Kočka a zakrslý králík

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2017 23:26
Minie

XXX.XXX.62.218

Dobrý den,

máte někdo zkušenost se soužitím kočky a králíka? Poslední dobou hodně uvažuji nad pořízením kočky, ale mám už doma zakrslého králíčka a nejsem si jistá, jestli by to nebyl problém. Ušák je zvyklý většinu dne se pohybovat v bytě mimo svou ohrádku. Bez problémů si zvykl na rodinného psa a ten na něj. Běžně jsou spolu na volno. Proto mne zajímá, jestli je možné takové pohodové soužití i mezi ušákem a kočkou. Kočičku jsme doma nikdy neměli, nejsem si proto jistá, jak moc jde tohle ovlivnit třeba výchovou, plemenem... Nechtěla bych ani jednoho nějak omezovat. Děkuji za zkušenosti.

29.7.2017 00:34
Acamar

XXX.XXX.29.135

My jsme měli kočku a zakrslého králíčka, ale za trochu jiné situace. Kočka už byla starší (13 let), když si dcera vyprosila mládě králíčka. První den se ho bála, pak se s tím nějak smířila. Králíček jako mládě by si s ní asi rád hrál, pořád kolem ní poskakoval, ale ona ho jako dáma propleskla a šla se zašít někam do výšek...kamarádství to nebylo, ale ani na něj nebyla zlá.
Myslím že když si pořídíte hravé kotě, tak snad nebude problém. Jinak ovlivnění výchovou nevím, ten náš králík byl vůči výchově inertní

29.7.2017 06:38
Edánek

XXX.XXX.254.230

Minie napsal(a):
Dobrý den,

máte někdo zkušenost se soužitím kočky a králíka? Poslední dobou hodně uvažuji nad pořízením kočky, ale mám už doma zakrslého králíčka a nejsem si jistá, jestli by to nebyl problém. Ušák je zvyklý většinu dne se pohybovat v bytě mimo svou ohrádku. Bez problémů si zvykl na rodinného psa a ten na něj. Běžně jsou spolu na volno. Proto mne zajímá, jestli je možné takové pohodové soužití i mezi ušákem a kočkou. Kočičku jsme doma nikdy neměli, nejsem si proto jistá, jak moc jde tohle ovlivnit třeba výchovou, plemenem... Nechtěla bych ani jednoho nějak omezovat. Děkuji za zkušenosti.

...máme doma teddy králíčka, ani jedna ze tří koček mu nikdy neublížila, nehonila, i když má klec neustále otevřenou a volný pohyb po bytě... pravdou je, že se mu kocour čas od času nastěhoval do klece a buď leželi každý v jednom rohu klece anebo kocour rozvalený v kleci a králík v koupelně na koberečku... občas nejmladší kočka když se dá čerstvé seno, tak ho chodí do klece vytahovat... nikdy ani nebyl problém ani králík a naši psi...

Janae

29.7.2017 08:11
Janae

XXX.XXX.159.244

Já budu asi jediná, ale u nás to králík odnesl.
Několik let soužití kočky a králíka bylo v pohodě, víceméně se ignorovali. Až jednou jsme našli "vykuchaného" králíka a nažranou kočku. Kdyby to nebylo v obýváku, řekla bych, že viníkem je kuna, ale jiná možnost než kočka nebyla.

Momentálně nad králíkem uvažuji, ale máme smečku koček, takže mám celkem strach, že skončí jako BARF. (vlastně, pokud si ho pořídím, už mám jméno, bude to Barf. ).

29.7.2017 08:23
Edánek

XXX.XXX.246.204

Janae napsal(a):
Já budu asi jediná, ale u nás to králík odnesl.
Několik let soužití kočky a králíka bylo v pohodě, víceméně se ignorovali. Až jednou jsme našli "vykuchaného" králíka a nažranou kočku. Kdyby to nebylo v obýváku, řekla bych, že viníkem je kuna, ale jiná možnost než kočka nebyla.

Momentálně nad králíkem uvažuji, ale máme smečku koček, takže mám celkem strach, že skončí jako BARF. (vlastně, pokud si ho pořídím, už mám jméno, bude to Barf. ).

...no to musel být šok, takhle ho chudáka najít... vlastně jsem si vzpomněla, že když jsem měla prvního psa NO - v bytě, tak když jsme jednoho dne přišli domů králík byl fuč, bez jediného utroušeného stébla sena, bobu, kapky krve - prostě zmizel... po druhé už jsme stačili psa načapat s králíkem v hubě, dalšího už jsme nepořídili až po tomto psu,...ale pokud jsme byli doma, pes si ho ani nevšimnul a to králík chodil pít i do jeho misky... s kočkami absolutně žádný problém a ani s dalšími psy co jsme pak měli... no jméno více než příhodné

Janae

29.7.2017 08:28
Janae

XXX.XXX.159.244

Edánek napsal(a):
...no to musel být šok, takhle ho chudáka najít... vlastně jsem si vzpomněla, že když jsem měla prvního psa NO - v bytě, tak když jsme jednoho dne přišli domů králík byl fuč, bez jediného utroušeného stébla sena, bobu, kapky krve - prostě zmizel... po druhé už jsme stačili psa načapat s králíkem v hubě, dalšího už jsme nepořídili až po tomto psu,...ale pokud jsme byli doma, pes si ho ani nevšimnul a to králík chodil pít i do jeho misky... s kočkami absolutně žádný problém a ani s dalšími psy co jsme pak měli... no jméno více než příhodné

Šok to byl, spíše dodnes nechápu jak to ta kočka dokázala. Králík byl sice zakrslík, ale celkem velký. Měl vykousané břicho a vybrané vnitřnosti, venku bych obvinila kunu nebo lasičku, ale tady byla možnost pouze kočka.
Ale byla to i moje vina, byla jsem dítě a měla jsem ten večer kočku nekrmit, no vykašlala jsem se na to, už se mi nechtělo vylézat z postele, tak se kočka obsloužila sama.

29.7.2017 09:04
Edánek

XXX.XXX.225.229

Janae napsal(a):
Šok to byl, spíše dodnes nechápu jak to ta kočka dokázala. Králík byl sice zakrslík, ale celkem velký. Měl vykousané břicho a vybrané vnitřnosti, venku bych obvinila kunu nebo lasičku, ale tady byla možnost pouze kočka.
Ale byla to i moje vina, byla jsem dítě a měla jsem ten večer kočku nekrmit, no vykašlala jsem se na to, už se mi nechtělo vylézat z postele, tak se kočka obsloužila sama.

...je to jedno z možných vysvětlení, ale na druhou stranu, náš pes byl nakrmený a stejně králíka spucnul... prostě pořád to bude příroda...

29.7.2017 10:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.65

Je to jen šelma a kořist...

29.7.2017 11:29
Minie

XXX.XXX.62.218

Děkuju za reakce. Tak to tedy asi nebudu riskovat :(. To bych si neodpustila, kdyby číča něco králíkovi udělala. U nás právě se psem není problém. Brali jsme si ho jako štěně ke staršímu králíkovi a sžili se hezky. Samo, že jsem štěndo musela vychovat a úplně bez dozoru nikdy nejsou. Budu se stěhovat do vlastního, tak jsem si chtěla splnit dlouhodobější sen pořídit si kočku, protože předtím to nebylo možné.

29.7.2017 11:31
Minie

XXX.XXX.62.218

rapotacka11 napsal(a):
Je to jen šelma a kořist...

Ano, ale třeba pes se dá vychovat, aby zvíře ve vlastní rodině nechal být. Tak jsem doufala, že by to šlo i s kočkou. Ikdyž ty mají více svoji hlavu =).

DominikGhost

23.6.2022 11:16
DominikGhost

XXX.XXX.7.50

Tak to opravdu máte vy ostatní velký štěstí mám už dospělého kocoura (kastrovný) a zakrslého králíka beránka pár týdnů to bylo ještě v celku v pohodě a teď začíná králík dělat naschvály útočí mi na kocoura a ten si to nenechá líbit a začne též útočit v obraně skáče na něj, občas na něj vytáhne tlapku ale většinou ho kouše.. Nevím co s tím tak vždy zavřu králíka a hold musí být v kleci i když vždy ve volnu si někam lehne a spí. Králíka jsem pouštěl aby se proběhl, a byl tu se mnou a hlavně mě občas dost štve jak cloumá s klecí tak aby se vyblbl dostává ode mně tyčky který rád kouše, má i hračku v kleci a vždy dostatek sena.

23.6.2022 13:28
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Králík - mazlík
nežije půl roku a proběhnutí a to denně
potřebuje. !

Nevím co s tím tak vždy zavřu ... ?
Nevím?
To není vina králíka - musí mít pohyb!
Sena má dost.
Seno je základ!
Potřebuje taky vitamíny = zelené krmení.

Nikišák

23.6.2022 21:03
Nikišák

XXX.XXX.67.22

My jsme měli mladší dospělou kočku a k ní jsme si pořídili králíčka. Kočka "útočila" na králíčka, králík se bránil a honil kočku - kočka zase honila králíka po bytě. Raději jsme ho darovali, myslím, že to pro něj byla spousta stresu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík