Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2017 10:25
Shadowbabe

XXX.XXX.68.219

Ahoj všem, měla bych dotaz, máme cca 4 měsíční kočičku a bezmála 5ti letého kastrovaného kocoura. Vše mezi nimi vypadá v pořádku, zvykli si a jsou kamarádi. V poslední době malá kočička ale nechodí čurat na své wc ( kadit tam chodí ) a dělá louži různě v bytě ( gauč, za wc mísou, kuchyň nebo již 2x páníčkovi na peřinu ). Nás vůbec nenapadá proč tak najednou, máte někdo zkušenost ? děkuji moc

6.8.2017 10:28
lavacca

XXX.XXX.63.20

Shadowbabe napsal(a):
Ahoj všem, měla bych dotaz, máme cca 4 měsíční kočičku a bezmála 5ti letého kastrovaného kocoura. Vše mezi nimi vypadá v pořádku, zvykli si a jsou kamarádi. V poslední době malá kočička ale nechodí čurat na své wc ( kadit tam chodí ) a dělá louži různě v bytě ( gauč, za wc mísou, kuchyň nebo již 2x páníčkovi na peřinu ). Nás vůbec nenapadá proč tak najednou, máte někdo zkušenost ? děkuji moc

No, jedna z možností je, že na ní jde říje...to je ta nalezená kočička, že? Šlechtěné kočky mívají zpravidla říji později, ale klasické evropské miciny můžou říjet už od 4 měsíců..

6.8.2017 10:41
Shadowbabe

XXX.XXX.68.219

Ano, to je ona, ne přímo nalezená, máme ji od jedné paní, ale tohle mně nenapadlo. Kamarádka říkala, že bychom měli vykastrovat zhruba teď kolem toho 4 měsíce, přišlo mi to brzy právě. Zkusím se zeptat na veterině, zda by to bylo již možné podle nich. Doma změny nejsou právě, mění se max počasí za oknama moc díky za tip, poptáme se

Janae

6.8.2017 10:50
Janae

XXX.XXX.152.247

Já bych tahle malé kotě nekastrovala.
Buď bych rozmístila záchody po celém bytě/domě a použila bych několik druhů steliva.
Nebo bych omezila pohyb kotěte na jednu či dvě místnosti a opět použila několik záchodů a několik druhů steliva.
Až se čistotnost zlepší postupně bych rušila záchody nebo pouštěla do ostatních místností.
Někdy se radí na počůrané místo umístit záchod, ale to je často neuskutečnitelné.

No a pak mě napadá, pokud je to nalezenec nebo kotě z útulku, bylo zvyklí chodit ven, třeba mu to chybí. Některé kočky nejde chovat pouze v bytě a i když se tvrdí opak, mám zkušenost, že některé kočky prostě jen nejsou a nikdy nebudou čistotné.

6.8.2017 10:58
Shadowbabe

XXX.XXX.68.219

Ona právě začala až teď, proto se nám to zdá divné. Četla jsem si tady diskuze k tématu, tak přemýšlím, zda to nemůžou být změny doma apod a říje mně nenapadla. Přijde mi to právě brzy, zkusím se zeptat na té veterině, kamarádka právě kastraci své kočky řešila tady s paní Dr, která funguje v ZOO a kastrovali taky brzy. Jinak kocour byl u ní cca v 15ti měsících.

6.8.2017 11:46
Machyska

XXX.XXX.252.23

Třeba ji čurání bolí a spojila si tu bolest se záchodkem. Stačí aby se prochladila. Však jistě sama víte, jak zánět močových cest bolí.
Pokud to přišlo den ze dne a nejsou v domácnosti žádné změny, tak bych nejprve vyloučila zdravotní problém. Pak bych řešila psychiku.

Držím pěsti, aby se to rychle urovnalo.

6.8.2017 11:59
Shadowbabe

XXX.XXX.68.219

Díky moc, zajedeme za panem Dr na veterinu, ať je micka hlavně v pořádku

6.8.2017 17:14
lavacca

XXX.XXX.63.20

Shadowbabe napsal(a):
Ano, to je ona, ne přímo nalezená, máme ji od jedné paní, ale tohle mně nenapadlo. Kamarádka říkala, že bychom měli vykastrovat zhruba teď kolem toho 4 měsíce, přišlo mi to brzy právě. Zkusím se zeptat na veterině, zda by to bylo již možné podle nich. Doma změny nejsou právě, mění se max počasí za oknama moc díky za tip, poptáme se

Brzy to není, některé jsou už schopné v půl roce donést domů kotě/koťata...

Uvidíte. Návštěvou veta nic nezkazíte, ideálně vzít s sebou vzorek moči..ale že by už ve 4 měsících měla moč.problémy se mi moc nezdá..to spíš ty hormony a říje..

Lenka31

4.9.2022 08:36
Lenka31

XXX.XXX.139.248

Dobrý den, potřebuji radu, máme doma od jedné paní pětiletou kočku britskou dlouhosrsrou, měla koťata 2 je jim půl roku.Ted poslední dobou nám začala Kočka kalit but na lavici nebo na boty ale jen večer. Na koťata jen vrčí, nevíme co stim mame dělat.dekuji za každou radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2022 08:51

"měla koťata 2 je jim půl roku.Ted poslední dobou nám začala Kočka kalit but na lavici nebo na boty ale jen večer. Na koťata jen vrčí, "

takhle to vypadá na psychiku - přestala brát koťata jako koťata a jsou z nich konkurenti
ale může tam být i zdravotní problém, buď sám o sobě, nebo se kvůli němu cítí nejistá a pak se chová jak se chová

v každém případě platí, co jsem napsala jinde a sem kopíruji :

"kočky musí mít dostatek pelíšků a úkrytů, nahoře i dole
musí mít dostatek kočičích cest, pod stropem, uprostřed i dole, aby se mohly bezpečně obejít
je až k neuvěření, co dokáže i pár polic na stěně udělat se vztahem koček

opět doporučím shlédnout "Má pekelná kočka", bohatá studna inspirace
a Kláru Nevečeřalovou - videa, web stránky, pořad "Kočka není pes"

jestli nemáš, tak zkus na mladou laser, za tím se vylítá a padne
a krásně se tím odvádí od druhé kočky

cat friendly byt:
https://www.wildernesscat.com/make-apartment-cat-friendly/
https://www.kreativita.info/cat-friendly-byt-alts-design/
https://www.architectureartdesigns.com/how-to-organize-your-cat-friendly-home/ "

4.9.2022 09:20

Lenka31 napsal(a):
Dobrý den, potřebuji radu, máme doma od jedné paní pětiletou kočku britskou dlouhosrsrou, měla koťata 2 je jim půl roku.Ted poslední dobou nám začala Kočka kalit but na lavici nebo na boty ale jen večer. Na koťata jen vrčí, nevíme co stim mame dělat.dekuji za každou radu.

Velikost bytu nebo domu? Vybavení? Viz hmn. Proč jste si ta koťata nechali?

16.9.2022 18:25
buchtikj

XXX.XXX.50.207

Problémy s močení do plusu i do minusu ----> veterina..

16.9.2022 20:19
fikovnice

XXX.XXX.135.75

buchtikj napsal(a):
Problémy s močení do plusu i do minusu ----> veterina..

Ne vždy se musí ihned na veterinu. Je třeba zvážit kolik je záchodků, jaké jsou typy, dále typy steliva...a zkusit třeba vyměnit. Jasně, může jít o zdravotní problém, ale rozhodně ne nutně vždy.

17.9.2022 07:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Lenka 33
má nejspíš překočkováno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík