Dobrý den,
Mám dotaz. Je to měsíc co jsme si přivezli kocicku z utilku.2,5roku, kastrovana.
Jenže začala všude curat.1-2 jde do kockolitu a pak se třeba 2x vycura vedle nej, pak do postele, v koupelně na koberci, pak zase do kockolitu. Kockolit ji pravidelně čistím. Tím to nebude. Vyzkoušeli jsme tři druhy zachodku, kryté i nekryte...nic. Změna místa, nic. Proste když se ji tam chce, tak tam jde a když ne tak ne. Smrdí nám už cely dům. Je to silene. Nejdřív jsem si myslela ze je to kvůli tomu ze ke v novém prostředí. Ale pořad to přetrvává. Zkusila jsem ji dat ven, jestli není venkovní ale mnoukala jak blázen. Zkusila jsem ji dat cuchnout k tomu kde se vycurala a pak položila do kockolitu. Udělala jsem to snad 20x a místo toho tam od minulého týdne chodí spát. Když přijdeme domu, hned si tam zaleze, ale nacurano je po celém bytě. Pelisky má asi 3. Včera mi dokonce pocurala DVD přehrávač, který jsem na hodinku položila na zem abych utrela prach. Co se týká hovinek ty děla jen do kockolitu. Už opravdu nevím, zkusila jsem všechno.
Zkusila bych...
Zavřela bych ji - třeba do koupelny, dala 2 záchodky.
Nenechala bych ji ničit kvartýr.(zabývala bych se s ní)
Venku mňoukala ?
Aby ne, je v cizím, kde to nezná a je mizerný počasí.
Až bude hezky, seznámíte ji se zahrádkou-dvorkem.
Určitě tam bude ráda trávit celé dny.
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3428538/kocka-v-kleci#a3431306.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bych řekla, že značkuje...
Mi takhle hapruje jedna stará kočička, takže:
záchodků dej víc, můžeš dát i savé podložky (papírové plíny) na "její" místa
počurané místo ošetři nějakým odstraňovačem pachů (já používám alpík) a znemožni přístup/znepříjemni to místo - buď ať se tam vůbec nedostane, nebo to místo např. hustě posyp citrusovými slupkami
a najdi si pořad Kočka není pes (jde tuším na ČT), zrovna minule (předminule) tam řešili něco podobného
a když budeš v tom hledání, tak taky Má pekelná kočka, chlapík tam rovněž řeší různé problémy a ono je to v podstatě všechno obdobné a vše souvisí s pohodou kočky
kočka musí mít svá místa a cesty - nahoře, i vhodné skrýše, musí mít zaměstnání (hru-lov)...
A samozřejmě vždy je nutno vyloučit zdravotní problémy!
Sourcare
napsal(a):
Dobrý den,
Mám dotaz. Je to měsíc co jsme si přivezli kocicku z utilku.2,5roku, kastrovana.
Jenže začala všude curat.1-2 jde do kockolitu a pak se třeba 2x vycura vedle nej, pak do postele, v koupelně na koberci, pak zase do kockolitu. Kockolit ji pravidelně čistím. Tím to nebude. Vyzkoušeli jsme tři druhy zachodku, kryté i nekryte...nic. Změna místa, nic. Proste když se ji tam chce, tak tam jde a když ne tak ne. Smrdí nám už cely dům. Je to silene. Nejdřív jsem si myslela ze je to kvůli tomu ze ke v novém prostředí. Ale pořad to přetrvává. Zkusila jsem ji dat ven, jestli není venkovní ale mnoukala jak blázen. Zkusila jsem ji dat cuchnout k tomu kde se vycurala a pak položila do kockolitu. Udělala jsem to snad 20x a místo toho tam od minulého týdne chodí spát. Když přijdeme domu, hned si tam zaleze, ale nacurano je po celém bytě. Pelisky má asi 3. Včera mi dokonce pocurala DVD přehrávač, který jsem na hodinku položila na zem abych utrela prach. Co se týká hovinek ty děla jen do kockolitu. Už opravdu nevím, zkusila jsem všechno.
Nevím jestli to pomůže, ale zkusit to můžete. Nakapejte na kočkolit kozlíkové kapky - tinktura valeriana.
jahodapavel
napsal(a):
Nevím jestli to pomůže, ale zkusit to můžete. Nakapejte na kočkolit kozlíkové kapky - tinktura valeriana.
Pomůže...aby se v tom vyválela, například...
jahodapavel
napsal(a):
Pomůže, bude se v tom válet ještě radši.
Před lety jsem to ze zoufalství sama vyzkoušela, výsledkem bylo, že kočka svůj záchod milovala víc než kterýkoli jiný pelech.
Co kočka udělá, když ji tu moč dáte do záchodu? (zasypete stelivem, necháte nasáknout a na lopatce přendáte na záchod).