Mačky išli na "lepšie"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Evin

27.8.2017 19:59
Evin

XXX.XXX.234.19

Zdravím, mám trochu hlúpy dotaz, nechcem ani rady, skôr skúsenosti...? Sama neviem... Stalo sa nám totiž to, že nás opustili naše 3 mačky. Bývame na samote v lese, susedov máme nejakých v okolí, ale nie hneď pri nás.
Mačky máme dlhý čas, prekonali s nami veľa životných etáp, patria do rodiny. Máme ich čipované, veterinárne ošetrené, bolo aj pár nelacných operácií, jednoducho sú "naše".
Samozrejme si uvedomujem, že mačky ako také nikomu nepatria, naše sú vonkajšie aj vnútorné, ale radšej behajú po vonku. Majú u nás všetko, papanie, dobroty, mojkanie, vnútri aj vonku majú peliešky (vonku kryté) staráme sa o nich najlepšie ako vieme.
V poslednom čase sa nám však začali strácať. Nie v jednom momente, ale postupne. Vidíme, že odchádzajú istým smerom, potom sú preč nejakú dobu, môžu to byť hodiny, dni, týždne, raz to bol už aj mesiac.
Keď prídu, nosia si v papuľkách žrádlo, bývajú to plesnivé klobásy, špekačky, párky, slaniny... u nás to len položia akoby na horšie časy, u nás samozrejme tiež dostanú nažrať (dávam im skôr z princípu aby som o ne definitívne neprišla keď evidentne chodia na lepšie k niekomu inému) a dovracajú sa mi, pretože už boli prežrané. Potom zase odídu... zbieram po nich po dvore tie klobásy a je mi nanič... mačky mi chýbajú, ale už u nás takmer netrávia čas.
Nejak neviem prísť na to kto im to dáva, mala som v pláne sa osobne porozprávať a poprosiť o nekŕmenie mačiek, ale neviem či to už nie je trochu prestrelené...
Všetci vieme, že mačka sa sama rozhoduje kam pôjde :D.
Takže neviem... mám to proste prestať riešiť a s mačkami sa rozlúčiť?

27.8.2017 21:06
karo2702

XXX.XXX.172.116

Pokud nosí plesnivé maso, myslím že to bude z popelnice sousedů
Jinak pokud nechcete, aby se vám kočky zatoulaly, nechte je doma. Nikdy nemáte jisté, že se kočka vrátí, ať už je to sebevětší člen rodiny. A plesnivé špekáčky jsou dobré tak pro veterináře na přivydělání si
Jinak kastrovaní jsou? Teď to nemyslím jen ze stránky množení pouličních koček, ale kastráti se taky víc drží doma.

27.8.2017 21:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Čím krmíte ?

Evin

27.8.2017 22:15
Evin

XXX.XXX.234.19

Hlavne barf, takéto párky, slaninku a klobásky veľmi nedávam, len výnimočne, ale je mi jasné, že im to musí voňať a chutiť omnoho viac :/. Kupujem im hlavne haskas, do toho primiešam nejaké kvalitnejšie granulky... občas dám kapsičky a tak podobne.
Hej, kastrované sú, teda až na jedného kocúra, ale toho chcem dať tiež vykastrovať. A paradoxne, ten sa drží doma najviac zo všetkých troch.

28.8.2017 03:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Žerou u vás dobře ?
Chutná jim ?
Taky jsem četla,
že se kočka sama rozhoduje, vybírá si domov...
Moje zkušenost - ne jedna je, že jde za žrádlem.
Mají ho u vás dost ?
Ani se mi nestalo, že by mi kočky
šly po uzeninách a upřednostnily je.
Tím vás nechci "obviňovat"...
Chodila jsem ráno krmit známým a lezla tam a
prala se snimi kočka od vedle. Stařenka ji sice
krmila, ale pozdě.Kočka měla hlad, hledala, kde se dalo.
No a u nás ?Ani nemluvím.
Chodí sem taky.
Zase jiní...vychtrlí...

Evin

28.8.2017 10:26
Evin

XXX.XXX.234.19

Pravdaže žerú, tú zmes haskasu a granuliek majú veľmi radi. Kŕmila som ráno a večer, teraz sa občas objavia v tom čase, ale kŕmim najmä keď vidím, že niektorá z nich prišla. Po nakŕmení zase odíde.
Mne to pripadá, že si našli nejaký neobmedzený zdroj, nielen kŕmenie ráno a večer.
U nás v širokom okolí mačky nikto nemá, sú tu len naše. Chodila sa sem istý čas kŕmiť len jedna divá mačka.

28.8.2017 12:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Haskas - co to je..?
psala jste na prvním místě krmení BARF, ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2017 17:46

Mražené mleté maso.

Evin

28.8.2017 21:09
Evin

XXX.XXX.234.19

... čiže barf.

28.8.2017 23:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kdybyste to napsaly normálně česky a vykašlaly se na rádoby moderní výrazivo,
do našeho nádherného jazyka trapně včleněné (se vám vždy směju, když to napíšete),
tak byste si porozuměly kompletně. Má úcta.

29.8.2017 07:48

Evin, pokud žerou granule, tak bych jim je nechala k dispozici stále. Pokud mohu soudit podle mé smečky, tak krmení 2x denně je zcela nevyhovující.

"Keď prídu, nosia si v papuľkách žrádlo, bývajú to plesnivé klobásy, špekačky, párky, slaniny... "
jinak k tomuto - asi bych obešla ty sousedy, poptala se a poprosila, ať nic nedávají, že kočkám tímto "sortimentem" ale opravdu ubližují a to třeba až s fatálními důsledky...

Jinak těžko co dělat, snad doufat, že se v zimě budou držet doma, tak je hýčkat v teple, za kamny...

Evin

29.8.2017 08:30
Evin

XXX.XXX.234.26

honzapm napsal(a):
Kdybyste to napsaly normálně česky a vykašlaly se na rádoby moderní výrazivo,
do našeho nádherného jazyka trapně včleněné (se vám vždy směju, když to napíšete),
tak byste si porozuměly kompletně. Má úcta.

Nerozumiem, s čím máte problém, ak sme si aj neporozumeli, máme ústa (v tomto prípade prsty na klávesnici), opýtame sa a porozumieme si... netreba písať komentáre, ktoré nemajú nič s tým na čo som sa pýtala. Vďaka.

Evin

29.8.2017 08:33
Evin

XXX.XXX.234.26

A inak, ďakujem za rady a tipy ako si s tým poradiť. Skúsila som to vyriešiť po svojom, mačkám som dala obojky s nápisom aby ich nikto nekŕmil. Od včera sú tu už všetky a aj keď niekam odídu tak sa zase hneď vrátia.
Bohužiaľ, permanentné granule v miske zatiaľ nemôžem mať, máme aj iné zvieratá a dlho by im to tam nevydržalo. Jedine vymyslieť nejaké špeciálne miesto kam by sa dostala len mačka, ale na tom už pracujem.

29.8.2017 08:48

"Jedine vymyslieť nejaké špeciálne miesto kam by sa dostala len mačka, ale na tom už pracujem. "
píšeš, že mají přístup domů, tak jim nech granule někde doma. Mám doma kočky i velkého psa, tudíž granule mají výše.

"mačkám som dala obojky s nápisom aby ich nikto nekŕmil"
- obojky jsou diskutabilní a mohou být kočce nebezpečné.
- i ke mně domů chodí cizí, a s většinou se nepotkám, a pokud i ano, tak bych na obojku žádný nápis nehledala
- kočkám někdo dává zbytky ven na talíř, takže se ani nedostanou do tak blízkého kontaktu
- kočky můžou někde vybírat popelnice (hospodu poblíž nemáš?).

Evin

29.8.2017 09:03
Evin

XXX.XXX.234.26

Áno, ale vnútri zásadne nekŕmim, pretože mi potom driapú dvere a sieťku a musela som pravidelne kupovať nové. Odkedy som prestala dávať žrádlo dovnútra, prestali s tým. Vnútri si len poležia v pelechoch, pomojkajú sa...
Obojky som im dala a keď som videla, že si našli adresáta, zložila som im ich. Tiež to nemám rada na mačkách, no skúsila som a pomohlo to. Vidím, že zrazu už nikam nechodia.
Krčmu máme asi tak dva kilometre ďaleko, naozaj som tam raz našla jednu našu mačku a za pár týždňov ju riadne vypásli :(. Kŕmili ju skôr štangasti a okoloidúci, podľa toho čo mi hovorili.
Bola som sa tam aj teraz párkrát popýtať, no hovorili mi, že tam momentálne nechodia žiadne mačky a kontajnery majú zabezpečené, mačka by si s nimi neporadila.
Teraz sú tu všetky, ráno som ich nakŕmila, ležia na slniečku a som rada, že ich mám naspäť :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík