Zdravím,
máme skoro 5 měsiční kočičku mainku...krmíme na doporučení chovatelky Taste of the wild...jako doplněk konzervy Cosma, Miamor filets, není moc velký jedlík...
Víme, že plemeno dospívá později, můžete mi prosím chovatelé napsat, čím krmíte a proč?
Našla jsem jediné krmivo pro mainky a to od Royal...to nechci...
děkuji moc
Já nevím proč, ale mám z masa trochu strach, někdo píše přemražené, někdo, že nemusí být...
Odčervujete pak častěji ? Jaké maso? kuřecí je plné hormonů, kamarádka má 4 letou holčičku, které se začaly "vyvíjet prsa", takže zákaz od lékařů...nesmí jiné maso než krůtí a hovězí...vím, že to je třeba ojedinělý případ, ale na zamyšlenou to je...já jím maso málo...bílkoviny máme i v zelenině
Napsala by jste mi jaké maso a dávku denní dáváte ?
děkuji moc
Všechny druhy i ryby.
Pestrá strava !
Nemá se krmit jen maso z divočáka.
Je to zcela přirozené, krmit masem.
Přemražené odmítaly.
Dlouhé roky krmím jen čerstvé,
někdy, když jim zavoní naše vařené
kousek ochutnají.
Syrové vede.
Dávkování ?
To uvidíte. Když "vymete" misku, přidáte
a naopak.
Maso a kočka patří k sobě.
Proč odčervovat ?
Dáte vyšetřit občas trus a v případě potřeby odčervíte.
Udělejte kočce radost a masa se nebojte.
Co myslíte, že nacpou do granulí?
Je mi líto těch ubohých tvorů, kteří se možná nikdy
nedostanou ven a neochutnají maso...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čím víc masožravec, tím víc potřebuje ze živočišných zdrojů.
My sice trochu rostlinných bílkovin využít umíme, ale je to strašná práce, a pro kočky úplně nejvíc.
Zpracování bílkovin probíhá přes játra a ledviny.
Čím více rostlinných, tím více vznikne odpadních látek (amoniak) a ty nám ty vnitřnosti hezky pomalu zaměstnávají, až ledviny dostanou výpověď..
V granulích je rostlinného až až. Takový hrách má víc bílkovin než kuře.
Kuře a další mladé maso není to nejlepší, nebo krmit jen červené maso, protože zase ten odpad, se kterým má živočich moc práce.
Bílkoviny nejsou jen v mase, třeba vejce.
Zelenina.. no dobře.. a antinutriční látky ?
Maso nepotřebuje přemrazit. Zvíře si s nějakou salmonelou poradí úplně dobře a některé věci mráz vůbec nezabije. Přemražené maso není chuťově nic moc.
Jestli je velká obava, tak konzervy. Nebo vařit. Ale vysoká teplota zas zničí chuť a trochu živin.
Přelít horkou vodou ?
Dávka masa pro kočku na den je 3-5% současné váhy. Ale protože jsme si vypěstovali závisláky na granulích, buďme rádi, když sežere i 10%. Samozřejmě ne špeku.
Myslete na to, že kočka jedla vždy myši. Neměla ledničku. A potomky těch lovících koček teď máme my.
Persefona
napsal(a):
Zdravím,
máme skoro 5 měsiční kočičku mainku...krmíme na doporučení chovatelky Taste of the wild...jako doplněk konzervy Cosma, Miamor filets, není moc velký jedlík...
Víme, že plemeno dospívá později, můžete mi prosím chovatelé napsat, čím krmíte a proč?
děkuji moc
Máme dvě mainské kříženky. Krmím taky hlavně syrové. Nejvíc jde hovězí. Jinak z granulí Carnilove-ty jsou i pro velká plemena koček. Střídám s N&D( mám vychytané 3 příchutě co jim jdou nejvíc) a taky Meowing.Heads. Mimo to občas Tatru nebo zakysanku. Když je vařené maso z polévky, tak sem tam chytnou i to-ale málo.Jo a z mokrého krmení Miamor kapsičky nebo konzervy. Teď zkouším ještě konzervy Naturea.
zelenafarma
napsal(a):
Máme dvě mainské kříženky. Krmím taky hlavně syrové. Nejvíc jde hovězí. Jinak z granulí Carnilove-ty jsou i pro velká plemena koček. Střídám s N&D( mám vychytané 3 příchutě co jim jdou nejvíc) a taky Meowing.Heads. Mimo to občas Tatru nebo zakysanku. Když je vařené maso z polévky, tak sem tam chytnou i to-ale málo.Jo a z mokrého krmení Miamor kapsičky nebo konzervy. Teď zkouším ještě konzervy Naturea.
Můžete mi prosím napsat příchutě N&D a Carnilove?
Děkuji všem za odpovědi...přesvědčili jste mě, takže granule celodenně v misce a maso 2x denně, občas kapsička..Cosma atd..
děkuji a ať se všem daří

Persefona
napsal(a):
Zdravím,
děkuji moc
...granule stále k dispozici - střídám + začala jsem jednu dávku nahrazovat syrovým masem - mám dva ragdolly a peršanu + psa papillona...kapsičky jsem přestala dávat, místo toho to maso...
Persefona
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi...přesvědčili jste mě, takže granule celodenně v misce a maso 2x denně, občas kapsička..Cosma atd..
děkuji a ať se všem daří
Ty Carnilove Cat LB Duck&Turkey Muscles, Bones, Joints jsou vyloženě pro kočky velkých plemen. Dále střídám N&D GF CAT Adult Boar & Apple / N&D GF Quinoa CAT Digestion Lamb & Fennel /N&D GF Pumpkin CAT Herring & Orange. Ty poslední berou 100% nejvíc. Vlastně jsem vyzkoušela všechny příchutě N&D ve 300g vzorcích. Ale tyto 3 kočenám chutnaly nejvíc.Takže už beru větší balení a ty pořád prohazuju. Mimo to samozřejmě i to syrové maso a kapsičky. Pak napište jak to u Vás dopadlo
Persefona
napsal(a):
Zdravím,
děkuji moc
Kromě druhů, které už tu zazněly, mě napadá ještě třeba Brit Care, který má taky variantu pro velké kočky (https://www.krmivo-brit.cz/cs/produkty/kocky/brit-care-cat-tobby-i-m-a-large-cat)

První kočičí výživová poradna podporuje a z velké části s velkou radostí krmí Carnilove pro kočky! Děkujeme firmě Vafo za tak kvalitní krmivo, které na rozdíl od jiné firmy, která se po Vafu opičí, nezmršili chemickou konzervací!
Tak aspoň to řeknou hned
Dnes jsem zjistila, že kocourkovi nejvíce chutná přímo z barelu.
Položím granuli na zem, z ruky - nechce.
V misce - nechce.
S vývarem - ne. Postavíte se na hlavu - nic.
Otevřu barel s granulemi - kocour svačí stojíc v barelu.
Carnilove to nebyly..

joanne.s
napsal(a):
Megííí: a dá se Vafo věřit, že CarniLove nepoužívá k výrobě kupovanou moučku konzervovanou chemicky?
Nevěřím to nikomu, opravdu, bez rozdílu
doby, kdy jsem hledala v granulích hodně masa/moučky a cizokrajná zaklínadla, jsou pryč
chci to nejmenší zlo
ono tam totiž nic víc není..
Já jsem si s manželem před třemi lety pořídila mainského kocourka(Snoopy) a o Vánocích jsme mu pořídili kamarádku (modrou britskou kočku). Lépe jsme udělat nemohli, jsou nerozluční parťáci. Oba krmíme granulemi Husse. když byli ještě malí kupovali jsme husse kattunge, teď kupujeme větší granule konkrétně https://czech.husse.com/exclusive-katt-sterilised, aby kousali a neměli problémy se zuby. Menší granule polykají. Vyzkoušíte a uvidíte sama, co zachutná. Když byl Snoopy sám, dávala jsem jednu naběračku granulí na celý den ráno a večer jednu na noc. Večer dostávají i mokrý, kapsičku, konzervu, bílý jogurt, maso..
Také mám zkušenost s těmito granulemi a za mě jednička. Nemám sice zkušenosti s kočičími, ale kupujeme je našim pejskům. Mám štěně německého ovčáka a dvanáctiletou jezevčici, měli jsme problémy s přibíráním a nadměrným pelicháním, poslední dva roky vůbec. Rozhodně jedna z nejkvalitnějších značek za přijatelné peníze.
Co se týče krmiva husse, tak jak jsou na tom ty jejich konzervy ? Mám dvouletou whiskas čičinu a celé dva roky kupuju stejnou značku granulí, tak nevím jestli je vhodné měnit značku a chtěla bych prvně zkusit třeba konzervu pro zpestření, co na to bude říkat a jestli mi to ten můj rozežranec bude vůbec jíst, protože jsme zkoušeli opravdu dlouho než jsme kápli na to pravé.
Persefona
napsal(a):
děkuji a ať se všem daří
No a ještě také syrové vajíčko, tvaroh, bílý jogurt. Kuřecí, kachní krky, ideálně i s kůží, pokud je nebude chtít celé, což je lepší varianta (procvičí si žvýkací svaly a spustí tvorbu slin = údržba zubů a dásní), tak je rozdrtit kladivem nebo umlít.
Zdravím,
kamarádka si přivezla mainskeho kocourka. Je naučerný na RC, což je hnus. V kočičích granulich se moc neorientuji (jen v psích). Mohli byste mi nějaké poradit prosím? Nebrání se ani občasnému (snad se mi jí podaří přesvědčit k častějšímu ) podávání masa. Já mám na mase psa, je u koček nějaký rozdíl? Co se třeba týče příloh a tak. Předem děkuji za pomoc

kočka je masožravec, přílohy netřeba, ale to neznamená, že si je některá ráda nedá...ona si kočena řekne (já mám jednu vegetariánku, maso nee ale bramborovou kašičku z výpeku či vývaru, to jo).

Iliena
napsal(a):
Tak přicházím různé granule a je to vlastně jako se psími. Vyšli mi z toho tyhle: N&D, Marp, GO!, Applaws, Wolfsblut, Carnilove a možná TOTW.
Za mě - TOP Essentials jaguar, Canagan. Není špatný Meowing heads, Devoted. Syn krmí křížence MCO Feringou. Má po nich krásnou lesklou srst. TOTW moc ráda nemám, obsahuje dost hrachu. Ale rozhodně ke granulím maso, nebo alespoň filetové kapsy a konzervy.

och och, schizofrenní prodejče 165.241
to na tom musí být prodej britu fakt blbě, že potřebuje tak zoufalou a všudevtírnou a obtěžující reklamu, co.......

Darija06
napsal(a):
Tak to my máme výbornou zkušenost s konzervama od britu u psů. Mají vysoký poměr masa a používáme je místo barfování.
Silvous06
napsal(a):
jak jsou na tom teda v porovnání s husse ?
Přiznám se, že jsem tuto značku ani neznala, tak jsem si ji vygooglila. Nicméně Mainku mám, krmím pestře - základ syrové maso, granule k dispozici celodenně (po dlouhém hledání, které by mlsným jazýčkům vyhovovaly) - nalezena značka Purizon - chutná všem třem. Jestli je to top nebo není, až tak nezkoumám, stačí mi, že vím, že to není shit. A kapsičky také občas požírají. Zkrátka všehochuť. A je úplně fuk, jestli je to pro Mainku nebo pro obyčejňáka.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!