Adu

XXX.XXX.79.10
Dobrý den,
prosím poraďte, možná můj dotaz bude hloupý, ale já nemám zkušenost. Uvažuji o pořízení kocourka s PP. Byl by chovaný v bytě, celý prostor by měl k dispozici (v oknech máme sítě). Můj partner obecně zvířata miluje, ale ke kočkám má odpor z důvodu, že prý smrdí, v době páření řvou a značkují apod. Chtěla bych si pořídit šlechtěné plemeno s PP, konkrétně kocourka, který by byl již v raném věku kastrován. Je tedy jistota, že takový kocourek nebude dělat výše uvedené? Samozřejmě vím a počítám s tím, že se musím postarat o kočičí wc, ale nevím, zda můj partner argumentuje správně, nebo je to jen rozšířený mýtus. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Adu
napsal(a):
Dobrý den,
prosím poraďte, možná můj dotaz bude hloupý, ale já nemám zkušenost. Uvažuji o pořízení kocourka s PP. Byl by chovaný v bytě, celý prostor by měl k dispozici (v oknech máme sítě). Můj partner obecně zvířata miluje, ale ke kočkám má odpor z důvodu, že prý smrdí, v době páření řvou a značkují apod. Chtěla bych si pořídit šlechtěné plemeno s PP, konkrétně kocourka, který by byl již v raném věku kastrován. Je tedy jistota, že takový kocourek nebude dělat výše uvedené? Samozřejmě vím a počítám s tím, že se musím postarat o kočičí wc, ale nevím, zda můj partner argumentuje správně, nebo je to jen rozšířený mýtus. Děkuji.
Mno.
jako ano, čerstvý kočičinec smrdí a nečištěný záchod taky smrdí. kočka taky nemusí značkovat jen v souvislosti s rozmnožovacím pudem, ale ze stresu. taky pouští chlupy, všude, může být hlučná, lovit nohy, pobíhat ve tři ráno, ničí nábytek broušením drápů a tak.
takže jistota není, naopak, může to být ještě horší.
Adu

XXX.XXX.79.10
Děkuji za odpověď. Já, prosím, vůbec neřeším chlupy, hluk apod (máme psa). Jde mi o výše zmíněné, tedy značkování a řev v době páření. Podle mého by se to mělo kastrací úplně eliminovat, ale opravdu nemám zkušenost, proto se ptám.

Adu
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Já, prosím, vůbec neřeším chlupy, hluk apod (máme psa). Jde mi o výše zmíněné, tedy značkování a řev v době páření. Podle mého by se to mělo kastrací úplně eliminovat, ale opravdu nemám zkušenost, proto se ptám.
Kastrovaný kocour páření neřeší, sexuální chování u něj vymizí, zvláště když je kastrovaný jako mladý. ale je zbytečné ho kastrovat hned jako kotě, stačí ve chvíli, kdy jeho moč začne charakteristicky čpět.
evan

XXX.XXX.35.104
Tak pokud si nejste jistá, že by manžel uvěřil, že kastrovaný kocou nesmrdí kocouřinou a nevyzpěvuje v říji, tak si pořiďte samičku, ne? Ano, i kastrovaná samice je technicky schopná zaznačkovat, ale je to jen kuriozita, já to viděla jednou. Že hovínka smrdí snad netřeba rozebírat. Ale osobně mi pes smrdí vždy - prostě když čichnu k srsti tak to co cítím mi příjemný není - zatímco kočka žádný pro mě nepříjemný pach ze srsti nevydává - pokud to není kocour a pokud ji nekrmím rybama nebo granulema, zejména těma s obsahem rybiny. Když budete krmi normálním levným masem od řezníka plus nějakej tvaroh a záchod uklízet, tak nemůže být problém.

Není pravda, že se značkování kastrací plně eliminuje.
Adu

XXX.XXX.79.10
evan
napsal(a):
Tak pokud si nejste jistá, že by manžel uvěřil, že kastrovaný kocou nesmrdí kocouřinou a nevyzpěvuje v říji, tak si pořiďte samičku, ne? Ano, i kastrovaná samice je technicky schopná zaznačkovat, ale je to jen kuriozita, já to viděla jednou. Že hovínka smrdí snad netřeba rozebírat. Ale osobně mi pes smrdí vždy - prostě když čichnu k srsti tak to co cítím mi příjemný není - zatímco kočka žádný pro mě nepříjemný pach ze srsti nevydává - pokud to není kocour a pokud ji nekrmím rybama nebo granulema, zejména těma s obsahem rybiny. Když budete krmi normálním levným masem od řezníka plus nějakej tvaroh a záchod uklízet, tak nemůže být problém.
Kocourka chceme, protože jsme doma skoro samé ženské. A prý jsou kocourci mazlivější, tak také proto.
Adu

XXX.XXX.79.10
napsal(a):
Není pravda, že se značkování kastrací plně eliminuje.
Z čeho tak soudíte? Nemáte pro svoje tvrzení nějaký důkaz nebo zdroj, kde se o tom dá dozvědět více?
Janae

XXX.XXX.152.247
Adu
napsal(a):
Z čeho tak soudíte? Nemáte pro svoje tvrzení nějaký důkaz nebo zdroj, kde se o tom dá dozvědět více?
Důkaz?
Bude vám stačit fotka označkovaného stromku, který právě zkropil můj patnáctiletý kastrovaný kocour? Nebo chcete ostříhat pár větviček a poslat je poštou?

Důkaz ...na to mi stačí má vlastní kastrovaná smečka (a zrovna předevčírem mi hezky značkování předvedla kastrovaná Barča...jakože holka )
Jinak si o tom samozřejmě lze počíst i na netu...
Nicméně je fakt, že pokud by byl doma sám, tak se ta pravděpodobnost dále snižuje (ještě se můžou "přečurávat se psem ). Ono záleží na nervové soustavě jedince, labilní jedinci jdou víc do stresu a...značkují.
beauceroni

XXX.XXX.251.27
Dobrý den,
máme doma jen kastrované kočky, nutno dodat že samé nalezence, holky i kluky. Kluky kastroval vet cca v 10 měsících, kočičky v 6-7 měsících. Povahově jsou naprosto super, milé, hravé, mazlivé, kraviny dělají i coby senioři a koucourci jsou skutečně přítulnější, ale také línější. A hlavně je pryč typický kocouří zápach, hlasitě se dožadují akorát tak našeho (lidského) jídla. Jinak kočky i kocourky necháváme kastrovat více jak dvacet let a pokud venku nemají tu smůlu že narazí na blba, tak se nám běžně dožívají 14 a více let, nejstarší kočička zemřela v 16 letech. Kastraci koček jednoznačně doporučuji. Jinak pro rýpaly - kočky máme v domě, ven chodí jen když uznají za vhodné.
Adu

XXX.XXX.79.10
Janae
napsal(a):
Důkaz?
Bude vám stačit fotka označkovaného stromku, který právě zkropil můj patnáctiletý kastrovaný kocour? Nebo chcete ostříhat pár větviček a poslat je poštou?
Díky za odpověď, ale já hovořím o kočkách chovaných POUZE doma.
- smrdi-vykastrovany-kocour-chovany-doma?
NE
opravdu ne.
Po vykonání potřeby, to (zpravidla) zahrabe
- steliva pohlcují pachy.
Nekastrovaný - značkující = smrdí (jako tchoř)
Většinou si kočku nejvíc zamiluje její
největší odpůrce.
Já jsem měla podmínky, ale kočku jsem roky odmítala...
pak, když jsem kočky poznala, jsem těch roků, které mi mohla kočka
udělat šťastnými, hodně litovala.
Kočky jsou prostě úžasné.
Nezáleží, zda jsou "ušlechtilé" nebo "obyčejné".
Kocour neznačkuje jen u stromku.
Umí to i v bytě.
Přesto pořízení kočky dobře zvažte.
Adu

XXX.XXX.79.10
Já chápu, že každý z vás má své zkušenosti, ale já hovořím o situaci, kdy by kocourek byl ranně kastrován (tedy mezi 3.-.4 měsícem, neměl by tedy šanci dospět do stavu, kdy by měl choutky značkovat a tak se to i naučit), byl by držen POUZE doma. Zajímá mě, jestli v této situaci může i přesto kocourek vykazovat výše uvedené nežádoucí chování.

Adu
napsal(a):
Ale to je jedno, jenom doma má míň podnětů. Podstatné je, že kastrace nerovná se žádné značkování, to je třeba si uvědomit. Kastrace rovná se žádné rozmnožování, nic víc, nic míň.
A že jsou kocouři mazlivější - to bych se takhle taky obecně neodvážila tvrdit...
Možná jestli je to spojeno s konkrétním plemenem?
Janae

XXX.XXX.152.247
Adu
napsal(a):
Aha, tak u nich to bude jiné, nemají strom = neznačkují.
Nezlobte se na mě, ale jaký je rozdíl mezi domácím a venkovním kocourem?
Prostě některý kocouři po vykastrovaní stále značkují, nečpí to tolik, ale značkují.
Stejně jako jsem měla nekastrované kocoury, kteří neznačkovali, je to kus od kusu.
Jediná moje rada je pořiďte si klidné plemeno kočky, které je už po několik generací doma, ale i tak je to stále zvíře a nikdo vám nic nezaručí.
Kočka je jistější, ale zas je to ženská se všemi klady i zápory.
Adu
napsal(a):
Já chápu, že každý z vás má své zkušenosti, ale já hovořím o situaci, kdy by kocourek byl ranně kastrován (tedy mezi 3.-.4 měsícem, neměl by tedy šanci dospět do stavu, kdy by měl choutky značkovat a tak se to i naučit), byl by držen POUZE doma. Zajímá mě, jestli v této situaci může i přesto kocourek vykazovat výše uvedené nežádoucí chování.
Začínají značkovat=smrdět kolem 9-10 měsíce.
Pak se to řeší.
Nikdy bych nekastrovala předčasně=malé kotě.
- neměl by tedy šanci dospět...

"Nezlobte se na mě, ale jaký je rozdíl mezi domácím a venkovním kocourem?"
je a dost podstatný a to v tom, že domácí kocour se nepotkává a do teritoria mu nelezou cizí kočkani.
jinak, pokud mohu soudit z mé smečky, tak kočky jsou takové "pořádmazlivé" a stabilnější, kocouři jsou poněkud výraznější individuality a ač i velmi mazliví, tak když mají náladu...jinak mají ale tak moooc práce.
Adu

XXX.XXX.79.10
Janae
napsal(a):
Aha, tak u nich to bude jiné, nemají strom = neznačkují.
Nezlobte se na mě, ale jaký je rozdíl mezi domácím a venkovním kocourem?
Prostě některý kocouři po vykastrovaní stále značkují, nečpí to tolik, ale značkují.
Stejně jako jsem měla nekastrované kocoury, kteří neznačkovali, je to kus od kusu.
Jediná moje rada je pořiďte si klidné plemeno kočky, které je už po několik generací doma, ale i tak je to stále zvíře a nikdo vám nic nezaručí.
Kočka je jistější, ale zas je to ženská se všemi klady i zápory.
No, nejsem žádný odborník, ale z logiky věci dost podstatný: jde především o to, že se kocour držený doma nepotká s jiným "sokem", se kterým by si značkovali teritoria.Taktéž jde o setkání s kočkou v říji apod.
Adu
napsal(a):
No, nejsem žádný odborník, ale z logiky věci dost podstatný: jde především o to, že se kocour držený doma nepotká s jiným "sokem", se kterým by si značkovali teritoria.Taktéž jde o setkání s kočkou v říji apod.
Ha ha ha.
Nepotká, ale ví o nich.
Cítí je, slyší je.
Já bych brala spíš kocourka než kočičku.
Pokud bude kocour kastrovaný už jako kotě, tak nemá důvod začít značkovat ani se jinak "pohlavně" projevovat. Kočka sama o sobě nesmrdí a moč, pokud je číča čuně a nezahrabává, čpí jen chvilku. Samozřejmě po fialkách to nevoní, ale neprosmrdí to natrvalo celý byt. Nezahrabané bobky, to už je jiné kafe. To je smrad, že by z toho jeden zdechl, ale taky, vyvětrá se to.
Takže jestli vám kočka z jakéhokoliv důvodu, nemoc, protest, nebude ochcávat celý byt, tak opravdu nijak nesmrdí .
Janae

XXX.XXX.152.247
Adu
napsal(a):
Dobrá tak jinak.
Momentálně jsem adoptovala osmiletého kocoura, celý život žil pouze v bytě.
První rok svého života se projevoval jako normální kočka, kastrovaný asi v šesti nebo sedmi měsících (to majitelka nechtěla zanedbat, tak kastrovala brzy), později dospívající plemeno, takže v šesti měsících se jedná ještě o prcka.
Po prvním roce života nadešel zlom a kocour začal značkovat, za pár let se přidal i problém s močením, ale to už je jiná pohádka.
Nicméně čistě domácí kocour, kastrovaný brzy a značkuje.
Za sebe musím říct, že větší kočičí čuně jsem nikdy nezažila.
Adu

XXX.XXX.79.10
Katinec
napsal(a):
Pokud bude kocour kastrovaný už jako kotě, tak nemá důvod začít značkovat ani se jinak "pohlavně" projevovat. Kočka sama o sobě nesmrdí a moč, pokud je číča čuně a nezahrabává, čpí jen chvilku. Samozřejmě po fialkách to nevoní, ale neprosmrdí to natrvalo celý byt. Nezahrabané bobky, to už je jiné kafe. To je smrad, že by z toho jeden zdechl, ale taky, vyvětrá se to.
Takže jestli vám kočka z jakéhokoliv důvodu, nemoc, protest, nebude ochcávat celý byt, tak opravdu nijak nesmrdí .
Tohle mi zní logicky, děkuji. Doufám, že to tak bude i v praxi, protože jestli ne, asi bych se musela pakovat z domu i s kocourem.
Adu

XXX.XXX.79.10
Janae
napsal(a):
Dobrá tak jinak.
Momentálně jsem adoptovala osmiletého kocoura, celý život žil pouze v bytě.
První rok svého života se projevoval jako normální kočka, kastrovaný asi v šesti nebo sedmi měsících (to majitelka nechtěla zanedbat, tak kastrovala brzy), později dospívající plemeno, takže v šesti měsících se jedná ještě o prcka.
Po prvním roce života nadešel zlom a kocour začal značkovat, za pár let se přidal i problém s močením, ale to už je jiná pohádka.
Nicméně čistě domácí kocour, kastrovaný brzy a značkuje.
Za sebe musím říct, že větší kočičí čuně jsem nikdy nezažila.
No, to je zvláštní. Kdo-ví, co všechno má za sebou. O jaké plemeno se jedná?

Máme dva bytové kocoury, kastráty v 9. a 10. měsíci. Jsou to mazlíci umazlení, nesmrdí, naopak často voní čistým prádlem a bez sebe nedají ani ránu
Adu

XXX.XXX.79.10
napsal(a):
Máme dva bytové kocoury, kastráty v 9. a 10. měsíci. Jsou to mazlíci umazlení, nesmrdí, naopak často voní čistým prádlem a bez sebe nedají ani ránu
Takže vůbec neznačkují ani nemají "touhy"? Díky.

Adu
napsal(a):
Takže vůbec neznačkují ani nemají "touhy"? Díky.
Ne, jsou vzorní
Adu
napsal(a):
Dobrý den,
...náš kocour je vykastrován, poprvé si odstříknul v devíti měsících venku při venčení našeho psa - následovala do týdne kastrace...doma ani pak venku už nikdy... pak přišla druhá kočka, která začala říjet, dvořila se mu, moc ho chtěla, on jen ležel a když už ho moc otravovala, tak ji trochu umravnil anebo utekl kam za ním nemohla... stejně tak s příchodem druhé kočky, tam jsme čekali až na druhou říjí - první proběhla tiše a kočka byla drobnější a po léčbě - nalezenec, a tak jsme jí nechtěli zatížit ještě kastrací, druhá říje byla tak bouřlivá, že jsme byli jako mátohy my i kočky... poté následovala kastrace... kocour nikdy nezaznačkoval ani nechodil nikam jinam močit než do svého záchodku...připravte se ale na chlupy i tam kde by jste je nikdy neočekávala, občas škrábanec na nábytku - i když chodí na škrabadlo, občas třeba při doskoku může uklouznout a pak je škrábanec na světě...občasné buzení aktivitou koček v noci anebo časném ránu...a pak dost ohavný zápach čerstvého bobku... navíc kočka vleze opravdu všude a když nejste důslední ve výchově, tak opravdu poleze... můj názor, pokud Váš manžel není do koček blázen, a stačí mu pes, kterého tuším máte doma, neriskuje to, nestojí to za to - je to zbytečné trauma pro kočku i Vašeho manžela a i pro Vás samotnou...

"Takže jestli vám kočka z jakéhokoliv důvodu, nemoc, protest, nebude ochcávat celý byt, "
ale přesně o tohle jde! Ne o čurání do záchodku, to snad nikdo neřeší...
"můj názor, pokud Váš manžel není do koček blázen, a stačí mu pes, kterého tuším máte doma, neriskuje to, nestojí to za to "
Stoprocentní souhlas. Též už z prvotního dotazu zakladatelky vnímám, že její partner domů žádného kocoura nechce, a též nedoporučuji pořizovat za takové situace domů kočku. Přece jen, kočka v bytě je nejen radost, ale závazek na dlouho, a zároveň taky trochu "vopruz" - všude vleze, všude skáče, vynášení steliva, věčné čištění záchodku, a to se nebavíme o zlozvycích či nežádoucím chování, když má nějaký problém.. A pokud partner vztah ke kočkám nemá a mít nechce, bude to zbytečné trápení pro všechny. A v neposlední řadě - nemusí si sednout se psem.
Ad sítě v oknech: pozor, na ochranu kočky je potřeba mít sítě v oknech velmi pevně usazené, a síť nejlépe vyztuženou drátem:
http://www.zoohit.cz/customerpicturedisplay/shop/kocky/site_dvirka/site/342512
Běžná síť proti komárům stačit nebude. Kočka je schopna po síti šplhat, opakovaně na sílu ducá hlavou, atd.
Adu

XXX.XXX.79.10
joanne.s
napsal(a):
"můj názor, pokud Váš manžel není do koček blázen, a stačí mu pes, kterého tuším máte doma, neriskuje to, nestojí to za to "
Stoprocentní souhlas. Též už z prvotního dotazu zakladatelky vnímám, že její partner domů žádného kocoura nechce, a též nedoporučuji pořizovat za takové situace domů kočku. Přece jen, kočka v bytě je nejen radost, ale závazek na dlouho, a zároveň taky trochu "vopruz" - všude vleze, všude skáče, vynášení steliva, věčné čištění záchodku, a to se nebavíme o zlozvycích či nežádoucím chování, když má nějaký problém.. A pokud partner vztah ke kočkám nemá a mít nechce, bude to zbytečné trápení pro všechny. A v neposlední řadě - nemusí si sednout se psem.
Můj muž neměl například nikdy rád psy (v dětství ho nějaký vořech pokousal). Bál se ke mně dříve i chodit, protože jsem měla psa doma. A dneska? Nezůstalo u jednoho pejska (sám si na vlastní přání vybral další štěně!) a pejsci s ním spí v posteli. On je takový typ, že nechce to, co nezná, ale když to pozná, je nadšený. Takto bych to nemohla brát, jestli mi rozumíte. Není to typ, co by neměl rád zvířata, ba naopak, on se rozněžňuje u naprosto všech zvířat. Jen u těch koček má prostě představu, že všechny smrdí, po nocích řvou a přes den blijou tasemnice. Rozumíte? V tomhle je ten náš "rozpor".
Adu
napsal(a):
Dobrý den,
Kocourek by měl být kastrován až po prvním značkování, tedy v době dospělosti, aby neměl později potíže s močovými cestami.Jinak vykastrovaný kocour nesmrdí ani náhodou, ten můj když si lehne do košíku s prádlem tak voní jako králíček Azurit
Je pravda, že kocouři jsou mazlivější, čistotnější(zahrabávají hovínka, to kočka většinou nee)
Můj kocour i když je mu 7 let, tak i po kastraci se občas snaží "znásilnit" kočku která je taky kastrovaná ale ta mu vždy nafackuje a klid.Ale někdy mám pocit, že se mu to i povedlo.Ale nikdy nesmrděl...To mám pocit, že psi smrdí vždy...
Kočičí wc když se kočka vykaká, tak je to cítit stejně jako u lidí, prostě se to musí uklidit a není cítit nic...
Adu

XXX.XXX.79.10
Janaaa
napsal(a):
Kocourek by měl být kastrován až po prvním značkování, tedy v době dospělosti, aby neměl později potíže s močovými cestami.Jinak vykastrovaný kocour nesmrdí ani náhodou, ten můj když si lehne do košíku s prádlem tak voní jako králíček Azurit
Je pravda, že kocouři jsou mazlivější, čistotnější(zahrabávají hovínka, to kočka většinou nee)
Můj kocour i když je mu 7 let, tak i po kastraci se občas snaží "znásilnit" kočku která je taky kastrovaná ale ta mu vždy nafackuje a klid.Ale někdy mám pocit, že se mu to i povedlo.Ale nikdy nesmrděl...To mám pocit, že psi smrdí vždy...
Kočičí wc když se kočka vykaká, tak je to cítit stejně jako u lidí, prostě se to musí uklidit a není cítit nic...
Moc děkuju za odpověď.
Adu

XXX.XXX.79.10
Klidnější, dívala jsem se napříč plemeny. Každé má něco do sebe. Vizuálně nejlépe perská, ta má i fajn klidnou povahu, praktičtější je asi britka, chválí si hodně i ragdol, že je hodně mazlivá, to je asi nejmódnější momentálně.

Adu
napsal(a):
Klidnější, dívala jsem se napříč plemeny. Každé má něco do sebe. Vizuálně nejlépe perská, ta má i fajn klidnou povahu, praktičtější je asi britka, chválí si hodně i ragdol, že je hodně mazlivá, to je asi nejmódnější momentálně.
Perská pouští chlupy úplně ukrutně.

napsal(a):
A několikrát jsem četla (potvrdila to i známá, co perskou kočku měla 18 let), že se jim stávají bezdůvodné "nehody" v podobě loužiček. Určitě to neplatí 100% a podotýkám, že to nemám nijak blíž ověřené.

napsal(a):
A několikrát jsem četla (potvrdila to i známá, co perskou kočku měla 18 let), že se jim stávají bezdůvodné "nehody" v podobě loužiček. Určitě to neplatí 100% a podotýkám, že to nemám nijak blíž ověřené.
To nevím, ale mám doma zvíře co je perské jen z 50% a ty chlupy jsou opravdu všude, nebo možná jsou kvůli délce a struktuře, která se nevysávatelně zamotává do koberců, více vidět. česání funguje spíš proti plstnatění na kočce, než že by se množství chlupů v okolí zmenšovalo.
jako mě chlupy nevadí, ale pro chlapa s averzí ke kočkám by to asi nebylo to pravé. no a taky, na záchod chodí spolehlivě, ale občas s sebou na těch chlupech nebo na ocase tu potřebu odnese z hajzlíku pryč.
Adu

XXX.XXX.79.10
Chlupy máme kvůli psům doma taky (máme dlouhosrsté plemeno s hedvábnou srstí), takže jsou dny, kdy vysávám denně nebo 2x denně. Teď jsou víc venku, tak to stačí obden, ale asi něco podobného znám. Chlapovi by nevadily chlupy, asi nic, jen by asi neskákal radostí vysoko, kdyby kocour značkoval nebo "vyl" po nocích. On zvířata miluje a nechá si líbit skoro všechno (to spíš já jsem u nás tvrďák a kápo ). Psi mu můžou skákat po hlavě a on než by jim něco řekl, nechá je, protože je má moc rád.
joanne.s
napsal(a):
...nenapsala bych to lépe...
napsal(a):
...máme peršanku - nalezence, ale pouští minimálně oproti našim ragdolům, navíc po druhé říji ztratila většinu podsady už jí nenabyla, navíc se velmi ráda nechává vyčesávat, to se přímo labužnicky nakrucuje, ale sestřenice ji měla s PP a to bylo něco šíleného - přišly jsme s mamčou obě neprozřetelně v černých sukních a odcházely jsme obalené mořem stříbřitých chlupů - obě sukně letěly do popelnice...
Adu
napsal(a):
Chlupy máme kvůli psům doma taky (máme dlouhosrsté plemeno s hedvábnou srstí), takže jsou dny, kdy vysávám denně nebo 2x denně. Teď jsou víc venku, tak to stačí obden, ale asi něco podobného znám. Chlapovi by nevadily chlupy, asi nic, jen by asi neskákal radostí vysoko, kdyby kocour značkoval nebo "vyl" po nocích. On zvířata miluje a nechá si líbit skoro všechno (to spíš já jsem u nás tvrďák a kápo ). Psi mu můžou skákat po hlavě a on než by jim něco řekl, nechá je, protože je má moc rád.
...no já měla psy - ovčáky průběžně línající, ale to co je z našich koček je k neporovnání - chlupy jsou i na knížkách v knihovně, kam se kočky prostě nedostanou, na záclonách - denně vysávám - jednou týdně peru, aby byt byl přístupný i nekočkařům, prostě všude a pořád...ale chtěla jsem je a byl jsem s tím srozuměna...
Adu
napsal(a):
...no tak mu ještě pořiďte oblečení v barvě koček, nebudou ty chlupy tak viditelné, též bude problém zout se někde u někoho v bytě - ponožky opět v barvě koček - nebudou tak nápadné, spodní prádlo jak by smet... já oblíbenou černou, modrou a vínovou vyměnila za 50 odstínů šedi...