Ach jo lidi, musím se tu "vyplakat". Včera večer mi někdo ukradl kočičku. Doprovodila nás na konec ulice - tak 100m od domu, když jsme šli venčit psy. Ještě jsem se po ní ohlédla, nějaký kluk k ní šel a ona se schovala pod auto. Mě to nepřišlo divné, já si taky sousedovic kočky občas hladím. Jenže to bylo naposledy co jsem jí viděla.
stalo se vám někdy něco podobného, a dokázali jste kočičku dostat zpět? Ach jo, se cítím tak bezmocná, a pitomá, že jsem se nevrátila, když jsem viděla jak k ní jde.
U nás známá z ulice vyváděla, že jí zmizela kočka. Každý večer jí pouští. (nechápu proč na večer)
Jedno ráno taky šíleli, že se jim kočka nevrátila. Nakonec šla sousedka odpoledne do skleníku a jak otevřela, tak kočka vyběhla.
Když je to jeden den, tak bych z toho vědu nedělala, ale ty letáky nebo poptat se po sousedech se vždycky hodí.
karo2702
napsal(a):
U nás známá z ulice vyváděla, že jí zmizela kočka. Každý večer jí pouští. (nechápu proč na večer)
Jedno ráno taky šíleli, že se jim kočka nevrátila. Nakonec šla sousedka odpoledne do skleníku a jak otevřela, tak kočka vyběhla.
Když je to jeden den, tak bych z toho vědu nedělala, ale ty letáky nebo poptat se po sousedech se vždycky hodí.
Chingis, pokud vím, bydlí v Mexiku a tam je ta mentalita lidí (soudě podle dosavadních "záchranářských" příspěvků) fakt nesrovnatelná s mentalitou Čechů. Vůbec bych se tedy nedivila, kdyby ji někdo kočku prostě čapl a odnesl.
Maivi
napsal(a):
Chingis, pokud vím, bydlí v Mexiku a tam je ta mentalita lidí (soudě podle dosavadních "záchranářských" příspěvků) fakt nesrovnatelná s mentalitou Čechů. Vůbec bych se tedy nedivila, kdyby ji někdo kočku prostě čapl a odnesl.
*uvozovky nejsou myšleny jako ironie, pouze jsem nevěděla, jak to pojmenovat, snad se chápeme
Maivi
napsal(a):
To jsem nevěděla. Tak to jo, nevím jak to tam chodí.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jenom technická poznámka :
"nechápu proč na večer"
protože, zjednodušeně a schématicky - kočky v noci loví a přes den chrápou.
Nene neperou, protože loví a na blbiny nemají čas. Perou se ve dne, když nespí a nudí se
napsal(a):
Nene neperou, protože loví a na blbiny nemají čas. Perou se ve dne, když nespí a nudí se
V noci loví, jsou tedy aktivnější a spíše se potkají a pak tedy i častěji perou (pokud to tedy skončí rvačkou). V noci by se kočky pouštět ven neměly, protože dělají velké škody na drobných živočiších (když tedy nemám hospodářství a kočku nemám proto, aby chytala myši). Pochopím ještě, že mám kočku na mazla a pouštím ji ven kdykoliv. Jestli ale jenom na noc, tak si koleduji že přijde porvaná nebo se nevrátí vůbec. Je to sice mimo dotaz, na druhou stranu je to možné brát jako návod jak nepřijít o kočku a ještě být ohleduplný k přírodě.
Janae
XXX.XXX.200.24
ladd
napsal(a):
V noci loví, jsou tedy aktivnější a spíše se potkají a pak tedy i častěji perou (pokud to tedy skončí rvačkou). V noci by se kočky pouštět ven neměly, protože dělají velké škody na drobných živočiších (když tedy nemám hospodářství a kočku nemám proto, aby chytala myši). Pochopím ještě, že mám kočku na mazla a pouštím ji ven kdykoliv. Jestli ale jenom na noc, tak si koleduji že přijde porvaná nebo se nevrátí vůbec. Je to sice mimo dotaz, na druhou stranu je to možné brát jako návod jak nepřijít o kočku a ještě být ohleduplný k přírodě.
Řekla bych, že je jedno, jestli přes den nebo v noci.
Pokud je kočka v noci doma, tak se jí otočí biorytmus a spí, takže loví přes den.
Moje kočky si chodí ven jak chtějí, v noci jsou většinou doma u topení, loví přes den a některé z nich nosí poklady, že člověk zírá.
Kočka je buď lovec nebo ji lovení moc nebere, den a noc na to nemá vliv.
V noci, nebo spíše nad ránem a v časné noci, loví kočky nejvíc a když jsou přes noc doma, tak to již podle mě přes den nedoženou. V noci je i aktivní spousta drobných nočních savců a obojživelníků, na které tak často přes den nenarazí. Dospělí ptáci jsou brzy ráno také z nějakého důvodu lépe ulovitelní, než přes den - vlastní zkušenost, kdy co na dvoře ulovili. Navíc na to byl i výzkum a je z tohoto důvodu doporučováno na noc kočky ven nepouštět.
Janae
XXX.XXX.200.24
ladd
napsal(a):
V noci, nebo spíše nad ránem a v časné noci, loví kočky nejvíc a když jsou přes noc doma, tak to již podle mě přes den nedoženou. V noci je i aktivní spousta drobných nočních savců a obojživelníků, na které tak často přes den nenarazí. Dospělí ptáci jsou brzy ráno také z nějakého důvodu lépe ulovitelní, než přes den - vlastní zkušenost, kdy co na dvoře ulovili. Navíc na to byl i výzkum a je z tohoto důvodu doporučováno na noc kočky ven nepouštět.
Zrovna na obojživelníky a plazy se moje kočky specializují a loví je klidně v poledne.
Teď jsem zachraňovala ropuchu, nevím proč jednu z koček lákají ropuchy, nicméně týraná ropucha podivně píská, neznalý by řekl, že týrají ptáka...
Prostě si myslím, že je to jen o kočce, některá má lov v sobě a jiná se myši bojí.
Já si myslím, že nejlepší by bylo kdyby jste ty kočky nepouštěli ven vůbec...jen si je nechte pěkně doma. Venku nadělá kočka víc škody než užitku...ať ve dne nebo v noci, krom toho že loví to co nemá nejraději kálí do sousedních záhonů, značkují tj. smrdí a věčně v noci vřískají (když se nemrouskají tak se perou)...no radost...Zodpovědný chovatel má své zvíře pod dozorem
Petunie
napsal(a):
Já si myslím, že nejlepší by bylo kdyby jste ty kočky nepouštěli ven vůbec...jen si je nechte pěkně doma. Venku nadělá kočka víc škody než užitku...ať ve dne nebo v noci, krom toho že loví to co nemá nejraději kálí do sousedních záhonů, značkují tj. smrdí a věčně v noci vřískají (když se nemrouskají tak se perou)...no radost...Zodpovědný chovatel má své zvíře pod dozorem
Kočka, která je zvyklá chodit ven, doma zavřená nevydrží. Je to pro ni trápení. Vůbec se nedivím. Já teda na noc nepouštím, jen ve dne na zahradu, ale odepřít mu zkoumání všech koutů zahrady... to by mi ho fakt bylo líto...
Petunie, možná by bylo vhodné si zjistit, cože to ta KOČKA vlastně je, aspoň něco málo...
A jo, pro tu přírodu je zcela jistě lepší, když lidi myši tráví jedem, to je )plně hyper přírodní, to jo!
napsal(a):
Petunie, možná by bylo vhodné si zjistit, cože to ta KOČKA vlastně je, aspoň něco málo...
A jo, pro tu přírodu je zcela jistě lepší, když lidi myši tráví jedem, to je )plně hyper přírodní, to jo!
Dobře vím co je to kočka a znám její způsob života. Jako děti jsme ji také měly, proto ji také nemám a mít nebudu, už jen kvůli ohleduplnosti k sousedům a okolnímu ptactvu.. A kdyby jsem po ní někdy zatoužila tak bude jen doma jako mazlík.. A na myši existují i pastičky, které přírodě vůbec neškodí. Jedy zásadně nepoužívám. Naše zahrada slouží cizím kočkám jako jejich teritorium ale myši tu chytám já do pastí...ani si jich nevšimnou, zato když vylétávali malí kosi z hnízda neměly problém číhat pod keři a lovit je i v mé přítomnosti.
Kočka venku nachytá mnohem víc ptáků a jiných živočichů než myší... Proto si myslím, že kočka ven nepatří, je to predátor který loví cokoliv jen pro zábavu..např. mi vylovila většinu karásků z jezírka...nachytala jsem ji několikrát tak vím.
"Kočka venku nachytá mnohem víc ptáků a jiných živočichů než myší..."
šmarjá, a tohle moudro máš odkud
Mám dobré zprávy. Dnes jsem opět s kocourem v patách obešla okolí, poptala se pár dalších sousedů, nikdo nic neví. A hodinu na to byla kočka doma, nažraná, spokojená, nehne se teď z domu.
Podle mě ji fakt měl někdo doma. Bydlíme v zástavbě řadovek a bytovek bez zahrádek či jiných zákoutí, kde by mohla bez povšimnutí byvakovat takovou dobu.