l.maderova

XXX.XXX.10.197
Dobrý den,
dnes jsem volala do útulku v Měcholupech. Našla jsem kotě a chtěla jsem jej umístit, načež mi paní v telefonu jasně řekla, že pokud je zdravé, tak kotě nepřijmou. Hádala jsem se s ní, že kotě na ulici někdo srazí a ona arogantně odpověděla, že i lidi sráží auta. Jsem z tohoto chování znechucena. Jaké máte vy zkušenosti s tímto útulkem?
Uživatel s deaktivovaným účtem

l.maderova
napsal(a):
Dobrý den,
dnes jsem volala do útulku v Měcholupech. Našla jsem kotě a chtěla jsem jej umístit, načež mi paní v telefonu jasně řekla, že pokud je zdravé, tak kotě nepřijmou. Hádala jsem se s ní, že kotě na ulici někdo srazí a ona arogantně odpověděla, že i lidi sráží auta. Jsem z tohoto chování znechucena. Jaké máte vy zkušenosti s tímto útulkem?
Ono ty útulky jaksi nejsou nafukovací a obecně platí, že o zdravé kotě se musíte postarat vy - nebo se nepostará nikdo. útulky a depozita vám mohou tak maximálně pomoci s inzercí.
Marty98

XXX.XXX.10.197
Taky mám špatnou zkušenost. Chtěl jsem záchránit britskou a bohužel už tam nebyla, tak mi slečna u výdeje řekla, že mohu dostat jinou pokud mám zájem. Nechápu co je to za přístup.
l.maderova
napsal(a):
Dobrý den,
Příště budete moudřejší.
Poněvadž při nálezu zvířete se nevolá útulek, ale (městská) policie.
Ta zvíře odchytí a od ní smí útulek zvířata přebírat.
Takže např. zavoláte - jsem u Kauflandu a pobíhá tu XY, ohrožuje
dopravu, lidi, děti... Přijedou orgáni, převezmou nebo zainstruují.

honzapm
napsal(a):
Příště budete moudřejší.
Což v případě kotěte jaksi neklapne :D.
honzapm
napsal(a):
Příště budete moudřejší.
Přesně tak, je to městský útulek a tak od lidi kočky nepřijímají. Chce to volat měšťáky. Ti ho pak do útulku odvezou.
Marty98
napsal(a):
Taky mám špatnou zkušenost. Chtěl jsem záchránit britskou a bohužel už tam nebyla, tak mi slečna u výdeje řekla, že mohu dostat jinou pokud mám zájem. Nechápu co je to za přístup.
A? Měli ji kvůli vám náklonovat nez ji vydali k adopci tomu před vámi?!? A ze se opta, zda nechcete jinou čičinu... co je na tom špatného?!?
Janae

XXX.XXX.154.18
lavacca
napsal(a):
A? Měli ji kvůli vám náklonovat nez ji vydali k adopci tomu před vámi?!? A ze se opta, zda nechcete jinou čičinu... co je na tom špatného?!?
Asi tak nějak,
ono zachránit britku z útulku je dobrý oxymóron, kočky připomínající plemeno se v útulku moc neohřejí, z útulku se zachraňují mouraté či černé "ošklivky".
lucaxd

XXX.XXX.10.197
lavacca
napsal(a):
Přesně tak, je to městský útulek a tak od lidi kočky nepřijímají. Chce to volat měšťáky. Ti ho pak do útulku odvezou.
Zrovna útulek Troja+ Měcholupy mají svou odchytoou službu a patří právě pod měšťáky, tudíž je to jen zbytečná oklika.
Marty98
napsal(a):
...nějak jsem "nechápu" já Vás...z mého pohledu byl přístup normální, prostě jste přišel/přišla pozdě a britské kotě "zachránil" někdo kdo přišel dříve, to, že Vám slečna u výdeje nabídla kotě jiné mi připomíná adekvátní...nebo dle Vás měla slečna kotě onomu zájemci, který byl rychlejší, vyrvat z náručí dát Vám?
Edánek
napsal(a):
...nějak jsem "nechápu" já Vás...z mého pohledu byl přístup normální, prostě jste přišel/přišla pozdě a britské kotě "zachránil" někdo kdo přišel dříve, to, že Vám slečna u výdeje nabídla kotě jiné mi připomíná adekvátní...nebo dle Vás měla slečna kotě onomu zájemci, který byl rychlejší, vyrvat z náručí dát Vám?
..omlouvám se... připadá adekvátní...
Adéla a spol.
napsal(a):
U nás v Plzni berou všechna koťata... Asi je to hodně o útulku.
Jistě, že ano. V Praze, kdyby brali kočky od kohokoli, tak prasknou ve švech...tam prostě musí kotě odchytit oni. Takže v případě toulavého kotěte prostě volat odchyt.
Však jsou různě státní či soukromé útulky, depozita, apod. - každé zařízení má ty podmínky přijetí trochu jinak.
Aspekt

XXX.XXX.220.6
Koukněte:https://www.modrykocour.cz/akce
9. září bude den otevřených dveří.

Jenom obecně k těm nalézaným koťatům - ono opravdu ne každé kotě se venku bloumající je bezprizorné a pomoci potřebující...
Aspekt
napsal(a):
Koukněte:https://www.modrykocour.cz/akce
9. září bude den otevřených dveří.
To je útulek Bohnic, ne Měcholupy. Vim, ze trojsky psi útulek ma otevřeny den na Vánoce. Kočičí Mecholupy možná taky tak?
"Zachraňovat" z útulku zrovna britskou modrou?! Proč ne nějakou starší evropskou obyčejnou kočku, kterou nikdo nechce! A ta paní, která našla kočku venku a hned jí cpala do útulku. Nenapadlo vás, že to zvířátko někomu patří a že prostě jen chodí ven, jako spousta dalších koček.A že potom může sakra někomu chybět!
LUKASDURYCH

XXX.XXX.121.53
Nám se zaběhlo koťátko, naštěstí ho však našla paní která bydlí za rohem. Kotě bylo zcela v pořádku a naprosto zdravé. Na Facebooku jsou i fotografie které dokazují že kotě nemělo ani škrábanec. Paní jej předala Policii ČR a ta bohužel do útulku v Dolních Měcholupech. Dnes ráno volal doktor že kotěti museli sešívat hlavu a možná přijde o nohu. To se mu stalo až v útulku. Útulek jak jsem zjistil má opravdu otřesnou pověst a stačí si přečíst recenze na internetu, aby bylo člověku jasné jaký je tam ksindl.
Janďula

XXX.XXX.246.69
Mohu se zeptat jak doktor věděl komu má volat kdyz bylo kotě ztracené? Že vy jste mu dal do kapsicky telefonni číslo! Vy jste ale filuta
Janďula

XXX.XXX.166.86
To chapu,ale jak zjistil tel.cislo ten pan doktor?
Janďula

XXX.XXX.45.236
Nepatram,jen mi vadi,kdyz někdo hází zbytečně špínu. Hezkej den 😇👍👍👍