Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2017 22:16
Lesáková

XXX.XXX.212.222

Vím jsou zde psi (je tu více lidí )... : Asi před třemi dny jsem měla zájem o kocourka Cornish Rex, paní ho na internetu darovala s PP.Nakonec jsem si ho nevzala protože kocourek mel nemoc srdce.Tet koukám, že ho nějaké lidi prodávají za 7000, - jako chovného. Hned jsem psala paní, která potvrdila, že je to její kocourek.Došlo nám, že si ho koupili prekupnici.Paní ihned volala, telefon ji vzali, ale okamžitě vypli. Po chvilce byl inzerát smazán.Paní jim psala a ti říkají, že žádného kocourka nemají.Bojíme se, aby se ho nějak nezbavili. (paní se snažím pomoci)... Posílám foto inzerátu..PS : Kocourek potřebuje léky.Paní na policii byla.Na inzerci tito lidé prodávají i jiné kočky.Nemá někdo tuto zkušenost? Za každou pomoc, sdílení děkuji...

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2017 22:24

Lesáková napsal(a):
Vím jsou zde psi (je tu více lidí )... : Asi před třemi dny jsem měla zájem o kocourka Cornish Rex, paní ho na internetu darovala s PP.Nakonec jsem si ho nevzala protože kocourek mel nemoc srdce.Tet koukám, že ho nějaké lidi prodávají za 7000, - jako chovného. Hned jsem psala paní, která potvrdila, že je to její kocourek.Došlo nám, že si ho koupili prekupnici.Paní ihned volala, telefon ji vzali, ale okamžitě vypli. Po chvilce byl inzerát smazán.Paní jim psala a ti říkají, že žádného kocourka nemají.Bojíme se, aby se ho nějak nezbavili. (paní se snažím pomoci)... Posílám foto inzerátu..PS : Kocourek potřebuje léky.Paní na policii byla.Na inzerci tito lidé prodávají i jiné kočky.Nemá někdo tuto zkušenost? Za každou pomoc, sdílení děkuji...

Pani darovala nekastrovaného kocoura, když ho prodávají jako chovného?
Na policii proč?

Osobně - kdybych udělala takový kiks, tak bych se snažila zvíře odkoupit nebo bych doufala, že ho koupí někdo normální.

5.12.2017 22:28
Lesáková

XXX.XXX.212.222

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pani darovala nekastrovaného kocoura, když ho prodávají jako chovného?
Na policii proč?

Osobně - kdybych udělala takový kiks, tak bych se snažila zvíře odkoupit nebo bych doufala, že ho koupí někdo normální.

Kiks to jsem taky zkoušela, ale paní jim volala jako první.Potom to už nebrali a inzerát smazali.Kocourek se nesnese s jinou kočkou.. Potřebuje léky na srdíčko, nelze ho kastrovat (kvůli srdci )...

5.12.2017 22:41

Lesáková napsal(a):
Kiks to jsem taky zkoušela, ale paní jim volala jako první.Potom to už nebrali a inzerát smazali.Kocourek se nesnese s jinou kočkou.. Potřebuje léky na srdíčko, nelze ho kastrovat (kvůli srdci )...

Co na to říkala policie? já osobně si myslím, že je to neřešitelné, dokud ho někdo nekoupí, nikdo jim podvod nedokáže.
No a pravděpodobnost, že ho koupí někdo na množení je celkem velká. Teď jsou v inzerátech koťata rexu na mazla za 10.tis a nepochybuji, že cena půjde stáhnout, normální člověk si pár korun připlatí a koupí kotě.
Chovatel zas bude obezřetný a dá o toho ruce pryč.

A i pokud má kocour ve smlouvě nějakou formulku o neprodávání, tak je těžko domahatelná.

To je těžké, obrovská chyba je takové zvíře darovat, CHS většinou darují jen na doporučení a o zvířeti si udržují alespoň povědomí.
Prostě bych si z toho vzala poučení do budoucna a kocoura bych oplakala.

Pani chovatelka je dle mého dost nezodpovědná, ale to tu neřešíme.

5.12.2017 22:51
Lesáková

XXX.XXX.212.222

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co na to říkala policie? já osobně si myslím, že je to neřešitelné, dokud ho někdo nekoupí, nikdo jim podvod nedokáže.
No a pravděpodobnost, že ho koupí někdo na množení je celkem velká. Teď jsou v inzerátech koťata rexu na mazla za 10.tis a nepochybuji, že cena půjde stáhnout, normální člověk si pár korun připlatí a koupí kotě.
Chovatel zas bude obezřetný a dá o toho ruce pryč.

A i pokud má kocour ve smlouvě nějakou formulku o neprodávání, tak je těžko domahatelná.

To je těžké, obrovská chyba je takové zvíře darovat, CHS většinou darují jen na doporučení a o zvířeti si udržují alespoň povědomí.
Prostě bych si z toho vzala poučení do budoucna a kocoura bych oplakala.

Pani chovatelka je dle mého dost nezodpovědná, ale to tu neřešíme.

Policie nepomůže. Žalovala je za prekupnictvi.Ještě kontaktovala krajskou vet. zprávu.Čekáme, mají ještě zavolat. Snažíme se kocourka dostat nazpátek. Paní jim dokonce nabízela peníze, aby jí ho vrátili...

Neregistrovaný uživatel

6.12.2017 09:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

No a to je právě ono, já zas nechápu proč se lidi zbavují nemocného zvířete, každý jsme zodpovědný za to co si pořídíme domů a ne to pak někde posílat dál, až je to nemocné a nehodí se nám to do krámku...sice ho darovala, ale tak měla se domluvit s někým z rodiny, nebo dobrými známými a dát kocoura jim a stím že se třeba bude podílet na lécích. A ne se ho takto zbavit, vždycky když někdo daruje zvíře s PP je snad 99% že si ho vezmou nějací tito kšeftaři a zvíře nečeká dobrá budoucnost...

Přidejte reakci

Přidat smajlík