Kousání při mazlení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2017 01:03

Mám takový problém s mým kocourem - začal se mi při mazlení zakusovat do brady a občas i do krku, a nějak moc nevím jak na něj, aby se to odnaučil. "au" ani podobné zvuky aby si uvědomil, že to bolí na něj nepůsobí, naopak se ještě více zakousne - asi že se kořist ještě hýbe, tak je třeba to dorazit. Vždy ho musím sundat "násilím" - strčím mu prst mezi zuby a tlamu otevřu. Pak ho ignoruji, nemazlím se hned znova, ale už nevím co dál na něj zkusit. Snažím se s ním mazlit vždy jen chvilku, a skončit dřív než ho napadne kousnout, jenže on je strašně umazlenej a nemám na něj tolik času, není to zrovna ideální řešení. Máte nějaký tip jak ho to odnaučit? Nebo myslíte že je to jen fáze která ho přejde sama? Je mu zhruba 9 měsíců.
Je kastrovaný, má trvalý přístup ven, je spolu se svojí sestrou, spolu si hrají, venku loví hmyz a občas se pokusí i o nějaké opeřence, chodí s námi na procházky, hraje si i se štěňaty a velkými psy, doma má hračky. O hry jako laser, mávátko apod. moc zájem nemá, dá přednost mazlení.

4.11.2017 08:57
Edánek

XXX.XXX.254.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám takový problém s mým kocourem - začal se mi při mazlení zakusovat do brady a občas i do krku, a nějak moc nevím jak na něj, aby se to odnaučil. "au" ani podobné zvuky aby si uvědomil, že to bolí na něj nepůsobí, naopak se ještě více zakousne - asi že se kořist ještě hýbe, tak je třeba to dorazit. Vždy ho musím sundat "násilím" - strčím mu prst mezi zuby a tlamu otevřu. Pak ho ignoruji, nemazlím se hned znova, ale už nevím co dál na něj zkusit. Snažím se s ním mazlit vždy jen chvilku, a skončit dřív než ho napadne kousnout, jenže on je strašně umazlenej a nemám na něj tolik času, není to zrovna ideální řešení. Máte nějaký tip jak ho to odnaučit? Nebo myslíte že je to jen fáze která ho přejde sama? Je mu zhruba 9 měsíců.
Je kastrovaný, má trvalý přístup ven, je spolu se svojí sestrou, spolu si hrají, venku loví hmyz a občas se pokusí i o nějaké opeřence, chodí s námi na procházky, hraje si i se štěňaty a velkými psy, doma má hračky. O hry jako laser, mávátko apod. moc zájem nemá, dá přednost mazlení.

..kocour - kastrát když se se mnou mazlí, tak se občas neudrží a kousne - do brady nebo ruky, ale velice přejemně, nikdy ale nekousne ani nezatne drápy ve zlosti nebo při hře anebo při číhání za dveřmi...kočka - kastrátka má ve zvyku kousat při mazlení, kdy vrní co to dá a vyloženě hledá prsty kam se zakousnout - takže to eliminujeme, že ji ruku ke skousnutí nedáme a ona za chvilku přestane, nikdy ale nekousne ve hře, když jí něčím rozčílíme ani v dalších situacích - prostě je to asi jejich projev největší slasti - oba jsou to ragdolové...třetí kočka nalezená rádobyperšanka nekousne nikdy - ani když je při mazlení takřka v extázi...

4.11.2017 10:11
karo2702

XXX.XXX.172.116

Podle mě by ho to mohlo přejít.
Jinak já si s kočkou hraju "kočičím stylem". Chytne mě, lehne na záda, drží mě drápkama, kope do mě a kouše mi ruku. Naučila jsem si jí ale, že když už to přehání, tak řeknu au a ona povolí nebo uplně přestane.
Učila jsem jí to tak, že jak to bolelo, tak jsem řekla au víc nahlas (neřvala jsem) a ona jak se lekla co se děje, tak povolila. Pochválila jsem a ona se to naučila.
Ale na každou čičenu platí něco jinýho, moje má takovou psí povahu a učí se fakt dobře. Chce to vyzkoušet, na co uslyší

4.11.2017 19:18
lavacca

XXX.XXX.218.25

karo2702 napsal(a):
Podle mě by ho to mohlo přejít.
Jinak já si s kočkou hraju "kočičím stylem". Chytne mě, lehne na záda, drží mě drápkama, kope do mě a kouše mi ruku. Naučila jsem si jí ale, že když už to přehání, tak řeknu au a ona povolí nebo uplně přestane.
Učila jsem jí to tak, že jak to bolelo, tak jsem řekla au víc nahlas (neřvala jsem) a ona jak se lekla co se děje, tak povolila. Pochválila jsem a ona se to naučila.
Ale na každou čičenu platí něco jinýho, moje má takovou psí povahu a učí se fakt dobře. Chce to vyzkoušet, na co uslyší

Jj, taky to tak s naší Cesťou máme - v březnu jí budou 4 roky, dělá to do teď. Ale nikdy nekousne do krve, učili jsme ji to odmala, že musí přestat, jak to víc bolí.

Vydržte, jak se chce zakousnout, nesmíš a přestat mazlit. Ať si spojí jsem agresivní = přestanu se mazlit.

6.11.2017 01:30

lavacca napsal(a):
Jj, taky to tak s naší Cesťou máme - v březnu jí budou 4 roky, dělá to do teď. Ale nikdy nekousne do krve, učili jsme ji to odmala, že musí přestat, jak to víc bolí.

Vydržte, jak se chce zakousnout, nesmíš a přestat mazlit. Ať si spojí jsem agresivní = přestanu se mazlit.

O to se právě pokouším, jen nám to nějak nejde. On ani moc varování nedá, prostě se otírá, otírá a pak raf natvrdo, žádné ochutnávání. Přitom třeba drápky nepoužívá, to se naučil už jako malej. Včera jsem ho zkusila při drbání na břiše vyprovokovat ke hře, a kousal jemně a na "au" si dal říct a přestal. Ale ta brada je pro něj asi lákavější. No, snad ho to přejde.

6.11.2017 06:40

Nevšimla jste si, že ťafne, když se dotknete nějakého konkrétního místa? Kočky mohou takto vyjadřovat nesouhlas, když sáhneme tam, kde jsou na velmi citlivé. Často je to právě bříško. U jednoho z našich zadní tlapky ;-) Nekousne, ale jde vidět, že mu to vadí. A synův kocour kouše, když zahlédne hřeben :-D ;-) Jinak je to dobrák od kosti...

6.11.2017 06:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taky mám kocoura mazlivého, ´břicho nastavuje, ale hladit po něm nechce. Kočky jsou na bříško většinou citlivé. Možná si jen chrání toto.

Taky mě při hře i mazlení občas hryže/do ruky. Pak zakvičím hlasitě AU, on se lekne, a pustí. Naschvál přehrávám - říct jen nahlas AU neúčinkuje.
Následně končím hru /a nemyslím jen na okamžik/. Zabírá to.

Dříve mě občas hryzl při mazlení do tváří. Už roky se to nestalo. Dokud to dělal, obličej jsem mu nenastavovala.

11.11.2017 04:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevšimla jste si, že ťafne, když se dotknete nějakého konkrétního místa? Kočky mohou takto vyjadřovat nesouhlas, když sáhneme tam, kde jsou na velmi citlivé. Často je to právě bříško. U jednoho z našich zadní tlapky ;-) Nekousne, ale jde vidět, že mu to vadí. A synův kocour kouše, když zahlédne hřeben :-D ;-) Jinak je to dobrák od kosti...

No, já se ho ani nedotýkám, vleze mi do klína, hodí packy okolo krku a přitulí se, nebo se otírá o krk, bradu a ramena. Teď jak mu to silně omezuji časově - pomazlím se chvilku a odložím, tak mě stihnul kousnout jen jednou. Zato se teď do této pozice snaží doskočit když jsme venku na procházce, většinou ho chytnu, občas si namele. S břichem problém nemáme, tam se nechá hladit libovolně.

11.11.2017 10:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

Místo strkání prstu do tlamy bych ho chytil za kůži za krkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík