Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2017 04:18
Chingis

XXX.XXX.91.31

Dnes odpoledne si jedu pro dvě koťata, která jsem dala před časem k adopci. A jelikož je nemám kde moc ubytovat, tak přemýšlím, jestli je rozumné jim hned umožnit přístup ven, jestli to tu ještě poznají. Nerada bych, aby se zatoulali. U nás žili asi jen měsíc, od půlky května byli v té nové rodině. Teď je budu muset ubytovat v pokoji 3x3m s jednou fenkou, a buď by mohli přes okno ven, nebo budu muset okno nějak zabezpečit. Co myslíte, mám to risknout a pustit je hned druhý den ven? Nebo je to blbost? Nemám s tím zkušenosti, nikdy jsem vlastní kočku neměla, vždy jen to co přišlo a zůstalo - tuláčky v zahrádkách za bytovkou a jednoho sousedovic, který si mě vybral jako "svého člověka". Budu vděčná za postřehy zkušenějších.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2017 06:32

Takovou zkušenost sice nemám, ale zrovna "teď" jsem hledala info, jak je to s dlouhodobou pamětí u koček. Obecně se tvrdí, že kočky takovou paměť nemají, ale našla jsem i nějaké příspěvky, kde to "pokusy" vyvrací. Samozřejmě nedá se tato schopnost srovnávat s člověkem, ale nějakým způsobem to u koček také funguje.
Jinak 3x3 metry není nic moc, ale pro adaptaci a jako nouzovka by to mohlo stačit. Nějaké poličky a pod. udělají prostor "větší". Kočky v karanténě v depozitech jsou také dočasně v provizorních podmínkách, než jsou vyléčeny a otestovány na nemoci.
Netuším však, jak to zvládnou s fenkou.

Zkušenější jistě poradí smajlík

8.8.2017 06:52

"jsem hledala info, jak je to s dlouhodobou pamětí u koček"
loni, v polovině listopadu, se nám v garáži "vylíhlo" možná ani ne 2měsíční kotě. V prosinci přijel na 14 dnů starší syn žijící v zahraničí, takže se seznámili. Z kotěte vyrostla plašmuška Paní Matýsková, jakmile k nám vkročí někdo cizí, tak v panice prchne a objeví se, až je vzduch čistý (jediný, kdo má u ní šanci, je můj mladší syn, kterého mají obecně zvířata z nějakého důvodu fakt ráda). V červnu přijel opět starší syn...a Matýsková - první instinkt prchnout, který ale zastavila patrně "vtisk" na syna, takže nejen neprchla, ale po kratším úsilí se nechala i pohladit i si k němu vlezla na gauč, což je veliké

a jakmile přijede (což je 2x do roka na cca 1-2 týdny), tak k němu přikmitá stará Princezna, zakváká a okamžitě ho obsadí

S tím puštěním - až tak by mě netrápilo, jestli to tam poznají (a já myslím, že ano), jako spíš to, že ještě nemají rozum, ale toulavé nohy už možná ano, a zároveň k rozšiřování teritoria (u tebe)nedocházelo postupně...Já bych je asi nějaký den nechala doma...ono záleží na tom, jaké máš okolí, na jejich povahách...

Janae

8.8.2017 07:15
Janae

XXX.XXX.152.247

Chingis napsal(a):
Dnes odpoledne si jedu pro dvě koťata, která jsem dala před časem k adopci. A jelikož je nemám kde moc ubytovat, tak přemýšlím, jestli je rozumné jim hned umožnit přístup ven, jestli to tu ještě poznají. Nerada bych, aby se zatoulali. U nás žili asi jen měsíc, od půlky května byli v té nové rodině. Teď je budu muset ubytovat v pokoji 3x3m s jednou fenkou, a buď by mohli přes okno ven, nebo budu muset okno nějak zabezpečit. Co myslíte, mám to risknout a pustit je hned druhý den ven? Nebo je to blbost? Nemám s tím zkušenosti, nikdy jsem vlastní kočku neměla, vždy jen to co přišlo a zůstalo - tuláčky v zahrádkách za bytovkou a jednoho sousedovic, který si mě vybral jako "svého člověka". Budu vděčná za postřehy zkušenějších.

Momentálně se mi vrátila kočka po osmi letech. U nás byla naposledy jako malé kotě. Ač to zní nepravděpodobně, myslím, že si pamatuje.
Psa viděla naposledy jako kotě u nás, dá se čekat, že když k ní do přepravky narve hlavu velký pes, bude syčet a prskat. Tahle to vzala se stoickým klidem.
Žila sama a moje kočky jsou dost nesnášenlivé. Nové "kotě" nepřijaly ani po dvou letech, stále ho ignorují. S touto kočkou se pouze očichaly a chovají se k ní, jako by tu byla vždy.
A pohybuje se tu s takovou samozřejmostí, že mám pocit, že si prostě pamatuje, včetně lítacích kočičích dvířek, které viděla naposledy u nás.

Ale ono je to jedno, prostě se naučí chodit ven, kočky s tím nemají problém.

8.8.2017 08:04
lavacca

XXX.XXX.116.21

Chingis napsal(a):

Nepoustela bych je. Uz jsou pryc skoro 3 mesice, budou to brat jako cizi prostredi. Nechat doma aspon 2-3 tydny rozkoukat a teprve pak pustit, az budou mit zafixovano, kam se vracet.

8.8.2017 08:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.119

Mám stejný názor jako Hmn.
(nechat chvilku doma).

8.8.2017 15:00
Edánek

XXX.XXX.255.21

Chingis napsal(a):

...asi bych nechala minimálně týden doma...

8.8.2017 20:53
Chingis

XXX.XXX.91.31

Tak souziti se psem nevyslo. To jsem zvedava kam je dam. Pripada mi ze me poznali, Mina se mazli jak o zivot.

9.8.2017 17:26
lavacca

XXX.XXX.63.20

Chingis napsal(a):
Tak souziti se psem nevyslo. To jsem zvedava kam je dam. Pripada mi ze me poznali, Mina se mazli jak o zivot.

Jej, tak to mě mrzí...no, v tom případě...není možnost nějaké větší klece zatím? A dát ji na zahradu, že by se za pár dní pustili teda volně?!?

16.8.2017 22:45
Chingis

XXX.XXX.91.31

Díky všem za odpovědi. Nakonec jsem koťata nechala jen doma, jste mě přesvědčili že to není jen přehnaná opatrnost z mé strany. Snaží se dostat spíš do obýváku ke psům, než ven. Nicméně včera i předevčírem nakrmím večer kočky, odejdu se psy na poslední venčení, a při návratu na mě čeká Mína před vrátky. Síť v okně nasazená, nepoškozená, ani nevím jak to dělá.
Dneska jsem si vzala snídani ven a vypustila koťata - jsou jak štěńata, drží se jen blízko domu a kontrolují, jestli tam pořád jsem, závisláci. Zapískala jsem na ně když jsem šla domů, a okamžitě přiběhli. Teď mají síť v okně poodsunutou, a stejně jsou doma.
I po třech měsících jinde mi připadá, že to tu pořád berou jako doma, takové "jsme zpátky z výletu" nebo jak to popsat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík