Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
Dobrý den,
stále bojuji s opakovaným zablešením svých kočiček. Mám kočky jak venkovní, tak bytové. Každou chvíli jim nacházím v srsti bleší "bobky". Zvlášť u bílých je to dobře vidět. Nezdá se mi, že by obojky moc fungovaly a "kapku" se bojím dát, protože si tu chemikálii můžou vzájemně olízat a vím, že kočky jsou daleko citlivější k případné toxicitě, než třeba psi. Existují nějaké přírodní vyzkoušené přípravky?
Řešíte vůbec zablešení u venkovních koček? Poraďte, prosím, něco bezpečného a spolehlivého.
Teď ještě jedna otázka, kterou bych měla položit na - Exotech - ale tam se nedá na nic ptát jaká je tam nevraživost. Tak třeba někdo z "kočkařů" může vědět: mám dva plně ochočené servaly. Zablešení na nich nepozoruji, přestože si s kočkami běžně hrají a lehají vedle sebe.
Je možné, že šelmy na zablešení tolik netrpí, protože žerou pouze maso a mají velice kyselé prostředí zažívání, což se nespíš promítá i do kůže?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím si, že servali mají blechy taky, ale je to na nich hůře vidět než na bílých kočkách.
Přírodní přípravky na zablešené kočky nepomůžou, to už zkoušelo hodně lidí.
Obecně dokonce platí, že volně prodejné - ve zverimexu, v lékárnách - přípravky už taky nefungují. Musíte se obrátit na veterináře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
A Vy byste nějakou radu neměla?

Dávám stronghold.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
stále bojuji s opakovaným zablešením svých kočiček. Mám kočky jak venkovní, tak bytové. Každou chvíli jim nacházím v srsti bleší "bobky". Zvlášť u bílých je to dobře vidět. Nezdá se mi, že by obojky moc fungovaly a "kapku" se bojím dát, protože si tu chemikálii můžou vzájemně olízat a vím, že kočky jsou daleko citlivější k případné toxicitě, než třeba psi. Existují nějaké přírodní vyzkoušené přípravky?
Řešíte vůbec zablešení u venkovních koček? Poraďte, prosím, něco bezpečného a spolehlivého.
Teď ještě jedna otázka, kterou bych měla položit na - Exotech - ale tam se nedá na nic ptát jaká je tam nevraživost. Tak třeba někdo z "kočkařů" může vědět: mám dva plně ochočené servaly. Zablešení na nich nepozoruji, přestože si s kočkami běžně hrají a lehají vedle sebe.
Je možné, že šelmy na zablešení tolik netrpí, protože žerou pouze maso a mají velice kyselé prostředí zažívání, což se nespíš promítá i do kůže?
Třeba na tom něco bude. Já si zas všimla, že pouze venkovní kočky nemívaj blechy (teda alespoň ty naše), mají asi kde co, hlavně všenky, ale blechy ne.
Když začnou chodit domu nebo jinam do tepla, blechy ihned dostanou.
Kočky bych vyřešila pipetou a servaly nevím, tam bych asi počkala až jak se situace vyvine. Možná bych kontaktovala veterináře, který má o těchto zvířatech nějaké povědomí, někoho ze ZOO.

Také jsem použila Stronghold. I čistě bytové kočky měly blechy :-// Aplikovala jsem jim přípravek na noc a oddělila je, aby se nelízali. U více koček hůř proveditelné

Ještě lze použít sprej na odblešení Effipro a Bayer Bolfo Spray antiparazitní.
Info výrobce: Sprej je vhodný pro psy a kočky vč. mláďat - bez omezení věku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
Co se týče přípravku Stronghold - vím, že je dost dobrý, ale bojím se ho použít na venkovní kočky, protože mám dva psy s úplnou mutací genu MDR1 a psi, samozřejmě, kočičince žerou.
Zažila jsem u jedné své borderky záchvat po podání Stomorgylu, který mi předepsal vet a už to zažít nechci, pes s touto mutací na to může i umřít. Takže do Strongholdu a Advocateu radši nejdu. Když odčervuji koně a ovce, tak je držím od psů několik dní stranou, ale u koček by to byl problém.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co se týče přípravku Stronghold - vím, že je dost dobrý, ale bojím se ho použít na venkovní kočky, protože mám dva psy s úplnou mutací genu MDR1 a psi, samozřejmě, kočičince žerou.
Zažila jsem u jedné své borderky záchvat po podání Stomorgylu, který mi předepsal vet a už to zažít nechci, pes s touto mutací na to může i umřít. Takže do Strongholdu a Advocateu radši nejdu. Když odčervuji koně a ovce, tak je držím od psů několik dní stranou, ale u koček by to byl problém.
Tak v tom případě bravecto.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
Mockrát děkuju!
Tak mně na blechy funguje i Frontline Combo (vážně Combo, ten klasický nefungoval). Spot on dávám hromadně všem kočkám, ještě se mi nestalo, že by si to vzájemně lízaly. Máme venku 4 a doma 6 koček a nikdy žádná neměla sklony k olizování. Stronghold je taky super, ale dávala jsem ho hlavně u svrabu.
A u těch doma - nezapomenout na to, že chce vše vyprat (pelechy, deky, apod.), vytřít, vystříkat - já vše vzala jemným roztokem sava (podlahy, apod.)
Co se týče servalů - tipuju, že na ně blechy půjdou taky. Akorát netuším, co by ji šlo dát ? Napadá mě http://www.selmykockykotata.cz - mají léta šelmičky, dost kontaktů na veterináře v zoo, atd. tak by mohli poradit.
Přestříkala bych je frontline sprejem( co se týče dráždivosti pracuji v útulku a nikdy jsem neviděla alergickou reakci či nějakou jinou nesnášenlivost a že tam je opravdu hodně koček), který zabije celoplošně veškerá stádia blech, některé přípravky totiž fungují pouze na jednotlivá stádia. Je to takový první krok v boji proti blechám. Nemusíte se bát, že se kočka otráví, když si to olíže, může se používat pro koťata tuším již od tří týdnů věku. A poté aplikovat kapičku za krk, to už bych do frontlinu úplně nešla ať je to combo či ten klasický, (stejně tak fyprist aj.), účinná látka fipronyl není tolik učinná látka v boji proti blechám. Aplikovala bych bud výše zmíněný stronghold a nebo advantage. Určitě nepoužívat psí přípravky:)
Učinnost přírodních prostředků je bohužel téměř nulová :(.