Přibližně před týdnem si přítel dovezl od jedné chovatelky kotě.
Nic jsem nenamítala, ale nedá se ani spát... bydlíme v bytě 2+1 na stejném patře bydlí i rodiny s dětmi a podobně, jako v každé bytovce. Náš problém je neustálé až histerické mňoukání. Ať je to přes den nebo přes noc, kotě máme v obyváku. Do celého bytu jí raději ještě nepouštíme aby někam nezalezla protože nemáme z chodby do kuchyně dveře a máme tam myčku i pračku tak ať se nestane nehoda. Kotě můžeme mojkat(tulit se s nim), hrát si s nim, cokoliv když je u někoho tak je klidná ale dlouho nevydrží a utíká si lehnout za gauč nebo vedle stolu na koberec. Už 3 den po sobě musel přítel spát na gauči v obýváku(stejně to je k ničemu protože kočka pořád chodí a mňouká) ale ne obyčejně až nepříjemě a histericky. Nevíme si rady co s ní, pomůže nám někdo?
Jinak normálně jí a pije.
Iveta502
napsal(a):
Myslím že ne :) byla od narození vevnitř, je to tím věkem vím že je ještě malá ale měla jsem už pár koček od mala a žadná nedělalal to co tahle.
A co vylučování?
Vzala bych ji pro jistotu taky na veterinu. Samozřejmě může být jen uřvaná (ano, i takové kočky jsou, co řvou jak tur celý den )... může ji chybět kočičí společnost... ale taky to může být cokoliv jiného.
Ještě mě napadá... jaké plemeno to máte? Orientálku?
Říkáte, že má dva měsíce - tzn. kolem osmi týdnů? Nebo kdy byla narozena? Ono se doporučuje koťata odstavovat a nabízet až kolem 12. týdnu. Možná to může být tím brzkým odstavem.
Ale jak říkám, pro jistotu zkuste tu veterinu, nikdy nevíte... nepřipadá mi totiž, že by ragdollky patřily mezi uřvaná plemena...
Bublinna

XXX.XXX.32.146
Kotě mnouká, protože je v novém prostředí. Tohle může trvat 3-4 týdny. Ne každé kotě se tak ale projevuje. Některé kotě je víc uřvané v novém prostředí, jiné může být absolutně klidné. Někdy je to i známka toho, že se cítí opuštěné a je z drívějšího domova zvyklé být pořád s někým v kontaktu a neustále se mazlit. V tom případě mu můžete pořídit kámoše a je po problému.
Iveta502
napsal(a):
Jinak další kočku už si dovolit nemůžeme nemáme tady tolik místa, nebylo by na to ani tolik času.
Kotě je ještě opravdu malé a stýská se mu po mámě a sourozencích.
Taky mě to donutilo vzít si ještě jednu kočku, protože většina koček chce mít kamaráda a věřte, že mít jedno nebo dvě, to už Vás tak finančně nezatíží.
Já jsem měla kocourka taky od 9ti týdnů ale bylo to z toho důvodu, že chovatelé byli tenkrát po povodních a sami měli starosti s barákem, tak koťátka dávali dřív. Kocourek taky hrozně mńoukal, ale byl neuvěřitelně mazlivý (a to mu zůstalo), než ho přijala tehdy moje roční kočka za svého a začala mu dělat mámu
V tu ránu byl klid a už mě nepotřebovali.A když se díváte na dvě kočky, jak si spolu hrají je to lepší, než televize
P:S: Jinak kočička je k sežrání, pěkná
Janae

XXX.XXX.200.24
Iveta502
napsal(a):
Přibližně před týdnem si přítel dovezl od jedné chovatelky kotě.
Nic jsem nenamítala, ale nedá se ani spát... bydlíme v bytě 2+1 na stejném patře bydlí i rodiny s dětmi a podobně, jako v každé bytovce. Náš problém je neustálé až histerické mňoukání. Ať je to přes den nebo přes noc, kotě máme v obyváku. Do celého bytu jí raději ještě nepouštíme aby někam nezalezla protože nemáme z chodby do kuchyně dveře a máme tam myčku i pračku tak ať se nestane nehoda. Kotě můžeme mojkat(tulit se s nim), hrát si s nim, cokoliv když je u někoho tak je klidná ale dlouho nevydrží a utíká si lehnout za gauč nebo vedle stolu na koberec. Už 3 den po sobě musel přítel spát na gauči v obýváku(stejně to je k ničemu protože kočka pořád chodí a mňouká) ale ne obyčejně až nepříjemě a histericky. Nevíme si rady co s ní, pomůže nám někdo?
Jinak normálně jí a pije.
Vzala bych kotě na veterinu, ale kopíruji co jsem psala jinam:
"Můj první kocour byl uřvaný, už jako kotě neustále řval, chovatelka mi ho předávala se slovy "nelekejte se, on pořád řve, ale je zdravý, všichni si oddechneme, až to zvíře zmizí".
A kotě skutečně řvalo, prořvalo cestu domu, řvalo celé dny a noci a prořvalo se k šestnácti letům.
Nikdo mi ho nechtěl dlouhodobě hlídat, protože nikdo na něj neměl nervy.
Jo a byla to perská činčila."
Některé kočky jsou prostě uřvaný, pokud je to tento případ, tak až se aklimatizuje trošku se zklidní, ale řvát prostě bude kvůli každé kravině a druhé kotě nepomůže.
Mě nakonec ten můj uřvanec moc chybí, je tu ticho a nikdo mě nehoní k lednici, pro mávátko nebo je tak, že je vyspinkaný atd.
Teda honí, ale potichu, takže to není žádné vzrůšo, kdy jsem vyskočila, aby byl už klid.
Náš Samíček je taky ukecaný, ale tak hezky.Někdy si brumlá pro sebe, někdy na mě mluví takovým jemným hláskem (když se chce mazlit) Někdy je to tak roztomilý jak povídá a někdy, hlavně když odcházím do práce, tak to mňouká hodně, chodí po bytě jakoby byl naštvaný, že jdu pryč.Už podle toho mňoukání vím, co chce, na všechno mi odpovídá, je prostě k sežrání
Nedovedu si představit kočku, která by se mnou nekomunikovala.A navíc jsou hodně temperamentní, dokáží si spolu hrát ale vyžadují ke hře i mě(aportování míčků, lítání s pavím perem atd)navíc moc dobře rozumí tomu, co jim říkám.
Nedala bych tyhle ukecaný kočky za nic na světě.A až jednou nebudou, pořídím si zase ukecaný
Janaaa
napsal(a):
Náš Samíček je taky ukecaný, ale tak hezky.Někdy si brumlá pro sebe, někdy na mě mluví takovým jemným hláskem (když se chce mazlit) Někdy je to tak roztomilý jak povídá a někdy, hlavně když odcházím do práce, tak to mňouká hodně, chodí po bytě jakoby byl naštvaný, že jdu pryč.Už podle toho mňoukání vím, co chce, na všechno mi odpovídá, je prostě k sežrání
Nedovedu si představit kočku, která by se mnou nekomunikovala.A navíc jsou hodně temperamentní, dokáží si spolu hrát ale vyžadují ke hře i mě(aportování míčků, lítání s pavím perem atd)navíc moc dobře rozumí tomu, co jim říkám.
Nedala bych tyhle ukecaný kočky za nic na světě.A až jednou nebudou, pořídím si zase ukecaný
Mluvíte mi z duše.
Iveta502
napsal(a):
Jinak další kočku už si dovolit nemůžeme nemáme tady tolik místa, nebylo by na to ani tolik času.
Souhlasím s Rapoťačkou...
Taky jsem se ještě nedávno děsila nad pořízením druhého kotěte, toho prvního jsme se ujali neplánovaně a s druhým jsem nepočítala..
Po přečtení pár příspěvků jsem se rozhodla, že pořízení parťáka pro prvního kocoura bude dobré řešení a je to super a současně mám klid. Sice jsou oba spíš noční a dělaj v noci řádnej bugr, ale pokud je máte společně jak oddělit od ložnice, tak se spolu zabaví a nebudou vyžadovat tolik člověčí pozornost. K tomu nějaké škrabadlo, hračky stačí "co dům dá" a kočky jsou spokojené. Finančně to žádný záhul není, pokud víte kde a co nakupovat..
Přeji šťastné rozhodování
rapotacka11
napsal(a):
My měli asi divný kočky, ale v noci byl klid.
Mohly všude, takže když mi prošla pokojem,
zaregistrovala jsem ji ve spánku (nebo ke mně zalehla).
Asi měly dost zábavy přes den. Taky to tak máme - přes den si hrajeme a zkoumáme, v noci spíme - nikdy nebyl problém, nedejbože bugr.
Pokud je to ragdoll bylo brzy si ji vzít je to plemeno dospívá déle než ostatní a tím potřebuje i víc času být u mámy a sourozenců odstavovat se má 12 týden a nebo podle povahy kočenky zda je nebo není připravená, ale to musí první chovatel pokud kočku ryfluje brzy chce se jich co nejdřív zbavit a nezajímá ho co bude s jeho psychikou moje kotata šli 11- 12 týden byli připravený ani jednou u nových majitelů nemňoukali volám jim hned jak dojedou domu i druhý den jak přešla noc pokud vše je v klidu pak po týdnu a pak co měsíc ted už jednou za čas, ale jsme s nimi pořád v kontaktu.
Ragdolky nesnáší samotu pořiď te druhou nebo fakt do postele já bydlím taky v paneláku 2+1 a mám dvě ragdolky mají strom, spí se mnou v postely a když chtějí spát jinde jdou si lehnout kam chtějí v noci o nich nevím vědí když se už chystám do ložnice sami přicupitají a čekají, že se je spát obyvák už je nezajímá a ragdoll je částečně ukecané plemeno míň jak thajská, ale rádi kecají a odmlouvají.
Bohužel mám zkušenost právě, že nám Amálku prodali v 8 týdnech, když jsem se ptala na věk začali, že přesně neví a řekli o 2 týdny víc, že jí je a až my ji předali v očkováku jsem zjistila přesný datum chtěli mít na vánoce prázdý barák bez kotat a taky Amálka je plachá první týden plakala v noci pod postelí schoulená ted je to můj záprdelník, ale plachost a ostýchavost jí zůstala podepsalo se to na její psychice. Její dcera je oprsk největší.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!