Zdravím přátelé,
bohužel se u našeho koucoura vyskytla nepříjemná situace. Měl blechy, kterých se nám podařilo zbavit. Ačkoliv jsme se všech parazitů zbavili už měsíc nazpět je tu problém, a to sice že se nepřestává škrábat. Má po celém krku a bradě strupy které ho svědí a tím pádem se škrábe více až do krve. Ostříhání drápků vedlo pouze k tomu, že se škrábe déle. Napadá mě límec. Omotání krku a části hlavy jemným obvazem, ale to je je řešení na 10 minut než to sundá. Pokoušíme se mu to i mazat, ale nehojí se to. Někdo nějaké rady nebo zkušenosti.
Díky Honza.
Tak je otázka, zda to bývali kousance od blech, které ho svědily a on si je takhle rozdrbal, nebo reakce na žrádlo, mastičku nebo něco jiného.
Neměnili jste třeba značku? Čím to mažete? Veterinář už to viděl? To je velmi důležité, předepíše správnou mastičku a poradí rozhodně líp než my na netu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Může být alergický na některou složku potravy. Nezměnili jste granule? Nám se tak loni škrábal kocour po Brit care Daisy. Když přešel na jiné, tak přestal.
Honza Ch.
napsal(a):
Zdravím přátelé,
bohužel se u našeho koucoura vyskytla nepříjemná situace. Měl blechy, kterých se nám podařilo zbavit. Ačkoliv jsme se všech parazitů zbavili už měsíc nazpět je tu problém, a to sice že se nepřestává škrábat. Má po celém krku a bradě strupy které ho svědí a tím pádem se škrábe více až do krve. Ostříhání drápků vedlo pouze k tomu, že se škrábe déle. Napadá mě límec. Omotání krku a části hlavy jemným obvazem, ale to je je řešení na 10 minut než to sundá. Pokoušíme se mu to i mazat, ale nehojí se to. Někdo nějaké rady nebo zkušenosti.
Díky Honza.
To chce veterináře, nejenom, že se pokusí zjistit příčinu škrabání, ale dá i něco protisvědivého.
Pokud bych chtěla řešit doma, tak bych asi znovu odblešila, někdy ty potvory nejsou na zvířeti vidět a stejně jsou.
A pak dala nějakou dietu a postupně hledala, jestli není kočka alergická na něco v potravě.
Ovšem veterinář je celkem sázka na jistotu.
Honza Ch.
napsal(a):
Zdravím přátelé,
Díky Honza.
A veterinar na to řekl co? Muže mít alergii na bleší kousnutí a stačí jedna potvurka a hned je problém... nebo alergie na složku krmeni, atd. Tech možnosti je hodně.
Límec by zabránil alespoň částečně tomu nadměrnému škrábání na bradě a krku. Drápy ho samozřejmě nesvědily ale není tupý drápek lepší než naostřený nebo ne?
Blechy už jsme jednou řešili cca před rokem. Nic podobného se nevyskytlo proto nebylo co řešit.
Veterinář to viděl, ale daleko jsme nedošli, dal nám něco jako měsíčkovou mast, že prý to chladí a je to protizánětlivé, pokud se nepletu. Každopádně mastí to není, protože to dělal před tím.
Svědivost zdůvodňoval právě těmi strupy takže to je taková smyčka...
Co se týče žrádla tak to jsme nezměnili. Ani stelivo, ani ve směs nic co by se kocoura mohlo týkat. Kocourek byl několikrát koupaný, odblešený a došlo i k deratizační dýmovnici v bytě jelikož blech mělo více zvířat. Takže toto není tento případ.
Co se týče té alergie na bleší kousnutí, to opravdu nevím. Zkusím se optat v pondělí u Vet. Už to trvá cca 3-4 týdny. První týden jsme tomu nevěnovali moc pozornost, ale po týdnu jsme to začali řešit.
Honza Ch.
napsal(a):
Límec by zabránil alespoň částečně tomu nadměrnému škrábání na bradě a krku. Drápy ho samozřejmě nesvědily ale není tupý drápek lepší než naostřený nebo ne?
Blechy už jsme jednou řešili cca před rokem. Nic podobného se nevyskytlo proto nebylo co řešit.
Veterinář to viděl, ale daleko jsme nedošli, dal nám něco jako měsíčkovou mast, že prý to chladí a je to protizánětlivé, pokud se nepletu. Každopádně mastí to není, protože to dělal před tím.
Co se týče žrádla tak to jsme nezměnili. Ani stelivo, ani ve směs nic co by se kocoura mohlo týkat. Kocourek byl několikrát koupaný, odblešený a došlo i k deratizační dýmovnici v bytě jelikož blech mělo více zvířat. Takže toto není tento případ.
Co se týče té alergie na bleší kousnutí, to opravdu nevím. Zkusím se optat v pondělí u Vet. Už to trvá cca 3-4 týdny. První týden jsme tomu nevěnovali moc pozornost, ale po týdnu jsme to začali řešit.
Já bych asi zkusila jiného veterináře. Kožní choroby jsou hloupé v tom, že většina jich má stejné příznaky a někteří veterináři je prostě neumí řešit, už jsem se dokonce setkala s tím, že je vet. odmítl ošetřit v zájmu vlastního zdraví (oprávněný strach, plíseň ho málem stála život).
Drbání kočky jsem řešila nedávno, u nás alergie na blechy a následný zánět kůže. Kočka dostala na prvotní úlevu protisvědivou injekci (nevím, kortikoidy?), pro následnou úlevu šampon na zklidnění svědivé pokožky (řekla bych vám značku, ale mám ho v prádelně, zítra vám to písnu). Pak léky na zánět. Samozřejmě odblešení.
Límec, nevím, já jsem ho ještě nepoužila, měla bych strach ze stresu. Spíš bych fakt chtěla něco na svědění.
Zkuste kočku pečlivě prohlídnou kočku, u naší se taky zdálo, že blechy nemá a měla, vím, že má alergii, občas jí kouknu do kožichu a pravidelně odblešuji. Veterinářka po pečlivém hledání našla jednu potvoru sedící na pytlíku.
Teď to ještě jednou pročítám. Jakože kočka se rozdrápala do krve a teď ji svědí ty hojící se strupy? Pak by možná límec nemusel být úplně od věci.
Ty jo, Fauna nás dobře procvičuje ze sčítání, ještě před chvílí to byli jednociferný čísla a teď chce dvouciferný. Jestli bude za hodinu chtít troj a víceciferný tak končím, pro kalkulačku nejdu.
Límec ne, v tomhle případě to chce prostě léčit.
Si představte, že máte svědivý zánět kůže, strašně vás to kouše a místo léčby vám kožní sváže ruce nebo nasadí boxerské rukavice. To by se z toho jeden zcvoknul.
Honza Ch.
napsal(a):
To ano, ale je to řešení škrabani samotného, ne jeho příčiny. Tupý drapek je širší nez ten ostrý, ale škrabat umi dal, takže...
A to neudelal ani seskrab na vyloučeni plísně, apod.? Vyměnila bych veterináře... tohle mi přijde ala dam jim mast, at ma něco a víc řešit nebudu...