Ahoj na zahradě se nám asi 14 dní objevuje kotě. Je už větší odstavený. Máme vykastrovanýho kocoura a ten ho ignoruje. Kotě vždycky na den zmizne a pak se zase objeví. A dnes přišlo a od rána velmi hlasitě mňouká. Dostalo žrádlo ale pořád se drží u baráku a velmi hlasitě celý den mňouká. Teď je po 10 večer a ono pořád mňuká. Co to může znamenat? Nedovedu si to vysvětlit. Setkal jste se s tím někdo?
Kotě se cítí opuštěné, stýská se mu po kontaktu, nejspíš je zatoulané nebo vyhozené.
Jestli je to jen trochu možné, ujměte se ho. Krom pravidelného krmení potřebuje teplý suchý pelíšek. A bezpečí, pokud ho z nějakého důvodu nemůžete vzít domů aspoň na noc, tak by bylo dobré ho na noc zavírat do garáže nebo nějaké kůlny a tam mu nějakou bedničku vystlat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Co to znamená? No že máš 2 kočky...tak se postarej.
evan
XXX.XXX.33.215
napsal(a):
Co to znamená? No že máš 2 kočky...tak se postarej.
Něco obdobného se stalo nám předevčírem. Přijdu z práce a muž říká, měl jsem v garáži návštěvu. Přišlo nějaké kotě, ale bylo čisté, vypadalo zdravě a hubené nebylo. Tak se přišlo podívat nejspíš někde od sousedů. V noci lilo a probudil mě kočičí nářek. Muž se také vzbudil a říká. To je určitě to kotě. Vstala jsem a jen jsem otevřela garážové dveře, už bylo uvnitř. Dostalo najíst, bedýnku s pískem a krabici s ručníkem. Druhá den jsme začali shánět někoho, kdo by si ho vzal. Je velmi kontaktní, mazlivé - říkáme mi Liána
Včera mužovi "pomáhalo" celé odpoledne na zahradě. Už to vypadalo, že bude mít "doma" u kolegyně z práce, ale nedopadlo to.
Žel, nemohu si ho nechat. Potřebovalo by chodit ven, ale takto jsme už přišli o dvě kočičky, proto máme tři kocoury jen bytové. Nezvládám to, když se jim něco špatného stane.
Ještě dodám, že sousedů není...
napsal(a):
Něco obdobného se stalo nám předevčírem. Přijdu z práce a muž říká, měl jsem v garáži návštěvu. Přišlo nějaké kotě, ale bylo čisté, vypadalo zdravě a hubené nebylo. Tak se přišlo podívat nejspíš někde od sousedů. V noci lilo a probudil mě kočičí nářek. Muž se také vzbudil a říká. To je určitě to kotě. Vstala jsem a jen jsem otevřela garážové dveře, už bylo uvnitř. Dostalo najíst, bedýnku s pískem a krabici s ručníkem. Druhá den jsme začali shánět někoho, kdo by si ho vzal. Je velmi kontaktní, mazlivé - říkáme mi Liána
Včera mužovi "pomáhalo" celé odpoledne na zahradě. Už to vypadalo, že bude mít "doma" u kolegyně z práce, ale nedopadlo to.
Žel, nemohu si ho nechat. Potřebovalo by chodit ven, ale takto jsme už přišli o dvě kočičky, proto máme tři kocoury jen bytové. Nezvládám to, když se jim něco špatného stane.
Je možné, že ho tam někdo vyhodil...nebylo by první, ani poslední bohužel...dost lidí nekastruje a pak se diví, že jim koťata zůstávají doma...
Budu držet palce, ať najde fajn nový domov.
napsal(a):
Úplně má slova. Taky jsem po ztrátě dvou venkovních koček "přesedlala" na čistě bytové. Ty tři, co už jsou zvyklé chodit ven, už tomuto bohužel neodnaučím a jen trnu, kdy se nevrátí. Vycházky mají už hooodně zkrácené, ale na jaře stačila hodinka a byl stejně průšvih.
Taky to zvládám velice špatně, pokud o některou přijdu. Spíš je to o tom, že nezvládám...
Držím pěsti, aby se koťátku našel rychle domov. Kotě se udává dobře, alespoň v porovnání s dospělou toulavkou, i když je moc hodná.
lavacca
napsal(a):
Je možné, že ho tam někdo vyhodil...nebylo by první, ani poslední bohužel...dost lidí nekastruje a pak se diví, že jim koťata zůstávají doma...
Budu držet palce, ať najde fajn nový domov.
Děkuji, ale zatím to moc nevypadá. V záloze máme jedny známé. Jsou to dobří lidé, ale kočička by byla s ovečkami. Je mi z toho smutno. Je opravdu velmi kontaktní a tam nebude mít tolik lidské pozornosti, kolik by si zasloužila.
Takhle včera "spinkala" s naším kocourem...
Baští syrové maso! Dneska dostala - mimo jiné syrové kuřecí křídlo, ať se zabaví. Oždibkala ho do mrtě. Jen ta větší kost zůstala
napsal(a):
Děkuji, ale zatím to moc nevypadá. V záloze máme jedny známé. Jsou to dobří lidé, ale kočička by byla s ovečkami. Je mi z toho smutno. Je opravdu velmi kontaktní a tam nebude mít tolik lidské pozornosti, kolik by si zasloužila.
Takhle včera "spinkala" s naším kocourem...
Baští syrové maso! Dneska dostala - mimo jiné syrové kuřecí křídlo, ať se zabaví. Oždibkala ho do mrtě. Jen ta větší kost zůstala
Tak at ji pořídí jeste kamosku a bude.. ;) u našich mame 4 venkovní kocky a nijak tim trpí, kdyz mají společnost. ;).