Kocour vykonává potřebu mimo WC

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kociciraj

20.6.2017 21:49
kociciraj

XXX.XXX.215.174

Ahoj, máme doma skoro dvouroční kočičku a osmiletého kocoura. Kocour nám nyní začal čůrat do šatny. Vzali jsme ho na veterinu a zjistili nějaký kameny tak dostal injekci a nějaký speciální granule. Do šatny začal chodit méně, jenže po kontrole nám začal chodit do šatny i kadit. Jiný místo si nevybere. A aspoň jednou denně tak prostě jde "zahrabat" hovínka. Doma máme dva záchody teď jsme mu dokonce do šatny dali třetí. Všechny jsou čistý chodí na ně jenom kočička, kocour stále chodí vedle. I když má záchod hned vedle - vlastně ho musí obejít aby se dostal na místo kam chodí. Teď na kontrole nám řekli, že se to určitě zlepšilo a že už to není takový jako při první návštěvě, že určitě granule pomáhají. Taky nedostává nic jinýho a díky kočičce to dostává taky nadávkováno, aby neodešel od nedojedený misky a nesnědla to pak ona.

Ještě bych podotkla, že jsem na konci osmého měsíce těhotenství a doma zrovna finišují úpravy - rekonstrukce koupelny a kuchyně, přestavba obýváku a bude se dělat pokojíček pro malýho. Tudíž si nemyslím, že by to na něj teď ke konci nějak dopadlo - ten stres myslím.

Nějaký typy a rady co by to mohlo být? Na další KO jdeme až za týden, ale nemůžeme po něm do té doby sbírat hovínka.

Děkuju předem za každou radu a odpověď smajlík

20.6.2017 22:00
Machyska

XXX.XXX.252.23

Kočky celkově nemají rády jakékoliv změny a může to být způsobeno těmi úpravami bytu. Kočky jsou také velice vnímavé a on určitě cítí, že se blíží narození miminka (změna) i to pro něj může být stres.
Pokud bude zdravý, tak to bude chtít nejspíš jen čas, aby se to zase upravilo. Hlavně bych ho za to nekárala, spíš bych se mu začala více věnovat a chválila ho za každou věc, kde to jen půjde. U nás to pomohlo. Kočička mi čurala do oblečení a já jsem ji začala ještě mnohem víc mazlit a věnovat se jí a ona to přestala dělat.

21.6.2017 07:48
lavacca

XXX.XXX.29.238

Prvotne to bylo tou nemoci - maji pocit, ze kdyz pujdoz curat jinam, ze je to nebude bolet. Prvotni je ted ho zbavit moc.problemu ( prevenci je krmit dostatkem mokreho krmeni - maso ci konzervy/kapsicky, idealne rano a vecer a granule spise jako doplnek).

To kadeni mimo wc muze byt tou prestavbou, kocky toto vzdy vnimaji hure, jsou z toho ve stresu. Melo by se to po dodelani rekonstrukce postupne upravit. Zatim doporucuji misto vytrit zredenym octem a citronem a klidne dat na podlahu noviny, apod.

kociciraj

21.6.2017 13:59
kociciraj

XXX.XXX.215.174

A to je opravdu možné aby tohle začal dělat, až po přibližně dvou- třech měsících? Nezačal by s tím hned? A né když už máme skoro hotovo?

21.6.2017 15:02
lavacca

XXX.XXX.29.238

kociciraj napsal(a):
A to je opravdu možné aby tohle začal dělat, až po přibližně dvou- třech měsících? Nezačal by s tím hned? A né když už máme skoro hotovo?

Dle meho to spustila ta nemoc...dost kocek s moc.problemy zacne curat vedle, ale obcas i kadit no... a asi se mu to docela zalibilo, ze v tom pokracuje...dle meho je toho na nej ted proste moc no.

Přidejte reakci

Přidat smajlík