Aida_666
XXX.XXX.217.214
Dobry den, predem se omlouvam, pokud tu jiz dotaz je, ale nikde jsem ho tu nenasla.
Chci se jen zeptat, pred 14 dny jsem nasla kocicku, je stara zhruba 1 rok a bohuzel musi zustavat venku, ted ke konkretnimu problemu, pred 3 dny jsem ji dala odcervovaci pilulku do zradla a kdyz jsem ji dalsi den sla nakrmit mela straslive tvrde brisko a ma ho doted. Ruzne na forech jsem cetla, ze je to znamka parazitu, ale dokazal by mi nekdo rict, proc se ji brisko nafouklo az po odcerveni, kdyz predtim byla uplne hubena?
Dekuji za kazdou odpoved.
Pokud chcete kočičku spolehlivě zbavit vnitřních parazitů, tak ji dejte spot-on PROFENDER. Působí měsíc a je i na tasemnice. Kupuje se dle váhy kočky, jsou tři druhy (malé, střední a velké kočky).
U nás je k dostání i v jedné lékárně, ale většinou ji má i veterinář, nebo ji objedná. Stojí kolem 200, -.
Docela pochybuji, že tabletu kočka dobrovolně snědla, takovou kočku neznám.
Vezměte ji v každém případě na veterinu, nejen pro zjištění zdravotního stavu, ale i domluva kastrace. Pokud má rok, tak může čekat koťata nebo mít vážný zdravotní problém. Nafouklé bříško, nemusí být pouze od začervení.
Pokud by tabletu snědla, tak dojde v případně např. tasemnice k jejímu usmrcení,
což by mohlo ve větším množství způsobit to tuhé břicho, než dojde k vyloučení.
Ale taky jsem spíš skeptik ohl. samovolného pozření. Ani toulavý a opravdu hladový
kocour, který sežere naprosto všechno, nechtěl kapsičku po smíchání s rozdrceným
práškem.
Aida_666
XXX.XXX.217.214
Dekuji za nazory tabletku jsem rozdrtila a smichala s kapsickou, vzdy sedim a cekam nez vse doji, abych misku mohla umyt a odnest. Takze tabletku snedla spolu s kapsickou v rozdrcene forme. Kazdopadne ji asi opravdu radeji vezmu na veterinu.
Usmrcená tasemnice vyluxuje toxiny, což by zdravá dospělá kočka měla zvládnout.
Malé kotě se musí odčervovat jinak - pastou - ta tasemnici jenom omráčí, nezabije,
ta tudíž nezačne toxiny vylučovat (ty by kotě zabily). Nemusí to vůbec být váš případ,
ale je to zvláštní. Možná došlo k nějaké reakci anebo těch mrtvých "parazitů" měla
v sobě opravdu hromadu.
Tak to je šikulka, že to tak pěkně zbaští.
U venkovních kočiček se špatně zjišťuje jestli byly začervené, u domácích se jen zkontroluje záchodek a výsledek je jasný. Pokud se živila myšmi, tak je to víceméně jasné.
I tak si myslím, že ten veterinář bude dobrá volba. Snad to nebude nic vážného, ale jen ti červíci.
Pokud je kočka silně začervená a odčerví se, tak se v ní usmrcení červi rozkládají a vypouští toxiny. Kočičce může být i viditelně špatně, ale to se do dvou dnů zlepší, hned, jak je ze sebe všechny dostane. Odčervení tabletou je nutné po 14 dnech zopakovat, jelikož tableta působí pouze 24 hodin a usmrtí jen živé červy, ne vajíčka. Pak, co tři měsíce odčervení opakovat. Já tabletu střídám s tím spot-on, abych měla jistotu, že kocourek co baští myši nemá tasemnici, té se zbavuje asi nejhůř. Měl ji už dvakrát a tabletky na to nestačily.
honzapm
napsal(a):
Usmrcená tasemnice vyluxuje toxiny, což by zdravá dospělá kočka měla zvládnout.
Malé kotě se musí odčervovat jinak - pastou - ta tasemnici jenom omráčí, nezabije,
ta tudíž nezačne toxiny vylučovat (ty by kotě zabily). Nemusí to vůbec být váš případ,
ale je to zvláštní. Možná došlo k nějaké reakci anebo těch mrtvých "parazitů" měla
v sobě opravdu hromadu.
To s tou pastou jsem ještě neslyšela, až se tomu nechce věřit.
Omráčená tasemnice se taky vyloučí. Myslela jsem, že pasta je pro snazší podání kotěti, jelikož má malou pusinku a nacpat do ni prášek je obtížné.