Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, kočkaři! Už jsem konečně přemluvila mojí mámu abych mohla krmit naší kočku masem. Její asi 10-11let a je na zbytkachod stolu a levným Frieskiezu.
Róze jsem už zkoušela dávat třeba hovězí ořez když jsem porcovala pro psa a moc jí to chutnalo už mě párkrát chytla drápkem radostí za prst jak byla nedočkava. Čím mám začít? Je vesnická a je na myši a ptáčky zvyklá( tím myslím ze je radostí pojídá). Můžu začít s ořezy?
Díky za rozumné odpovědi na moje dotazy.

Druhy masa bude mnoho:
Hovězí, telecí, vepřové, kuřecí, králičí, jehněčí, skopové, krůtí, husí, kachni, zvěřina, morske ryby
Vše kromě ryb bude BIO kvalitě

A ryby se mají lehce ovařit kvůli thiamináze.
Ale jinak skvělý myšlenka. Syrové maso je prostě nej a vychází levněji než všechny kapsičky a konzervy.

Ryby bude dostávat max.1tydne.
Co se týče divočáka upozornila na to moje kamarádka takže už to vím.

lavacca
napsal(a):
Ale pak zas budou delat neplechu kosti, ne? Varenim prece tvrdnou a muzou se zapichnout...
Máte pravdu, nějak automaticky jsem brala v potaz filé ;-).
napsal(a):
Ryby bude dostávat max.1tydne.
Co se týče divočáka upozornila na to moje kamarádka takže už to vím.
Já dávám mletý ryby i syrový, ale tak 1x měsíčně, moje Zrza ryby ráda nikdy moc neměla. Jinak ani vepřové by kočka neměla. A je vhodné dávat z velké části vnitřností srdíčka.
Musím ale říct, že moje kočka je od přechodu na barf mazlivější, má lepší srst i zuby. Už nekrmím ničím jiným.

Mám venkovní kočku v zimě je vepřové maso právě naopak vitano.
karo2702
napsal(a):
Já dávám mletý ryby i syrový, ale tak 1x měsíčně, moje Zrza ryby ráda nikdy moc neměla. Jinak ani vepřové by kočka neměla. A je vhodné dávat z velké části vnitřností srdíčka.
Musím ale říct, že moje kočka je od přechodu na barf mazlivější, má lepší srst i zuby. Už nekrmím ničím jiným.
Jinak ani vepřové by kočka neměla.
- a důvod?
Vepřové pokud je libové není ani tučné, aby to bylo kvůli možnému přibírání... u nás teda spolu s hovězím je v top 2 druzích masa.
notregistered

XXX.XXX.211.158
Thiamináza - sladkovodní ryby hlavně kaprovité
srdce nejsou vnitřnosti, je to svalovina
hlavně to nepřekombinovat, jedla friskies.
lavacca
napsal(a):
Jinak ani vepřové by kočka neměla.
- a důvod?
Vepřové pokud je libové není ani tučné, aby to bylo kvůli možnému přibírání... u nás teda spolu s hovězím je v top 2 druzích masa.
Tak libové jsem dávala taky, pak mi veterinářka řekla, že má nějaký škodlivý látky pro kočky, tak jsem ho vysadila. Ale je to tak 2 měsíce a před tím nebyl problém Tak pokud u vás vše ok, tak bychom se k tomu mohli vrátit.
karo2702
napsal(a):
Tak libové jsem dávala taky, pak mi veterinářka řekla, že má nějaký škodlivý látky pro kočky, tak jsem ho vysadila. Ale je to tak 2 měsíce a před tím nebyl problém Tak pokud u vás vše ok, tak bychom se k tomu mohli vrátit.
Tak o tom jsem teda jeste neslysela...my krmime veprove uz x let pravidelne ( min.8, co si tak uvedomuju) a nikdy zadny problem. Postupem času odzkouseno na 10 kockach, takze ne uplne maly vzorek. :).
lavacca
napsal(a):
Tak o tom jsem teda jeste neslysela...my krmime veprove uz x let pravidelne ( min.8, co si tak uvedomuju) a nikdy zadny problem. Postupem času odzkouseno na 10 kockach, takze ne uplne maly vzorek. :).
Dobré. Já to právě taky nikde nečetla, ale veterinářka mě tak zaskočila, že jsme raději vysadily. Nechtěla bych své kočce ublížit. Já jsem v barfu docela začátečník, zatím necelé 3 roky, tak nechci nic pokazit. Ale děkuji, tak se k tomu asi zase vrátíme
notregistered

XXX.XXX.211.158
Asi jde o parazity, které ale spíše sní spolu s myší venku
je to jedno, legenda pochází od nákazy lidí (0,0 nic), kočkám se nic nestane
moc tuku samozřejmě dobré není
ale ona to kočka ani jíst nechce, většinou
takže klid
problém může být, že dostane vepřové poprvé v životě
jinak nic.