Dobrý den, náš nalezený kocour má rok, je kastrovaný, byl hrozně hubený, furt mu lezla pánev, byl jak vižle, známý se nás ptali, zda ho vůbec krmíme.. no je nenažraný, a protože byl fakt hubeňour, tak jsme mu dopřaváli, granule v misce, maso 2x denně, semtam nějaká šunčička, kapsička, atd.. musím ho zavírat, jinak.nam krade jídlo z talíře, a je jedno, jestli to je slupka od brambor nebo špagety s omáčkou.
A jednoho dne jsme se probudili a jemu plandá břicho samozřejmě to bylo postupně, ale člověk si toho všimne až když to je fakt vidět, není tlustý celkově, ale má to břicho, lítá mu ze strany na stranu,.když běží. Jak u kočky redukovat váhu? Granule zrušit, a dávat jen dvakrát denně maso a samozřejmě zrušit všechno navíc? Nebo nechat jen granule v misce a nedávat vůbec nic dalšího včetně masa?
rapotacka11
napsal(a):
Kolik váží ?
https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/597479/kocourovi-visi-bricho.
Naposled jsem ho vážila na kastraci před 3mi měsíci, to měl asi 4 kila. To byl ještě hubený. Ja nemám váhu. Seženu.
Díky za odkaz, trochu nás to břicho vyděsilo, jak mu lítá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Andrýsek, to břicho je normál, "plandá" i mému hubenému kocourovi. Takže, pokud jak píšeš, že není tlustý, tak nic neřeš a nic neredukuj! Neřiď se ani váhou - číslem, ale jen jeho kondicí.
Andrýsek3
napsal(a):
Dobrý den, náš nalezený kocour má rok, je kastrovaný, byl hrozně hubený, furt mu lezla pánev, byl jak vižle, známý se nás ptali, zda ho vůbec krmíme.. no je nenažraný, a protože byl fakt hubeňour, tak jsme mu dopřaváli, granule v misce, maso 2x denně, semtam nějaká šunčička, kapsička, atd.. musím ho zavírat, jinak.nam krade jídlo z talíře, a je jedno, jestli to je slupka od brambor nebo špagety s omáčkou.
A jednoho dne jsme se probudili a jemu plandá břicho samozřejmě to bylo postupně, ale člověk si toho všimne až když to je fakt vidět, není tlustý celkově, ale má to břicho, lítá mu ze strany na stranu,.když běží. Jak u kočky redukovat váhu? Granule zrušit, a dávat jen dvakrát denně maso a samozřejmě zrušit všechno navíc? Nebo nechat jen granule v misce a nedávat vůbec nic dalšího včetně masa?
Granule určitě nebrat! Kočka je tvor, který v přírodě loví 10-15 myší denně, tj. je zvyklý jíst po malých dávkách a hladovět nesmí! Max. vyměnit za méně kalorické granule (ani nemusí být hnedka "castrate", stačí kouknout na obsah tuku, např. krůta, apod. je méně kalorická). A maso taky dál zachovat, jen případně dávat méně tučné - krůta, kuře, lehčí hovězí, apod.
Jinak většině koček prostě trochu plandá bříško - taky máme doma hubeninu, které visí bříško. Ono zas trochu povislé bříško = volná kůže na bezpečný skok (kočka se tak může více natáhnout než kdyby tu volnou kůži na břiše neměla).
Pokud má jen to břicho a jinak je hubený, nijak bych ho neomezovala.

Pokud byste v budoucnu potřebovala zredukovat krmení, tak raději více mokrého, naředit trochou vody a omezit suché. Granule jsou koncentrovaná strava A ano, kočky potřebují mít trochu plandací břicho, aby mohly skákat
evan

XXX.XXX.7.132
To se dobře bavím, mě by nenapadlo, že si někdo myslí, že když na zvířeti plandá kůže, že je to zvíře tlustý? Kdyby zhubl, tý kůže by tam měl ještě víc:
http://detroit.cbslocal.com/2015/03/30/gofundme-canton-man-who-lost-400-lbs-needs-surgery-to-remove-40-lbs-of-excess-skin/.
evan
napsal(a):
To se dobře bavím, mě by nenapadlo, že si někdo myslí, že když na zvířeti plandá kůže, že je to zvíře tlustý? Kdyby zhubl, tý kůže by tam měl ještě víc:
http://detroit.cbslocal.com/2015/03/30/gofundme-canton-man-who-lost-400-lbs-needs-surgery-to-remove-40-lbs-of-excess-skin/.
Tak ono záleží, jak moc plandá, že jo...jsou kočky silně obézní, kterým to břicho padá až k zemi, atd...
S dovolením se vecpu k Vašemu dotazu, abych nezakládal další podobné téma.
Máme tři nalezené kočky, které v jídle nemají dost, ale přesto se drží na +-4kg. Vloni přibyl kocour ragdoll a ted v roce má už 8,2 kg. Vím že mají mohutnější tělo (je proti ostatním obr i na délku) a navíc byl ve vývoji tak jsem mu neubíral, ale ted už je i na břiše dost kulatej. Vet říkal že to ještě není uplně tragický a že je těžký krmit jinak při více kočkách tak aspoň snížit podíl tuku. Všichni jsou na kapsičce/konzervě ráno (Cosma, Schesir, Bozita, Macs) + denně každý kolem 100g syrového masa a k tomu maji celodenní přistup ke granulím (Taste of the wild). Maso bych mu nechtěl ubírat i když mě štve, že právě on jedinej je jen na vepřový kýtě protože jiný maso nebo vnitřnosti, kosti atd odmítá. Vnitřnosti a krky mi už zpočátku zvracel a pak už ani nezkoušel. Tak bude na libovym vepřovym no. Někde jsem četl že místo kostí se mají drtit skořápky ale dělá to někdo tady a jak? On má hlavně každou chvíli hlavu v misce s granulema. A od toho bych se odpíchnul. ty TOTW jsou asi tučný dost. Na facebooku mi připada že propagují jen to "svý" v daný skupině, zkusil bych třeba ND ale rád bych aby mě to nezruinovalo. Nebo má-li Brit taky nějaký míň tučný tak bych to aspoň střídal Brit-ND. Kupuju vždy velký balení. Všichni jsou kastrovani. Poradíte prosim? Pěkný jaro

TOTW obsahují dost hrachu. Já osobně nerada.
Doporučuji britské, ale cena:
https://www.zverokruh-shop.cz/kocka/granule-pro-kocky/canagan-cat-dry-light-senior-sterilised-4-kg/zbozi/zb001110
Osobní zkušenost s Canaganem - máme nízkou spotřebu.
Nebo Meowing Heads Fat Cat Slim.
Od Brita jsme měli Brit care Daisy a po nich se kocour škrábal.

DavidV
napsal(a):
Děkuju ale ta cena mě dostala do kolen.4kg za 1300? no wow. Kupuju 7kg za 800 a abych dál dával stranou na případnou veterinu atd vycházím tak tak. To si nemůžu dovolit bohužel. Něco v mých možnostech kvalitního míň tučnýho není?
Jasně, jak je více koček, je potřeba nakupovat s rozmyslem. Granule jsou koncentrovaná strava. Pokud je ve vašich možnostech, přidejte ještě mokré a omezte suché. Ideálně opravdu na příděl. Dejte trochu před odchodem a doplňte jak budete doma. To už uhlídáte. Pokud ostatním nebude příděl dělat problém, tak by se "nenažranečka" podařilo držet na "uzdě". Klidně mu přidejte trochu vody do konzervy

Tyto jsou také dobré, ale tuku už jen 11%. Ty bych se stávajícími míchala.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/purizon/adult/661060.