Jak zamezit přístup kočkám

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2017 20:21
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.171.225

Napadlo mě napsat do této rubriky, vlastním zahradu kde mám okrasné ptactvo a skalku se vzrostlými zimuvzdornými kaktusy, kočky od sousedu mi chodí vraždit okrasné ptactvo ve výletech a kálet do skalky kde demolují terén a hlavně ničí kaktusy, vyhrabávají je a nebo zulámou, už mě trošku unavuje dívat se jak mám zdemolovanou skalku a pořád dokupovat ptactvo, které je přes pletivo poraněné nebo usmrcené škody mi nikdo nezaplatí, nechce se mi však kočky trápit el.ohradníkem nebo odchytem do sklopců a vypouštění v kravínech, proto vás prosím o radu jak by to šlo vyřešit, pokud by byla jiná možnost byl bych rád abych se nemusel uchýlit ke sklopcům, děkuji za rady.

18.10.2017 02:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Zpravidla stačí pes.

18.10.2017 12:05
lavacca

XXX.XXX.218.25

Luboš Jedlinský napsal(a):
Napadlo mě napsat do této rubriky, vlastním zahradu kde mám okrasné ptactvo a skalku se vzrostlými zimuvzdornými kaktusy, kočky od sousedu mi chodí vraždit okrasné ptactvo ve výletech a kálet do skalky kde demolují terén a hlavně ničí kaktusy, vyhrabávají je a nebo zulámou, už mě trošku unavuje dívat se jak mám zdemolovanou skalku a pořád dokupovat ptactvo, které je přes pletivo poraněné nebo usmrcené škody mi nikdo nezaplatí, nechce se mi však kočky trápit el.ohradníkem nebo odchytem do sklopců a vypouštění v kravínech, proto vás prosím o radu jak by to šlo vyřešit, pokud by byla jiná možnost byl bych rád abych se nemusel uchýlit ke sklopcům, děkuji za rady.

Volíéry pretahnout drobnejsim pletivem ( tj. dvojité pletivo) a je to. Co se tyče ničení kaktusů - tam asi nic moc nevymyslíte...

Suma sumárum pokud nemate psa, který by cizi kočky vyhnal, leda ten elektricky ohradník...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2017 12:19

Luboš Jedlinský napsal(a):

A co máte proti ohradníku? Ochrání ptáky i před kunama.
Sice nemám ptáky, ale ohradník jako ochranu před kočkama (kolikrát vlastníma ) a jinou škodnou požíváme běžně.
Určitě lepší než odchyt a vypuštění v kravíně, nehledě k tomu, že ta kočka bude někomu patřit.
¨
Existují speciální kočičí ploty, používají je třeba v útulkách, ovšem tam bude cena dost vysoká.

18.10.2017 17:21
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.172.160

Prave, ze pokud bych kocku ochytil, bude nekomu chybet, nedej boze pokud s ni bude mit blizky vztah třeba dite. asi zkusim ten el. ohradnik, jen jsem nechtel aby to te kocce nejak ublížilo, ale snad ji to jen vystrasi a bude si davat pozor.

18.10.2017 23:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pokud se nejedná o kočičí armádu, ale pouze o pár jednotlivců,
a pokud disponujete volným časem a kočky při jejich činnosti vidíte,
dá se jistá jejich činnost, případně návštěva jistého místa, spojit
s pro ně nepříjemnou zkušeností a drtivá kočka tak svého konání
zanechá. Jsou velmi chytré a už i podle tónu hlasu dobře poznají,
co je dobře a co špatně.
Velmi účinná je hadice s vodou, tryskou a dobře mířit.
Téměř každá kočka vodu/sprchu nesnáší a bude si dobře pamatovat,
kam nesmí. Použít můžete v krajním případě i malou petardu
odhozenou směrem ke skalce v potřebný moment či využít jiného
plašivého zvuku, například nahraného a právě puštěného z přístroje.
Kdo umí střílet z praku, tak to klidně může zkusit např. s tvrdší jeřabinou.

Máte-li sklopec, může pouhé chycení kočky, případně postříkání
v něm, pro ni být natolik stresujícím zážitkem, že už by stačilo ji jenom
vypustit někde u plotu - nikam nevozit - a nechat pro výstrahu sklopec
nastražený zpátky na místě lapení čili lapu. Myslím, že neblbá kočka
se tomu místu navždy ráda vyhne. Při vypouštění stačí nadávat
nebo dupat, to negativní zážitek umocní.

Jinak se divím, že mezi opuncie a spol. lezou. Já je kdysi pěstoval
na skalce též, ale tak to lezlo při pletí do rukavic a nešlo to ven,
že musely býti odkloněny.

Taky existují určité přípravky pro odpuzení, přinejhorším je můžete
vyzkoušet nastříkat na nějaký hraniční kámen.
Dál jim smrdí ocet (kalíšky na několika místech? - nevím, zda zabere),
případně pepř. - posyp. Ale to jsou takové spíš babské rady.

Pes by při honbě kočky udělal možná ještě větší spoušť.

19.10.2017 06:45

"kálet do skalky kde demolují terén a hlavně ničí kaktusy, vyhrabávají je a nebo zulámou, "
to jsi viděl? že kočky? to by bylo hodně netypické...

19.10.2017 06:48

Napadají mě jen samolepky, alobal a kůra z citrusů. Ale to je spíše na vnitřní použití. Jo a škodu bych si nechala majiteli zaplatit.

19.10.2017 09:26
linduš

XXX.XXX.79.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"kálet do skalky kde demolují terén a hlavně ničí kaktusy, vyhrabávají je a nebo zulámou, "
to jsi viděl? že kočky? to by bylo hodně netypické...

Pravda. zválené, polámané a vyhrabané kytky tady mají na svědomí kuny. po kočkách je jen "kopeček".

Přidejte reakci

Přidat smajlík