Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beatka

4.7.2017 17:54
Beatka

XXX.XXX.224.82

Dobrý den, mám takový obecný dotaz, z útulku jsem si vzala koťátko, jsou mu něco málo přes 2 měsíce. V depozitu byl se sourozenci a dalšími koťaty. Doma jej mám třetí den, druhý den začal používat kočičí wc, pije a žere kvalitní granule (i když ne moc a kotěcí kapsičky se moc nedotkl), občas mňouká, chápu, že je malinký a v novém prostředí bez brášků. Budu s ním týden doma, na tu nejnutnější aklimatizaci, pak normálně chodím do práce. Všude čtu, že koťata lépe dvě, ale bohužel situace mi to neumožňuje. Koťátko je v bytě a ven nepůjde, jelikož bydlím v paneláku. Pořád ale přemýšlím, jestli kotě bude u mě spokojené, nebude nešťastné, nebude strádat a zvykne si na režim. Má spoustu hraček i dostatečně vysoký kočičí strom. Snažím se mu přes den co nejvíc věnovat a hrát si s ním. Chtěla jsem znát zkušenosti ostatních. Děkuju.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2017 20:47

Víte, pokud to je jen alespoň trošku možné, pořiďte mu kamaráda.Když bude mít koťátko parťáka, bude spokojenější, vyrovnanější a šťastnější! Opravdu. Depozitu uděláte také dobrou službu. Já si to nedovedla představit a dnes jsem šťastná, že to tak je. Zkuste ještě o tom popřemýšlet. Přeji vám, ať rozhodnete správně smajlík

4.7.2017 21:12
Bejina

XXX.XXX.112.69

Souhlasím s "blazicí", pokud to jen trochu půjde, pořiďte mu kamaráda.

My sami začali u jedné kočičky s tím, že bude jedináček, ale postupem času jsme pochopili, že člověk i když si bude hrát s kotětem jakkoliv dlouho, nikdy mu parťáka nenahradí. Dvě kočičky spolu jsou nejšťastnější. A pokud je ještě kotě, zvykne si na parťáka hned a vy zjistíte, že sledovat je při hrách, je lepší jak televize.

4.7.2017 23:06
Rita R

XXX.XXX.69.197

Mám úplně stejnou zkušenost jako Bejina. Před rokem jsem si dovezla z chs kočičku, jako mazla do bytu. U chovatelky měla spoustu sourozenců, kočičí tety a strýčky, tak jsem nejdřív myslela že se jí po nich trochu stýská a časem si zvykne. I teď po roce na ní vidím že to není úplně ono... no, za měsíc jí jedu pro malého parťáka

Tu kdysi úplně první kočičku jsem měla polovenkovní, takže si zašla do společnosti kdykoli když byla zrovna venku. Ale v tom bytě je to asi něco trochu jiného

4.7.2017 23:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

A do misky se nebojte dát syrové masíčko.

5.7.2017 06:16
Machyska

XXX.XXX.252.23

Také souhlasím s názorem, že dvě a víc koček je lepší, u nás to skončilo na čísle čtyři.

Jsou situace, kdy to prostě nejde, tak nemějte strach, ono si zvykne. Má teď kotěcí období, to znamená hravé, učící a lumpačící. Je jako dítě, které musíte vychovávat, mazlit a rozmazlovat.

Nakupte mu nějakou interaktivní hračku na baterky, nebo myš na mikročip a hrajte si s ním, co nejvíc času to jen půjde. Udělejte mu poležení u okna, aby mohlo sledovat dění venku, nebo dejte na parapet za okno krmítko a ono bude sledovat ptáčky. To se kočičkám hodně líbí. Ovšem pozor na otevřené větračky, pro kotě i dospělou kočku jsou hodně nebezpečné, zabezpečte je ochrannými mřížkami, které se dají za pár korun koupit na internetu.

Pozor na výchovu kotěte, načtěte si jak na to, aby jste zamezila chování, které se vám později u kočičky nebude líbit. Hraní rukou je první důležitá věc, nikdy ji nesmí kotě chytat a kousat, vždy jen hračku a pokud to bude dělat, tak okamžitě se hrou přestaňte a sykněte, nebo řekněte důrazně NE. Kotě rychle pochopí, že nesmí...odnaučuje se to mnohem hůř a spoustu dalších věcí.

Toto nejaktivnější období bude trvat do roku věku kočky a pak se bude pomalu uklidňovat. Ne, že by si nehrála i později, ale většinou si hraje klidněji a víc času prospí.

Nejste jediná s jednou kočičkou, takových je spousta a funguje to dobře. Parťáka kotěti můžete pořídit pokud se situace změní, ale už to nemusí být tak jednoduché jako teď.

Beátka

11.7.2017 11:41
Beátka

XXX.XXX.49.34

Děkuji velmi za radu :).

13.7.2017 14:48
janau.

XXX.XXX.162.61

Já jsem se na podzim ujala malinkého kotěte, vydržela jsem ho mít v zavřeném domě samotného půl roku, pořád jsem tady na ifauně řešila, zda mu toho parťáka pořídit, doma brečel až někdy od března, do té doby byl celkem klid, tak jsem se nakonec rozhoupala pořídit druhé kotě, teď mám tedy 2 kocoury (cca 11 měsíců a 3,5 měsíce) a je to v cajku, ten malej je sice chvílemi otravnej pro toho staršího, ale to se časem srovná, čím budou věkově bližší, tím líp pro ně. Přimlouvám se také, abyste mu pořídila kamaráda, jestli máte jedno kotě nebo dvě už pro tu starost nehraje roli a těch zážitků, co s nimi prožijete, jak někdo psal - nebudete potřebovat ani televizi (a já ji pěkných pár let už nemám), uvidíte

18.7.2017 12:42
Beátka

XXX.XXX.233.66

Druhé kotě bude!

18.7.2017 12:49
janau.

XXX.XXX.162.61

Beátka napsal(a):
Druhé kotě bude!

18.7.2017 12:57
Bejina

XXX.XXX.112.15

Beátka napsal(a):
Druhé kotě bude!

... i mě tato zpráva potěšila...

18.7.2017 13:10
lavacca

XXX.XXX.156.12

Beátka napsal(a):
Druhé kotě bude!

Super zprava. :) Pak se nam tu pochlubte fotkami. ;).

18.7.2017 13:36
Beátka

XXX.XXX.234.23

lavacca napsal(a):
Super zprava. :) Pak se nam tu pochlubte fotkami. ;).

Ano, ono to prospěje nejen jemu, ale i mně, nebudu pak nervózní, že mu něco chybí nebo, že jsem neudělala, vše co jsem mohla udělat smajlík

18.7.2017 13:36

"teď mám tedy 2 kocoury (cca 11 měsíců a 3,5 měsíce) a je to v cajku, ten malej je sice chvílemi otravnej pro toho staršího, ale to se časem srovná, "

jojo, srovná srovná, kolem těch dvou let se to zcela a do roviny srovná...

(se omlouvám, ale nedá mi to, vztahy mezi koťaty či malým kotětem x pubošem/dospělcem nejsou totožné se vztahy mezi dospěláky, takže je poměrně předčasné jásat...ale samozřejmě držím palce, nechť to klukům vydrží nafurt ).

18.7.2017 14:32
janau.

XXX.XXX.162.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"teď mám tedy 2 kocoury (cca 11 měsíců a 3,5 měsíce) a je to v cajku, ten malej je sice chvílemi otravnej pro toho staršího, ale to se časem srovná, "

jojo, srovná srovná, kolem těch dvou let se to zcela a do roviny srovná...

(se omlouvám, ale nedá mi to, vztahy mezi koťaty či malým kotětem x pubošem/dospělcem nejsou totožné se vztahy mezi dospěláky, takže je poměrně předčasné jásat...ale samozřejmě držím palce, nechť to klukům vydrží nafurt ).

To neva, nějak to dopadne, sice dělají doma hrozný binec, ale beru to zatím pořád sportovně

Jediné, co mě lehce znervozňuje je fakt, že celé dny oba prospí a naopak celé noci dělají bugr. Včera v noci manžel omylem mladšího zavřel na chodbě a jak jsem se najednou vyspala Teda až k ránu jsem je slyšela oba hrozně mňoukat, jak byli oddělení, ale nelítali nám po hlavách, tak jsem to ani neslyšela, pokud si tam přes dveře v noci povídali..

31.7.2017 15:09
janau.

XXX.XXX.162.61

Beátka napsal(a):
Zdravím, slíbené fotky smajlík

Jste skvělááá! Koťátka vypadají spokojeně, jsou nádherná a věřím, že se u Vás budou mít dobře..
PS: krásné škrabadlo!

31.7.2017 16:58
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Jsou to krásné kotatka a vypadají že to bude nerozlučná dvojka vidíte nakonec jsou dva taky máme dvě holky tedy maminku a dcerku, ale jsou ted už dvě a jsme taky v panelákovém bytě 2+1...když je chytne raplík tak lítají jak po éčku, ale jinak už ted spíš polehávají hlavně v tom horku. Kočka jsi zvykne, že má jen své prostředí doma a pak už ani víc nepotřebuje ano svoboda chodit ven je pro ně ještě lepší, ale má to svoji daň a hodně lidí tady postupně času právě zjištuje, že jim tu svobodu když je ještě čas raději nedají hned ze začátku pak už to totiž nejde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík