Kocour utekl kvůli novým kočkám

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2017 06:51
Vic Tory

XXX.XXX.61.2

Dobrý den,
ve středu (19.7.) jsem našla opuštěná koťata, tak jsem je vzala k nám na dvorek, že zítra je dám do útulku. Bohužel všude měli plno, tak koťata mám až doteď. Ale problém je, že nejspíše kvůli nim od nás utekl náš kocour-už od čtvrtku (4 dny) nepřišel a to i přes ty prudké bouře a on nikdy nebyl venku i přes bouřku.
Je možnost, že jestli dám koťata pryč, vrátí se mi kocour?
Mám se na někoho s hledáním obrátit? Jak ho mám vůbec hledat, krom přes letáčky?
Kolik km od domova kocour, tak může ujít?
Jinak přiložím i foto v případě, že by ho někdo viděl.

24.7.2017 07:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.96

Kocoura hledejte = fyzicky.

Byl venkovní ?
Ptejte se u sousedů, nevlezl li někam,
kůlna-garáž a není tam omylem zavřený.
Nebo ho něco přejelo, chytil pes atd.
Byl li "bytový", tak se někde (poblíž) vyděšeně krčí.

Proč s nimi přišel do styku?!

Vyvěste cedulky, hledejte, ptejte se, zvoňte na lidi!

24.7.2017 08:23
Vic Tory

XXX.XXX.61.2

Kocour chodil ven, ale kdykoli mohl do domu. A chci ho takto hledat, ale nevím, jaké velké okolí mám prohledat. Jinak vám děkuji za odpověď.

24.7.2017 10:17
lavacca

XXX.XXX.32.241

První chyba byla, ze prisel s kotaty do kontaktu, kazda kocka nese pořízení novych kocek jako mensi zradu a nelibi se ji to. Je tedy mozne, ze opravdu kocour odesel hledat domiv jinam, kdyz jste mu domu nasadili vetrelce...stačilo je oddelit ci i krom toho kocoura nechat nejakou dobu jen doma ( citil by je i pres dvere).

Projdete okoli, ruzne kulny, stodoly, apod. A volejte ho. Vyveste letáčky s jeho fotkou a kontaktem na vás. Obeslete nejblizsi utulky, veteriny, poproste okolni obce o vyveseni letaku. Kocky maji bezne teritorium cca 1-2 km od domu. Muze jit ale i dal...

24.7.2017 11:26
ladd

XXX.XXX.34.52

lavacca napsal(a):
První chyba byla, ze prisel s kotaty do kontaktu, kazda kocka nese pořízení novych kocek jako mensi zradu a nelibi se ji to. Je tedy mozne, ze opravdu kocour odesel hledat domiv jinam, kdyz jste mu domu nasadili vetrelce...stačilo je oddelit ci i krom toho kocoura nechat nejakou dobu jen doma ( citil by je i pres dvere).

Projdete okoli, ruzne kulny, stodoly, apod. A volejte ho. Vyveste letáčky s jeho fotkou a kontaktem na vás. Obeslete nejblizsi utulky, veteriny, poproste okolni obce o vyveseni letaku. Kocky maji bezne teritorium cca 1-2 km od domu. Muze jit ale i dal...

Možná je taky třeba někde oběšenej na tom obojku.

24.7.2017 11:49
lavacca

XXX.XXX.32.241

ladd napsal(a):
Možná je taky třeba někde oběšenej na tom obojku.

Aha, toho jsem si ani nevsimla, jsem na mobilu, tak se mi to ukazalo male. I to je bohuzel moznost no..i kdyz to vypada na antiparazitak a ti mivaji tu bezpecnostni sponu...i kdyz i tak tu to riziko bohuzel je no. :(.

24.7.2017 15:24
Vic Tory

XXX.XXX.237.136

Ne ten obojek je bezpečný-nařízli jsme ho, takže by se hned roztrhl.

24.7.2017 16:43
Machyska

XXX.XXX.252.23

Musíte hledat, hledat a hledat. Nejlépe k večeru a brzo ráno, když je klid. Volejte a pak poslouchejte. Mnoho kočiček se vrátilo domů samo, možná je jen poblíž s chodí sledovat situaci.

Na nic nečekejte, rozvěste letáky, dejte inzerát na internet na psího detektiva, kde se hlásí ztracené kočky. Pokud by ho někdo našel, tak aby věděl, komu patří. Projděte všechny sklepy, garáže, chodby, půdy v nejbližším okolí. Možná, že jen někam zalezl a nemůže ven. Projděte to i několikrát, může být tak ukrytý, že ho poprvé přehlédnete.

Jedna paní měla kočku v dřevníku kousek od domu 10 dní a našla ji jen náhodou, sama se domů nevrátila. Druhá našla kočku pod venkovním schodištěm paneláku po třech dnech, taky náhodou a to kolem prošla několikrát. Musíte hledat opravdu dobře.

Přeji šťastné shledání. Vím, jak je těžké přijít o kočičku, ale to tady bohužel většina z nás.

24.7.2017 17:38
Vic Tory

XXX.XXX.61.2

Moc vám všem děkuji za rady :).

24.7.2017 19:01
Bejina

XXX.XXX.112.69

Přijde mi divné, že kocour zmizel hned takhle ze dne na den. My když donesli opuštěné měsíční kotě, naše kočka syčela, doslova zuřila a nechtěla ho přijmout a tak se zdržovala více venku. Ale na jídlo vždy přišla, zkontrolovala, zda ten malý "vetřelec" stále setrvává v našem obydlí, jen se rychle najedla a opět vztekle šla ven. Sice domů docházela méně a méně, ale dlouho chodila na nenápadnou "čumendu", zda se ten "vetřelec" už náhodou nespakoval pryč. Když po více než měsíci dost zhubla, tak jsme se nakonec rozhodli již vypiplanému koťátku najít jiný domov. Jakmile bylo kotě pryč, naše kočka se ihned vrátila domů a zaujala pozici: "tady jsem nejspokojenější jedináček JÁ! "

Takže naše kočka celou situaci sledovala, ale nezmizela, na to asi má náš domov příliš ráda. ... takže mi přijde takové rychlé zmizení vašeho kocourka moc divné... spíš bude někde zavřený, nebo se mu něco stalo. Myslím si, že kočce aspoň nějaký čas trvá, než se dokáže vzdát svého domova, kde je již zvyklá.

24.7.2017 19:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.153

Třeba už měl v merku lepší hotel...

24.7.2017 21:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

To se mi stalo na podzim. V říjnu jsem pod autem našel kotě, nejdřív bylo doma,
později jsem ho začal na pár hodin brát na chalupu, kde byl kocourek, kterého
jsem pod autem našel o rok předtím. A ten moc nelibě nesl nový přírůstek.
Myslím, že zmizel právě proto. Už to je rok a nikdy jsem ho neviděl, nikdy se nevrátil.
Chodí k nám dva jiní noví kocouři, takže kdyby on chtěl, mohl by aspoń docházet též.
Ale spíš myslím, že už ani není naživu.
Teď se začínám modlit, abych tento podzim žádné kotě pod autem nenašel.
Myslím, že jedni opálení sousedé nám je sem hází přes plot záměrně.
Soused (bílý) má takhle už taky čtyři kočky, tuhle na mě zvonil, jestli nám neuteklo
kotě, a že jestli ne, tak jestli bychom si ho nemohli nechat, že on už taky nemůže...
Nakonec si ho nechal. Máme zde hodně koček.

24.7.2017 22:35
Vic Tory

XXX.XXX.61.2

Bejina napsal(a):
Přijde mi divné, že kocour zmizel hned takhle ze dne na den. My když donesli opuštěné měsíční kotě, naše kočka syčela, doslova zuřila a nechtěla ho přijmout a tak se zdržovala více venku. Ale na jídlo vždy přišla, zkontrolovala, zda ten malý "vetřelec" stále setrvává v našem obydlí, jen se rychle najedla a opět vztekle šla ven. Sice domů docházela méně a méně, ale dlouho chodila na nenápadnou "čumendu", zda se ten "vetřelec" už náhodou nespakoval pryč. Když po více než měsíci dost zhubla, tak jsme se nakonec rozhodli již vypiplanému koťátku najít jiný domov. Jakmile bylo kotě pryč, naše kočka se ihned vrátila domů a zaujala pozici: "tady jsem nejspokojenější jedináček JÁ! "

Takže naše kočka celou situaci sledovala, ale nezmizela, na to asi má náš domov příliš ráda. ... takže mi přijde takové rychlé zmizení vašeho kocourka moc divné... spíš bude někde zavřený, nebo se mu něco stalo. Myslím si, že kočce aspoň nějaký čas trvá, než se dokáže vzdát svého domova, kde je již zvyklá.

Právě mě to bylo taky divné až do té doby, kdy mi táta řekl, že ten den kdy kocour zmizel, ležel za vratama a já se starala o koťata a ho si vůbec nevšímala, ale já vůbec nevěděla, že tam je :'(
On je totiž zvyklý, že se stále soustředím jen na něj-starala jsem se o něj hlavně já už od jeho prvních minut na světě, protože naše kočka se o koťata snažila starat, ale byla pořád někde jinde.
A já se právě bojím, že to nesl jako hodně těžkou hradu :(. Ale doufám, že se vrátí zpátky, už jen z toho, že to venku nevydrží.

25.7.2017 19:52
lunin

XXX.XXX.109.199

No držím Vám palce, aby se vrátil. Z mojí zkušenosti se, tak nestalo. Přinesli jsme domů dvě koťata a starší rozmazlený postelový kocour od nás odešel po dvou dnech a do teď se nevrátil.. Již je to rok . Občas ho potkávám ve vsi, ale hned uteče jak kdyby jsme byli cizí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2017 06:52

Zajímavé...u nás dospělci nikdy příchozí kotě nijak dramaticky neřešili, zejména ne kocouři. Třeba u posledních dvou příchozích koťat všichni kocouři zcela jasně dodržovali "hájení mláďat", ba se až chovali jako taťkamamka...než holky vyrostly

alpiko

27.7.2017 20:39
alpiko

XXX.XXX.76.21

Dobrý den, vyvěste ztrátu i na www.psidetektiv.cz, ptejte se v úrulcích v okolí, pokud Praha tak městký útulek, veterináři v okolí obvolat, v noci, když je ticho obejít okolí, může být u někoho zavřený v kůlně, či garáži...

27.7.2017 22:46
Vic Tory

XXX.XXX.61.2

alpiko napsal(a):
Dobrý den, vyvěste ztrátu i na www.psidetektiv.cz, ptejte se v úrulcích v okolí, pokud Praha tak městký útulek, veterináři v okolí obvolat, v noci, když je ticho obejít okolí, může být u někoho zavřený v kůlně, či garáži...

To jsem už vše udělala, zítra projdu les, jestli ho nestřelil myslivec, ale děkuji vám za rady.

28.7.2017 06:46

Letáky do všech místních hospod! (pokud to není Praha ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík