Ahoj, mám naprosto pitomou otázku. Jak cestujete domů, když si u chovatele koupíte kotě? Abych vysvětlila, když jsem si před 13ti lety jela pro kocoura, naložila jsem ho do přepravky. Jenže za ta léta přepravka nebyla třeba, kocour jezdil připnutý na postroji do auta. Přepravku jsem prodala. Na jaře plánujeme pořídit nového mazlíka a teď řeším, jak ho převézt. Protože kupovat přepravku se mi nechce, když vím, že ji pak zase nevyužijeme, ale na postroj nejspíš kotě zvyklé nebude. Jak to řešíte? Kdyby jsme jeli pár km, tak kotě přijde na klín a neřeším, ale nejspíš to bude kotě z konkrétní stanice - což znamená hodinu a půl cesty + jízda po dálnici.
Přepravka je nutnost.
Nestane se Vám, že budete honit kočku
v místech, kde to nezná,
cestou na veterinu.
Viděla jsem to několikrát.
Naposledy vystoupili z auta, kocour jim
"vyjel" z rukou a baba se hrozně divila.
Prý byl víc mrtvý než živý, nečekala to.
Byli z vesnice, psí počasí, kočku nechytli...
https://zvirata.bazos.cz/kocka/?hledat=prepravka+pro+kocky&rubriky=zvirata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&kitx=ano
A v ZOO potřebách bývají i akce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

odberryho
napsal(a):
Ahoj, mám naprosto pitomou otázku. Jak cestujete domů, když si u chovatele koupíte kotě? Abych vysvětlila, když jsem si před 13ti lety jela pro kocoura, naložila jsem ho do přepravky. Jenže za ta léta přepravka nebyla třeba, kocour jezdil připnutý na postroji do auta. Přepravku jsem prodala. Na jaře plánujeme pořídit nového mazlíka a teď řeším, jak ho převézt. Protože kupovat přepravku se mi nechce, když vím, že ji pak zase nevyužijeme, ale na postroj nejspíš kotě zvyklé nebude. Jak to řešíte? Kdyby jsme jeli pár km, tak kotě přijde na klín a neřeším, ale nejspíš to bude kotě z konkrétní stanice - což znamená hodinu a půl cesty + jízda po dálnici.
Pořiďte přepravku, je to pár korun. Nebo pořiďte proutěnou a máte i hezkou dekoraci pokoje a kočka domeček.
Kloudný chovat vám stejně kotě bez přepravky nedá.
Ono jde i o zabezpečení kočky v autě. x krát se nic nestane a pak stačí jeden blbec na silnici a kočka na kšírech v autě to má spočítané. Nehledě na to, že se z ní při nárazu stane neřízená střela.
Taky použiji přepravku max 2x do roka, ale mám jí. Člověk nikdy neví, kdy se bude hodit.
Díky za reakce, asi ji tedy pořídím. Ale vím, že ji nejspíš pak už nikdy nepoužiju. S kocourem (tedy s dvěma, jednoho stále ještě máme) jsme se nacestovali víc než dost. Nejen na veterinu, ale i na návštěvy za příbuzným (tam tedy spíš s tím starším, mladší má raději svůj klid), hodně času trávili v autě a vždy na pásek. Ne na obyčejném tenkém postroji...přímo postroj do auta se zacvakávacím protikusem do pásu. Takže volně se po autě nikdy nepohybovali a v případě nehody by neutekli. Na veterinu také chodíme bez přepravky, ale nikdy ne bez postroje. Jeden kocour byl suverén, ten šel vždy po svých (když tam samozřejmě nebyli psi) a druhý je bázlivý a ten byl spokojený pod bundou. Navíc vzhledem k jejich velikosti byla přepravka s nimi tak velká a těžká, že jsem s ní měla dost problém manipulovat.
Takže mě jde opravdu hlavně o tu přepravu od chovatele, než si pak zajistím bezpečnostní postroj do auta, který bude dobře sedět. I když na první cesty na veterinu bych ji ještě využila, než si kocour na postroj přivykne. Člověk úplně zapomíná, že ze začátku tam bude častěji než jednou ročně na preventivku.
Já s kočkama necestuju, nemají to rády, ale přepravku jsem si pořídila, levnou za 250 Kč (byla potřeba vykastrovat kočky, v autě by se mi zbláznily). Člověk nikdy neví, kdy to bude potřebovat. Třeba kvůli veterině. Je lepší mít vlastní než to někde půjčovat...to si tak ještě přitáhnout blešky.
Taky bych přepravku na vašem místě určitě koupila. Kotě může mít úplně jinou povahu, než na co jste zvyklá a budete nemile překvapená.
Na silnici jde o bezpečí všech a nejen ve vašem autě. Kotě se něčeho lekne a jste v protisměru ani nevíte jak...Neštěstí je velice rychlé a pak si to člověk vyčítá.
Už jen čekání na veterině, pokud tam přijde někdo s ostřejším psem...
Machyska
napsal(a):
Taky bych přepravku na vašem místě určitě koupila. Kotě může mít úplně jinou povahu, než na co jste zvyklá a budete nemile překvapená.
Na silnici jde o bezpečí všech a nejen ve vašem autě. Kotě se něčeho lekne a jste v protisměru ani nevíte jak...Neštěstí je velice rychlé a pak si to člověk vyčítá.
Už jen čekání na veterině, pokud tam přijde někdo s ostřejším psem...
Přesně tak. Přepravka se doma "nezkazí". Mně se hodila i na transport zraněné poštolky, kterou jsem vezla na záchrannou stanici.
Když čekám na veterině, a někdo tam je s ostřejším psem v čekárně taky, už několikrát jsme já i kocour ocenili, že je v přepravce, a ne na kšírách. Je i lepší, že na kocoura nevidí, i on sám je díky tomu klidnější, že není tak "nahý".
jinak máte možnost chovatele za příplatek požádat, aby vám kocoura dovezl on. Přepravku lze i půjčit, ale na co - stojí relativně pár korun, je na pořád, a u nás doma využívána jako prima kocouří schovka. Navíc půjčenou byste musela dvakrát řádně vydezinfikovat - po cizí kočce a po svojí, až budete vracet.
Využili jsme i na prvotní probouzení po kastraci, aby si kocourek neublížil. Ještě k těm kšírkům - ne každá kočka si na ně ochotně zvykne.
Koupit přepravku je minimální investice. Stejně mě stojí cca 24 kvalitních kocouřích pidikonzerviček.
Určitě ji pořiďte. Kotě vám bez ní chovatel nedá a ani si neumím představit cesty na veterinu bez ní. Vždyť tam může být ostřejší pes, kočka se lekne, poškrábe vás, apod... já vždy beru s sebou ještě deku, kterou přes přepravku přehodím, aby na kočku žádný pes nekoukal a netáhlo na jhní, když ji přenáším z auta, apod. Mít ji pod bundou? něčeho se lekne a jste poškrábaná...ne, děkuji.
To samé nějaký úraz - když kočku bude něco bolet, nadšená z navlíkání kšír nebude...to budete rádi, že ji dáte do přepravky a šup na veterinu.
A co se týče nošení - jsou přepravky, které se dají dát přes rameno - díky popruhu.
lavacca
napsal(a):
Určitě ji pořiďte. Kotě vám bez ní chovatel nedá a ani si neumím představit cesty na veterinu bez ní. Vždyť tam může být ostřejší pes, kočka se lekne, poškrábe vás, apod... já vždy beru s sebou ještě deku, kterou přes přepravku přehodím, aby na kočku žádný pes nekoukal a netáhlo na jhní, když ji přenáším z auta, apod. Mít ji pod bundou? něčeho se lekne a jste poškrábaná...ne, děkuji.
To samé nějaký úraz - když kočku bude něco bolet, nadšená z navlíkání kšír nebude...to budete rádi, že ji dáte do přepravky a šup na veterinu.
A co se týče nošení - jsou přepravky, které se dají dát přes rameno - díky popruhu.
No pro tyto případy jsem ušila z teplé dvojité deky takový návlek na přepravku, hlavně hodně teplý když venku mrzne a už jsem ušila i slabounký letní, právě, aby se kočka cítíla v bezpečí a neviděla psi a ostatní zvířata, auta...atd...viz.obrázek.