Dobrý den, prosím o radu.
Nalezla jsem s kamarádem koťátko, ale s mamkou se nemůžeme shodnout na pohlaví! Kamarád, co má kočičku od kotěte mi říkal, že by to měla být kočička. Naopak mamka tvrdí, že dle dostupných informací na webech je to kocour.
Prosím tedy o nazor, zda je to kocour nebo kočička.
Předem se omlouvám za ne dobré fotky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to krásný kocourek

Kocour.
Kamarád nevidí ty koule?

Terry16
napsal(a):
Zdravím. Mám takovy asi hloupý dotaz. Náš kocour si udělal kotě, nevím přesně kdy, zhruba asi 4 měsíce mu budou a nějak si pořád nejsem jistá, co to je. Tak se chci zeptat, kdy se u kotete kluka objeví koule? Děkuji za odpověď :D.
Pohlaví je poznat hned po narození.
Terry16
napsal(a):
Zdravím. Mám takovy asi hloupý dotaz. Náš kocour si udělal kotě, nevím přesně kdy, zhruba asi 4 měsíce mu budou a nějak si pořád nejsem jistá, co to je. Tak se chci zeptat, kdy se u kotete kluka objeví koule? Děkuji za odpověď :D.
pardon, ale pobavilo mě to...
Kuličky má kocourek viditelné už od narození.
Terry16
napsal(a):
Nojo, haha, nikdy jsem neměla kočku, tak to nevím ;) já to na netu nikde nenasla, všude jen, že se tam ta velká teprve objeví, z toho jsem pochopila, že mu dorostou, až po čase. Žádný učený z nebe nespadl, já se za svůj dotaz nestydím. Ale díky za odpověď.
Všechna zvířata, kde je to okem patrné, mají pohlaví rozlišitelné už od narození (stejně jako lidi). ;)
To neberte špatně, jen je to trochu úsměvně smutné, že tohle se neučí ve škole a pak takové základy chybí...
Ano, vím, že se tvoří od narození, ale mě zajímalo, kdy je to opravdu viditelné. To kotě mi moc neasistuje, takze to vidím vždy jen v mžiku, bojí se. Proto se ptám, jestli už jsou takhle pouhým okem viditelné. Přeci jen u lidí je to trochu jinak, než u koťátek. A máte pravdu, možná by se to učit mělo, ale už v dnešní době vidím ty rodiče, když za nimi přijde dítě a řekne, že se učili, kdy zvířatům rostou přirození. Neberte mě nějak špatně, nebo hloupé, radši se zeptám, tím snad nic nezkazím.
Terry16
napsal(a):
Ano, vím, že se tvoří od narození, ale mě zajímalo, kdy je to opravdu viditelné. To kotě mi moc neasistuje, takze to vidím vždy jen v mžiku, bojí se. Proto se ptám, jestli už jsou takhle pouhým okem viditelné. Přeci jen u lidí je to trochu jinak, než u koťátek. A máte pravdu, možná by se to učit mělo, ale už v dnešní době vidím ty rodiče, když za nimi přijde dítě a řekne, že se učili, kdy zvířatům rostou přirození. Neberte mě nějak špatně, nebo hloupé, radši se zeptám, tím snad nic nezkazím.
Ono jsou právě vidět hnedka po narození. Pak to překryjí chlupy a na první pohled je to vidět zase kolem 2 měsíců věku.
Tady máte foto 8 týdenních koťat - kočička a kocourek.
No vidíte a já třeba vyrostla s kočkami od narození a poznala rozdíl už jako malá asi už kolem 7 roku možná i dříve to bych se musela zeptat mámy ona sama mě to naučila rozeznat co je holka a co kluk a já to brala normálně vůbec jako, že je na tom něco špatně něco sexuálního nebo tak něco, prostě holka kluk a basta kluk má kulky to je toto mezi dírkami na čůrání a kakání a víc jsem nepotřebovala vědět na co ten kluk má tak nějak jsem to věděla přirozeně, že na páření když v tom vyrůstáte není puritánský pohled na páření zvířat nic popuzejícího ani pro dítě chápe, že je to příroda a tak se rodí mládata, kdyby k tomu přistupovali všichni, tak je bez problémů mě by to nezaskočilo, že by dítě přišlo, že se učí o přirození zvířat a jak to je... bohužel já děti nemám, ale vím, že by nejspíš už o tom sami věděli, protože doma máme kočky všichni celá rodina.