Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Joyride

21.7.2017 23:31
Joyride

XXX.XXX.13.36

Zdravim, mému pětiletému kastrovanemu kocourovi byly zjištěny po čůrání krve a léčbě ATB na 12 dnů struvity (sono+moč). Dostal ATB na dalších 8 dnu, granule na rozpusteni struvitu Vet life Struvite. Bylo mi doporučeno navýšit příjem tekutin.
Když dostal první ATB, po pár dnech vypadal ok, začal zase pořádně curat. Tři dny po dobrani ATB vše začalo znovu, zase mel ten nešťastný pohled, knucel a ucuraval.
Chci se zeptat, zda máte někdo zkusenost s Vet life Struvite? Zabraly? Uleví se kocourovi? Nechci, aby se trapil a aby ho to bolelo...
Je neco, co pro něj mohu udelat? Nějak třeba doplnit léčbu ATB?
Je čistě domaci, ohromný mazel, "jedinacek", stres snad žádný nema...
Mam objednat rovnou pytel 10 kg? Je rozpouštění na dlouho? Nebo bude stačit balík o hmotnosti 2 kg?
A prosím také o radu, jak nejlépe odebrat moc k rozboru, protože se mi to podaří jedine, když někde učurne, ale většinou to udělá u bot a tak je v odebrane moči také bordel z bot a to je k nicemu. Na záchod bez stelIva jít nechtěl a jen před ním nešťastně mnoukal. Strčit pod sebe naběračku nenecha, hned ucukne a otočí se.
Děkuji za každou odpověď smajlík

22.7.2017 07:56
Machyska

XXX.XXX.252.23

Na FB hodně chválí pasty na problémy se struvity.

https://vitaminy-pro-psy.heureka.cz/uropet-gel-120g/#

http://pethome.cz/cs/kocky/6463-uropet-pasta-120g-3605874367517.html

S odběrem moči nemám zkušenost, ale už se tu někdy psalo, že snad existuje přímo podestýlka vhodná na odběr moči.

Joyride

22.7.2017 09:15
Joyride

XXX.XXX.13.36

Podestýlku na odběr moci jsem nasla, rozhodně vyzkousim, bylo by fajn, kdyby se mi to podarilo.
Co se týče té pasty, tak díky za tip, ale ráda bych zůstala u granuli; je na ne celoživotně zvykly a nikdy moc nejedl ani žádné pastiky, kapsicky...
Druhý den je teď na Vět Lifu a víc cura, docela pěkný objem, všimla jsem si i zvyseneho pití, což by měla být právě funkce těch granuli..
No, snad bude ok. Teď je takový nehravy, spavy, otraveny, ale má za sebou pár krusnych dnu... teď ho chválím i za koukání z okna...

22.7.2017 11:52
farmarb

XXX.XXX.209.78

Joyride napsal(a):
Zdravim, mému pětiletému kastrovanemu kocourovi byly zjištěny po čůrání krve a léčbě ATB na 12 dnů struvity (sono+moč). Dostal ATB na dalších 8 dnu, granule na rozpusteni struvitu Vet life Struvite. Bylo mi doporučeno navýšit příjem tekutin.
Když dostal první ATB, po pár dnech vypadal ok, začal zase pořádně curat. Tři dny po dobrani ATB vše začalo znovu, zase mel ten nešťastný pohled, knucel a ucuraval.
Chci se zeptat, zda máte někdo zkusenost s Vet life Struvite? Zabraly? Uleví se kocourovi? Nechci, aby se trapil a aby ho to bolelo...
Je neco, co pro něj mohu udelat? Nějak třeba doplnit léčbu ATB?
Je čistě domaci, ohromný mazel, "jedinacek", stres snad žádný nema...
Mam objednat rovnou pytel 10 kg? Je rozpouštění na dlouho? Nebo bude stačit balík o hmotnosti 2 kg?
A prosím také o radu, jak nejlépe odebrat moc k rozboru, protože se mi to podaří jedine, když někde učurne, ale většinou to udělá u bot a tak je v odebrane moči také bordel z bot a to je k nicemu. Na záchod bez stelIva jít nechtěl a jen před ním nešťastně mnoukal. Strčit pod sebe naběračku nenecha, hned ucukne a otočí se.
Děkuji za každou odpověď smajlík

Dobrý den, náš kocour měl také struvity. Jako dietu dostal od naší veterinářky granulky TROVET Urinary Struvite ASD. Kupovali jsme je přímo od ní v tříkilovém balení. Krmili jsme jimi (a ničím jiným) asi po dobu jednoho roku. Ke granulím zpočátku dostal pastu na rozpouštění struvitů Methigel, stačila necelá tuba.
Teď má už přes dva dva roky pokoj, hlídáme jen, aby nesežral něco slaného (rozhodně nedostává zbytky z naší kuchyně!). A granule kupujeme Whiskas pro kastráty.
Kocoura jsme si brali jako dvouletého z útulku, předtím se toulal a stravoval leckde. Byl nalezen v zuboženém stavu a se žaludečními problémy. Takže už má něco za sebou.
U nás je přísně domácí (velký mazel), na půdě si může ulovit myš (a že to umí!).

Moč jsme neodebírali, naše vetka si ho vycévkovala, potom mi i ukazovala pod mikroskopem, jak ty krystalky v moči vypadají a posléze jak se pomalu zmenšují (při další kontrole).

Není nic lepšího, než zdravý, hravý a přítulný kocour! Ať se i ten Váš uzdraví!

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2017 13:53

Volila bych raději menší balení dietního krmiva, než pořídit velký pytel, protože dlouhodobě uskladněné granule mohou podléhat plísni nebo žluknutí. Rozmístěte po bytě více nádob s vodou. Pro některé kočky je zajímavý i hrnek. Nevím, zda jste dávali mokré krmivo - určitě to má své opodstatněné, kočky do sebe dostanou více vody. Takže pokud není problém s ledvinami tak do budoucna maso nebo masové konzervy a granule z masa a methioninem. Dejte si práci a čtěte složení. Jak je v granulí pšenice nebo kukuřice a chem. konzervanty (též jako antioxidanty) - tak nebrat

Joyride

22.7.2017 16:15
Joyride

XXX.XXX.13.36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Volila bych raději menší balení dietního krmiva, než pořídit velký pytel, protože dlouhodobě uskladněné granule mohou podléhat plísni nebo žluknutí. Rozmístěte po bytě více nádob s vodou. Pro některé kočky je zajímavý i hrnek. Nevím, zda jste dávali mokré krmivo - určitě to má své opodstatněné, kočky do sebe dostanou více vody. Takže pokud není problém s ledvinami tak do budoucna maso nebo masové konzervy a granule z masa a methioninem. Dejte si práci a čtěte složení. Jak je v granulí pšenice nebo kukuřice a chem. konzervanty (též jako antioxidanty) - tak nebrat

Dívala jsem se na složení krmiva Vet life struvite, uvadi, že ve složení je kukurice, ryze... mam ho ale od veterinare, takže jsem dostala špatně granule? smajlík

Joyride

22.7.2017 16:25
Joyride

XXX.XXX.13.36

farmarb napsal(a):
Dobrý den, náš kocour měl také struvity. Jako dietu dostal od naší veterinářky granulky TROVET Urinary Struvite ASD. Kupovali jsme je přímo od ní v tříkilovém balení. Krmili jsme jimi (a ničím jiným) asi po dobu jednoho roku. Ke granulím zpočátku dostal pastu na rozpouštění struvitů Methigel, stačila necelá tuba.
Teď má už přes dva dva roky pokoj, hlídáme jen, aby nesežral něco slaného (rozhodně nedostává zbytky z naší kuchyně!). A granule kupujeme Whiskas pro kastráty.
Kocoura jsme si brali jako dvouletého z útulku, předtím se toulal a stravoval leckde. Byl nalezen v zuboženém stavu a se žaludečními problémy. Takže už má něco za sebou.
U nás je přísně domácí (velký mazel), na půdě si může ulovit myš (a že to umí!).

Moč jsme neodebírali, naše vetka si ho vycévkovala, potom mi i ukazovala pod mikroskopem, jak ty krystalky v moči vypadají a posléze jak se pomalu zmenšují (při další kontrole).

Není nic lepšího, než zdravý, hravý a přítulný kocour! Ať se i ten Váš uzdraví!

My teď budeme rozpouštět a pak celoživotně udržovat a kontrolovat moc. Vet life mají dvoje granule struvite, jedny na rozpouštění a jedny na udrzeni zdravého stavu po rozpusteni, což mě zaujalo.
Koukala jsem na granule Trovet, určitě se poptam lekarky, zda je také nemá...
Co se týče pasty, tak prý máme davat bud jedno nebo druhé a vzhledem k tomu, že nás kocour si granule Vet life na první ochutnání evidentně oblíbil, tak bych asi ráda zůstala u nich.
Je uzasne, jak jste kocourka vzali pod svá kridla, jsem rada, ze takoví lidé jsou mezi námi smajlík
Diky za přání brzkého uzdraveni, udeláme pro to maximum smajlík

22.7.2017 16:52

Joyride napsal(a):
Dívala jsem se na složení krmiva Vet life struvite, uvadi, že ve složení je kukurice, ryze... mam ho ale od veterinare, takže jsem dostala špatně granule? smajlík

Ano, veterinární diety jsou "sestavené" jinak, než krmivo pro zdravou kočku. Ve Vašem případě potřebujete rozpustit struvity, k čemuž má Vet life dopomoci. Dieta je dieta, takže se nedá říct jestli je dobrá nebo špatná. Má za úkol řešit nějaký konkrétní problém. A předpokládám, že u struvitů léčba není doživotně. Takže v budoucnu se zaměřit na takové krmivo, které bude kocourovi prospěšné smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík