Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda máte někdo zkušenost se starostí o takhle malinké koťátko. Jedna ne moc inteligentní paní má ani ne týdenní kotě a najednou se ho chce zbavit pokud si ho někdo nevezme. S manželem jsme řekly, že si ho vezmeme, ale ona není ochotná ho u kočky nechat 2 měsíce. Ukecaly jsme ji alespoň na dva týdny a teď se snažíme najít kočku s koťaty, která by se jí třeba na nezbytně dlouhou dobu ujala, ale kdyby se to nepovedlo budeme si kočičku brát domů a starat se o ní sami. Jsme z Liberce pokud by někdo třeba o nějaké kočičce věděl :).
Pani je pěkně nezodpovedna, copak muze dat takove drobecka pryc od matky?!? :( Doufam, ze matku aspon necha vykastrovat...nedala by vam ji i s kotetem? To by totiz bylo to nej reseni...
Takto male kote jeste plne pije mleko, takze vas ceka každé 3 hodiny krmeni z lahvicky, masaz briska, aby se kote vyprazdnilo, apod. Cizi kocka jen tak takto stare kote nepřijme, sance je u par dennich, ze se vmichaji mezi jeji kotata, ale takhle starsi tezko...a i tak neni jistota, ze se kocka o to cizi kote postara...
Pokud to jinak nepujde, ceka vas kojici maraton, kolem 4.tydne můžete začít koteti nabizet naskrabane syrove maso - hovezi, kure, veprove. A dal krmit mlekem. Dobrou zkusenost mam s kotecim mlekem od Royal Canin ( ostatni vyrobky od teto firmy, ale stoji za starou belu...). A pomalu kote zvykat i na koteci granulky, u nas chutnaji granulky Brit Care.
Paní je s prominutím blbka.. Vykastrovat kočku nedá, protože přece do ní nebude cpát takových peněz. Když si kotě vezmeme tak mu budou tři týdny. Ale jelikož máme čtyřměsíční miminko tak to bude hodně náročné. Proto jsem chtěla zkusit variantu s náhradní matkou:) Každopádně zabít ho nenecháme tak doufám, že to zvládneme. Kotěcí mléko od téhle značky mi doporučovala i příbuzná tak to pořídíme a pak zkusíme pomaličku už to maso. Kočku i s kotětem už by na nás bylo asi moc. Máme dva velké psy a doma už jednoho kocourka :( A také se bojím, že by dospělá kočka utekla... S tím máme už také zkušenost, že se chtěla vrátit domů a už jí nikdo nenašel:(.
Monika28
napsal(a):
Paní je s prominutím blbka.. Vykastrovat kočku nedá, protože přece do ní nebude cpát takových peněz. Když si kotě vezmeme tak mu budou tři týdny. Ale jelikož máme čtyřměsíční miminko tak to bude hodně náročné. Proto jsem chtěla zkusit variantu s náhradní matkou:) Každopádně zabít ho nenecháme tak doufám, že to zvládneme. Kotěcí mléko od téhle značky mi doporučovala i příbuzná tak to pořídíme a pak zkusíme pomaličku už to maso. Kočku i s kotětem už by na nás bylo asi moc. Máme dva velké psy a doma už jednoho kocourka :( A také se bojím, že by dospělá kočka utekla... S tím máme už také zkušenost, že se chtěla vrátit domů a už jí nikdo nenašel:(.
Hm, kastrace stoji kolem tisicovky a uz by nemusela resit nikdy kotata...takhle ji kocka prinese kotata nejspis jeste letos, kdyz takhle brzy kote oddeli...a pristi rok 2-3 vrhy...
Pokud by to jen trochu slo, primlouvam se za to vzit i koteci maminu. Koteti pripadne domov najdete snadneji a hlavne bude dal krasne kojene, bude stacit jen prikrmovat a bude mit od mamy dal mleko s latkami pro tvorbu imunity, nauci se od ni krasne chodit na wc, skrabat skrabadlo, atd. Proste proběhne v klidu cela socializace...stačí ji s kotetem vyhradit jednu místnost, aby mela na odchov klid.
Já si právě myslím, že kočka je plně venkovní takže na WC podle mě nechodí a myslím, že i s kotětem je teď venku. Náš kocour sice chodí také ven, ale na noc se vždycky vrací domů a na WC umí tak doufám, že by to kotě odkoukalo i od něj. Zkusim se zeptat jestli by dala i kočku, ale jak říkám bojim se, že by utekla kdybychom jí nechaly venku.
Monika28
napsal(a):
Já si právě myslím, že kočka je plně venkovní takže na WC podle mě nechodí a myslím, že i s kotětem je teď venku. Náš kocour sice chodí také ven, ale na noc se vždycky vrací domů a na WC umí tak doufám, že by to kotě odkoukalo i od něj. Zkusim se zeptat jestli by dala i kočku, ale jak říkám bojim se, že by utekla kdybychom jí nechaly venku.
Aha, chapu. Za zkousku nic nedate. ;)
Kocku by to chtělo nekam zavrit, aby utect nemohla. Bud vyhradit pokoj doma ci nemate nejakou kulnu, apod.? A pustit az tak nejdriv za 3 tydny od přestěhování, aby uz byla u vas navykla. Je jasne, ze ji nelze vypustit jen tak do noveho a cekat, ze se tam v klidu zabydli. Zvlast bydli-li u vas jiz jedna kocka - kocour, ktery by ji nejspis vyhanel jako vetrelce.
Monika28
napsal(a):
Náš kocour by jí si myslím nevyháněl je hodně přátelský :) Ale kočku prý dát nechce.. Takže jí nechá dál plodit koťata, který pak topí nebo co Nechápu...
To, ze je pratelsky na vas, neznamena nic o jeho vztahu k cizim kockam...kocky si od prirody chrani sve uzemi, pochybuji, ze i bez nejakych pocatecnich ostychu v klidu prijme i to kote..
Skoda. Bohuzel tech pripadu je porad spousta...:(.
Uvidíme, ale myslím, že s kotětem problém nebude. Moje tchýně si přivezla domů dva kocoury a dvě kočky od staré paní co už se o ně nemohla starat a její kočky co už měla doma je v pohodě přijaly. Myslím, že to záleží i nam tom jak k tomu přistupují lidé. Pokud budete ve stresu a kočky se budete bát dát k sobě tak ony taky nebudou v pohodě a třeba se nesnesou. Já jsem dokázala skamarádit i dva dospělé velké psy, kteří se při prvním setkání málem sežraly (obrazně byly oba na vodítku) a po pár týdnech už spolu chodily na procházky a měsících žily v jednom bytě a spaly v jednom pelechu :).
Monika28
napsal(a):
Uvidíme, ale myslím, že s kotětem problém nebude. Moje tchýně si přivezla domů dva kocoury a dvě kočky od staré paní co už se o ně nemohla starat a její kočky co už měla doma je v pohodě přijaly. Myslím, že to záleží i nam tom jak k tomu přistupují lidé. Pokud budete ve stresu a kočky se budete bát dát k sobě tak ony taky nebudou v pohodě a třeba se nesnesou. Já jsem dokázala skamarádit i dva dospělé velké psy, kteří se při prvním setkání málem sežraly (obrazně byly oba na vodítku) a po pár týdnech už spolu chodily na procházky a měsících žily v jednom bytě a spaly v jednom pelechu :).
Uvidite, ono je to vetsinou jedinec od jedince...i kdyz prvotne urcite par prskancu bude i tak...
Ja nechávám vzdy nove kocky 1-2 tydny oddelene, aby si zvykly na nocy domov a pak postupne seznamuji se stavajicimi obyvateli...vetsinou staci nechat pootevrene dvere, aby mohli chodit vzajemne na navstevy. Taky jsem diky tomu nejake napadani nezazila...
Ale co mame venkovni kocky, tak jak vleze na zahradu cizi kocka, uz ji zenou...
Tak je jasné, že i zvířata potřebují nějaký čas aby si na sebe zvykly. Vše chce čas. Jinak jak to chodí venku to jsem ještě nepostřehla jen vím, že vedle sousedi mají kočku a ty dva se navzájem navštěvují, ale ze začátku na sebe taky koukaly jen přes plot. A náš kocour prý sousedovic dokonce chodí vyžírat misku až k nim domů
Monika28
napsal(a):
Tak je jasné, že i zvířata potřebují nějaký čas aby si na sebe zvykly. Vše chce čas. Jinak jak to chodí venku to jsem ještě nepostřehla jen vím, že vedle sousedi mají kočku a ty dva se navzájem navštěvují, ale ze začátku na sebe taky koukaly jen přes plot. A náš kocour prý sousedovic dokonce chodí vyžírat misku až k nim domů
Jj, deda ma 2 kocky a chodi za nimi mistni milovnik ( holky jsou pritom kastrovane) a zase naopak ony chodi na silnici pred domem, kde se setkavaji s kockami z ulice..je nekdy zajimave to pozorovat, jak se s nekterymi potkávají rady a nektere obejdou velkým obloukem..
Jinak toho kocoura jsme meli uz parkrat dole v kuchyni, kdyz se vetralo...sel se najist k holkam do misek. Netusim ci je, je takovy opelichany...nejradsi bych ho odchytla a vykastrovala, odcervila a odblesila a bylo by...ale nenecha k sobe cloveka dojit, max. na 1,5 mezru, pak utece...pritom byt v kondici, je to krasne mohutny kocour. V me oblibene mourovate barve s mramorovanim. :).
Tak asi nějaký tulák.. My máme britského kocourka, tedy máma je britka o otci pochybuju, protože není tak mohutný, ale spíš hubený, vysoký a dlouhý :) Ale každý kdo ho venku vidí tak ho obdivuje a on se každého chytí a nechá se hladit tak mám trochu strach aby nám ho někdo neodnesl, ale doma už ho neudržíme je schopný vylézt i větračkou :) Jinak kastraci bych taky dala jako povinnou u venkovních koček. Pak chudinky ty koťátka :(.
Nejspis ano... ostatni kocky jsou v kondici, pekna srst, ty dle meho sve majitele maji...Jj, tenhle prave taky vypada do britskeho typu (mohutny, velka siroka hlava). Byt v kondici, tak je z nej fesak.
Ano, byla bych taky pro povinnou kastraci venkovnich kocek. S hruzou teď koukam, kolik je zase v utulcich kotat...:(.
Co nabídnout sousedce, že budete kočku krmit a vše co je potřeba do doby dokud u sebe nechá kotě, třeba tím získáte jeden dva týdny navíc. Na to by mohla slyšet. Pytel granulí za to, že nechá kotě dokojit...to je přece výhodná nabídka
Já osobně by jí za kotě vykastrovala tu kočku, pokud na to máte, tak to paní nabídněte. Pomohla byste oběma.
Janae

XXX.XXX.159.244
Monika28
napsal(a):
To není sousedka já jí vůbec neznám. A prý je to hrozná ženská.. Ona by podle mě ani natohle nepřistoupila, protože prý pak už by jí tam běhalo a to by jí asihrozně obtěžovalo
Asi bude za bestii, ale pro ty koťata je lepší, když je zlikviduje a nenechá běhat po světě.
Taky jsem si nechala nedávno vnutit kotě z podobných podmínek "pokud si ho nevezmeš, tak ho utopíme, další kočku nechceme". No nechte takového šmudlu utratit, že. Nakonec jsem letos i kotě plánovala, akorát ne takovou mourovatou ošklivku ušatou.
Mému kotěti byl odhadem tak měsíc, takže to v pohodě zvládlo, třítýdenní už bude oříšek, bude potřeba flaška. Od počítače říkám, že bych do toho nešla, ale jelikož jsem si nechala vnutit tu svou ošklivku...
Monika28
napsal(a):
Čím a kolik krmíte ?
Nesežerou mu to maso
a kočičí granule psi?
Čím krmí soused?
Monika28
napsal(a):
Ano je kastrovany. Maso mu teda nedavam vubec.. Jen ty kapsicky a granule. Obcas mu dam kousek masa kdyz varim, ale ze bych s nim primo krmila to ne..
Osobní tip - maso vyjde financne jeste lip nez kapsicky. A hlavne vite, co presne ji. ;)
Krmim syrovym masem denne plus k tomu nonstop granule v misce a kocky jsou v super kondici. ;).
Koukně te na krmné maso vyjde levněji třeba vetamix tam 1kg hovězího asi 80 kč vepřové míň my dáváme tak váhu kapsy takže 80 - 100g za den klidně ve dvou dávkách to vás pak vyjde opravdu levněji a je to 100% masa v kapsách ala whiskas a podobně je jen 4% u nás tedy frčí kapsy Brit a maso jedna kočka a druhá granule a někdy sní tak půlku felixe nic jiného nechce maso nežere jen když kojí jinak nechce čuchne a odkráčí ta mladá naše odchovanka masenko miluje, ale jako jediná z toho vrhu nejí granule.
Monika28
napsal(a):
A kolik toho masa davate? Tak mu taky asi zacnu davat
Cca 100g/ kocka / den. Zalezi na ročnim obdobi, venkovni koceny pres zimu dostavaji i vic. Krmi se cca 2-4% z hmotnosti kocky, každá kocka ma trochu jine spalovani, tak to chce odzkoušet na jake davce nebude pribirat.
Jinak pokud mate jen 1 kocku, smele muzete kupovat v reznictvi, atd. U vice kusu se vyplatí vic to krmne maso. Svalovinu, vnitřnosti - klasicke maso, srdce, jatra, kureci zaludky, atd. Kombinovat, ruzne zkusit, co bude smalovat. U nas nejvic vede veprova svalovina a hovezi srdce.
lavacca
napsal(a):
Cca 100g/ kocka / den. Zalezi na ročnim obdobi, venkovni koceny pres zimu dostavaji i vic. Krmi se cca 2-4% z hmotnosti kocky, každá kocka ma trochu jine spalovani, tak to chce odzkoušet na jake davce nebude pribirat.
Jinak pokud mate jen 1 kocku, smele muzete kupovat v reznictvi, atd. U vice kusu se vyplatí vic to krmne maso. Svalovinu, vnitřnosti - klasicke maso, srdce, jatra, kureci zaludky, atd. Kombinovat, ruzne zkusit, co bude smalovat. U nas nejvic vede veprova svalovina a hovezi srdce.
Tak to zkusím dávat. Je fakt, že ty kapsičky jsou docela drahé...