litt

XXX.XXX.178.179
Dobrý den,
včera ve 14:00 jsme byli s kočičkou (2.5 let) na očkování. Když jsme přišli domů, začala si olizovat packy a nevydržela dlouho na místě, pořád běhala. Pak si lehla na svoje místečko a byla malátná, ale neustále se olizovala a vyhýbala se kontaktu s lidma. Dneska dobře jedla, pila, ráno byla na záchodě, jenže je pořád malátná a nevylézá ze svého doupěte, pořád se olizuje, i když mnohem méně než včera. Očividně jí není moc dobře. Máte někdo podobnou zkušenost s takovou hroznou reakcí? Loni byla sice unavená, ale rozhodně ji to takhle nesebralo...
Uživatel s deaktivovaným účtem

litt
napsal(a):
Dobrý den,
včera ve 14:00 jsme byli s kočičkou (2.5 let) na očkování. Když jsme přišli domů, začala si olizovat packy a nevydržela dlouho na místě, pořád běhala. Pak si lehla na svoje místečko a byla malátná, ale neustále se olizovala a vyhýbala se kontaktu s lidma. Dneska dobře jedla, pila, ráno byla na záchodě, jenže je pořád malátná a nevylézá ze svého doupěte, pořád se olizuje, i když mnohem méně než včera. Očividně jí není moc dobře. Máte někdo podobnou zkušenost s takovou hroznou reakcí? Loni byla sice unavená, ale rozhodně ji to takhle nesebralo...
Biofel?

zelenafarma
napsal(a):
Musí to být v očkovacím průkazu, pokud ho kočka má. jinak název vakcíny možná ani vet neřekne. taky jsem před několika lety očkovala biofelem. co vlastně byl za problém?už mi dává purevax.
Biofel je inaktivovaná vakcína, takže obsahuje spoustu adjuvantů aby fungovala.
asi kvůli tomu dělá suverénně nejvíc reakcí.
litt

XXX.XXX.178.179
zelenafarma
napsal(a):
Musí to být v očkovacím průkazu, pokud ho kočka má. jinak název vakcíny možná ani vet neřekne. taky jsem před několika lety očkovala biofelem. co vlastně byl za problém?už mi dává purevax.
Letos dostala Zoetis Fersifel. Loni PureVax a rozhodně byla mnohem víc v pohodě. Teď vylezla, najedla se, byla na záchodě, ale pořád se olizuje, hlavně tlapky, jako kdyby ji svěděly?
litt

XXX.XXX.178.179
litt
napsal(a):
Letos dostala Zoetis Fersifel. Loni PureVax a rozhodně byla mnohem víc v pohodě. Teď vylezla, najedla se, byla na záchodě, ale pořád se olizuje, hlavně tlapky, jako kdyby ji svěděly?
*chybka, Zoetis Versifel, nikoliv Fersifel.

litt
napsal(a):
*chybka, Zoetis Versifel, nikoliv Fersifel.
Ve vzácných případech může dojít k přechodnému zvýšení rektální teploty, přechodnému kulhání a přechodné apatii. Během prvních 24 hodin po vakcinaci se mohou objevit měkké nebolestivé otoky (<1 cmv průměru) nebo bezbolestné tvrdé uzlíky, které mohou být patrné až do 21 dnů po vakcinaci.
Ve velmi vzácných případech může dojít k anafylaktické reakci, která může vyžadovat odpovídající symptomatickou léčba (např. podání adrenalinu).
Jestliže zaznamenáte jakékoliv závažné nežádoucí účinky či jiné reakce, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, oznamte to prosím vašemu veterinárnímu lékaři.
litt
napsal(a):
Máte někdo podobnou zkušenost s takovou hroznou reakcí?
Loni byla sice unavená, ale rozhodně ji to takhle nesebralo...
Proč? Proč ?
Proč očkujete ?
U nás negativní reakci způsobovala vakcinace na vzteklinu. Kocourek byl dva dny zalezlý v pelíšku, nežral a bylo vidět, že mu není dobře.
Přestali jsme očkovat vzteklinu, dnes máme jen trojkombinaci od Purevaxu a všechno v pohodě.
Tlapky si kočky olizují, protože si tím snižují tělesnou teplotu.

U nás nežádoucí reakce byla po Biofelu, Na veterině, kde chodíváme (Purevax - bez problémů) právě Biofel vůbec nepoužívají - vzhledem k častým nežádoucím vedlejším projevům a vzteklinu očkují jen na "přání". Máme čistě bytové kočky a po vakcinaci v kotěcím věku a následné revakcinaci po roce, očkujeme co tři roky. Takto to doporučuje i MVDr, Martina Načeradká.
Já mám "panickou" hrůzu z paleunkopenie, že ji na něčem donesu domů, proto očkujeme. Někdo bytové kočky po konzultaci s vetem neočkují pro zbytečnou zátěž.
No vidíte to a my už x let očkujeme prave Biofel - dospěláky ( kombinace a vzteklina) i koťata ( kombinace a na pul roce vzteklina) a nikdy žádný problém. Ročně mi veterinar naockuje 10 koček, tak bych řekla, ze už je to docela slušný vzorek.
Max. u koťat, kdyz prijedeme domu si jdou lehnout a usnou. Za max. hodku či dvě už rádi jak cerna ruka. :).
litt

XXX.XXX.178.179
rapotacka11
napsal(a):
Máte někdo podobnou zkušenost s takovou hroznou reakcí?
Loni byla sice unavená, ale rozhodně ji to takhle nesebralo...
Proč? Proč ?
Proč očkujete ?
Očkuji na doporučení veterináře. Když si tak pročítám všemožné diskuze, tak je plno odpůrců i zastánců očkování. Po téhle zkušenosti jsem z fakt znechucen a nejradši bych kočku na přeočkováni nebral (+ další možná rizika po očkování), jenže kdo mi zaručí, že do bytu nepřinesu nějakou infekci třeba na botách a kočka mi onemocní právě proto, že to očkování neměla? A teď si mám vybrat, očkovat, neočkovat..
Mé zkušenosti léta letoucí jsme měli a máme kočky u rodičů nikdy nebyli očkované a jsou napůl venkovní, prostě si chodí domů kdy chtějí a na noc a nikdy jsme neměli nemocnou kočku nemocí na kterou se očkuje. Ted mám doma ragdolky a jsou očkované ze zkušenosti jak to zvládali ony i kotata už jen purevax, ale ted zvažuji zda budu pokračovat dostalnou po roce a tím asi končím a jen miminka jinak dospěláky nebudu v bytě očkovat vůbec. rizika po očkování jsou veliká a nebudu je zatěžovat dál sračkami zvané očkování. Chtěli to po nás chovatelé kocourků na krytí, ale holky ted jestli se zadařilo mají poslední kotátka a pak kastrace.
litt

XXX.XXX.178.179
Laila.aila
napsal(a):
Mé zkušenosti léta letoucí jsme měli a máme kočky u rodičů nikdy nebyli očkované a jsou napůl venkovní, prostě si chodí domů kdy chtějí a na noc a nikdy jsme neměli nemocnou kočku nemocí na kterou se očkuje. Ted mám doma ragdolky a jsou očkované ze zkušenosti jak to zvládali ony i kotata už jen purevax, ale ted zvažuji zda budu pokračovat dostalnou po roce a tím asi končím a jen miminka jinak dospěláky nebudu v bytě očkovat vůbec. rizika po očkování jsou veliká a nebudu je zatěžovat dál sračkami zvané očkování. Chtěli to po nás chovatelé kocourků na krytí, ale holky ted jestli se zadařilo mají poslední kotátka a pak kastrace.
Děkuji za reakci. Mám taky ragdollí holku a je taky jenom bytová + balkon. Opravdu je to dilema, očkovat, neočkovat, ale po téhle zkušenosti dost uvažuju že se na to taky vykašlu..