Jak seznámit kotě se psem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karla555

29.6.2017 20:21
Karla555

XXX.XXX.91.55

Dobrý den,
obracím se na vás s otázkou jak seznámit kotě se starším pejskem. Pejsek je fenka a je to miláček ale dnes když číču spatřila tak šňafala a kotě se leklo a schovalo se. Tak jsem toho nechala. Kotě máme od úterý čili třetí den. Je snad ještě na seznamování brzy?
Děkuji za odpovědi:).

29.6.2017 20:38
Edánek

XXX.XXX.187.90

Karla555 napsal(a):
Dobrý den,
obracím se na vás s otázkou jak seznámit kotě se starším pejskem. Pejsek je fenka a je to miláček ale dnes když číču spatřila tak šňafala a kotě se leklo a schovalo se. Tak jsem toho nechala. Kotě máme od úterý čili třetí den. Je snad ještě na seznamování brzy?
Děkuji za odpovědi:).

...já nevím, přinesla jsem nejstaršího kocoura a ten našeho jorka a jork jeho vůbec neřešili, pravdou je, že kotě přišlo z domácnosti, kde psi byli... s druhou kočkou - opět z domova, kde byli psi, to bylo také tak, tu řešil jen kocour a to zhruba několik hodin, na uvítanou mu vyžrala misku a chodila po bytě jakoby v něm byla odjakživa,... třetí kotě - nalezence - nevěděli jsme odkud pochází, tak ta psa opět neřešila a v bytě jako doma - tu řešila pouze druhá kočka - a to jen tři dny, pak jsem je našla stlené v jednom pelíšku a do dnes tak rádi spolu lehají, zatímco kocour, který ji přijal hned, tak takhle úzkou vazbu s ní nemá...v pondělí jsme přinesli ke třem kočkám štěně - nezvyklé na kočky... neřešil to ani jeden z nich, jen ta prostřední kočka ukázala štěněti co si může vůči ní dovolit, ostatní dvě kočky jsou velmi benevolentní...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2017 06:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Brzy na seznamování není.
Začni třeba tím, že budeš dávat fenečce očuchávat kotěcí pelíšek, že ho budeš drbat a pak jí dáš očuchat ruce atd...a uč ji "moje kotě", děláme "malámalá" (prostě jaká hezká slovíčka používáš), pokud by chtěla štěkat, tak jí něžně čumák zavři "tiško", ty se chovej klidně, třeba i šeptej - a fenečku odměňuj...Kotě se dej na klín-do náruče, fenečku si posaď, kotě hlaď, řekní jeho jméno a odměň fenečku, že je klidná a furt dokola...třeba tak nějak.
Ale nesmíš dovolit, aby ho ona začala honit a lovit! (jo, pokud by to byla hra z obou stran, tak možná...) Kotě musí mít únikové cesty a různé azyly, kam se schová (nahoře i dole)

Obecně odměňuj fenečku za klid v souvislosti s kotětem.
Nevím, jak je na tom s poslušností, ale takové povely "místo" či "lehni" by byly na místě, ať má i kotě možnost se samo seznámit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík