buď daji injekci na znovuobnovení stahů nebo by ji udělali císaře. Nečekala bych. Jakmile je pauza mezi koťata delší jak 4 hodiny je něco špatně. Už jsem asistovala u hodně porodu a vždy se rodila koťata s pauzou 20-120 min., jakmile byla delší pauza muselo se to řešit injekci či císařem. Samo to proste neslo.

17.6.2017 14:47
lavacca

XXX.XXX.218.25

A čekat na zelený výtok? To už je známka úhynu koťat v kočce a jejich rozkladu... na to bych teda nečekala.

Za me proste jeďte na pohotovost, hlavní teď je zachránit kočku a ideálně i koťata. Držím palce, aby to kocena i kotatka zvládla. ;).

Ivěa

17.6.2017 15:00
Ivěa

XXX.XXX.144.38

Děkuji všem za podporu a rady, kočka začala mít cca před hodinou opět stahy, tak jsem měla radost, že se to konečně pohnulo, ale jen jeden, dva stahy za pět minnut a nic se nenarodilo. Kočka chvílemi mňouká a je nervozní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2017 15:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

lavacca napsal(a):
Tak jak jste na tom? Ja osobně bych byla už na jiné veterině, at se na ni podívají. Buď daji injekci na znovuobnovení stahů nebo by ji udělali císaře. Nečekala bych. Jakmile je pauza mezi koťata delší jak 4 hodiny je něco špatně. Už jsem asistovala u hodně porodu a vždy se rodila koťata s pauzou 20-120 min., jakmile byla delší pauza muselo se to řešit injekci či císařem. Samo to proste neslo.

Tak jednoduché to není. je totiž velký rozdíl mezi "kočka rodí, má stahy a přesto porod nepokračuje" a "kočka se šla nažrat a v klidu se stará o už narozená koťata". u prvního případu to, pokud to trvá hodinu dvě, značí průšvih a indikaci k císaři. v druhém případě se vlastně nic moc neděje.

taky... jak víme, že těch koťat má být víc? že bylo vidět víc zárodků při sonu na potvrzení březosti totiž vůbec neznamená, že teď kočka nemůže mít jedináčka.

Ivěa

17.6.2017 15:02
Ivěa

XXX.XXX.144.38

Majka07 napsal(a):
Dobrý den,

Prosím Vás nevíte na jak dlouho je kočka schopná porod pozdržet?

Ivěa

17.6.2017 15:34
Ivěa

XXX.XXX.144.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak jednoduché to není. je totiž velký rozdíl mezi "kočka rodí, má stahy a přesto porod nepokračuje" a "kočka se šla nažrat a v klidu se stará o už narozená koťata". u prvního případu to, pokud to trvá hodinu dvě, značí průšvih a indikaci k císaři. v druhém případě se vlastně nic moc neděje.

taky... jak víme, že těch koťat má být víc? že bylo vidět víc zárodků při sonu na potvrzení březosti totiž vůbec neznamená, že teď kočka nemůže mít jedináčka.

Jedináčka určitě nemá, nenarozená koťata jdou krásně nahmatat.

Ivěa

17.6.2017 15:45
Ivěa

XXX.XXX.144.38

HURAAAAAA před minutou se narodilo další koťátko je živé a vypadá v pořádku. Snad už to teď půjde líp.

Robin10

17.6.2017 15:51
Robin10

XXX.XXX.156.160

Gratuluji . Můžu vědět jméno vaší CHS?

17.6.2017 16:19
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Dávala bych pozor nám se stalo že první kotě se narodilo v pořádku a druhé až druhý den mrtvé máma hned na veterinu a sono naštěstí vše čisté kočka prý poznala že kotě se udusilo v cestách a zastavila porod a druhý den šlo naštěstí samo já ho ze začátku nahmatala ale pak jsem jsi nebyla jistá vzhledem k tomu že bylo 1.1. tak jsem nikde nějak nevolala nechtěla jsem otravovat na nový rok protože jsem jsi nebyla pak jistá zda je tam to kotě či není, na štěstí to dopadlo dobře a oba jsou uplně v pořádku a žijí.

Ivěa

17.6.2017 16:22
Ivěa

XXX.XXX.144.38

A další drobeček je na světě, asi už to bude dobrý. zatím dvě lila a jedno modrobilé, mají se k světu, ale řekla bych, že naše kočka má koťata poprvé a naposledy, za ten strach a ty nervy mi to fakt nestojí. Druhé se narodilo až skoro za 13 hodin po tom prvním.

17.6.2017 16:24
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Pak dejte foto prcků.

Ivěa

17.6.2017 16:32
Ivěa

XXX.XXX.144.38

Najednou to šlo jak po másle narodily se ještě tři koťátka celá modrá, takže celkem 6 miminek, všechny jsou čiperné a dostatečně velké, bříško kočičky je zcela měkké a dobře prohmatné, placenty odešly všechny zároveň s koťátky, tak už snad nic nehrozí. Všem moc děkuji za účast. Se srdečným pozdravem Pavlína.

Ivěa

17.6.2017 16:32
Ivěa

XXX.XXX.144.38

Najednou to šlo jak po másle narodily se ještě tři koťátka celá modrá, takže celkem 6 miminek, všechny jsou čiperné a dostatečně velké, bříško kočičky je zcela měkké a dobře prohmatné, placenty odešly všechny zároveň s koťátky, tak už snad nic nehrozí. Všem moc děkuji za účast. Se srdečným pozdravem Pavlína.

17.6.2017 16:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

Uf, tedy má jediná zkušenost s porodem naší kočičky mi nedovolila radit. U nás šlo všech šest koťátek jako na drátku.
Naše kočička měla problém až po porodu. Víc, jak den se nevyčurala (alespoň jsem to nikde nenašla). Tak jsem taky letěla na veterinu a tam mi veterinář řekl, že pokud se nevyčurá do večera, tak ji uspí, protože má nejspíš poškozené močové cesty a operovat se to nedá. Byla jsem na pokraji šílenství, moje milovaná kočka...asi bych chovatelskou stanici mít nemohla.
Vyčurala se asi pět minut před stanovenou dobou odjezdu na veterinu...

Gratuluji k miminkům.

17.6.2017 21:18
lavacca

XXX.XXX.218.25

Ivěa napsal(a):

No tak super. :) pak se pochlubte fotkami. ;)

Aspoň další zkušenost, u nas teda pokud se nic nedělo a i kdyz kočka byla dal v klidu bez kontrakci, skončilo to císařem. :/ proto radši už plasim nez čekat moc dlouho...

martinka23

18.6.2017 16:19
martinka23

XXX.XXX.22.44

Neplašit...kočka rodí postupně a klidně celý den... pokud z ní nevychází nějaký hnis nebo tak něco určitě je všechno v pořádku...nechte ji v klidu ona si po sobě uklidí, všechno bude ok, miminka se přisají, každé bude mít svůj cecík...ony kočičky ví, jak na to;-).

Bublinna

18.6.2017 19:20
Bublinna

XXX.XXX.32.33

Jde o to, že kočka v sobě může mít různě stará kotata z krytí, která třeba následují po prvním krytí, klidně druhý den atd. Už se mi stalo, že kočička měla i po 4 dnech koťátko, bohužel však mezi staršími sourozenci nepřežilo, nepustili ho při krmení v boji o struky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík