Ošetření cecíků březí kočky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kočičí máma

2.9.2017 20:36
Kočičí máma

XXX.XXX.168.15

Mám březí kočku (první březost), která si cecíly pořád olizuje až je má zarudlé, někde je vidět i trochu zaschlé krve, kůže okolo je poměrně suchá. Bojím se, aby si je neodřela, nezanítily se a potom by ji mohlo kojení bolet, nebo by kojit i odmítala. Existuje nějaká šetrná varianta, čím je ošetřovat?
Děkuji.

5.9.2017 15:05
lavacca

XXX.XXX.63.20

Kočičí máma napsal(a):
Mám březí kočku (první březost), která si cecíly pořád olizuje až je má zarudlé, někde je vidět i trochu zaschlé krve, kůže okolo je poměrně suchá. Bojím se, aby si je neodřela, nezanítily se a potom by ji mohlo kojení bolet, nebo by kojit i odmítala. Existuje nějaká šetrná varianta, čím je ošetřovat?
Děkuji.

Bez fotky těžko soudit, zda je to ok či už to přehání...nicméně zvláčnit pokožku kolem cecíků můžete klidně sádlem, apod. Musí to být něco, co když slízne, ji neublíží...to sádlo ji max. prožene..

5.9.2017 15:05
lavacca

XXX.XXX.63.20

PS: Březí kočka má viditelně růžové cecíky, s blížícím porodem ji ještě tmavnou...nemůže to být jen tím?

Kočičí máma

7.9.2017 06:12
Kočičí máma

XXX.XXX.168.15

Právě že ne. Olizuje si je téměř pořád až je místy má místy odřená. Tím hrubým jazykem to asi ani jinak nejde. Sádlo jsem zkusila, vše slízala a měla o to větší důvod se omývat. Napadl mě tvaroh, ale to by dopadlo asi stejně. Začala jsem přikládat obklad z řepíku a taky mě napadlo, dát jí ochranný límec. Do porodu je cca.týden, tak by se snad trochu pokožka zklidnila.

Děkuji za reakce.

7.9.2017 10:17
lavacca

XXX.XXX.63.20

Kočičí máma napsal(a):
Právě že ne. Olizuje si je téměř pořád až je místy má místy odřená. Tím hrubým jazykem to asi ani jinak nejde. Sádlo jsem zkusila, vše slízala a měla o to větší důvod se omývat. Napadl mě tvaroh, ale to by dopadlo asi stejně. Začala jsem přikládat obklad z řepíku a taky mě napadlo, dát jí ochranný límec. Do porodu je cca.týden, tak by se snad trochu pokožka zklidnila.

Děkuji za reakce.

Tak to jsem ještě nezažila..nemůže jí to nějak svědit, že je tak líže? Možná bych ji vzala radši k veterináři, ať na ní koukne, zda je ok. Měl by poradit i nejlepší mastičku, apod.

7.9.2017 18:09
Machyska

XXX.XXX.252.23

Také bych zašla k veterináři, aby se jí neuděl zánět prsní žlázy.

Kamarádka měla březí kočku se zánětem, ten vyléčila a v měsíci koťat se jí to vrátilo. Opět vyléčila, ale to už měla kočička i antibiotika a musela koťata krmit týden sama stříkačkou. Pak se naštěstí kočička opět rozkojila.

Kočičí máma

10.9.2017 21:39
Kočičí máma

XXX.XXX.168.15

Děkuji za rady, zítra zkusím zajet k veterináři.

Přidejte reakci

Přidat smajlík