Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2017 07:34

Dobrý den, chci se zeptat, existuje nějaký predátor, který dokáže v podvečer ze zahrady uprostřed menší vesnice ukrátst zhruba 800g vážící kotě? Ztratilo se nám kotě, které jsme začínali pouštět z baráku a v loni jsme takhle přišli o dvě koťata. Poptávala jsem se po sousedech, jestli o koťatech neví a říkali mi, že jim mizí taky menší kočky, dospělé ne. Existuje nějaký predátor, který se nebojí lidí ani psů a dokáže takhle velké zvířátko odnést nebo je to nesmysl a mám koukat po místních dětech? Ještě musím napsat, že chováme slepice, králíky a morčata a to se neztrácí.

Bublinna

21.8.2017 07:38
Bublinna

XXX.XXX.32.55

Menší draví ptáci. Na vlastní oči jsem to viděla.

21.8.2017 10:46

Kromě ptáků, mohl by to dělat také velký cizí kocour? Ale ti ptáci by to mohli být, to je pravda.Nevíte řpesněji, co za druh?

21.8.2017 11:19
peggi16

XXX.XXX.41.2

Mohla by to být i liška, takovou malou kočku zobne jak malinu, bohužel. Zvlášť když třeba krmí mladé.

Dravci, ještě k tomu malí, tomu teda moc nevěřím. Káně loví tak max myši, poštolka nebo krahujec je moc malí...nějak mě nenapadá, který z našich dravců by to byl. Možná tak nějaká větší sova, ta by mohla...

Tak malou kočku bych navečer rozhodně nepouštěla ven a měla ji doma.

Pak mě napadl ještě nějaký pes, nemusí ji nutně sežrat, ale třeba jen odnést (zadávenou).

Kocour určitě ne.

Anebo to mohli udělat nějací lidi, to je taky možné.

Janae

21.8.2017 11:24
Janae

XXX.XXX.200.24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kromě ptáků, mohl by to dělat také velký cizí kocour? Ale ti ptáci by to mohli být, to je pravda.Nevíte řpesněji, co za druh?

Kocour by mohl, říká se to, ale většina kocourů koťata nekrade, to je nepravděpodobný.
Ten pták by také mohl, ale že by specializoval na koťata a ostatní zvířectvo by nechával v klidu?

Co lidský faktor? Zneškodnit nebo odchytit kotě je jednodušší než dospělou a nedůvěřivou kočku?
Nebo pes, to samé, chytit dospělou kočku je problém, zdolat kotě je jednodušší a majitel psa radši odklidí mrtvolku kotěte, aby se vyhnul problémům.
Možná kuna, jsou to zvláštní zvířata, říká se, že kde bydlí, tam nekradou - a u nás to platí a zvířectvo se neztrácí - třeba je kotě dráždí jako další predátor v revíru.

TO je záhada, jestli na to přijdete, dejte vědět.

kolem-jdouci

21.8.2017 11:26
kolem-jdouci

XXX.XXX.236.154

Dravi ptaci sou opravdu plaší, pokud byste byli v blizkosti kotete asi by nezautocili
jinak by to mohl by Jestřáb Lesní nebo Výr Velký, ale spis to bude Kocour nebo pes.

jolyha

21.8.2017 11:51
jolyha

XXX.XXX.229.101

Dobrý den, chci se zeptat, existuje nějaký predátor, který dokáže v podvečer ze zahrady uprostřed menší vesnice ukrátst zhruba 800g vážící kotě? Ztratilo se nám kotě, které jsme začínali pouštět z baráku a v loni jsme takhle přišli o dvě koťata. Poptávala jsem se po sousedech, jestli o koťatech neví a říkali mi, že jim mizí taky menší kočky, dospělé ne. Existuje nějaký predátor, který se nebojí lidí ani psů a dokáže takhle velké zvířátko odnést nebo je to nesmysl a mám koukat po místních dětech? Ještě musím napsat, že chováme slepice, králíky a morčata a to se neztrácí.

Tipla bych ale, že králíci a morčata jsou v králíkárně, slepice v podvečer už zavřené, ale kotě je venku v prostoru, ne ? Odborník nejsem, ale u nás takhle nalétávala v podvečer nějaká větší sova.

21.8.2017 12:05

Ta koťata se právě ztrácí poměrně pravidelně, sousedům se jich ztratilo několik, nám i s loňskem tři. Kdyby je přejelo auto, tak je najdem, alespoň některé. Ale vždycky je to tak že zůstanou chvíli na zahradě a najednou jsou zkrátka fuč. Přitom u nás skoro pořád někdo na dvoře je, minmálně pes a dospělé kočky, nedá se říct, že by tam koťata zůstaly úplně sami. Ani to nejsou úplně malá koťata, takže zas ten pták by taky nemohl být až takový drobek, jedině snad nějaká ta větší sova, ale zas, kde by hnízdila, do lesa to má tak tři kilometry a koťata se ztrácí navečer ne v noci. Prostě je to divný, už mi začíná připadat že tu máme v okolí nějakýho úchyla co je chytá a dělá s nima kdoví co.

21.8.2017 17:07
koňadra

XXX.XXX.128.31

jolyha napsal(a):
Tipla bych ale, že králíci a morčata jsou v králíkárně, slepice v podvečer už zavřené, ale kotě je venku v prostoru, ne ? Odborník nejsem, ale u nás takhle nalétávala v podvečer nějaká větší sova.

Přesně tak. Kotě může odnést výr velký. Že hnízdí 3 km v lese, to není žádná vzdálenost.
Kamarádce čivavu chytil orel, který ale uletěl sokolníkovi, jinak potkat v těchto končinách orla není prakticky možné.

Janae

21.8.2017 17:33
Janae

XXX.XXX.200.24

koňadra napsal(a):
Přesně tak. Kotě může odnést výr velký. Že hnízdí 3 km v lese, to není žádná vzdálenost.
Kamarádce čivavu chytil orel, který ale uletěl sokolníkovi, jinak potkat v těchto končinách orla není prakticky možné.

Ale že by zrovna výr kradl koťata v celé vsi?
To mi přijde trošku přitažené za vlasy.
Občas nějaké dejme tomu, ale v takové míře?

21.8.2017 19:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.115

Než nastane podvečer, tak je pozavírejte.

Myššš

21.8.2017 20:20
Myššš

XXX.XXX.11.210

Mohla by to být kuna - bývají tak odrzlé, že chodí až do vesnic, umí šplhat, takže vlezou všude a uloví poměrně velkou kořist vzhledem ke své velikosti. S ulovením a odnesením kotěte by neměly problém.
Jinak je možná i liška nebo sova. Klasické dravce bych asi vyloučila, ti loví ve dne za světla a v šeru už moc dobře nevidí.
Ani lidský faktor bych nevylučovala, ale nejpravděpodobnější je podle mě kuna.

21.8.2017 20:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

Myššš napsal(a):
Mohla by to být kuna - bývají tak odrzlé, že chodí až do vesnic, umí šplhat, takže vlezou všude a uloví poměrně velkou kořist vzhledem ke své velikosti. S ulovením a odnesením kotěte by neměly problém.
Jinak je možná i liška nebo sova. Klasické dravce bych asi vyloučila, ti loví ve dne za světla a v šeru už moc dobře nevidí.
Ani lidský faktor bych nevylučovala, ale nejpravděpodobnější je podle mě kuna.

Tak kunu bych netipovala. Možná by se lidi divili, kolik jich žije prakticky vedle nás. Ale kuna zrovna není ta, která by se živila kočkami, většinou se kuna a kočka vzájemně vyhýbají. Že kolem našeho baráku taky slídí kuna, možná ne jedna, vím zcela jistě - jednou jsem ji viděla v zahradě na stromě a kromě toho po ní zůstávají ráno nezaměnitelné stopy trusu. Koťata máme také a ještě se žádné neztratilo.
Fakt bych sázela na výra, lišku (větší kotě by možná ještě zvládlo utéct na strom) nebo lidi.
Pak je ještě možnost, že kotě přejede auto a do rána mrtvolku někdo "uklidí" - nejčastěji právě liška, někde dál od civilizace zcela jistě divoká prasata (ale to asi nebude případ zadavatelky, asi nebydlí na samotě v lese, aby kolem chodili divočáci).
Bohužel s mrtvými kočkami na silnici mám také své zkušenosti. Např. jedna byla mrtvá na silnici, to mně potvrdili sousedi, že ji tam ráno viděli, když šli na procházku se psem, ale když jsem se tam šla asi za 2 h podívat já, mrtvolu jsem nenašla. Kočka však měla obojek - a ten jsem na silnici našla - s rozlámanou přezkou a taky kaluž krve. Znamená to, že mrtvolu prostě sebral nějaký řidič, bylo to přes den, a to se lišky na silnici nevyskytují. Znám jednoho chlapa, který mrtvé kočky uvaří slepicím.

21.8.2017 21:20
honzapm

XXX.XXX.182.25

U nás také odnáší koťata kuna. Kuna je nejpravděpodobnější varianta.

21.8.2017 21:41
koňadra

XXX.XXX.128.31

honzapm napsal(a):
U nás také odnáší koťata kuna. Kuna je nejpravděpodobnější varianta.

Trvám na tom, že kuna se určitě kočkami (ani koťaty) neživí.
Viz https://www.google.cz/search?source=hp&q=kuna+skaln%C3%AD&oq=kuna+skaln%C3%AD&gs_l=psy-ab.3..0l4.1598.5269.0.9210.11.11.0.0.0.0.176.1235.0j9.9.0...0...1.1.64.psy-ab..2.9.1230...0i131k1.Zg5dMzlHnTs
Nikde nepíší o kočkách jako potravě pro kuny, ta je na menší zvířata, nejčastěji hlodavce a ptáky.
Měla jsem doma i ochočené kuny a nikdy jsem nemusela před nimi koťata zavírat.

Janae

21.8.2017 22:22
Janae

XXX.XXX.200.24

koňadra napsal(a):
Viz https://www.google.cz/search?source=hp&q=kuna+skaln%C3%AD&oq=kuna+skaln%C3%AD&gs_l=psy-ab.3..0l4.1598.5269.0.9210.11.11.0.0.0.0.176.1235.0j9.9.0...0...1.1.64.psy-ab..2.9.1230...0i131k1.Zg5dMzlHnTs
Nikde nepíší o kočkách jako potravě pro kuny, ta je na menší zvířata, nejčastěji hlodavce a ptáky.

Neživí, to ano nikdo netvrdí.
Kopíruji z nějakého článku na idnesu, ale už jsem stejnou informaci četla několikrát.

"Kuna je predátor, který se zaměřuje na stejnou kořist jako kočka. Je velmi mrštná a troufne si i na krysy a potkany. Živí se zejména hlodavci, ptáky a vajíčky, proto pro ni kočka představuje vážnou konkurenci, kterou se usilovně snaží ze svého revíru vyhnat, " vysvětluje Adéla Burketová z "kočičího" serveru Web kočky Adélky.
Zvláště malá koťata podle ní před kunou nemají šanci. Ale i dospělé kočky mohou přijít při rvačce s kunou k vážným zraněním. "Pokud můžete, nepouštějte kočku na noc ven. Zmiňovaný ultrazvukový odpuzovač by proti kuně mohl pomoci, " radí.
Pokud by nezabral, nabízí
Zdroj: http://hobby.idnes.cz/kuna-a-kocka-se-na-stejnem-pozemku-nesnesou-vyzkousejte-lidske-vlasy-12k-/hobby-mazlicci.aspx?c=A100312_113334_hobby-mazlicci_bma

Taky máme kuny i kočky a vše v pohodě, ale kotě bych venku nenechala.

22.8.2017 00:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

koňadra napsal(a):

Si trvejte na čem chcete, Koňadro.

Já jsem své celoživotní pozorování napsal, sdělil, úkol splněn.
Jedeme dál, nebudeme se cyklit, že.

Bez kamerových záznamů stejně nezjistíme, co se děje u tazatelky.

22.8.2017 06:12
koňadra

XXX.XXX.128.31

honzapm napsal(a):
Si trvejte na čem chcete, Koňadro.

Já jsem své celoživotní pozorování napsal, sdělil, úkol splněn.
Jedeme dál, nebudeme se cyklit, že.

Bez kamerových záznamů stejně nezjistíme, co se děje u tazatelky.

Tak to máte pravdu. Jestli je v tom v případě zadavatelky kuna, to opravdu bez kamery nezjistíme.

22.8.2017 08:58

Možná to tak vyznělo, ale ta koťata se byla venku proběhnout, ne že by nemohla do domu. Není třeba možné, že by se nějaký dravec, ať už kuna nebo ta sova zkrátka naučil na určitý tip kořisti, že by mu prostě ta koťata chutnala a zaměřil se na ně?

22.8.2017 09:03

No teď žádná koťata nemáme a stejně bych je jako návnadu nepoužila, ale můžu zkusit dát kameru k voliérám, to by šlo.

22.8.2017 09:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.67

Já je ještě dlouho navečer zavírala.
Kočky na noc ožívají, lezou k nám cizí kocouři,
perou se, vyhání je.
Kocour je žene, třeba pod auto nebo na plot-dvůr
sousedů, tam je chytí pes...
Na noc byly vždy doma.
Naučily se to a samy šly dom.
Nejdříve, než si zvykly, jsem je pochytala.
Večer chtějí být venku, nechtějí domů.
Ale jak vidíte, noci jsou koťatům
a mladým kočkám nebezpečné. Kocour je někam
zažene a kočka se bojí a někde se tam krčí...

22.8.2017 09:15

Večer mám nejvíc práce okolo zvířat a také mám rodinu, která chodí do domu a zpátky. Malé kotě doma udržím, ale větší už vyběhne a ne vždycky je možné ho hned chytit a strčit do domu.
Na noc doma byla, to už jsou venkovní dveře zavřené.

Myššš

22.8.2017 11:27
Myššš

XXX.XXX.11.210

Možná to tak vyznělo, ale ta koťata se byla venku proběhnout, ne že by nemohla do domu. Není třeba možné, že by se nějaký dravec, ať už kuna nebo ta sova zkrátka naučil na určitý tip kořisti, že by mu prostě ta koťata chutnala a zaměřil se na ně?

Určitě to možné je - viz. lvi lidožrouti, kteří se zaměřují na lidi jakožto snadnou kořist (většinou jsou to lvi handicapovaní) a dokonce vznikají celé lidožroutské rody, protože matka-lidožroutka učí mláďata lovit a když loví lidi, tak holt mláďata taky učí lovit lidi. Přitom běžná kořist lva není člověk, ale velcí kopytníci. Takže nějaké kategorické soudy o tom, že kuna neloví kočky, jsou stejně absurdní, jako že lev neloví člověka, i když ve většině případů to platí. Navíc jak už bylo napsáno výše, kuna vnímá kočku jako konkurenci a proto může likvidovat mláďata. S dospělou kočkou už by měla zbytečně moc práce.

22.8.2017 14:52
ladd

XXX.XXX.34.50

Myššš napsal(a):
Určitě to možné je - viz. lvi lidožrouti, kteří se zaměřují na lidi jakožto snadnou kořist (většinou jsou to lvi handicapovaní) a dokonce vznikají celé lidožroutské rody, protože matka-lidožroutka učí mláďata lovit a když loví lidi, tak holt mláďata taky učí lovit lidi. Přitom běžná kořist lva není člověk, ale velcí kopytníci. Takže nějaké kategorické soudy o tom, že kuna neloví kočky, jsou stejně absurdní, jako že lev neloví člověka, i když ve většině případů to platí. Navíc jak už bylo napsáno výše, kuna vnímá kočku jako konkurenci a proto může likvidovat mláďata. S dospělou kočkou už by měla zbytečně moc práce.

Velice pěkně napsáno i pro nevěřící Tomáše.

22.8.2017 15:19
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

U nás kradou koťata 2 děcka ze sociálně slabé rodiny. Všeobecně se o tom ví. Co s nima dělají ani nechci domyslet . Jedno mám doma, uteklo jim když šli kolem našeho a asi je kotě pokousalo oni ho pustili a už nemohli najít. Bylo to zatmy. Možná jsem mu zachránila život

22.8.2017 15:20
amiš

XXX.XXX.59.191

Taky se mi stratilo kotě před lety. Naprosto záhadně. Odpoledne, bylo s matkou a bratrem na dvoře, šla jsem na hodinu ven se psem a už jsme ho nikdy nenašli, ačkoli jsme vše prohledali. Kuny u nás jsou, dokonce v zahradě jsem viděla i mladé, kocoura jsme v noci viděli se s kunou, pasovat, kdo je větší,.
Ale napadlo i něco jiného,.Přečtěte si na drůbeži o ježcích, v životě by mi něco podobného nepřišlo na mysl, ale pravda to asi bude.

22.8.2017 15:20
lavacca

XXX.XXX.63.20

Kuny u nás taky máme (vím to jistě, za ty roky už psi 4 kuny chytili a zakousli), ale nikdy si k drůbeži, kde máme i venkovní kočky netroufly...natožpak, aby chytily kotě. Faktem je, že si je hlídá máma + je pak min. do půl roku věku zavíráme do dřevěného domku na zahradě.

Jednou nám zlikvidoval kotě kocour, to po kotěti zbyla jen hlava.. ale to bylo mrně, kolem 3 týdnů, které matka - prvnička nechala v noci nejspíš samotné. Trvala na tom, že v domku s ním prostě nebude a měla ho v boudičce venku...

Tady to asi neodhalíme, který predátor u zadavatelky řádí...ale ani tu kunu bych nevylučovala, pokud se na lov koťat naučí a živí mladé...

22.8.2017 20:20
Machyska

XXX.XXX.252.23

Co Psík Mývalovitý, to je strašná potvora. Kotě zlikviduje během chvilky, bohužel. Kamarádce tak zlikvidoval dvě koťata, než si stihla odskočit na WC, z terasy domu a nestihla už nic udělat.
Je jich v ČR čí dál tím víc.

http://zpravy.idnes.cz/v-cesku-radi-nebezepecny-vetrelec-psik-myvalovity-fwo-/domaci.aspx?c=A110225_101608_domaci_taj.

22.8.2017 21:32

No kamera je nastavená, tak se uvidí. Ale je divný že se u nás mimo ty koťata nic neztratilo. Po zahradě běhá navolno malý králík, váhově bude větší než ta koťata a kachna tam má kachňata a neztrácí se z toho zatím nic. Tak se uvidí.Jestli je to ten psík, zkusím ho chytit do sklopce.
Mívali jsme souseda myslivce a ten cvičil psy na kočky, ale před nějakou dobou dostal infarkt, tak si skoro začínám myslet, jestli tu v okolí nemá následovníka.

23.8.2017 07:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

No kamera je nastavená, tak se uvidí. Ale je divný že se u nás mimo ty koťata nic neztratilo. Po zahradě běhá navolno malý králík, váhově bude větší než ta koťata a kachna tam má kachňata a neztrácí se z toho zatím nic. Tak se uvidí.Jestli je to ten psík, zkusím ho chytit do sklopce.
Mívali jsme souseda myslivce a ten cvičil psy na kočky, ale před nějakou dobou dostal infarkt, tak si skoro začínám myslet, jestli tu v okolí nemá následovníka.

Pokud máte tak "bohatě prostřený stůl" pro predátory (králík, kachňata), tak bych řekla, že kotě bude to poslední, co by psík vzali.
Psík mývalovitý sice u nás žije, ale ještě jsem neslyšela o případu, že by se pohyboval v lidských sídlech a bral domácí zvířata - jako lišky, které už jsou skoro "ochočené". Tomu, že bere vaše koťata, bych věřila tedy daleko méně než té kuně.
Jsem sama zvědavá, na co pomocí té kamery přijdete - v jaké černé díře vaše koťata mizí. Určitě sem napište.

23.8.2017 07:22

Taky mohlo kotě prostě odejít do světa...

30.12.2017 15:44

Tak to vypadá že je střílí soused. Právě se vrátila kočka a je postřelená. Somrovala u stolu při jídle pak na chvíli cca 20min vyběhla z domu a najednou koukám že se sotva vleče a nemůže došlápnout na nohu. S mužem jsem jí prohlídla a má ránu po střele na noze. Až zjistím kterej parchant to dělá bude dost litovat.

30.12.2017 17:20

Tak to vypadá že je střílí soused. Právě se vrátila kočka a je postřelená. Somrovala u stolu při jídle pak na chvíli cca 20min vyběhla z domu a najednou koukám že se sotva vleče a nemůže došlápnout na nohu. S mužem jsem jí prohlídla a má ránu po střele na noze. Až zjistím kterej parchant to dělá bude dost litovat.

Bestie mizerné! Ať se kočička brzy uzdraví a zjistíte, kdo to byl...

31.12.2017 07:47
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Podala bych trestné oznámení na neznámého pachatele popřípadě zavolat televizi oni rádi krimizprávy a třeba se ta svině zalekne.

31.12.2017 09:29

Manžel se chystá to vyřídit, má takovou pěknou bambusku a prý ji obětuje, policii volat nebudu, je to tvrzení proti tvrzení, tohle bude podstatně rychlejší.

2.1.2018 13:12
cipis

XXX.XXX.120.128

Nikdy nevieme čo máme za susedov. Odkedy je jeden zo susedov na pravde božej /nech mu je zem ľahká / nemusím riešiť, kde sa zo dňa na deň stratí kocúr. Keď bol najkrajší, pekne vyrastený jednoducho zmizol. Žiaľ už neskoro som sa dozvedela, že neboštík chytal mačky do pascí kvôli kožušinám

11.1.2018 12:49
michaela_89

XXX.XXX.23.198

Manžel se chystá to vyřídit, má takovou pěknou bambusku a prý ji obětuje, policii volat nebudu, je to tvrzení proti tvrzení, tohle bude podstatně rychlejší.

Jak to prosím dopadlo?

Lenka-75

16.10.2019 10:02
Lenka-75

XXX.XXX.46.13

Dobrý den,
taky se nám záhadně ztratila 2 koťata od baráku stará 2 měsíce.
V pátek byla viděna naposledy, když jsme přijeli domů v sobotu odpoledne byla pryč.
Koťata měla průchod z domu ven a většinou se držela u domu.
K silnici to máme daleko.
Po třech dnech se ztratilo další kotě, ráno bylo doma a po návratu odpoledne domů bylo kotě pryč.....
Poslední čtvrté bylo vylekané, které už vůbec nepouštíme.
Venku byl i pes, proto je to záhada, kotě jsem hledala i kočka mě doprovázela a mňoukala snažila se volat kotě......
I když jsme kousek od lesa dravce vylučuji (vzhledem k umístění)
Co možné krysy, kuna???

No je to záhada, ale koťata jsou pryč

16.10.2019 10:52

mohla za někým odejít
mohl je někdo odnést

17.10.2019 20:18
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Potkani určo ne. Kuny...taky spíš ne. Mně se jeví jako pravděpodobný ten dravec, i když jej vylučujete. Anebo opravdu si koťata někdo přivlastnil. A co pes - nemůže v tom mít "prsty"?

18.10.2019 10:54
ladd

XXX.XXX.34.47

Vyloučit nemůžete s jistotou nic, takže výr, jestřáb a určitě i nějaký jiný středně velký dravec, z šelem liška ale i kuna by toho byla schopná. Pes to být nemohl? Píšete, že kotě bylo vyděšené, takže něco ho muselo lovit nebo vidělo ulovení druhého kotěte. Jak se chovalo k psovi?

Qwerts

18.10.2019 11:03
Qwerts

XXX.XXX.184.18

Nám jeden rok likvidovali koťata ježci, 2 měsíční už jsou celkem velký, ale vyloučit se to nedá.

18.10.2019 23:30
rapotacka11

XXX.XXX.79.187

No vidíte, měli jste jich akorát
i na vás koťátko zbylo.
Třeba vydrží.

6.7.2020 21:58
bubanek

XXX.XXX.32.28

Našel jsem tohle staré téma. U nás je to zrovna aktuální. Dva kocourci už byly ochočený a připravený pro nové majitele. Jedno odpoledne z ničeho nic zmizeli. Hledal jsem je všude. I v jezírku, jestli se třeba neutopili a nikde nic. Úplně beze stopy. S určitostí můžu vyloučit souseda i psa. Takže mě napadá buď ten dravec, kuna nebo liška. Máme tu ještě dvě kočičky, které se moc nevzdalují a ty jsou ok. Asi pořídím fotopast nebo kameru a uvidíme.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2020 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243

bubanek napsal(a):
Našel jsem tohle staré téma. U nás je to zrovna aktuální. Dva kocourci už byly ochočený a připravený pro nové majitele. Jedno odpoledne z ničeho nic zmizeli. Hledal jsem je všude. I v jezírku, jestli se třeba neutopili a nikde nic. Úplně beze stopy. S určitostí můžu vyloučit souseda i psa. Takže mě napadá buď ten dravec, kuna nebo liška. Máme tu ještě dvě kočičky, které se moc nevzdalují a ty jsou ok. Asi pořídím fotopast nebo kameru a uvidíme.

A na co je nutny mnozit vesnicky miciny kterejch je plnej bazos ifauna a facebook?

6.7.2020 22:49
bubanek

XXX.XXX.32.28

Teď si nejsem úplně jistý, jestli jste pochopil můj příspěvek. Nikde jsem nepsal, že je nutný je množit.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2020 00:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243

bubanek napsal(a):
Teď si nejsem úplně jistý, jestli jste pochopil můj příspěvek. Nikde jsem nepsal, že je nutný je množit.

No tak proc mate po venku nehlidany maly kotata kdyz je teda nemnozite?

7.7.2020 03:10
rapotacka11

XXX.XXX.212.97

No tak proc mate po venku nehlidany maly kotata .

7.7.2020 10:26
bubanek

XXX.XXX.32.28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No tak proc mate po venku nehlidany maly kotata kdyz je teda nemnozite?

Žijeme na vesnici a tady má na dvoře skoro každý druhý kočku. . Kočky jsou samozřejmě venku a asi těžko je uhlídáme.

7.7.2020 11:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

bubanek napsal(a):
Žijeme na vesnici a tady má na dvoře skoro každý druhý kočku. . Kočky jsou samozřejmě venku a asi těžko je uhlídáme.

Tak je kastrujte! Sama jsem taky na vesnici, rozená vesničanka a mám kočky venku, i když šlechtěnky britky. Bohužel v zimě nám 12letého kocoura přejelo před domem auto, ač naše cesta je víceméně polňačka. Ale kočky mám kastrované, kočku i kocoura. Ano, toulá se tu plno koček ze sousedství, zhora ze stájí, to není šance nekastrovanou kočku uhlídat. Takže ano, kastrujte.

7.7.2020 12:24
bubanek

XXX.XXX.32.28

lesnížínka napsal(a):
Tak je kastrujte! Sama jsem taky na vesnici, rozená vesničanka a mám kočky venku, i když šlechtěnky britky. Bohužel v zimě nám 12letého kocoura přejelo před domem auto, ač naše cesta je víceméně polňačka. Ale kočky mám kastrované, kočku i kocoura. Ano, toulá se tu plno koček ze sousedství, zhora ze stájí, to není šance nekastrovanou kočku uhlídat. Takže ano, kastrujte.

Nikde jsem nepsal, že koťata nechceme. Psal jsem, že nám dvě beze stopy zmizeli. A o tom to téma tady je.

7.7.2020 12:42
Varaxi

XXX.XXX.1.226

My taky „máme“ koťata. Sousedovic kočka nerespektuje majetkové poměry a vrhla je u nás. Co naděláme.
Kastrovat ji nebudeme, nebudu kastrovat ani ta koťata. Šla jsem k majitelům, ať se starají, že jim umožním vstup na náš pozemek. Stálo to trochu asertivity, přimět je alespoň k základní péči, ale jednou je to jejich zvíře, tak je to jejich povinnost.
Myslím, že koťata snad rozdají. A co bude s kočkou, až dokojí, kdo ví. Když ji teda poprvé v životě naočkovali, věřím, že ji nezastřelí, když je stála už tolik peněz. Tak snad to dobře dopadne.

7.7.2020 12:43
Varaxi

XXX.XXX.1.226

bubanek napsal(a):
Nikde jsem nepsal, že koťata nechceme. Psal jsem, že nám dvě beze stopy zmizeli. A o tom to téma tady je.

Co já mám zkušenost, nejčastější varianta je pes a kocour. Psa jste vyloučili, tipla bych cizího kocoura.

mickaelsa

9.7.2020 18:23
mickaelsa

XXX.XXX.115.202

Kotata může ulovit bez problémů kuna, na starší kočku už si moc netroufne(sou tak váhově cca stejně).. což ale neznamená že jí třeba nezkusí zabít. Kotátka i mladší kočky bez problémů uloví jestřáb nebo liška. Sousedům zabila mladé kotě(nové cca dvouměsíční) vykastrovaná perská kočka( ano kočka, ne kocour), ale po zabití nechala kotě na místě, možná ho chtěla sežrat nebo jen zabít jako konkurenci.
Vedle v diskuzi je taky možnost, že je střílí nějaký soused vzduchovkou (to nevím jestli se dá kočka zabít vzduchovkou, malé kotě asi jo).
Nebo sežrali nějaký jed a zalezli někam umřít. nebo je přejelo auto a někdo je hodil do příkopy nebo odnesl mrchožrout.. mrtvá kočka na silnici se nikam nehlásí a nikoho nevzrušuje.
Si ty kočky trošku zabezpečte, aby se netoulaly a nebudou se ztrácet (takže kočkovoliéru nebo do bytu).
Propagace kastrace zase.. to tu kočku rovnou zabijte když ji necháte vykastrovat. Je to levnější a trvanlivé okamžité. Vykastrovaná kočka = mrtvá kočka.

Jednou až budou všecky kočky vykastrovaný, si budete o kotátkách jenom povídat jak jich bylo tolik, že nebylo komu rozdávat (ale to už pak už nikdy žádná kočka nebude když budou všecky vykastrovaný).

9.7.2020 18:36

mickaelsa napsal(a):
Kotata může ulovit bez problémů kuna, na starší kočku už si moc netroufne(sou tak váhově cca stejně).. což ale neznamená že jí třeba nezkusí zabít. Kotátka i mladší kočky bez problémů uloví jestřáb nebo liška. Sousedům zabila mladé kotě(nové cca dvouměsíční) vykastrovaná perská kočka( ano kočka, ne kocour), ale po zabití nechala kotě na místě, možná ho chtěla sežrat nebo jen zabít jako konkurenci.
Vedle v diskuzi je taky možnost, že je střílí nějaký soused vzduchovkou (to nevím jestli se dá kočka zabít vzduchovkou, malé kotě asi jo).
Nebo sežrali nějaký jed a zalezli někam umřít. nebo je přejelo auto a někdo je hodil do příkopy nebo odnesl mrchožrout.. mrtvá kočka na silnici se nikam nehlásí a nikoho nevzrušuje.
Si ty kočky trošku zabezpečte, aby se netoulaly a nebudou se ztrácet (takže kočkovoliéru nebo do bytu).
Propagace kastrace zase.. to tu kočku rovnou zabijte když ji necháte vykastrovat. Je to levnější a trvanlivé okamžité. Vykastrovaná kočka = mrtvá kočka.

Jednou až budou všecky kočky vykastrovaný, si budete o kotátkách jenom povídat jak jich bylo tolik, že nebylo komu rozdávat (ale to už pak už nikdy žádná kočka nebude když budou všecky vykastrovaný).

A budu kastraci prosazovat! Už jsem jednou psala - vyhublých, zablešených, začervených a nemocí prolezlých koťat jsem s dětmi odpitvala dost na to, abych měla tento názor. Až budou všichni majitelé koček zodpovědní, změním ho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík