Dobrý den, mám na Vás dotaz. Máme doma Britskou modrou kočku, je ji 8let. Je to 14 dní co přestala úplně žrát. minulý týden jsme s ni dokončila antibiotickou léčbu, protože se nepřišlo na to, proč nejedla. Vypadalo to že se to zlepšilo i že začne pribirat, ale vydrželo to asi 4dny. Od neděle leží pořád na jednom místě, nechce chodit ven a pořád jen spí. Ani mazlit se nechce. Nenapadá někoho čím by to mohlo být ? Za každou radu předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Brituska
napsal(a):
Dobrý den, mám na Vás dotaz. Máme doma Britskou modrou kočku, je ji 8let. Je to 14 dní co přestala úplně žrát. minulý týden jsme s ni dokončila antibiotickou léčbu, protože se nepřišlo na to, proč nejedla. Vypadalo to že se to zlepšilo i že začne pribirat, ale vydrželo to asi 4dny. Od neděle leží pořád na jednom místě, nechce chodit ven a pořád jen spí. Ani mazlit se nechce. Nenapadá někoho čím by to mohlo být ? Za každou radu předem děkuji.
A nějaké vyšetření provedeno bylo?
Možností je opravdu hodně, ale minimálně bez odběru krve a vyšetření krevního obrazu a biochemie se nehnete dál. Nepíšete ani nic o sliznicích, nepíšete, jestli ji někdo sáhnul na břicho, může mít klidně nádor, nebo selhání jakéhokoliv orgánu, nebo infekci, prostě možností je tolik, že nemá cenu je tady vypisovat. Chce to diagnostiku.
Břicho ji prohmatavaly a nic nenašly. Co se týče krve tak ji dělaly na ledviny a játra, bohužel kočka asi nemá moc krve, protože ji š tezi nabrali na 4kapky ze dvou tlapek. Ale asi teda se s ní bude muset znovu na veterinu. Spíš mě napadlo, jestli to nemůže být třeba jen nějaká zimní únava.
Brituska
napsal(a):
Břicho ji prohmatavaly a nic nenašly. Co se týče krve tak ji dělaly na ledviny a játra, bohužel kočka asi nemá moc krve, protože ji š tezi nabrali na 4kapky ze dvou tlapek. Ale asi teda se s ní bude muset znovu na veterinu. Spíš mě napadlo, jestli to nemůže být třeba jen nějaká zimní únava.
Ne. Naopak, řešte to co nejdřív, kočky jsou schopné si se samotného nechutenství byť z počátku z víceméně banálních příčin schopné pořídit si selhání jater.
Takže sežeňte si veterinu, kde umí odebrat kočce krev a tak.
Pokud takhle dlouho nežere, je stejně zralá na infuze, dehydratovaná bude až na půdu, a pokud se rychle na nic nepřijde, tak i na jícnovou sondu, protože ta játra fakt nejsou legrace. Klidně už to může mít.
Testy na játra i ledviny se dělaly, vše vyšlo v normě. A kočka již na kapačkách byla. Po nich se, tuším, právě zlepšila a teď během víkendu opět upadla do letargie.
Bylo se s ní už na třech klinikách a nikdo na nic nepřišel, proto hledáme rady i zde. Třeba něco někoho ještě napadne.
Každopádně díky bodlinko, jsem ráda, že jsi se tu objevila.
A co to srdíčko, to vyšetřeno bylo?
Přidám se s podobným dotazem - večer kočka normální, ráno jen polehává, nežere a má trochu zvýšenou teplotu (39,5). Jeli byste na veterinu hned?
Jednou se mi něco podobného stalo s kocourem, celý den "umíral", tak jsem spěchala k vetovi a on ho jen zfackoval sousedovic kocour, a náš bolestínek to moc prožíval. Dostal injekci proti bolesti a byl jak rybička. Tak nechci zas plašit zbytečně, ale ani nechci něco zanedbat.
Chingis
napsal(a):
Přidám se s podobným dotazem - večer kočka normální, ráno jen polehává, nežere a má trochu zvýšenou teplotu (39,5). Jeli byste na veterinu hned?
Jednou se mi něco podobného stalo s kocourem, celý den "umíral", tak jsem spěchala k vetovi a on ho jen zfackoval sousedovic kocour, a náš bolestínek to moc prožíval. Dostal injekci proti bolesti a byl jak rybička. Tak nechci zas plašit zbytečně, ale ani nechci něco zanedbat.
Jela, protože kočky jsou bolestínky. A pokud kočce ta injekce proti bolesti, horečce a zánětu pomůže, je to opravdu zbytečná návštěva veterináře?
napsal(a):
Jela, protože kočky jsou bolestínky. A pokud kočce ta injekce proti bolesti, horečce a zánětu pomůže, je to opravdu zbytečná návštěva veterináře?
Tak na jednu stranu jo, ale zas když je to pravděpodobně banalita, jestli to že jim bude o několik hodin dříve dobře vyváží těch několik hodin v autobuse v době kdy je jim nejvíc blbě. Škoda že se jich člověk nemůže zeptat.
Chingis
napsal(a):
Tak na jednu stranu jo, ale zas když je to pravděpodobně banalita, jestli to že jim bude o několik hodin dříve dobře vyváží těch několik hodin v autobuse v době kdy je jim nejvíc blbě. Škoda že se jich člověk nemůže zeptat.
Několik hodin v autobuse? netřeba jezdit ze zlína do prahy nebo tak...
napsal(a):
Několik hodin v autobuse? netřeba jezdit ze zlína do prahy nebo tak...
Ne, jezdím jen po (mexickém) městě, obvyklá rychlost MHD 8km/h pokud není někde nehoda, plus blbý přestupy, takže je to výlet tak 4h pokud není na veterině moc lidí. Jiný kraj, jiný mrav.