Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2017 15:08

Ahoj, prosím o radu...
V kleci u činčil jsem objevila malé pohyblivé bílé tečky a na veterině mi to určili jako dravčíky (mikroskop). Poradili vystříkat všechno biokillem a teď se dívám, že ten je pro kočky jedovatý. Neřešili jste někdo dravčíky v prostředí, kde žije kočka?

29.12.2017 16:49

Kopíruji od výrobce:
"Přípravek aplikovat vždy bez přítomnosti zvířat, v případě koček to platí dvojnásobně.
Při aplikaci větrat, aerosol zbytečně nevdechovat.
Z místnosti odstraňte misky s jídlem a vodou a kočičí toalety
Plochy a povrchy v exponovaných místech a/nebo místech opakovaně ošetřených je vhodné po uplynutí jednoho až dvou dnů omýt a textil vyprat a zbavit tak zbytků přípravku.
Po 48 hodinách dochází na slunečním světle k poklesu toxicity permethrinu v Bio Killu na minimum. To znamená, že po uplynutí několika dní je možné kočky do slunečných nebo světlých prostor ošetřených Bio Killem vpustit."

Tento přípravek se mi moc nezamlouvá. Nedovedu si dost dobře představit, jak ho použít v bytě, když je "bezpečný" až po několika dnech.

A jeden veterinář (kam od té doby nechodím) radil, že lze Biokill nastříkat i na kočku a nic se ji nestane

29.12.2017 17:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj, prosím o radu...
V kleci u činčil jsem objevila malé pohyblivé bílé tečky a na veterině mi to určili jako dravčíky (mikroskop). Poradili vystříkat všechno biokillem a teď se dívám, že ten je pro kočky jedovatý. Neřešili jste někdo dravčíky v prostředí, kde žije kočka?

Neřešili a ani vy je neřešte. Dravčík mimo hostitele moc nevydrží. Takže pokud je ošetřená kočka dostatečně dlouhodobě působícím prostředkem, což je stejně potřeba kvůli vajíčkům, tak ztracení dravčíci v jejím okolí to mají spočítané.

30.12.2017 09:42

Zvířata dravčíky nemají. Ani činčily, kočka, ani psi. Podle veta jsou to nějací ptačí nebo jiní, kteří u nás doma nemají hostitele. Pravděpodobně zatažení v podestýlce. Vadí mi, že se mi rozlízají po okolí, metr od klece mám stůl s počítačem, jsou nalezlí na monitoru a když si tu nechám skleničku, tak za hodinu je najdu i na ní

30.12.2017 11:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zvířata dravčíky nemají. Ani činčily, kočka, ani psi. Podle veta jsou to nějací ptačí nebo jiní, kteří u nás doma nemají hostitele. Pravděpodobně zatažení v podestýlce. Vadí mi, že se mi rozlízají po okolí, metr od klece mám stůl s počítačem, jsou nalezlí na monitoru a když si tu nechám skleničku, tak za hodinu je najdu i na ní

Tak to budou nějací roztoči, kteří vůbec nejsou paraziti ničeho.

A tu klec nemůžete prostě mechanicky vyčistit? Spláchnout je vodou?

Přidejte reakci

Přidat smajlík