Zdravím,
poprosím o zkušenosti...máme kotě mainky...bude mít 6 měsíců, váha je cca 3,5 kg a zdá se mi to málo...krmíme granulemi Taste, Marp, konzervy Miamor, syrové maso, ale kočka není jedlík...granule jo, ostatní políže, trochu si dá...ale nic moc.
Dle veta je v pořádku, dle mě je spokojená, živá, hravá, hovínka ( žádné bobky) 2x denně..
Je dlouhá a štíhlá..nechci blbnout, ale ostatní zvířata mám takové statnější...
Můžete mi napsat, jak jste na tom vy...děkuji moc
Jabrna

XXX.XXX.1.100
Dobry den, nase mco kotata maji pul roku.Za sebou trochu zdrav. problemy,ale nic vazneho.Kocourek ma 4050, kocicka 3150.
rybařka

XXX.XXX.97.168
mi máme kočičku 10 měsícu má 3,80kg taky papá dost granulky dokáže s pauzama 1 kapsičku a víc tomu nedá na ty měsíce by měla mýt už tak 5kg. Hravá ja až moc. starší domací kočka ma 4,20
Mike93

XXX.XXX.250.193
Dobrý den, když to tak čtu tak se taky musím zeptat máme 3 měsíčního kocourka a ten má už teď necelý 3 kila, hodně mu chutná dostává granule applaws pro koťata a k tomu semtam přemražená kuřecí prsa a konzervy taky od applaws. Není to na na kotě v tomhle věku hodně? Je pravda, že otec teda je mohutný, tak asi bude taky po něm.
Mike93
napsal(a):
Dobrý den, když to tak čtu tak se taky musím zeptat máme 3 měsíčního kocourka a ten má už teď necelý 3 kila, hodně mu chutná dostává granule applaws pro koťata a k tomu semtam přemražená kuřecí prsa a konzervy taky od applaws. Není to na na kotě v tomhle věku hodně? Je pravda, že otec teda je mohutný, tak asi bude taky po něm.
My máme 6 měsíčního a kocourek má něco přez 5 kilo.A to je živ na kvalitních granulích pro koťata a syrovém mase 😂😂 tak že 3 kila ve 3 měsících je v pořádku jsou to velké kočky ..
Mike93
napsal(a):
To neřešte, prostě váží tolik, kolik mu určují jeho geny a také to, jak jej živíte. Mám také MCO, její váhu jsem si nezapisovala a vlastně ani teď nevím přesně, kolik váží. Ale chtěla jsem hodně velkou a mohutnou kočku a až taková Elsa není. Ale jednak je to holka a druhak byla tuším z vrhu nejmenší. Říká se, že se to dožene, a Elsa velká je, ale přece jen u MCO bych čekala ještě o něco málo víc... No ale co - ráda ji budu mít, když bude vážit 5kg, 7kg nebo 10kg úplně stejně.
Mike93
napsal(a):
Jo, a 3 měsíční kotě je fakt ještě mimino, ta váha je dost síla , ale holt si budete muset koupit místo škrabadla snad nějaký normální strom s tvrdým dřevem (píšu dle toho, že pod Elsou se některé části škrabadel poměrně naklánějí ). No a připravit si peněženku na poněkud větší spotřebu žrádla.
Ale je moc krásný!
Dobrý den...Já mam holčičku a 22.1 bude mít 6mesicu....a váží 4,10kg...krmíme granulemi,konzervu a vařím ji kuřecí prsa,libové vepřové a občas i kuřecí játra..Papa ráda..Na délku má +- 85 cm ..
14měs kastrár( kastrovaný v 10měs) váha 8kg - podezření na megakolon takže vet dieta, RC pro mco, nově ontaria a sem tam Hills( dle složení je v nich více vlákniny)
4 měs kocourek váha 2,3kg - doposud krmen Ontaria pro kotata a RC , u nás zobe i staršímu
Starší bude mít větší váhu, mladší bude asi průměr dle chovatelky :)
Já mám 4,5 měsíce starou a váží 2, 7 prosím poraďte zdá je váha ok nebo má málo. Moc děkuji za názor.
Jsou to velké kočky s poměrně dlouhým vývojem. Mám teď dva kocourky. Starší se držel dlouho na 6,2kg. Až mezi druhým až třetím rokem najednou zmohutněl a přibral na 7,5kg. Jasně, řeknete si, že na kocoura Mainské mývalí žádná sláva, ale je krásně stavěný, ani tlustý ani hubený....prostě akorát.
Druhému budou v červnu dva roky a stále vypadá jak dorostenec....víc kotě než dospělák. Váží 6,5kg - atletických 6,5. Má krásnou srst, splývavou. U něj doufám, že už dozraje do výrazu kocoura a nezůstane mu ten splašený vykulený výraz 😅
Starší je načechraný - jeho srst je suchá, lehká, nekvalitní. Nicméně díky tomu vypadá větší.
odberryho
napsal(a):
Jsou to velké kočky s poměrně dlouhým vývojem. Mám teď dva kocourky. Starší se držel dlouho na 6,2kg. Až mezi druhým až třetím rokem najednou zmohutněl a přibral na 7,5kg. Jasně, řeknete si, že na kocoura Mainské mývalí žádná sláva, ale je krásně stavěný, ani tlustý ani hubený....prostě akorát.
Druhému budou v červnu dva roky a stále vypadá jak dorostenec....víc kotě než dospělák. Váží 6,5kg - atletických 6,5. Má krásnou srst, splývavou. U něj doufám, že už dozraje do výrazu kocoura a nezůstane mu ten splašený vykulený výraz 😅
Starší je načechraný - jeho srst je suchá, lehká, nekvalitní. Nicméně díky tomu vypadá větší.
Ha, ha, sedí ve vaně a u něj miska s vodou...řekla bych, že vykulený výraz zmizí ve chvíli, kdy ta miska
lesnížínka
napsal(a):
Ha, ha, sedí ve vaně a u něj miska s vodou...řekla bych, že vykulený výraz zmizí ve chvíli, kdy ta miska
Ten lavor je ve vaně speciálně kvůli němu. Několikrát denně mi vytopil ze začátku kuchyň, pak jsem jim misku s vodou odsunula do koupelny na dlažbu, ale ani tam mě nebavilo v jednom kuse sušit podlahu. Rok a půl už mají lavor ve vaně, kachňák dokáže půl lavoru vyhrabat během dne a všichni jsme spokojení
odberryho
napsal(a):
Ten lavor je ve vaně speciálně kvůli němu. Několikrát denně mi vytopil ze začátku kuchyň, pak jsem jim misku s vodou odsunula do koupelny na dlažbu, ale ani tam mě nebavilo v jednom kuse sušit podlahu. Rok a půl už mají lavor ve vaně, kachňák dokáže půl lavoru vyhrabat během dne a všichni jsme spokojení
Takže vysvětlení úplně jiné, než jak se to jevilo já, že se chystáte ho vykoupat!
Mike93
napsal(a):
To je krasavec, opravdu (a teda nejn on, rozplývám se tady nad všemi přidanými fotkami, náááádhera! Přesně o takového zrzounka bych jednou ráda rozšířila naši domácí smečku. Jen tedy pokud má necelá tři kila už teď, což je dospělá váha naší Míny, tak budou asi docela zábavná parta. :D
Mikimici2.

XXX.XXX.234.100
Dobrý den,
mám stejné starosti s kocourkem - norská lesní kočka. Není velký jedlí.Je 5 měsíců a váží 2 kg. Snažím se, aby více jedl, ale on má svou dávku. Přitom je veselý, hravý, skáče, běhá. prostě spokojené koťátko.
Veils

XXX.XXX.233.38
Dobrý den,
našla jsem tento Váš starší příspěvek. Náš kocourek je na tom váhově stejně. Kolik váží a jak vypadá ten Váš v dospělosti? Za fotku budu ráda. Děkuji Veronika
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Koudys

XXX.XXX.225.9
Dobrý den potřebuji radu manželka si pořídila kotě dva měsíce staré zdálo se nám že to nebude žádná asi obicejna kočka tak sme ji vyfotili a na internetu to ukázalo Mainská mývalí tak si nejsme jistí děkujeme za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koudys
napsal(a):
Dobrý den potřebuji radu manželka si pořídila kotě dva měsíce staré zdálo se nám že to nebude žádná asi obicejna kočka tak sme ji vyfotili a na internetu to ukázalo Mainská mývalí tak si nejsme jistí děkujeme za radu.
Jednoduché. Má PP? Asi ne, opravdový chovatel 2měsíční kotě nedá. Ale i z fotky si troufnu tipnout, že to mainská mývalí není.
odberryho
napsal(a):
Krásně zbarvení MCO!