Zánět ucha u venkovní kočky - prosím poraďte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2017 00:01
Klára S.

XXX.XXX.37.35

Dobrý večer,

ráda bych Vás poprosila o radu. Jezdíme na chalupu, kde se k nám naučila chodit kočka od sousedů. Tentokrát (dnes) přišla a pokládá jedno ouško, každou chvíli škube hlavičkou a pořád se škrábe. V uchu má tmavou (krvavou?) hmotu a celé ucho je jakoby zarudlé. Také se z něj line poměrně nevábný zápach. Ucho jí pravděpodobně bolí, protože si ho nenechá pořádně prohlédnout. Podle příznaků mám podezření na svrab. Rádi bychom jí pomohli, ale nemáme možnost ji odvézt na veterinu. Jsme tady jen přes víkend a v okolí žádný veterinář není.

Neznáte, prosím, nějakou babskou radu, jak bychom jí mohli pomoci? Někde jsem se dočetla o aplikaci zředěného peroxidu vodíku, ale bojím se, abychom jí nějak neublížili. Nemáte s tím někdo zkušenost? A co když se nejedná o svrab, ale o jiný zánět, neuškodili bychom jí takovou léčbou? Nebo ji máme prostě nechat být a ona se z toho vylíže sama? Chceme ji pomoci, ale neradi bychom napáchali více škody než užitku.

Děkuji za každou radu smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2017 18:11

Normálně zajeďte za místním vetem, popište situaci s tím, že se nejedná o vaši kočku, že je pravděpodobně toulavá, že si vás pravděpodobně přivlastnila, ale dochytit a hlavně převoz by byl složitý.
Pokud je to normální veterinář, zde bych volila nějakého venkovského (ten ví, jak to na vsi chodí), dá vám kapky do uší a spot- on bez toho, aby kočku viděl.
Kapky stojí pár korun, spot-on už je dražší (celá akce vyjde na 300-400kč). Spot-on se někdy dává opakovaně, ale zatím jsem si vystačila s jednou aplikací.
Blbě je, že pokud je tam koček a jedná se skutečně o svrab, tak s tím za chvíli kočka přijde znovu.

28.10.2017 18:32

Vyzkoušejte BAJAZIN.Sama s ním zkušenost nemám, ale několik známých ho vyzkoušelo na záněty u psů a byli nadšeni.Udávají, že účinkuje i na svrab.

28.10.2017 18:39
lavacca

XXX.XXX.218.25

Klára S. napsal(a):
Dobrý večer,

ráda bych Vás poprosila o radu. Jezdíme na chalupu, kde se k nám naučila chodit kočka od sousedů. Tentokrát (dnes) přišla a pokládá jedno ouško, každou chvíli škube hlavičkou a pořád se škrábe. V uchu má tmavou (krvavou?) hmotu a celé ucho je jakoby zarudlé. Také se z něj line poměrně nevábný zápach. Ucho jí pravděpodobně bolí, protože si ho nenechá pořádně prohlédnout. Podle příznaků mám podezření na svrab. Rádi bychom jí pomohli, ale nemáme možnost ji odvézt na veterinu. Jsme tady jen přes víkend a v okolí žádný veterinář není.

Neznáte, prosím, nějakou babskou radu, jak bychom jí mohli pomoci? Někde jsem se dočetla o aplikaci zředěného peroxidu vodíku, ale bojím se, abychom jí nějak neublížili. Nemáte s tím někdo zkušenost? A co když se nejedná o svrab, ale o jiný zánět, neuškodili bychom jí takovou léčbou? Nebo ji máme prostě nechat být a ona se z toho vylíže sama? Chceme ji pomoci, ale neradi bychom napáchali více škody než užitku.

Děkuji za každou radu smajlík

Zkuste se optat sousedů, určitě o místním vetovi vědět budou a zkusit mu zavolat a vysvětlit situaci. Mohl by vás vzít i o víkendu.

Jinak bych to tipla na ten Stronghold a to bez spot onu či injekce nepůjde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík